Toimittajan saamat uhkausviestit eivät johda syytteisiin – "Halusin tietää, onko lehdistönvapaus yhteiskuntamme suojeluksessa" MTV 18:30 13.03

Turun Sanomien entisen oikeustoimittajan saamat halventavat ja uhkailevat viestit eivät johda syytteisiin. Valtakunnansyyttäjän sijainen Raija Toiviainen on päättänyt, ettei erittäin tärkeä yleinen etu vaadi syytteiden nostamista.


Kirjailija Raija Oranen kirjoitti Mannerheimin monologin – rankka urakka vaati veronsa: ”Tarvitsin palautuakseni lomaa” iltasanomat 15:32 04.03

Raija Orasella on takanaan työntäyteinen vuosi – itsensä marsalkka Mannerheimin seurassa. Urakan päätteeksi hän tarvitsi kunnolla lomaa nollatakseen tilanteen.


Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen jatkamassa valtakunnansyyttäjänä iltasanomat 14:02 01.03

Esityksen mukaan uusi määräaikaisuus jatkuisi heinäkuun loppuun asti.


Turun puukottajalle haetaan elinkautista vankeusrangaistusta: ”Laki lähtee siitä” iltalehti 21:28 27.02

Lain mukaan tuomio kahdesta terroristisesta tarkoituksessa tehdystä murhasta tuo elinkautisen vankeusrangaistuksen. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kuitenkin muistuttaa Iltalehdelle, että syytekirjelmä tulee julkiseksi vasta valmisteluistunnossa. - En halua ottaa siihen tarkempaa kantaa tänään. Se selviää valmisteluistunnossa, kun syytekirjelmä tulee julkiseksi.


Raijan uskomaton otos: tulipallo ja revontulet samassa kuvassa iltalehti 07:00 21.02

Alkuvuoden aikana Suomen taivaalla näkyvistä tulipalloista on kirjoitettu lukuisia uutisia. Syynä voi olla se, että ihmisten ja median kiinnostus aiheeseen on kasvanut sen jälkeen, kun meteoriitti putosi Lappiin viime marraskuussa. Iltalehteen yhteyttä ottanut Raija Kokkola oli napannut maanantai-iltana varsin komea kuvan Valtimon yllä olleista revontulista ja tulipallosta. Valtimo sijaitsee Pohjois-Karjalassa, noin 140 kilometriä Koilliseen Kuopiosta. Kokkola kertoo Iltalehdelle, että talvi on ollut Itä-Suomessa hyvin pilvinen, eikä revontulia ole juuri päässyt ihastelemaan. Nyt kävi onni, kun revontulien lisäksi Kokkola näki vaikuttavan tulipallon.


Terrorismijutun vapauttava tuomio jää voimaan – syyttäjä ei aio valittaa hoviin MTV 12:38 31.01

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei aio valittaa käräjäoikeuden tuomiosta terrorismirikosjutussa. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi viikko sitten kolmen suomalaismiehen terrorismisyytteet.


Terrorismijutun vapauttava tuomio jää voimaan – syyttäjä ei aio valittaa hoviin iltasanomat 12:21 31.01

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei aio valittaa käräjäoikeuden tuomiosta terrorismirikosjutussa.


Spotlight: Professori paheksuu vanhuksen sitomista sänkyyn - ”Ei tulisi kuuloonkaan edes vankiloissa” iltalehti 09:38 30.01

Tampereen yliopiston geriatrin professorilla Jaakko Valvanteella on itsellään hoitotahto. Illan Spotlightissa Teemalla ja Femillä käsitellään viime kesänä 72-vuotiaana kuolleen Raili Liimataisen kohtaloa. Ritva Sommermark ja Raija Lindström kertovat surullisina syöpäsairaan siskonsa viimeisistä elinviikoista. Muistivaikeuksista kärsinyt sisko oli sidottuna sairaalasänkyyn ja selvästi tuskainen. Patrik Skönin toimittamassa ohjelmassa sänkyyn sitomiseen ottaa kantaa myös Tampereen yliopiston geriatrian professori Jaakko Valvanne. Hänellä ei riitä sille ymmärrystä.


Apulaisvaltakunnansyyttäjä Nissisen tuomiosta: "Olemme saaneet erittäin vakavan kolhun" MTV 12:10 24.01

Valtakunnansyyttäjä instituutiona on saanut erittäin vakavan kolhun, sanoo apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen STT:lle.


Uutiset