MTV:n vaalitentissä tänään Huhtasaari: Viekö Väyrynen kannattajat? Suora lähetys kello 20 MTV 15:39 16.01

MTV Uutisten vaalitentissä ovat tänään tiistaina vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds. Siinä missä Torvalds nauttii äänestäjien keskuudessa vain marginaalista gallupkannatusta, Huhtasaari saattaa kamppailla vaalien ensimmäisen kierroksen kakkospaikasta.


Nils Torvalds kritisoi IL:n tentissä Niinistön puheita EU:n turvatakuista: ”Pidän todella epäasiallisena” iltalehti 21:41 15.01

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r) haluaa Suomen Natoon, vaikka enemmistö kansasta ei halua Natoon. Rkp:n Nils Torvalds haluaa Suomen Natoon. Torvaldsin ongelma on siinä, ettei Nato-viesti uppoa kansaan. Kyselyissä Torvaldsin kannatus jumittaa prosentin vaiheilla. Se on todella vähän. Viime kuntavaalissa (2017) ja eduskuntavaalissa (2015) Rkp:n kannatus oli 4,9 prosenttia. - Uskomme vakaasti, että lukemat muuttuvat viimeisen viikon aikana kohtalaisen radikaalisti, Torvalds kommentoi kannatustaan Iltalehden presidenttitentissä maanantaina.


Nils Torvalds Saksan uudesta hallituksesta: ”Miten Suomi pysyy mukana?” uusisuomi 09:20 14.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds arvioi, että Saksan hallitusohjelmaluonnos ja erityisesti sen EU:ta koskeva osuus on kiinnostava Suomen kannalta.


Nils Torvald Saksan uudesta hallituksesta: ”Miten Suomi pysyy mukana?” uusisuomi 09:20 14.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvals arvioi, että Saksan hallitusohjelmaluonnos ja erityisesti sen EU:ta koskeva osuus on kiinnostava Suomen kannalta.


Leijonat ja lampaat Torvaldsille: ”Raikasta lähdevettä virtuaalisessa YYA-Suomessa” iltalehti 22:24 10.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds oli keskiviikkona Ylen tv-tentissä. IL-raati antoi Torvaldsille pelkkiä leijonia. Toimittaja Kreeta Karvala


RKP:n presidenttiehdokas Torvalds jakoi välipalakeksejä aamutuimaan - törmäsi ministeriin: ”Me olemme itse asiassa samaa sukua” iltalehti 11:42 09.01

Torvalds uskoo presidentinvaalien toiseen kierrokseen. Suomalaisilla on jo kiire Nato-päätöksen suhteen, Torvalds hoputtaa. - Huomenta, aamuenergiaa! RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds sanoo ja ojentaa vaaliesitteen sekä Elovena-välipalakeksin kansalaiselle, joka on menossa Dixi-nimellä tunnettuun matkakeskukseen Vantaan Tikkurilassa. - Kiitos ei, ohikulkija ilmoittaa.


”Tämä muistuttaa farssia” – RKP:n Henriksson äimistyi hallituksen aktiivilinjasta uusisuomi 12:28 05.01

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson hämmästelee, kuinka hallituspuolueiden edustajat näyttävät julkisuudessa ajautuneen riitaan aktiivimallista, jonka se ajoi läpi vain muutamaa viikkoa aiemmin.


Onko elämäntapatyöttömyys ongelma, johon pitäisi puuttua? Suurin osa presidenttiehdokkaista ajattelee niin iltalehti 09:42 03.01

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen oli ainut ehdokas, joka oli väitteen kanssa täysin eri mieltä. Iltalehti esitti vaalikoneessa presidenttiehdokkaille väitteen, jonka mukaan tahallaan töitä välttelevät ovat ongelma, johon pitää puuttua. Väitteen kanssa jokseenkin samaa mieltä olivat perussuomalaisten Laura Huhtasaari, keskustan Matti Vanhanen, RKP:n Nils Torvalds sekä valitsijayhdistyksen ehdokkaat Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen.


Absolutisti-Vanhanen hyväksyy nelosoluen ruokakauppaan - mutta mitä mieltä presidenttiehdokkaat ovat kannabiksesta? iltalehti 12:33 30.12

Tee Iltalehden Presidentinvaalikone ja löydä itsellesi oikea ehdokas. Linkki vaalikoneeseen löytyy jutun lopusta. Iltalehti kysyi Presidentinvaalikoneessaan ehdokkailta heidän suhtautumisestaan nelosolueeseen ja kannabikseen. Olutväittämä kuului "nelosolut kuuluu ruokakauppojen hyllylle". Tässä asiaan suhtautui suopeasti vain kaksi ehdokasta, kun RKP:n Nils Torvalds sai taustatukea absolutistina tunnetulta keskustan Matti Vanhaselta. Torvalds oli väittämän kanssa "melko lailla samaa mieltä", vaikka suhtautui nelosoluen vapauttamiseen myös kriittisesti.


Ex-ministeri Nato-kansanäänestyksestä: ”Kansa joutuisi ottamaan kantaa vajavaisilla tiedoilla” uusisuomi 09:34 23.12

Useissa ministeritehtävissä toiminut RKP:n entinen puheenjohtaja ja ex-kansanedustaja Ole Norrback sanoo, että poliitikot ehdottavat kansanäänestystä joskus vältelläkseen vastuuta vaikeissa kysymyksissä. Norrback korostaa, että selkeät vaihtoehdot selkeine perusteluineen ovat perusehtoja kansanäänestykselle.


Presidenttiehdokkaat saivat vaalinumeronsa iltalehti 10:24 19.12

Ennakkosuosikki Sauli Niinistö on ehdolla numerolla kahdeksan. Yhteensä presidenttiehdokkaita on kahdeksan. Presidenttivaaliehdokkaat ovat saaneet vaalinumeronsa. Helsingin vaalipiirilautakunta arpoi ennakkosuosikki Sauli Niinistölle ehdokasnumeroksi kahdeksan. Numero kakkosen sai vasemmistoliiton Merja Kyllönen, kolmosen vihreiden Pekka Haavisto, nelosen keskustan Matti Vanhanen, vitosen perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari. Numerolla kuusi on ehdolla SDP:n Tuula Haatainen, numerolla seitsemän kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen ja numerolla yhdeksän RKP:n Nils Torvalds.


Alkoholilaki yritetään vielä pysäyttää eduskunnassa? ”Tämä on ala-arvoista” uusisuomi 12:33 17.12

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson arvostelee suorin sanoin alkoholilain uudistuksen valmistelua ja käsittelyä. Hänen mukaansa on ”pohjanoteeraus”, ettei uuteen lakiin tehdä uutta, selkeää kirjausta alkoholin etämyynnistä.


Historiallinen %-äänestys - Katso miten edustajasi äänesti alkoholiäänestyksessä iltalehti 12:09 15.12

Eduskunta äänesti tänään äänin 98-94 sen puolesta, että kaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja nousee 5,5 prosenttiin. Iltalehden eduskunnasta saamasta listauksesta ilmenee, miten edustajat äänestivät. Eduskunta äänesti muutosesityksistä sosiaali- ja terveysvaliokunnan valiokunnan mietintöön. Ei-äänestäneet kannattivat prosenttirajan nostoa ja kyllä-äänestäneet vastustivat sitä. Pääministeripuolue keskustan rivit repesivät odotetusti, mutta hallituksen 5,5 prosentin esitys sai tukea perussuomalaisten, vihreiden ja Rkp:n riviestä. Pääoppositiopuolue SDP:n edustajat äänestivät kaikki prosenttirajan nostoa vastaan.


Carl Haglund Etlan ja Evan johtoon – seuraa tehtävissä Jorma Ollilaa MTV 18:29 14.12

Entinen RKP:n puheenjohtaja ja puolustusministeri Carl Haglund nousee Evan (Elinkeinoelämän valtuuskunta) ja Etlan (Elinkeino elämäntutkimuslaitos) hallitusten johtoon.


Nils Torvalds: Putin odottaa vastapalvelusta vetäytymisestä Syyriasta iltasanomat 14:51 11.12

Rkp:n presidenttiehdokas Nils Torvalds kommentoi tänään tuoretta uutista Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätöksestä vetää joukkojaan pois Syyriasta.


Torvalds muisteli hetkeä lapsuudessa, kun äiti lähti ja jätti –”Muistan, minkälainen puku äidillä oli päällä” iltasanomat 14:10 11.12

Rkp:n Nils Torvalds kertoi IS:lle myös vasemmistoradikaalin taustastaan: ”Jos minä olisin uskonut, että menneisyyttä ei tulla presidentinvaalikampanjan aikana nostamaan esille, olisin todella tyhmä”


Kommentti: Nils Torvaldsin taustalla leijuu taistolaisuuden haamu iltasanomat 13:46 10.12

Rkp:n presidenttiehdokkaan, EU-edustaja Nils Torvaldsin taustalla leijuu 70-luvun taistolaisuuden haamu, kirjoittaa politiikan erikois­toimittaja Timo Haapala.


Uutiset