Pyry Soirin tie jalkapallon ammattilaiseksi oli poikkeuksellinen – Tansaniasta Myllykoskelle, Namibiasta Valko-Venäjälle iltasanomat 07:00 16.07

Pyry Soirista piti tulla jalkapalloilija – ja niin tulikin, poikkeuksellista tietä Tansaniasta Myllykosken kautta Namibiaan. Nyt hän pelaa futista ja opettelee uutta kieltä Valko-Venäjällä.


Kroatian MM-sankarivalmentaja sai työpaikkansa Huuhkajien Pyry Soirin ansiosta iltasanomat 09:11 14.07

Suomen Pyry Soiri sysäsi maalillaan Zlatko Dalicin Kroatian maajoukkuevalmentajaksi. Vaatimaton Dalic on nyt kotimaansa kansallissankari.


Brittimedia suitsuttaa Pyry Soirin tasoitusmaalia: "Se yksi tapahtuma muutti koko kroatialaisen jalkapalloilun suunnan" MTV 06:00 14.07

Brittimedia Guardianin mielestä Pyry Soirin iskemä tasoitusmaali Kroatian verkkoon MM-karsinnoissa oli ratkaisevassa roolissa kääntäessä maan jalkapalloilun nousukiitoon. 


Tangofinalisti Pyry Hautamäki, 27, avautuu pahoista talousvaikeuksistaan: ”On ollut masennuksen ja elämänhallinnan kanssa ongelmia” iltasanomat 12:53 12.07

Pyry Hautamäki nauttii Tangomarkkinoista, vaikka rahahuolet painavat.


Video: Pyry-panda täyttää tänään 5 vuotta! Pandahoitajan leipoman synttärikakun resepti on salaisuus – juhlakalu innostui MTV 17:02 10.07

Ähtärin urospanda Hua Bao eli Pyry täyttää tänään pyöreät viisi vuotta. Viime tammikuussa Suomeen saapunut Pyry sai yllätyksenä syntymäpäiväkakun, jonka pandahoitaja Anna Palmroth oli leiponut. 


Miksi ne ovat täällä? Pyryn ja Lumin saapumisesta syntyi dokumentti, joka valaisee suojeluohjelman taustoja ja pandatalon arkea MTV 09:04 08.07

Uudessa Kiinasta Pohjolaan -dokumentissa Pyry ja Lumi sekä heidän hoitajansa valaisevat millaista panda-arkea Ähtärissä eletään.


Ähtärissä 100 000 kävijän raja rikki – Lumi ja Pyry tuplasivat eläintarhan vierailijamäärän MTV 22:17 05.07

Torstaina Ähtärissä oli hymy herkässä, kun lapualaiselle Markku Aallolle luovutettiin Lumi-pehmolelu. Hän on Ähtäri Zoon 100 000. kävijä tälle vuodelle.


Suloinen video: Lumi sai pandastandardit täyttävän leikkitelineen, uskaltautui kiipeilemään varovaisen alun jälkeen – "Oli ihan innoissaan" MTV 07:34 27.06

Lumi sai vastikään uuden kiipeilytelineen. Panda-hoitaja Anna Palmroth kertoo, että Lumi tykästyi kustomoituun telineeseen, vaikka onkin hitaammin lämpiävää sorttia kuin Pyry.


Toimitusjohtajan blogi: Pandakaksikosta kasvamassa kestosuosikki – mutta mitä Ähtärissä nähdään seuraavaksi? MTV 12:47 24.06

Pandat ovat saaneet kiitettävästi yleisöä paikalle, ja ovatkin nousemassa eläintarhan mukaan kestosuosikeiksi. On myös todennäköistä, että tulevaisuudessa Lumi ja Pyry saattavat saada jälkeläisiä, jolloin on luvassa ennenkokematon pandabuumi, kirjoittaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä. 


Tämä mies on Ähtärin upeiden pandakuvien takana – "Silloin mennään kun valo on hyvä" MTV 08:04 16.06

Kesäkuinen illansuu, aurinko paistaa, on helle. Pandatalossa on sulkemisaika käsillä ja asiakkaat tekevät kotiin lähtöä. Valokuvauksen kannalta ajoitus on täydellinen, sillä valo on hyvä. Oletus on, että pandat Lumi ja Pyry kiipeäisivät nyt tyylikkäästi lavitsoilleen nokosille SleepLikePanda –kuvausta varten. Vaistomaisesti kuiskaamme.


Pyry sekosi jalkapallon MM-kisoista – pandan hulvaton leikki tallentui videolle! MTV 21:05 14.06

Jalkapallon MM-kilpailujen tuomalta ei voi välttyä edes Ähtärin eläinpuistossa, jossa Pyry-Panda on pistänyt pystyyn omat esikisat.


Pyry innostui pallosta – katso videolta pandan hupaisia kesätouhuja! MTV 14:03 12.06

Ähtärin panda Pyry innostui tänään leikkimään oikein urakalla ulkotarhassa olevalla mäntypallolla. 


Ähtärin Lumille ja Pyrylle on tulossa pandastandardit täyttävät leikkitelineet – Suunnittelu olikin kinkkisempi juttu: ”Pitää kestää hampaita ja kynsiä” MTV 07:24 27.05

Puupalloja, vesielementtejä, luonnon kiipeilypuita. Ei luulisi Ähtärin pandoille Lumilla ja Pyryllä olevan tylsää – tekemistä riittää, mitä nyt syömiseltä ja nukkumiselta ehtii touhuta. Kesäkuun alussa niitä kuitenkin odottaa yllätys: Varta vasten pandoja varten kustomoidut leikkitelineet.


Ähtärin Lumin ja Pyryn touhuja on seurannut suorana jättiyleisö: Pandalivellä ja -videoilla on jo reippaasti yli miljoona käynnistystä! MTV 07:07 23.05

Ähtärin pandakaksikon elämää suorana näyttävää pandaliveä sekä Lumiin ja Pyryyn liittyviä videoita on käynnistetty jo reilusti yli miljoona kertaa. Miljoonan rajapyykki ohitettiin toukokuun ensimmäisenä päivänä. 


Ähtärissä iloitaan useista perhetapahtumista – milloin on Lumin ja Pyryn vuoro? MTV 09:28 20.05

Eläinpuiston kevät on täynnä uutta elämää. Syntymän ihmettä todistetaan melkein päivittäin, kertoo Ähtärin eläinpuiston eläinlääkäri Heini Niinimäki. 


Pandalivessä tänään huoltokatko – pandapuuhia taas suorana lähetyksenä klo 10 alkaen MTV 07:30 15.05

Lumijapyry-sivuston suositussa pandalivessä on tänään tiistaina 15.5. huoltokatko kello 7-11 välisenä aikana. Tuona aikana Ähtärin pandatalon kamerat eivät siis välitä suoraa kuvaa panda-aitauksen tapahtumista.


Pandalivessä tänään huoltokatko – pandapuuhia taas suorana lähetyksenä klo 11 alkaen MTV 07:30 15.05

Lumijapyry-sivuston suositussa pandalivessä on tänään tiistaina 15.5. huoltokatko kello 7-11 välisenä aikana. Tuona aikana Ähtärin pandatalon kamerat eivät siis välitä suoraa kuvaa panda-aitauksen tapahtumista.


Viilennysvideo helteen keskelle: Vuosi sitten toukokuussa rämmittiin lumessa Helsingissäkin MTV 21:44 07.05

Vuodet eivät ole sään suhteen toistensa veljiä. Lähes tasan vuosi sitten jopa Helsingissä pyrytti sakeasti lunta.


Pandapariskunta Lumi ja Pyry tänään parin tunnin suorassa lähetyksessä Ähtäristä iltalehti 10:27 01.05

Suora lähetys alkaa heti aamuyhdeksältä Subilla. Pandapariskunta Lumin ja Pyryn asettumista Ähtäriin on voinut seurata Katsomon välityksellä. Vappupäivän aamun kunniaksi web-kameroiden suora kuvamateriaali siirtyy parin tunnin ajaksi televisioonkin. Taustalla on Subin ajatus tarjota katsojilleen vaihtoehtoinen, humoristinenkin ja takuuvarmasti rento tapa viettää vappua. Koska kyseessä on niin kutsuttu livefeedi, ei sisällöstä pystytä etukäteen sanomaan juuta eikä jaata. Jos hyvin käy, Kiinan Sichuanista Suomeen saapuneet pandat nähdään paistattelemassa päiväänsä ulkotarhoissaan. Näkymä vaihtuu 15 sekunnin välein.


Mopopoika törmäsi alle 10-vuotiaaseen suojatiellä - lapsi jatkotutkimuksiin sairaalaan iltalehti 19:10 27.04

Onnettomuus tapahtui kello 16 aikaa perjantaina Oulussa. Mopolla ajanut poika törmäsi suojatietä ylittäneeseen alle 10-vuotiaaseen poikaan perjantaina kello 16 aikoihin. Onnettomuus tapahtui Oulun Talvikankaalla Pyrytien ja Talvikankaantien risteyksessä. Poika kaatui kadulle ja hänen otsaansa tuli verta vuotava haava. Mopoilijalle ei aiheutunut vammoja, ainoastaan pieniä aineellisia vaurioita.


ja jossa

Uutiset