Enni Rukajärvi, Eero Hirvonen ja Matti Heikkinen, näyttö mitalikunnosta uusisuomi 19:06 17.12

Suomi tavoittelee Pyeongchangin talviolympiakisoista ensi helmikuussa seitsemää mitalia. Tavoite on realistinen, mutta edellyttää, että henkilökohtaisissa kilpailuissa valtaosan olympiatoivoista pitäisi onnistua.


Kuva: Tällä paidalla venäläiset haluavat pelata olympiakiekkoa - hyväksyvätkö päättäjät? iltalehti 18:08 17.12

Venäläisurheilijat eivät saa kilpailla helmikuussa Pyeongchangin olympialaisissa maansa lipun alla. Niinpä naisten ja miesten jääkiekkojoukkueiden pelipaidoissa ei nähdä helmikuussa kaksipäistä kotkaa tai Venäjän lippua, ja joukkueesta puhutaan venäläisinä olympiaurheilijoina. Toimittaja Igor Eronko jakoi Twitterissä kuvan, jossa on hänen tietojensa mukaan suunnitelma venäläisten olympiaurheilijoiden paidasta jääkiekkoturnauksiin.


Pyeongchangin olympiakylä valmistui - tältä näyttää urheilijoiden kisa-asunnoissa iltalehti 12:20 16.12

Pyeongchangin olympiakylän urheilija-asunnot ovat valmistuneet. Etelä-Koreassa järjestettävien talviolympialaisten avajaisiin on aikaa 55 päivää. Vuosia jatkuneet valmistelu- ja rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla. Perjantaina maassa juhlistettiin taas yhtä virstanpylvästä, kun urheilijat majoittava olympiakylä valmistui. Olympiakylä koostuu kahdeksasta 15-kerroksisesta rakennuksesta ja sieltä löytyvät kaikki peruspalvelut: ravintolat, pesula, kauppa, pankki ja posti.


Kummola paljastaa: Kaksi uutta venäläisjääkiekkoilijaa saamassa ikuisen olympiapannan MTV 19:11 14.12

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vahvistaa, että venäläiset naisjääkiekkoilijat voivat IIHF:n puolesta osallistua Pyeongchangin talviolympialaisiin ensi helmikuussa. 


Pasi Mustonen: "Olemme olleet paras eurooppalainen joukkue jo vuosia" jatkoaika.com 12:00 14.12

Naisleijonien monen vuoden projektin huipennus, Pyeongchangin olympialaiset, on vajaan kahden kuukauden päässä. Maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on uudistanut joukkueen pelitapaa askel askeleelta. Kehitystyön tuloksia mitataan tällä viikolla Suomessa pelattavassa Pre Olympic Cupissa.


Näkökulma: KHL:n hauis ei riitä mihinkään - Venäjällä selvä asenne olympialaisiin iltalehti 20:56 13.12

KHL ei pystyisi boikotoimaan olympialaisia, vaikka se haluaisi, kirjoittaa Sasha Huttunen. KHL:n hallitus kokousti keskiviikkona Moskovassa ja julkaisi pitkän tiedotteen, jossa se kertoi myös kauan odotetun kantansa Pyeongchangin ensi helmikuun olympiakiekkoon. Se kuului näin: "KHL:n hallitus kannatti päätöstä venäläisen jääkiekkojoukkueen osallistumisesta Pyeongchangin talviolympialaisiin neutraalin lipun alla ja toivotti onnea kaikille KHL-pelaajille, jotka edustavat maajoukkueitaan turnauksessa."


Putin vahvisti: Venäläiset olympialaisiin, lyhenteenä OAR eikä RUS uusisuomi 16:23 12.12

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK sulki Venäjän viime viikolla Pyeongchangin talviolympiakisoista. Syynä olivat paljastukset Venäjällä tapahtuneesta valtion avittamasta dopingin käytöstä sekä Sotshin 2014 olympiakisojen dopinghuijauksista.


Näkökulma: Suomi saa Etelä-Koreasta seitsemän olympiamitalia iltalehti 14:46 12.12

Suomella on poikkeuksellisen monta mitalikandidaattia Pyeongchangin kisoissa. Krista Pärmäkoski ja Kaisa Mäkäräinen voivat yltää jättipottiin, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Olympiakomitean tiukan ennusteen mukaan Suomi saa kuusi mitalia helmikuussa Korean talviolympiakisoista. Ennen tämän kauden alkua tehdyn laskelman mukaan Suomella on seitsemän mitalipotentiaalin omaavaa urheilijaa tai joukkuetta 12 eri tapahtumassa. Pistesijaan yltäviä on 16 kahdessakymmenessä eri tapahtumassa. Pyeongchang Kun kisojen alkuun on kaksi kuukautta aikaa, arvioin Suomen nappaavan Aasiasta seitsemän mitalia. Kolme tulee hiihdosta, kaksi jääkiekkoilusta, yksi ampumahiihdosta ja yksi lumilautailusta.


Virallinen vahvistus Putinin tuella: Venäläisurheilijat lähtevät olympialaisiin MTV 13:56 12.12

Venäjän olympiakomitea on vahvistanut tukevansa niitä venäläisurheilijoita, jotka haluavat kilpailla Pyeongchangin talviolympialaisissa neutraalin lipun alla. Päätös tehtiin Venäjän olympiakomitean kokouksessa yksimielisesti, raportoi uutistoimisto Tass.


Vahvistus: Venäläiset urheilijat saavat osallistua Etelä-Korean talviolympialaisiin iltalehti 12:28 12.12

Venäjän olympiakomitea antaa tukensa neutraalin lipun alla kilpaileville venäläisurheilijoille, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) sulki Venäjän pois Etelä-Korean ensi helmikuun talviolympialaisista viime viikolla. Venäjän valtiojohto ja olympiakomitea sallivat kuitenkin maan urheilijoiden osallistumisen helmikuussa järjestettyihin Pyeongchangin kisoihin. Venäläisurheilijat joutuvat kisaamaan niin sanotulla neutraalin urheilijan statuksella.


Venäjällä tehdään tänään iso ratkaisu – urheilijoilla selvä olympiakanta iltasanomat 07:06 12.12

Venäjä päättää osallistumisestaan Pyeongchangin talviolympialaisiin lopullisesti tänään kansallisessa olympiatapaamisessa.


Olympiajärjestäjät säästivät kustannuksissa – avajaisista uhkaa tulla tunteja kestävä kärsimysnäytelmä iltasanomat 20:11 11.12

Jopa hypotermia saattaa uhata katsojia Pyeongchangin olympialaisten avajaisissa.


Salainen dokumentti paljasti olympiajärjestäjien säästötoimien karun seurauksen: Katsojia uhkaa tuntien pakkashelvetti iltalehti 15:56 11.12

Pyeongchangin talviolympiakisojen järjestäjät ovat jälleen kerran uuden haasteen edessä, kertoo uutistoimisto Reuters. Jo tähän mennessä kisojen yllä on ollut monenlaisia tummia pilviä. Harmaita hiuksia ovat aiheuttaneet Venäjän osallistumiskielto, pahasti tavoitteesta jäänyt lipunmyynti, keskeneräiset rakennustyöt, Pohjois-Korean epävakaa tilanne - ja nyt vielä melkoisen kylmiksi ennakoidut sääolotkin. Reuters on saanut haltuunsa sisäisen dokumentin, joka paljastaa, että kisajärjestäjät eivät säästösyistä ole voineet rakentaa Pyeongchangin olympiastadionille kattoa. Sen seurauksena viima pääsee suoraan avajaisseremonian katsojien keskuuteen. Dokumentissa ennakoitiin, että keliolot monen tunnin seremonian aikana vastaavat luultavasti neljäätoista pakkasastetta.


Krista Pärmäkoskelta ja Kaisa Mäkäräiseltä näyte mitalikunnosta uusisuomi 23:21 10.12

Suomen naisten suurimmat mitalitoivot antoivat talvilajien maailmancupeissa hyviä näyttöjä Pyeongchangin olympiakisoja ajatellen. Kaisa Mäkäräinen saavutti ampumahiihdon maailmancupissa kauden ensimmäisen palkintosijansa oltuaan takaa-ajossa Hochfilzenissä toinen.


Olympiaodotukset nousivat huippuunsa – katkeaako Suomen takavuosien menestyslajin 50 vuoden mitaliton putki vihdoin? iltasanomat 18:16 09.12

Mika Poutala kuuluu Suomen suurimpiin mitalitoivoihin Pyeongchangin talviolympialaissa.


Kommentti: Suomella uusi kirkas mitalitoivo olympialaisissa MTV 16:49 09.12

Suomen maastohiihdon kovin miessprintteri Ristomatti Hakola on noussut uudelle tasolle tällä kaudella. Kankaanpääläinen lähtee nykyiskussa mitalitoivona Pyeongchangin olympialaisiin.


Marit Björgen heitti ilmoille rajun uhkakuvan: Olympialaisiin osallistuminen ei ole mitenkään varmaa - ”kukaan ei hallitse tilannetta” iltalehti 09:42 09.12

Pohjois-Korean tilanne huolestuttaa Norjan hiihtotähteä Marit Björgeniä, eikä hän pidä olympiamatkaa vieläkään kirkossa kuulutettuna. Yksinvaltias Kim Jong-unin hallitsema eristynyt diktatuuri on pitkin syksyä uhitellut läntiselle maailmalle. Se on muun muassa testannut mannertenvälisiä ohjuksia useaan otteeseen. Edellisestä ohjuskokeesta on vain noin viikko aikaa. Pyeongchangin kisapaikat Etelä-Korean puolella sijaitsevat vain noin 80 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta. Tilanne on huolettanut useita urheilijoita ja urheilujärjestöjä. Muun muassa Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi taannoin, ettei amerikkalaisurheilijoiden lähdöstä Korean olympialaisiin ole vielä takeita.


Venäjän maajoukkuehiihtäjät äänestivät lähdöstä olympialaisiin – tulos oli yksimielinen iltasanomat 21:52 08.12

Kaikki parhaat venäläiset maastohiihtäjät haluavat osallistua Pyeongchangin olympialaisiin neutraaleina urheilijoina.


Alppihiihtäjä Marcus Sandellin kausi on ohi - luopui olympiaunelmasta iltalehti 19:02 08.12

Alppihiihtäjä Marcus Sandell ei enää kilpaile tällä kaudella. Sandellin selkä ja lonkka leikattiin alkuvuodesta. Sandell kilpaili vielä viime sunnuntaina Beaver Creekin suurpujottelussa, mutta ei päässyt toiselle kierrokselle. Yksi Sandellin tämän kauden tavoitteista oli kilpailla Pyeongchangin olympialaisissa. - Kokeilin kaikkea ja taistelin, mutta kroppa ei kestä. En pysty työntämään niin kuin haluaisin. Mutta tämä piti kokeilla, Sandell sanoi tiedotteessa.


Pohjois-Korea halutaan mukaan Pyeongchangiin – olympiapomo lähdössä neuvottelumatkalle iltasanomat 11:36 08.12

Etelä toivoo Pohjois-Koreaa Pyeongchangin talviolympialaisiin


Uutiset