Thomas Röhler ihmetteli pahimman vastustajansa suoritusta MM-karsinnassa: ”Oliko tarpeellinen ja järkevä?” iltasanomat 12:49 11.08

Thomas Röhler ei hätkähtänyt maanmiehensä huimasta karsintaheitosta.


Thomas Röhler epäilee Tero Pitkämäen bluffaavan: "Hän tietää, mitä tekee" iltalehti 10:36 11.08

Saksalaisheittäjä pohtii, että suomalainen pitää tarkoituksellisesti kynttilää vakan alla. Tero Pitkämäki on ollut Lontoossa hämmentävän pessimistinen omiin menestysmahdollisuuksiinsa. Ennen karsintaa hän ilmoitti, että ainoa tavoite on edetä loppukilpailuun. Torstain karsinnan jälkeen hän ilmoitti, että pronssi on maksimisaalis lauantain loppukilpailussa. Pitkämäki on valitellut jalkojensa terävyyden puutetta.


Thomas Röhlerillä oli varaa kilpailla leikitellen: "Tuli vähän kylmä" iltalehti 00:23 11.08

Saksalaismestari säästeli lauantain loppukilpailua varten. Moni arveli, että Thomas Röhler otti paineita hattuun, kun karsinnan avausheitto jäi alle 83 metrin karsintarajan. Ei.


Johannes Vetterin toiminta puhutti Thomas Röhleriä: "Itse en pystyisi" iltalehti 00:09 11.08

Thomas Röhler kommentoi kieli keskellä suuta joukkuekaverinsa otteita. Tero Pitkämäki äimisteli, miten keihäskarsinnassa yli 91 metriä heittänyt Johannes Vetter veteli hirmuisella voimalla lämmittelykentällä, miten hän heitti verryttelysuoritukset täysillä ja miten hän nakkasi päälle 91 metriä karsinnassa. Pitkämäen mielestä olisi kannattanut säästellä. Vetterin joukkuekaveri Thomas Röhler otti asiaan kantaa kieli keskellä suuta.


Keihäskarsinnassa tehtiin MM-historiaa – 13 urheilijaa loppukilpailuun! iltasanomat 23:37 10.08

Thomas Röhler selvitti karsintarajan toisella heitollaan.


"Traumwurf!" Saksalainen lehdistö mässäilee Vetterin keihäskaarella iltalehti 22:51 10.08

Saksalaislehti Bild julistaa, että karsintakisa tarkoitti Johannes Vetterille juhlailtaa. Toinen lehti pohtii, meneekö Jan Zeleznyn hurja ennätys rikki loppukilpailussa. Saksalaislehdistö on alkanut kiinnittää huomiota keihäänheittoon tänä kesänä, kun Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat paiskoneet 90-metrisiä kaaria kilpaa. Maailmanlistan ykkönen Vetter jysäytti ensimmäisellään 91,20 ja eteni tietinkin jatkoon. Heitto oli kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsinnoissa ja finaalit huomioon ottaen MM-historian neljänneksi pisin.


Tero Pitkämäeltä synkkiä sanoja MM-kisoista - valmistava kilpailu meni aivan päin seiniä: "Lähtökohdat eivät ole hyvät" iltalehti 20:08 29.07

Suomen ainoa keihäänheiton MM-edustaja joutui pettymään Orimattilan Tähtikisoissa. Pitkämäki oli kelvollisella 80 metrin tasolla, mutta saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat maagisessa kunnossa. Lontoosta ei ole tiedossa MM-mitalia missään tapauksessa alle 85 metrin kaarella, ja suurella todennäköisyydellä mittaa tarvitaan paljon enemmän. Pitkämäki heitti parhaallaan 81,96. Kisan voittaja Magnus Kirt viskasi Orimattilan kenttäennätyksen ja kauden parhaansa 86,06.


Tero Pitkämäki myöntää suoraan: MM-kisoissa tarjolla vain pronssia - "Ihmeitä pitää tapahtua" iltalehti 22:47 23.07

Kaiken kokenut Tero Pitkämäki on Suomen ainoa keihäsedustaja Lontoon MM-kisoissa. 34-vuotias seinäjokinen on ollut 2000-luvulla maan kovin MM-mitalirohmu. Puolet tällä vuosituhannella Suomeen tulleista yleisurheilun MM-mitaleista killuu Pitkämäen palkintovitriinissä. Myös keihään maailmantilastossa Pitkämäki on todellinen kummajainen. Tämän kauden 24 parhaan heittäjän joukossa kaikki muut ovat iältään alle kolmekymppisiä. Kauden kärkinimet Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat 24- ja 25-vuotiaita.


Pitkämäki silmäili saksalaishirmujen otteita tarkasti perjantaina - "Taitaa yrittää johonkin kiertoradalle" iltalehti 14:20 22.07

Monacosssa kilpailtiin perjantaina kauden viimeinen Timanttiliigan osakilpailu ennen Lontoon MM-kisoja. Kaudella 2015 Timanttiliigan kokonaiskisan voittanut Tero Pitkämäki ei ollut Monacossa mukana samaan aikaan kilpailtavien Kalevan kisojen takia. Monacon kisan voitti Saksan Thomas Röhler tuloksella 89,17. Maailmanlistan kakkonen oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi heittänyt Tshekin Jakub Vadlejch kiskaisi parhaallaan 85,43.


Röhler ylivoimaiseen voittoon Timanttiliigassa - kiskaisi lähes 90 metriä! iltalehti 22:13 21.07

Thomas Röhler voitti Monacon Timanttiliigan keihäskisan. Röhler heitti toisella vuorollaan peräti 89,17 metriä. Se jäi hänen voittoheitokseen. Huonoksi ei voi sanoa hänen ensimmäistäkään kiskaisua, jolla hän ylitti 87 metrin rajan. Toiseksi kisassa sijoittui Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 85,43.


Thomas Röhler Monacon Timanttiliigan keihäskisan voittoon! iltasanomat 22:13 21.07

Thomas Röhler voitti Monacon Timanttiliigan keihäskisan.


Röhler osoitti olevansa huippukunnossa - kiskaisi Timanttiliigassa lähes 90 metriä iltalehti 21:48 21.07

Thomas Röhler johtaa Monacon Timanttiliigan keihäskisaa. Röhler heitti toisella vuorollaan peräti 89,17 metriä. Huonoksi ei voi sanoa hänen ensimmäistäkään kiskaisua, jolla hän ylitti 87 metrin rajan. Toisena kisassa on Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 85,43.


Thomas Röhleriltä yli 89 metrin heitto! IS seuraa Monacon Timanttiliigan keihäskisaa iltasanomat 21:13 21.07

Ilta-Sanomat seuraa Monacon Timanttiliigan keihäskisaa.


Thomas Röhler kiskaisi hurjan heiton heti avauksellaan! IS seuraa Monacon Timanttiliigan keihäskisaa iltasanomat 21:13 21.07

Ilta-Sanomat seuraa Monacon Timanttiliigan keihäskisaa.


Vetterin hirmuinen keihässarja sai Tero Pitkämäen hämilleen - ”Piti oikein avata televisio” iltalehti 06:23 21.07

Keihäskesän puhuttavin tapaus nähtiin 11. heinäkuuta Sveitsin Luzernissa. Kausi 2017 oli alkanut samalla sävelellä, jolla kausi 2016 päättyi. Tahtipuikkoa heiluttivat toukokuun alussa Dohassa maailman kärkituloksen 93,90 heittänyt Thomas Röhler ja samassa kisassa 89,68 kiskaissut tilastokakkonen, Röhlerin maanmies Johannes Vetter. Sitten rävähti.


Arto Bryggare tietää, miksi Suomi on jäänyt jyrän alle keihäänheitossa - "Siinä saksalaiset ovat pidemmällä" iltalehti 22:26 18.07

Arto Bryggare saa ensikäden tietoa Saksan keihästähdistä. Saksan dominointi keihäskisoissa on ollut mykistävää. Peräti yhdeksän kuluvan kauden pisimmistä kaarista kuuluu saksalaisille. Ysikymppisen puhkoneiden Johannes Vetterin ja Thomas Röhlerin lisäksi Andreas Hoffmann on kiskaissut kepin 89 metrin tuntumaan. Suomalaiset ovat näissä talkoissa joutuneet tyytymään sivurooliin, vaikka Tero Pitkämäeltä yksi 88-metrinen löytyykin.


Suomalaisetkin voisivat heittää 94-metrisiä - keihäslegendalta hurja ryöpytys sisäpiirin töppäilystä: "Kuin vapaamuurarien kerho" iltalehti 19:12 12.07

Vuoden 1964 olympiavoittaja Pauli Nevala pitää suomalaista keihäänheittoa sisäänpäin lämpiävänä salaseurana. Saksalaisheittäjät Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat ottaneet keihään maailmanlistan suvereeniin hallintaansa ja paiskanneet Suomen tylysti vasta planeetan toiseksi parhaaksi keihäsmaaksi. Suomi kärsii huutavaa pulaa huippuheittäjistä. Tero Pitkämäki kantaa MM-vuonna soihtua ylhäisessä yksinäisyydessään, kun Antti Ruuskanen toipuu tähystysleikkauksesta ja vain Oliver Helander on onnistunut ylittämään 80 metriä.


Röhleriltä vietiin keihäsvaltikka – Saksan Vetter heitti hurjan sarjan ja nousi kaikkien aikojen tilastossa toiseksi hs 22:41 11.07


Saksan keihäsmies hirmuiskussa: kiskaisi kolme kertaa yli 90 metriä! iltalehti 22:14 11.07

Keihäänheittäjä Johannes Vetter kiskaisi kolmannella heitollaan Sveitsin Luzernin kilpailussa tuloksen 93,06. Saksalainen johtaa tuloksella kilpailua selvästi. Vetter on hirmuisassa iskussa, sillä hän heitti jokaisella kolmella ensimmäisellä heitolla yli 90 metriä. Kisa on edelleen kesken. Kauden kärkitulosta 93,90 pitää hallussaan Vetterin maanmies Thomas Röhler, joka on myös mukana Luzernissa.


Johannes Vetter heitti hirmukaaren Saksan mestaruuskisoissa – Thomas Röhler taipui iltasanomat 21:13 09.07

Keihäänheittäjä Johannes Vetter oli huimassa iskussa Saksan mestaruuskisoissa.


Uutiset