Suurlähettiläs Kuznetsov: Venäjä noudatti sokeasti länsiohjeita ja oli menettää suvereniteettinsa – ”Silloin ei Lännen kanssa ollut ongelmia” iltasanomat 22:01 11.12

Suurlähettiläs Pavel Kuznetsovin mukaan ongelmat länsisuhteissa alkoivat siinä vaiheessa, kun Venäjä ei suostunut enää olemaan ”Lännen taskussa” Vladimir Putinin valtaantulon jälkeen.


Suulähettiläs Kuznetsov: Venäjä noudatti sokeasti länsiohjeita ja oli menettää suvereniteettinsa – ”Silloin ei Lännen kanssa ollut ongelmia” iltasanomat 22:01 11.12

Suurlähettiläs Pavel Kuznetsovin mukaan ongelmat länsisuhteissa alkoivat siinä vaiheessa, kun Venäjä ei suostunut enää olemaan ”Lännen taskussa” Vladimir Putinin valtaantulon jälkeen.


Tutkija neuvoo Natoa puuttumaan Putinin ja Trumpin riitaan ydinaseista: ”Venäjän voitava säilyttää kasvonsa” uusisuomi 12:00 08.12

Ulkopolitiikkaan erikoistuneen ajatuspaja Carnegie Endowment for International Peacen tutkija James M. Acton pitää Naton puuttumista INF-ydinsulkusopimusta koskevaan kiistaan tärkeänä. Actonin mukaan Naton pitäisi varmistaa sopimuksen jatkuminen.


Kreml: Putinilla ja Trumpilla oli lyhyt tapaaminen iltasanomat 18:27 01.12

Presidentti Putinin edustajan mukaan presidenteillä oli epävirallinen tapaaminen. Valkoinen talo ei ole kommentoinut asiaa.


IS selvitti: Puolustusvoimat esti Putinin ystävän rakennus­hankkeen harjoitus­alueen viereen Hangossa iltasanomat 07:00 01.12

Boris Rotenberg halusi rakentaa lisää majoitustilaa Hangon Tvärminnessä sijaitsevalle hulppealle huvilalleen, mutta puolustusvoimat esti hankkeen ”sietämättömään” asemeluunsa vedoten.


IS paljastaa: Puolustusvoimat esti Putinin ystävän rakennus­hankkeen harjoitus­alueen viereen Hangossa iltasanomat 07:00 01.12

Boris Rotenberg halusi rakentaa lisää majoitustilaa Hangon Tvärminnessä sijaitsevalle hulppealle huvilalleen, mutta puolustusvoimat esti hankkeen ”sietämättömään” asemeluunsa vedoten.


Kohtaaminen G20-kokouksessa: Trump käveli nopeasti Putinin ohi iltasanomat 20:29 30.11

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trumpin ohjelmassa ei ole tapaamista presidentti Vladimir Putinin kanssa. Aiemmin Kreml oli sanonut, että kaksikolla olisi jossain vaiheessa ”improvisoitu” tapaaminen.


IS selvitti: Näin Venäjä opettaa talvisodasta – yhdessä kirjassa varsin erikoisia tulkintoja iltasanomat 18:12 30.11

Venäjä ”yhtenäisti” koulujen historiankirjat Putinin käskystä, mutta kertomus talvisodasta vaihtelee silti.


Trumpin päätös perua tapaaminen harmittaa Venäjää iltasanomat 02:18 30.11

Venäjä on harmissaan siitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perui Buenos Airesin G20-kokouksen yhteyteen kaavaillun tapaamisensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.


Venäjä: Trump ja Putinin tarvitsevat ”Helsingin kaltaisen” tapaamisen iltasanomat 22:25 29.11

Venäjän ja Yhdysvaltain johtajien kesken tarvittaisiin huipputason kokous, kertoo venäläislähde.


Trump perui G20-treffit Putinin kanssa Twitterissä iltasanomat 19:03 29.11


Kreml uskoo Trumpin ja Putinin tapaamiseen iltasanomat 12:58 28.11

Trumpin ja Putinin on tarkoitus tavata viikonloppuna Buenos Airesissa pidettävän G20-huippukokouksen yhteydessä.


Trump saattaa perua Putinin tapaamisen Venäjän hyökkäyksen takia iltasanomat 03:21 28.11

Presidenttien on tarkoitus tavata Buenos Airesin G20-kokouksen kulisseissa.


Venäjän sotilastiedustelun johtajan kuolemaa edelsivät huhut epä­suosioon joutumisesta – vastasi GRU:n kohu­operaatioista lännessä iltasanomat 09:07 23.11

Vahvistamattomien väitteiden mukaan Igor Korobov oli joutunut Putinin puhutteluun syyskuussa. Pian käynnistyivät myös huhut hänen huonovointisuudestaan ja syövästään.


Putinin tiedustelupäällikkö on kuollut uusisuomi 07:46 22.11

Venäjän asevoimien tiedusteluelimen (GRU) johtaja, kenraali Igor Korobov on kuollut 62-vuotiaana. Venäläisviranomaisten mukaan hän kuoli pitkäaikaisen, vakavan sairauden seurauksena.


Putinin vakoilupäällikkö on kuollut uusisuomi 07:46 22.11

Venäjän asevoimien tiedusteluelimen (GRU) johtaja, kenraali Igor Korobov on kuollut 62-vuotiaana. Venäläisviranomaisten tietojen mukaan hän kuoli pitkäaikaisen, vakavan sairauden seurauksena.


Kommentti: Kuka hyötyy PS-nuorten Karjala-vaateista? Ehkä eniten Putin iltasanomat 07:01 21.11

Venäjän kautta julkisuuteen noussut PS-nuorten Karjalan palautusaloite saattaakin palvella juuri Putinin etuja, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa.


Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää – Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä uusisuomi 13:11 20.11

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes arvioi instituutin sivuilla julkaistussa kommentissaan Venäjän aikeita Valko-Venäjällä. Moshesin mukaan viime aikoina ovat kiihtyneet spekulaatiot siitä, että Venäjä yrittäisi toistaa Ukrainan-temppunsa Valko-Venäjällä.


Uutiset