CHL kiinnostaa Keski-Euroopassa Suomea enemmän – "Herätyspiste SM-liigalle" MTV 08:31 17.10

CHL:n jatkopeleissä nähdään vain kaksi suomalaista joukkuetta, sillä vain Kärpät ja Tappara selvittivät tiensä pudotuspeleihin. C Moren asiantuntijoiden mukaan CHL:n asema on Suomessa paljon heikompi kuin muualla Euroopassa.


Lisää kierrätystä ja korvaavia tuotteita – Suomen tänään julkistettu muovitiekartta ratkoo muoviongelmaa MTV 19:29 16.10

Jotta muovista aiheutuvat ongelmat pienenisivät, muovin käyttöä pitäisi vähentää, kierrätystä lisätä ja korvaavia tuotteita kehittää. Näin arvioi työryhmä, joka tänään julkisti ehdotuksensa Suomen muovitiekartaksi. Työryhmä muistuttaa, että muovia korvaavien materiaalien kehittäminen tarjoaa suomalaisyrityksille myös vientimahdollisuuksia.


Radioaktiivista materiaalia päätyi kierrätysmetallien joukkoon Torniossa – viime viikolla jo neljäs tapaus MTV 09:39 16.10

Outokummun Tornion terästehtaalla sattui heinä-syyskuussa kolme tapausta, joissa radioaktiivinen amerikiumlähde joutui sulatukseen kierrätysmetallin joukossa, kertoo Säteilyturvakeskus (STUK). Neljäs tapaus sattui 12. lokakuuta, mutta tällöin säteilylähde huomattiin ennen sulatusta.


STUK: Radioaktiivista materiaalia joutunut sulatukseen Torniossa kolmesti – "Säteilylähteitä on hävitetty kierrätysmetallin joukossa tahallisesti tai huolimattomuutta" MTV 09:30 16.10

Outokummun Tornion terästehtaalla sattui heinä-syyskuussa kolme tapausta, joissa radioaktiivinen amerikiumlähde joutui sulatukseen kierrätysmetallin joukossa, kertoo Säteilyturvakeskus (STUK). Neljäs tapaus sattui 12. lokakuuta, mutta tällöin säteilylähde huomattiin ennen sulatusta.


Kommentti: Jos emme nyt pysäytä ilmastonmuutosta, tulee herätys olemaan raaka – mutta senhän me jo tiesimme iltasanomat 07:50 16.10

Isoin ongelma ilmastonmuutoksen estämisessä on, että aina tulee muita ongelmia, jotka tuntuvat kiireellisemmiltä, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Kansojen liiga: Saksa, herätys! – Nyt on pakko voittaa iltasanomat 11:48 15.10

Saksan ongelmat tuntuvat vain jatkuvan. Lauantaina nöyrryttiin Hollannille rumin 0-3 lukemin. Nyt on selkä seinää vasten ja Ranska olisi pakko voittaa. Aika vaikealta vaikuttaa.


Pro: ”Yritykset haistoivat helpon rahan – työntekijöiden palkattomista tunneista voitot taskuun” uusisuomi 13:50 10.10

Alihankintaa ja vuokratyötä tarjoavat yritykset ovat laskuttaneet tilaajayrityksiä työntekijöiden kilpailukykysopimuksessa eli kikyssä sovituista palkattomista lisätunneista, kertoo ammattiliitto Pro. Sen tietoon on tullut tapauksia kahdesta työvoimaa teollisuuden alalle tarjoavasta yrityksestä.


Kommentti: Juhlat on juhlittu – tapammeko itsemme vai teemmekö jotain jo tänään? Suomi ei voi sysätä vastuutaan muille ilmastonmuutoksen torjunnassa MTV 22:00 08.10

”Tämä raportti ei ole herätyshuuto, se on tikittävä aikapommi”.


Liiga-kierros: Alavireiset suosikit kohtaavat Jyväskylässä, Ässät kovaan kyytiin jatkoaika.com 09:00 06.10

Lauantaina väännetään Liigakiekkoa kuudella paikkakunnalla. Kärpät hamuaa takaisin sarjakärkeen sarjajumbo Ässien kustannuksella. Suursuosikit hakevat herätystä otteisiinsa Jyväskylässä.


Herätyskello soi liian myöhään - Tapparan kirivaihde ei riittänyt Kärppiä vastaan jatkoaika.com 21:15 04.10

Viime kauden finaalipelien intensiteettiä sai turhaan etsiä, kun Tappara ja Kärpät kohtasivat Hakametsässä. Ottelu oli kuin ulkojäiltä, vaikka parhaat kikat jäivätkin uupumaan. Rauhallisessa pelissä kontakti puuttui, mutta maalit olivat kauniita. Perustekemisellä 4?2 voiton napannut Kärpät siirtyi taas Liigan kärkipaikalle.


Kimi Räikkösen ohje häviämään määrätylle Valtteri Bottakselle: ”Pari olutta” iltasanomat 15:38 01.10

Kimi Räikköseltä kysyttiin mielipidettä Mercedeksen tallimääräyksestä.


Lauri Markkasen käsi järeässä paketissa – öinen herätys paljasti vamman todellisen luonteen MTV 14:01 01.10

Lauri Markkanen seurasi NBA-joukkueensa Chicago Bullsin harjoitusottelua kentän laidalta. Hänen oikean kätensä kyynärpää oli vahvasti tuettu.


Lättänä Oulu sai uuden porrastreenipaikan – portaat rakennettiin kierrätysmateriaaleista iltasanomat 08:46 27.09

Rakentamisessa käytettiin muun muassa graniittisia katureunakiviä, muiden rakennuskohteiden maamassoja ja Pikisaaren tenniskentän remontin yhteydessä ylijäänyttä punamursketta.


Tätä herätystä Ruotsin tuore olympiavoittaja ei unohda ikinä – sähköpostista löytyi hyytävä viesti iltasanomat 05:54 27.09

Ruotsin Sebastian Samuelssonista tuli Pyeongchangin olympialaisissa rakastettu mutta myös vihattu hahmo.


Dmitri Medvedev saapuu tänään Suomeen – käy Riihimäellä jätteenkäsittely­laitoksella iltasanomat 06:20 26.09

Huoli Pietarin ongelmajätekaatopaikasta lienee yksi syy, miksi Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev haluaa vierailla Fortumin kierrätys- ja jätteenkäsittelylaitoksella.


Kirkon kipinöivä tulipalo johti monen asukkaan karuun herätykseen – näin tapahtumat etenivät Kiihtelysvaaran pikkukylässä MTV 10:43 23.09

Pohjois-Karjalan päivystävä palomestari kuvailee MTV Uutisten haastattelussa, että tuli nieli Kiihtelysvaaran vanhan puukirkon hetkessä. 


Nälkäpäiväkeräys alkaa tänään – varoja tarvitaan etenkin Bangladeshin kenttäsairaalalle MTV 09:14 20.09

Suomen Punaisen Ristin perinteinen Nälkäpäiväkeräys alkaa tänään. Kerätyt rahat menevät SPR:n katastrofirahastoon, jonka apua tarvitaan juuri nyt erityisesti Bangladeshissa, jonne on paennut lähes miljoona ihmistä Myanmarin väkivaltaisuuksia.


asiakkaasta että olen kuolematon” päättyä tien tahansa meistä voi TPSssä jäivät

Uutiset