Kolumni: Hautajaiset seis, vainaja puuttuu - vasta tänään on Suomen olympiajoukkueen kohtalonpäivä iltalehti 07:07 21.02

Jos jääkiekkomaajoukkueet floppaat, eikä naisten pariviestistä tule metallia, Olympiakomitean kuuden mitalin tavoitteen voi vetää vessasta alas, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Hautajaiset seis, vainaja puuttuu! Suomen olympiajoukkue ei ole vielä kriisissä. Olympiakomitean kuuden mitalin tavoite, tai pikemminkin matemaattiseen malliin perustuva laskelma, on yhä hengissä. Ollaan jopa aikataulussa, kun ansioluettelossa on kolme arvolaattaa.


Kaksi kuudetta tilaa Pyeongchangista – Toista iloittiin, toista ei uusisuomi 19:51 20.02

Suomen mitalitili ei karttunut Pyeongchangin olympialaisissa tiistainakaan. Yhdistetyssä Eero Hirvonen oli kuudes ja samalla sijalla oli ampumahiihdon sekaviestijoukkue.


Kommentti: Mari Laukkanen paljastaa Suomi-hiihdon karun kuvan iltasanomat 08:41 20.02

Ampumahiihtäjän pestaaminen maastohiihtoon on eksoottista, mutta merkki isosta ongelmasta, kirjoittaa Pekka Holopainen Pyeongchangista.


Ruotsin mitalisuosikit konttasivat rumalla tavalla - lehdistö hämmästyi hiihtopomojen selittelyistä: ”Kuin Bagdad-Bob” iltalehti 09:30 19.02

Ruotsissa odotukset olivat korkealla slopestylen suhteen. Henrik Harlaut, Jesper Tjäder, Oscar Wester, Emma Dahlström ja Jennie-Lee Burmansson oli viisikko, jolta odotettiin mitaleja Pyeongchangista. Mitalit jäivät kuitenkin haaveeksi - kaikilta.


Kommentti: Nelossijoillakin on eronsa – Suomen miehiltä totaalinen yliveto iltasanomat 12:02 18.02

Sunnuntaina ei nähty neljännen sijan jälkeen nyrpeitä ilmeitä, kirjoittaa Pekka Holopainen Pyeongchangista.


Kommentti: Reijo Jylhän konservatiivinen viestiratkaisu - Johanna Matintalo ulos, konkarit pidettiin tyytyväisinä iltalehti 14:06 16.02

Naisten viestivalinnat nostattavat taas porun, vaikka myrsky lainehtii vain vesilasissa, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Ei siinä ollut mitään yllättävää. Reijo Jylhä teki konservatiivisen ratkaisun, kun hän nimesi viestiin konkaripitoisen kvartetin ennalta hyvin arvattavaan hiihtojärjestykseen. Päävalmentajalle oli helpoin ratkaisu pistää kuopus Johanna Matintalo pihalle ja ottaa kokeneet naiset tiimiin. Soraääniä on nyt paljon vähemmän joukkueen sisällä.


Kolumni: Viittä olympiamitalia hakeva Krista Pärmäkoski petasi luotsilleen uuden työpaikan - nähdäänkö viestissä härski taktiikka? iltalehti 10:16 16.02

Suomen päävalmentajapeli ja viestivalinnat käyvät kuumana kulisseissa, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Krista Pärmäkoski ja viisi olympiamitalia. Mahdollista, mutta se vaatii joukkuekavereilta tasonnostoa viesteissä.


Toinen pronssi - Krista Pärmäkoski iloitsi myös idolinsa mitalia uusisuomi 12:22 15.02

Krista Pärmäkoski on napannut Pyeongchangista jo kaksi mitalia. Toisen pronssinsa hän voitti torstaina 10 kilometrin vapaan hiihdosta.


Kommentti: Kisan siirtäminen oli Mäkäräisen mitalihaaveille ilouutinen MTV 20:49 14.02

Kaisa Mäkäräinen on kahminut menestyksekkäällä ampumahiihtourallaan palkintokaappiinsa kaiken muun paitsi olympiamitalin. Jäljellä on kaksi henkilökohtaista saumaa napata puuttuva metallipalanen Pyeongchangista, mutta miten realistiselta unelma näyttää?


Kolumni: Krista Pärmäkoskessa on huomattavia kuningattaren elkeitä - lähes kuin Marit Björgen iltalehti 20:44 14.02

Suomalainen on melkein valmis nousemaan norjalaisen paikalle, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Naiset istuvat lehdistöhuoneen pitkän pöydän päissä. Toinen analysoi kisaa englanniksi, toinen pistää banaania sekä kananmunaa poskeen ja näppäilee älypuhelintaan. Väistyvä kuningatar ja tuleva kuningatar: Marit Björgen ja Krista Pärmäkoski.


Kommentti: Sprinttikatastrofi ei muuta mitään – naisten viestijoukkueessa jo kolme varmaa ja neljäskin lähes varma iltasanomat 08:02 14.02

Suomelle on tulossa keski-iältään historiallinen joukkue 4x5 kilometrin viestiin, kirjoittaa Pekka Holopainen Pyeongchangista.


Aravirta lataa: "Leijonilla kaikkien aikojen mahdollisuus olympiakultaan" MTV 07:25 14.02

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue tavoittelee Pyeongchangista historiansa ensimmäistä jääkiekon olympiakultaa.


Kolumni: Yltäkylläisyyden huippu Ruotsissa - ampumahiihdon olympiahopea ei kiinnosta ketään iltalehti 06:25 14.02

Suomalaisia syytetään menestyshulluiksi, mutta ruotsalaiset ovat paljon pahempia, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Vuonna 2007, kun olin ensimmäisen kerran työmatkalla Keski-Euroopan mäkiviikolla, paikalla oli suomalaistoimittajia yhdeksästä eri lehdestä ja kahden eri kanavan tv-porukat. Tänä vuonna koko mäkiviikon kiersi vain tv-oikeudet omistavan MTV:n ryhmä.


Kommentti: Suomen sprinttikirous murtui – Ristomatti Hakolasta kypsyy vielä Kulta-Kläbon lyöjä iltasanomat 15:34 13.02

Suomalaisen maastohiihdon historian ensimmäisen olympiafinaali kertoo siitä, että valmennuksessa on nostettu pää pensaasta, kirjoittaa Marko Lempinen Pyeongchangista.


Kova ennuste Pyeongchangista: Suomi saa yllätysmitalin tiistaina iltalehti 07:01 13.02

Toni Roponen ennakoi Ristomatti Hakolan menestystä miesten sprintissä. Videolla Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen arvioi Ristomatti Hakolan mahdollisuuksia sprintissä. Tiistain ei etukäteen ajateltuna pitäisi olla suomalainen mitalipäivä Pyeongchangissa, mutta Korean laduilla muhii yllätys.


Hellyttävä kuva: Mäkäräinen, Niskanen ja Pärmäkoski näpertävät lämmintä lahjaa Niinistön ja Haukion poikavauvalle MTV 08:20 12.02

Suomen presidenttiparin vastasyntynyt poika on saamassa komean lahjan Suomen olympiaurheilijoilta Pyeongchangista.


Kommentti: Rukajärvi oli rautaa tuulilotossa, kilpasiskoista ja Ylen radiolähetyksestä ei voi sanoa samaa iltalehti 07:52 12.02

Suomalaislaskija hallitsi olosuhteet ja hermonsa loistavasti. Tasoerot kovassa tuulessa käydyssä kisassa olivat valtavat. Ylen radiolähetys ei mennyt ihan putkeen, kirjoittaa Santtu Silvennoinen Pyeongchangista. Video: Eurosport. Katso videolta, kun Enni Rukajärvi nousi kolmoskorokkeelle. Sen huomasi maallikkokin. Olosuhteet naisten slopestylessä olivat tuulilottoa. Yksi joutui tekemään hyppytemppuja kovassa puhurissa, toinen pääsi rauhallisempaan rakoon.


Seppo Räty luottaa Mäkäräisen mitaliin kuin vuoreen – lyttää "turhan touhotuksen" MTV 21:34 11.02

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen olympialaiset Pyeongchangissa käynnistyivät murheellisesti, kun hän sijoittui pikakisassa kolmella sakollaan vasta 25:nneksi. Kisoja tarkkaan seurannut keihäslegenda Seppo Räty kuitenkin uskoo, että maailmancupin johtaja nappaa Pyeongchangista vielä uransa ensimmäisen olympiamitalin.


Seppo Räty luottaa Mäkäräisen mitaliin kuin vuoreen – lyttää urheilijoiden "turhan touhotuksen" MTV 21:34 11.02

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen olympialaiset Pyeongchangissa käynnistyivät murheellisesti, kun hän sijoittui pikakisassa kolmella sakollaan vasta 25:nneksi. Kisoja tarkkaan seurannut keihäslegenda Seppo Räty kuitenkin uskoo, että maailmancupin johtaja nappaa Pyeongchangista vielä uransa ensimmäisen olympiamitalin.


Uutiset