Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö Lännen Medialle: Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut MTV 05:41 13.06

Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut, arvioi Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi valittu kenraalimajuri Ilkka Laitinen Lännen Medialle.


Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö Lännen Medialle: Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut iltasanomat 05:14 13.06

Ilkka Laitinen kertoo, mikä olisi pahin skenaario.


Toholammin suuri maastopalo: Liekit raivonneet viiden kilometrin päässä keskustasta MTV 22:10 04.06

Toholammilla on roihunnut useiden hehtaarien laajuinen maastopalo. Sammutustöissä on ollut useita pelastusyksiköitä lähialueen eri pelastuslaitoksilta. Apuna on ollut myös rajavartiolaitoksen helikoptereita.


Kenraalimajuri Ilkka Laitinen Rajavartiolaitoksen päälliköksi – aloittaa syyskuussa MTV 15:25 18.05

Rajavartiolaitoksen päälliköksi on nimitetty kenraalimajuri Ilkka Laitinen. Syyskuussa alkava tehtävä on määräaikainen, ja se päättyy elokuussa 2025.


Rajavartiolaitos: Alaikäisiä tyttöjä yritettiin salakuljettaa Suomeen - epäily paljastui Helsinki-Vantaan lentoasemalla iltalehti 09:33 05.05

Nainen ja kaksi lasta otettiin tarkempaan tarkastukseen, koska naisen antamat selitykset matkan tarkoituksesta ja suhteestaan tyttöihin olivat ristiriitaisia. Rajavartiolaitos epäilee zimbabwelaisen naisen syyllistyneen laittoman maahantulon järjestämiseen. Naisen epäillään yrittäneen järjestää noin 7- ja 14-vuotiaat tytöt laittomasti Suomen kautta Irlantiin. Salakuljetusepäily paljastui 29. huhtikuuta, kun Rajavartiolaitoksen partio tapasi zimbabwelaisen naisen kahden lapsen kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Nainen ja lapset olivat saapuneet Suomeen lentäen Venäjältä ja heillä olisi ollut jatkolento Irlantiin. Kolmikko otettiin tarkempaan tarkastukseen, koska naisen antamat selitykset matkan tarkoituksesta ja suhteestaan tyttöihin olivat ristiriitaisia.


Rajavartiolaitoksen uskomaton löytö – urheilukassissa elävä tiikerinpentu stara 15:00 03.05

Rajavartio- ja tulliviranomaisten haaviin päätyy toisinaan erikoisiakin esineitä ja asiota.


Hinaaja törmäsi saareen Taivassalossa: Kuljettaja kertoi nukahtaneensa - epäily juopumuksesta iltalehti 14:44 29.04

Rajavartiolaitoksen tiedotuksen mukaan aluksen kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hinaaja on törmännyt rantaan sunnuntaiaamuna Taivassalossa. Asiasta tiedottaa Rajavartiolaitos. Turun Meripelastuskeskus sai tänään kello 10 tiedon saareen törmänneestä 15-metrisestä hinaajasta Taivassalossa. Aluksen kuljettaja kertoi nukahtaneensa ruoriin, jonka jälkeen alus oli törmännyt Omenasaaren rantaan.


Mäntyharjulla kadonnut mies löytyi hyväkuntoisena iltalehti 14:39 28.04

Poliisi sai perjantaina kello 20.30 ilmoituksen Mäntyharjun Käävänkylästä kadonneesta 30-vuotiaasta miehestä. Mäntyharjun Käävänkylästä kadonnut mies on löydetty hyväkuntoisena, tiedottaa poliisi. Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen partiot, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja Rajavartiolaitoksen helikopteri etsivät miestä yön ajan Tuohikotin ja Käävänkylän alueella, mutta kadonnutta ei ollut aamuun mennessä löydetty. Etsintöjä jatkettiin lauantaiaamuna.


30-vuotias mies kateissa Mäntyharjulla - etsittiin koko yö tuloksetta iltalehti 08:06 28.04

Poliisi sai perjantaina kello 20.30 ilmoituksen Mäntyharjun Käävänkylästä kadonneesta 30-vuotiaasta miehestä. Viimeinen näköhavainto polkupyörällä liikkuneesta miehestä tehtiin noin kello 15.00 Tuohikotin ABC:n pohjoispuolella Mikkelintiellä. Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen partiot, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja Rajavartiolaitoksen helikopteri etsivät miestä yön ajan Tuohikotin ja Käävänkylän alueella, mutta kadonnutta ei aamuun mennessä löydetty. Etsintöjä jatketaan lauantaiaamuna.


75-vuotias mies katosi Lohjalla - etsittiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla iltalehti 15:28 22.04

Kansalainen löysi miehen usean tunnin jälkeen maastosta hyvässä kunnossa. Aamutuimaan koiraansa ulkoiluttamaan lähtenyttä 75-vuotiasta miestä etsittiin Rajavartiolaitoksen helikopterin voimin Lohjalla sunnuntaina. Mies lähti kello 6.45 kotoaan Hormajärveltä ulkoiluttamaan kovasti haukkuvaa pientä islanninpaimenkoiraansa, mutta kun häntä ei useaan tuntiin kuulunut takaisin, poliisi aloitti etsinnät.


Mereltä kantautui avunhuutoja - ilmoituksen vuoksi kadonneita etsittiin kaksi tuntia iltalehti 22:55 14.04

Mereltä kuuluneet avunhuudot aiheuttivat mittavat etsinnät Kotkan edustalla lauantai-iltana. Lauantai-iltana Kotkassa avunhuudot aiheuttivat suuren etsintäoperaatioon. Siihen osallistui useita pelastuslaitoksen, ensihoidon, poliisin ja rajavartiolaitoksen yksiköitä. Mahdollisesti veden varaan joutunutta ihmistä etsittiin maa- ja merialueelta lähes kahden tunnin ajan.


Norjan asevoimat kipaisivat Suomen puolella - tapausta selvitellään viranomaisten kanssa iltalehti 10:05 11.04

Rajavartiolaitoksen mukaan Lapissa tutkitaan epäiltyä alueloukkausta. Lapin Rajavartiosto tutkii epäiltynä alueloukkauksena tapausta, jossa Norjan asevoimien moottorikelkoilla liikkunut sotilasosasto on torstaina 5.4. ilman lupaa ylittänyt valtakunnan rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan. Tapaus sattui Enontekiön kunnan pohjoisosan tunturialueella. Asiassa suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että ylitys tapahtui noin kilometrin matkalla ja ulottui Suomen puolelle enintään 400 metriä.


AL: Tampereella on käynnissä mystinen poliisioperaatio, jonka syytä ei paljasteta - paikalla poliisin lisäksi Rajavartiolaitoksen työntekijöitä iltalehti 23:38 09.04

Kyseessä on jonkinlainen etsintäoperaatio. Tampereen Ildesjärvellä on ollut tänään maanantaina meneillään Sisä-Suomen poliisin etsintäoperaatio. Asiasta kertoo . Mystiseksi operaation tekee se, ettei sen tarkoituksesta ole toistaiseksi tietoa. Paikalla on ollut poliisin lisäksi Rajavartiolaitoksen väkeä.


Palkittua upseeria syytetään salassa pidettävien tietojen jakamisesta noin 120 henkilölle - Tästä on kyse iltalehti 14:15 06.04

Epäiltyyn salassa pidettävien tietojen paljastamiseen kiinnittivät huomiota Raja- ja merivartiokoulun vanhemman opettajan kollegat. Palkittua ja kokenutta rajavartioston upseeria vastaan on nostettu syyte palvelusrikoksesta ja kahdesta virkasalaisuuden rikkomisesta. Kyse on siitä, miten syytetty on käsitellyt Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen salassa pidettäviä tietoja sen jälkeen, kun hän on vaihtanut tehtävää Kaakkois-Suomen rajavartiostosta Raja- ja merivartiokoulun vanhemmaksi opettajaksi.


Majuri syytettynä tietoturvan vaarantamisesta – väitetään jakaneen opiskelijoille salaista tietoa maanpuolustuksesta MTV 12:42 04.04

Rajavartiolaitoksen majuria syytetään Helsingin hovioikeudessa palvelusrikoksesta ja kahdesta virkasalaisuuden rikkomisesta. Majurin toiminta on syytteen mukaan vaarantanut Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen tietoturvallisuutta. Syytetty itse kiistää syytteet.


Syyttäjä: Majuri vaaransi tietoturvan – jakoi opiskelijoille salaista tietoa maanpuolustuksesta MTV 12:42 04.04

Rajavartiolaitoksen majuria syytetään Helsingin hovioikeudessa palvelusrikoksesta ja kahdesta virkasalaisuuden rikkomisesta. Majurin toiminta on syytteen mukaan vaarantanut Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen tietoturvallisuutta. Syytetty itse kiistää syytteet.


Palkittu upseeri oikeuteen virkasalaisuuden rikkomisesta - Syyte: vei ulkoisen kovalevyn ja opetti salaista tietoa iltalehti 11:42 03.04

Syyttäjän mukaan Rajavartiolaitoksen valmiusupseerin tehtävästä Raja- ja merivartiokoulun opettajaksi siirtynyt mies on lisäksi hyödyntänyt opetuksessaan salassa pidettävää aineistoa. Syytteen mukaan epäilty on siirtyessään Rajavartiolaitoksen valmiusupseerin tehtävästä Raja- ja merivartiokoulun vanhemman opettajan tehtävään huhtikuussa 2014 vienyt mukanaan ulkoisen kovalevyn, jolla on ollut ainakin 142 salassapidettäviä asiakirjaa. Syyttäjä väittää, että majuri on käsitellyt asiakirjoja tavalla, jotka eivät täytä turvamääräyksiä. Lisäksi hän olisi opettajan työssä 17.8.-15.9.2015 käyttänyt salassa pidettävää aineistoa opetuksen aineistona ja paljastanut tällä tavoin tahallaan salassapidettäviä tietoja.


Järjen riemuvoitto? Viranomaiset varoitelleet vaarasta koko kevättalven – silti useat temppuilevat jäälautoilla kuin henkensä kaupalla MTV 15:50 31.03

Hyvä sää ja heikko jää ovat huono yhdistelmä. Tästä varoitti myös Rajavartiolaitoksen meripelastuskeskus kuluneella viikolla. Viesti ei ole kuitenkaan saavuttanut vielä aivan kaikkia.


Ampumavälikohtaus Nurmeksessa Kerrostalon etsii kuljettajaa halutaan jakaa kolmeen Kumin ja maailman tilan maan itäosaan tällaisia asioita vieraana Mikko ”Meksiko olisi voinut

Uutiset