Ähtärin blogi: Pandamainen päivä hetki hetkeltä – näin suosikkipandat Lumi ja Pyry kertoisivat itse elämästään MTV 06:29 17.09

Kahdeksan aikaan aamulla Lumi nukkuu vielä sikeästi ja Pyry venyttelee makuutasollaan sisätarhassa.


Huuhkajille muotoutumassa Pukki–Soiri-superakseli: ”Hän on hyvä ase laidalla” MTV 07:00 12.09

Jo toisen voittonsa jalkapallon Kansojen liigassa ottanut Suomi löysi jälleen ratkaisijat Pyry Soirista ja Teemu Pukista, kun Huuhkajat nousi 1-0-kotivoitolla Virosta lohkonsa kärkeen.


Ähtärin pandat saivat uuden lelun, jossa karvapalleroilla on riittänyt ihmeteltävää MTV 08:58 23.08

Ähtärin sympaattiset pandakaverukset Lumi ja Pyry ovat saaneet uuden, mieluisan lahjan.


Huuhkajien laituri siirtyy Itävaltaan: "Olen nyt oikeassa paikassa" MTV 13:36 10.08

Suomen jalkapallomaajoukkueen laituri Pyry Soiri siirtyy Itävallan pääsarjaan Admira Wackerin riveihin. Soiri siirtyy Itävaltaan valkovenäläisestä Shakhtyor Soligorskista. 


Huuhkajien Pyry Soiri siirtyy Itävallan pääsarjaan iltasanomat 12:57 10.08

Pyry Soiri on solminut sopimuksen FC Admira Wackerin kanssa.


Ähtärin blogi: Villisika Sissibella eristettiin varmuuden vuoksi sikaruton takia – "Yksi yhteinen terveys on kaikkien asia" MTV 08:52 29.07

Pandat Jin Baobao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat olleet Suomessa noin puoli vuotta. Tämä aika ja etenkin sitä edeltänyt jakso ovat olleet kiireisiä ja odotusta täynnä, kirjoittaa Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki.  


Ähtärin blogi: Kuuma, kuumempi, kuumin kesä – pandakin vilvoittelee varpaitaan purossa MTV 10:07 22.07

Kesän mittainen hellejakso ei ole juuri häirinnyt Ähtärin pandojen Pyryn ja Lumin elämää, sillä Pandatalon sisätilat tarjoavat tarvittaessa viilennystä oloon. Myös leikkimiseen ja kiipeilyyn on jaksettu paneutua ja välillä uitetaan varpaita piha-alueen purossa, kirjoittaa Ähtäri Zoon viestintäpäällikkö Lea Lahtinen blogissaan. 


Pyry Soirin tie jalkapallon ammattilaiseksi oli poikkeuksellinen – Tansaniasta Myllykoskelle, Namibiasta Valko-Venäjälle iltasanomat 07:00 16.07

Pyry Soirista piti tulla jalkapalloilija – ja niin tulikin, poikkeuksellista tietä Tansaniasta Myllykosken kautta Namibiaan. Nyt hän pelaa futista ja opettelee uutta kieltä Valko-Venäjällä.


Kroatian MM-sankarivalmentaja sai työpaikkansa Huuhkajien Pyry Soirin ansiosta iltasanomat 09:11 14.07

Suomen Pyry Soiri sysäsi maalillaan Zlatko Dalicin Kroatian maajoukkuevalmentajaksi. Vaatimaton Dalic on nyt kotimaansa kansallissankari.


Brittimedia suitsuttaa Pyry Soirin tasoitusmaalia: "Se yksi tapahtuma muutti koko kroatialaisen jalkapalloilun suunnan" MTV 06:00 14.07

Brittimedia Guardianin mielestä Pyry Soirin iskemä tasoitusmaali Kroatian verkkoon MM-karsinnoissa oli ratkaisevassa roolissa kääntäessä maan jalkapalloilun nousukiitoon. 


Tangofinalisti Pyry Hautamäki, 27, avautuu pahoista talousvaikeuksistaan: ”On ollut masennuksen ja elämänhallinnan kanssa ongelmia” iltasanomat 12:53 12.07

Pyry Hautamäki nauttii Tangomarkkinoista, vaikka rahahuolet painavat.


Video: Pyry-panda täyttää tänään 5 vuotta! Pandahoitajan leipoman synttärikakun resepti on salaisuus – juhlakalu innostui MTV 17:02 10.07

Ähtärin urospanda Hua Bao eli Pyry täyttää tänään pyöreät viisi vuotta. Viime tammikuussa Suomeen saapunut Pyry sai yllätyksenä syntymäpäiväkakun, jonka pandahoitaja Anna Palmroth oli leiponut. 


Miksi ne ovat täällä? Pyryn ja Lumin saapumisesta syntyi dokumentti, joka valaisee suojeluohjelman taustoja ja pandatalon arkea MTV 09:04 08.07

Uudessa Kiinasta Pohjolaan -dokumentissa Pyry ja Lumi sekä heidän hoitajansa valaisevat millaista panda-arkea Ähtärissä eletään.


Ähtärissä 100 000 kävijän raja rikki – Lumi ja Pyry tuplasivat eläintarhan vierailijamäärän MTV 22:17 05.07

Torstaina Ähtärissä oli hymy herkässä, kun lapualaiselle Markku Aallolle luovutettiin Lumi-pehmolelu. Hän on Ähtäri Zoon 100 000. kävijä tälle vuodelle.


Suloinen video: Lumi sai pandastandardit täyttävän leikkitelineen, uskaltautui kiipeilemään varovaisen alun jälkeen – "Oli ihan innoissaan" MTV 07:34 27.06

Lumi sai vastikään uuden kiipeilytelineen. Panda-hoitaja Anna Palmroth kertoo, että Lumi tykästyi kustomoituun telineeseen, vaikka onkin hitaammin lämpiävää sorttia kuin Pyry.


Toimitusjohtajan blogi: Pandakaksikosta kasvamassa kestosuosikki – mutta mitä Ähtärissä nähdään seuraavaksi? MTV 12:47 24.06

Pandat ovat saaneet kiitettävästi yleisöä paikalle, ja ovatkin nousemassa eläintarhan mukaan kestosuosikeiksi. On myös todennäköistä, että tulevaisuudessa Lumi ja Pyry saattavat saada jälkeläisiä, jolloin on luvassa ennenkokematon pandabuumi, kirjoittaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä. 


Tämä mies on Ähtärin upeiden pandakuvien takana – "Silloin mennään kun valo on hyvä" MTV 08:04 16.06

Kesäkuinen illansuu, aurinko paistaa, on helle. Pandatalossa on sulkemisaika käsillä ja asiakkaat tekevät kotiin lähtöä. Valokuvauksen kannalta ajoitus on täydellinen, sillä valo on hyvä. Oletus on, että pandat Lumi ja Pyry kiipeäisivät nyt tyylikkäästi lavitsoilleen nokosille SleepLikePanda –kuvausta varten. Vaistomaisesti kuiskaamme.


Pyry sekosi jalkapallon MM-kisoista – pandan hulvaton leikki tallentui videolle! MTV 21:05 14.06

Jalkapallon MM-kilpailujen tuomalta ei voi välttyä edes Ähtärin eläinpuistossa, jossa Pyry-Panda on pistänyt pystyyn omat esikisat.


Pyry innostui pallosta – katso videolta pandan hupaisia kesätouhuja! MTV 14:03 12.06

Ähtärin panda Pyry innostui tänään leikkimään oikein urakalla ulkotarhassa olevalla mäntypallolla. 


Ähtärin Lumille ja Pyrylle on tulossa pandastandardit täyttävät leikkitelineet – Suunnittelu olikin kinkkisempi juttu: ”Pitää kestää hampaita ja kynsiä” MTV 07:24 27.05

Puupalloja, vesielementtejä, luonnon kiipeilypuita. Ei luulisi Ähtärin pandoille Lumilla ja Pyryllä olevan tylsää – tekemistä riittää, mitä nyt syömiseltä ja nukkumiselta ehtii touhuta. Kesäkuun alussa niitä kuitenkin odottaa yllätys: Varta vasten pandoja varten kustomoidut leikkitelineet.


Jokereiden vahva loppu häämötä mitenkään Tässä MM-ottelun valtavan raastavan urheilukisan ”Käynnistin vielä silloin,

Uutiset