Kansanedustaja lyttää ministerin: ”Naisen urakehityksen pysäyttää työnantaja” iltalehti 11:39 13.02

Kansanedustaja Arja Juvosen (ps) mielestä ministeri Kai Mykkäsen (kok) perusteet perhevapaauudistukselle ovat kammottavia. Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) on sydämistynyt ministeri Mykkäsen lausunnosta. - Pysähtynyt urakehitys ja luutuneet roolimallit, totesi sisäministeri Mykkänen A-Studiossa maanantai iltana perusteluna perhevapaauudistukselle. Ainoa, joka pysäyttää naisen urakehityksen on työnantaja eli yritys itse ja sen rekrytoinnista päättävät, Juvonen toteaa tiedotteessaan.


Epäilty rattijuoppo rysäytti auton katolleen – auttamaan pysähtynyt sivullinen sai nyrkistä valtatie 1:llä iltasanomat 15:47 12.02

Yksi onnettomuuteen joutuneessa autossa olleista miehistä löi hätäkeskukseen soittanutta.


Aggressiivinen rattijuoppo ajoi autonsa katolleen Salossa - kyydissä ollut mies löi apua soittanutta henkilöä päähän iltalehti 15:37 12.02

Kuljettaja menetti omien sanojensa mukaan auton hallinnan, kun toinen kyydissä olleista miehistä oli yllättäen tarttunut rattiin. Lohjalainen mies menetti ohitustilanteen jälkeen autonsa hallinnan Salon Kruusilassa Valtatie 1:llä sunnuntai-iltana puoli kymmenen maissa. Auto suistui katolleen pientareelle tien oikealle puolelle. Autossa olleet kolme miestä pääsivät ulos omin voimin. Draama ei kuitenkaan päättynyt tähän. Useampi henkilö oli pysähtynyt tapahtumapaikalle auttamaan kolmikkoa, joka käyttäytyi kuitenkin aggressiivisesti.


Pikkupoika jäi auton alle suojatiellä Hämeenlinnassa iltalehti 09:34 03.02

Perjantaina8-vuotias poika jäi suojatiellä pakettiauton alle, kun kuljettaja ei hiljentänyt vauhtia. Mieshenkilön epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen Hämeenlinnassa Aulangontiellä perjantaina aamulla. Kaksi pikkupoikaa oli lähtenyt ylittämään suojatietä Aulangontie 10:n kohdalla. Toinen pojista oli pysähtynyt keskikorokkeelle, mutta toinen pojista oli jatkanut tien ylittämistä. Tietä ylittävä 8 -vuotias poika jäi pakettiauton töytäisemäksi ylittäessään suojatietä.


Tämäkin vielä: liikenteen seisauttavaa lakkopäivää uhkaa armoton ajokeli - etelässä 20 senttiä lunta, yli 10 astetta pakkasta ja pureva tuuli iltalehti 12:12 30.01

On mahdollista, että Viron yltä tulee uusi lumisadealue eteläiseen Suomeen juuri perjantaiaamuna. Koko Suomen joukkoliikenne tulee olemaan sekaisin perjantaina 2. helmikuuta. Auto- ja kuljetusalan ammattijärjestö AKT on mukana SAK:n poliittisessa mielenilmauksessa aktiivimallia vastaan. Lakko sotkee koko Suomen joukkoliikenteen täysin aikavälillä 03-18. Helsingissä metro- ja raitioliikenne ei kulje perjantaina lainkaan, busseista mahdollisesti vain pieni osa. Vain lähijunat kulkevat tämän hetken tiedon mukaan normaalisti. Myös muualla Suomessa etenkin paikallisliikenne on kovin pysähtynyt.


Suojatien eteen pysähtynyt taksikuski todisti järkyttävää törmäystä: Viereltä ajoi auto päin lasta – "Verta tuli todella paljon" MTV 21:05 23.01

Vantaan Koivukylässä sattui tänään iltapäivällä noin kello 14 onnettomuus, jossa suojatietä ylittänyt, alle kouluikäinen lapsi loukkaantui henkilöauton tönäisemänä.


Suojatielle pysähtynyt taksikuski todisti järkyttävää törmäystä: Viereltä ajoi auto päin lasta – "Verta tuli todella paljon" MTV 21:05 23.01

Vantaan Koivukylässä sattui tänään iltapäivällä noin kello 14 onnettomuus, jossa suojatietä ylittänyt, alle kouluikäinen lapsi loukkaantui henkilöauton tönäisemänä.


Pieni lapsi ylitti suojatietä Vantaalla - joutui auton töytäisemäksi iltalehti 17:07 23.01

Liukas keli on alustavien tietojen mukaan saattanut olla osasyynä siihen, miksi kuljettaja töytäisi pientä lasta Vantaan Koivukylässä. Tiistai-iltapäivällä Vantaan Koivukylässä alle kouluikäinen lapsi joutui suojatiellä auton töytäisemäksi, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Viereiselle kaistalle oli pysähtynyt taksi, ja alustavien tietojen mukaan lapseen osuneen auton kuljettaja oli myös yrittänyt jarruttaa. Liukas keli oli kuitenkin tehnyt tepposet, ja jarrutusmatka oli tavallista pidempi.


Auto tönäisi lasta Vantaalla – kuljettaja ei pysähtynyt suojatielle MTV 15:52 23.01

Vantaan Koivukylässä alle kouluikäinen lapsi joutui suojatiellä auton töytäisemäksi tänään iltapäivällä.


Nainen ajoi lapsen päälle suojatiellä Vantaalla: ”Erityisen vaarallista, jos ohittaa pysähtyneen auton pysähtymättä” iltasanomat 15:39 23.01

Toista suojatien eteen pysähtynyttä autoa ei saa ohittaa pysähtymättä.


Länsimetron liikennettä käynnistellään - korvaava bussiliikenne jatkaa klo 10 asti iltalehti 07:31 09.01

Metron vuoroväli on toistaiseksi epäsäännöllinen. Länsimetro starttasi marraskuussa aplodien saattelemana. Tiistaiaamuna täysin pysähtynyttä pääkaupunkiseudun metroliikennettä käynnistellään myös länsimetron osalta. Liikenne niin sanotulla "vanhalla radalla" saatiin kulkemaan hieman metron länsipäätä aiemmin. Metroliikenne kulkee epäsäännöllisellä vuorovälillä. Metroa korvaava bussiliikenne kulkee vielä klo 10 asti. Metroliikenne pysähtyi täysin turvalaitevian vuoksi. Pysähdyksen ajaksi HSL järjesti Tapiolasta ja Matinkylästä sekä Lauttasaaresta Kamppiin.


Metro kulkee Helsingissä epäsäännöllisesti - Länsimetro yhä pysähdyksissä iltalehti 07:17 09.01

Metroliikennettä korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Tiistaiaamuna täysin pysähtynyt pääkaupunkiseudun metroliikenne on saatu kulkemaan niin sanotun "vanhan radan" osalta. Metroliikenne kulkee siis välillä Ruoholahti-Vuosaari, Mellunmäki normaalisti, joskin epäsäännöllisellä vuorovälillä. Metroliikenne pysähtyi täysin turvalaitevian vuoksi.


Turvalaitevika lamaannutti metroliikenteen - matkustajia ohjataan linja-autoihin iltalehti 06:37 09.01

Metroliikennettä korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Pääkaupunkiseudun metroliikenne on tiistaiaamuna pysähtynyt turvalaitevian vuoksi. HSL:stä kerrotaan, että häiriö vaikuttaa kaikkeen metroliikenteeseen eivätkä junat toistaiseksi kulje Vuosaaren ja Matinkylän välillä lainkaan. Matkustajat ohjataan asemilla linja-autoihin, jotka korvaavat metroliikennettä kunnes vika on saatu korvattua. Espoossa linja-autoja kulkee Kamppiin niin Matinkylästä kuin Tapiolasta. Myös Itä-Helsingistä keskustaan on korvaavaa bussiliikennettä.


Kuvat: Hurja takaa-ajo Haminassa – rattijuopon pako ei pysähtynyt edes piikkimattoon, ajoi poliisiautoa päin MTV 10:49 06.01

Rattijuopon matka pysähtyi viime yönä Haminassa vasta, kun poliisiauto ajoi auton kylkeen. Poliisin mukaan vuonna 1981 syntynyt helsinkiläinen kuljettaja yritti ajaa poliisiautoa päin ja paeta vielä piikkimaton jälkeenkin.


Raju takaa-ajo Kotkassa: Yli 2 promillen humalassa kaahannut rattijuoppo ei pysähtynyt piikkimattoon - poliisi joutui pysäyttämään auton ajamalla kylkeen iltalehti 09:28 06.01

Rattijuopon pysäyttäminen vaati erikoisia keinoja Kotkan poliisilta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kotkan poliisipartiolle tuli lauantaiaamuna kello 01.20 ilmoitus epäillystä rattijuoposta Pyhtäällä. Partio havaitsi ilmoitetun henkilöauton VT 7:llä hieman ennen Kotkan rajaa ja kytki hälytyslaitteet päälle. Havaittuaan poliisiauton henkilöauton kuljettaja kiihdytti nopeutta ja auton nopeus 100 km/h -rajoitusalueella oli noin 140 kilometriä tunnissa. Henkilöauto jatkoi samalla nopeudella ohi Sutelan, Karhulan, Hurukselan ja Otsolan rampin ohittaen useita autoja seilaten kahden kaistan välillä.


Raju onnettomuus tasoristeyksessä Etelä-Afrikassa: juna ja kuorma-auto törmäsivät, 18 kuoli iltalehti 21:27 04.01

Junan vaunut syttyivät tuleen, ja matkustajat jäivät loukkuun palaviin vaunuihin Juna ja kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä Etelä-Afrikassa torstaina. Törmäyksessä kuoli 18 ihmistä. Loukkaantuneita oli yli 250. Onnettomuudessa junan vaunut syttyivät tuleen, ja matkustajat jäivät loukkuun palaviin vaunuihin. Vaunut suistuivat raiteilta, ja kellahtivat kyljelleen. Silminnäkijän mukaan kuorma-auto ei pysähtynyt tasoristeyksessä.


Uusia tietoja Helsingin hurjasta takaa-ajosta: Varastettua tavaraa kuljettanut huumekuski pakeni jalkakäytävän kautta MTV 11:09 03.01

Poliisi kertoo päättäneensä pysäyttää kuskin tarkistaakseen tämän ajo-oikeuden. Auto ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan lähti poliisia pakoon, tiedottaa poliisi. 


Uutiset