Vartiolaiva Merikarhu palasi Välimereltä – osallistui yli tuhannen ihmisen pelastamiseen MTV 09:47 21.09

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Merikarhu on palannut Välimereltä. Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva kotiutui EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin operaatiosta tiistaina.


Vartiolaiva Merikarhu palasi EU:n raja­valvonnasta Välimereltä iltasanomat 09:26 21.09

Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva kotiutui EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin operaatiosta tiistaina.


”Kokoomuksen on aika ryhdistäytyä” – Ministereillä yllätysriita kaksoiskansalaiskiellosta uusisuomi 14:59 19.09

Hallituspuolueet kokoomus ja siniset ovat erimielisiä sotilasvirkojen kaksoiskansalaiskiellosta. Keskiviikkona selvisi, että sisäministeri Kai Mykkänen (kok) ei aiokaan esittää kaksoiskansalaisten sulkemista ministeriönsä alaisuudessa toimivan Rajavartiolaitoksen sotilasviroista.


Yli 100 kiloa kovaa huumetta jäi rajavartiolaitoksen haaviin: "Näihin kääreisiin on säilötty addiktiot ja kuolemat – huumeterrorismia" MTV 12:57 18.09

Rajavartiolaitos takavarikoi yli 100 kiloa metamfetamiinia kolmen pidätyksen yhteydessä Yhdysvaltojen Arizonassa. Kiinniotetut olivat iältään 18- ja 19- ja 24-vuotiaita.


Kuvat: Vene syttyi räjähdysmäisesti Espoossa – kuljettaja hyppäsi turvaan luodolle iltasanomat 22:47 10.08

Matkustaja pääsi turvaan Rajavartiolaitoksen veneeseen. Veneestä ei jäänyt jäljelle kuin romukasa.


Karviassa kadonnut 68-vuotias nainen on löytynyt – Rajavartiolaitoksen helikopteri havaitsi eksyneen marjastajan MTV 11:30 02.08

Satakunnassa Karviassa aamulla kadonnut marjastaja on löytynyt, kertoo Lounais-Suomen poliisi.


Suo palaa laajasti kansallispuistossa Kauhajoen ja Karvian rajalla iltasanomat 20:59 01.08

50 palomiestä ja Rajavartiolaitoksen helikopteri paikalla.


Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö Lännen Medialle: Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut MTV 05:41 13.06

Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut, arvioi Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi valittu kenraalimajuri Ilkka Laitinen Lännen Medialle.


Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö Lännen Medialle: Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut iltasanomat 05:14 13.06

Ilkka Laitinen kertoo, mikä olisi pahin skenaario.


Toholammin suuri maastopalo: Liekit raivonneet viiden kilometrin päässä keskustasta MTV 22:10 04.06

Toholammilla on roihunnut useiden hehtaarien laajuinen maastopalo. Sammutustöissä on ollut useita pelastusyksiköitä lähialueen eri pelastuslaitoksilta. Apuna on ollut myös rajavartiolaitoksen helikoptereita.


Kenraalimajuri Ilkka Laitinen Rajavartiolaitoksen päälliköksi – aloittaa syyskuussa MTV 15:25 18.05

Rajavartiolaitoksen päälliköksi on nimitetty kenraalimajuri Ilkka Laitinen. Syyskuussa alkava tehtävä on määräaikainen, ja se päättyy elokuussa 2025.


Rajavartiolaitos: Alaikäisiä tyttöjä yritettiin salakuljettaa Suomeen - epäily paljastui Helsinki-Vantaan lentoasemalla iltalehti 09:33 05.05

Nainen ja kaksi lasta otettiin tarkempaan tarkastukseen, koska naisen antamat selitykset matkan tarkoituksesta ja suhteestaan tyttöihin olivat ristiriitaisia. Rajavartiolaitos epäilee zimbabwelaisen naisen syyllistyneen laittoman maahantulon järjestämiseen. Naisen epäillään yrittäneen järjestää noin 7- ja 14-vuotiaat tytöt laittomasti Suomen kautta Irlantiin. Salakuljetusepäily paljastui 29. huhtikuuta, kun Rajavartiolaitoksen partio tapasi zimbabwelaisen naisen kahden lapsen kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Nainen ja lapset olivat saapuneet Suomeen lentäen Venäjältä ja heillä olisi ollut jatkolento Irlantiin. Kolmikko otettiin tarkempaan tarkastukseen, koska naisen antamat selitykset matkan tarkoituksesta ja suhteestaan tyttöihin olivat ristiriitaisia.


Rajavartiolaitoksen uskomaton löytö – urheilukassissa elävä tiikerinpentu stara 15:00 03.05

Rajavartio- ja tulliviranomaisten haaviin päätyy toisinaan erikoisiakin esineitä ja asiota.


Hinaaja törmäsi saareen Taivassalossa: Kuljettaja kertoi nukahtaneensa - epäily juopumuksesta iltalehti 14:44 29.04

Rajavartiolaitoksen tiedotuksen mukaan aluksen kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hinaaja on törmännyt rantaan sunnuntaiaamuna Taivassalossa. Asiasta tiedottaa Rajavartiolaitos. Turun Meripelastuskeskus sai tänään kello 10 tiedon saareen törmänneestä 15-metrisestä hinaajasta Taivassalossa. Aluksen kuljettaja kertoi nukahtaneensa ruoriin, jonka jälkeen alus oli törmännyt Omenasaaren rantaan.


Mäntyharjulla kadonnut mies löytyi hyväkuntoisena iltalehti 14:39 28.04

Poliisi sai perjantaina kello 20.30 ilmoituksen Mäntyharjun Käävänkylästä kadonneesta 30-vuotiaasta miehestä. Mäntyharjun Käävänkylästä kadonnut mies on löydetty hyväkuntoisena, tiedottaa poliisi. Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen partiot, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja Rajavartiolaitoksen helikopteri etsivät miestä yön ajan Tuohikotin ja Käävänkylän alueella, mutta kadonnutta ei ollut aamuun mennessä löydetty. Etsintöjä jatkettiin lauantaiaamuna.


30-vuotias mies kateissa Mäntyharjulla - etsittiin koko yö tuloksetta iltalehti 08:06 28.04

Poliisi sai perjantaina kello 20.30 ilmoituksen Mäntyharjun Käävänkylästä kadonneesta 30-vuotiaasta miehestä. Viimeinen näköhavainto polkupyörällä liikkuneesta miehestä tehtiin noin kello 15.00 Tuohikotin ABC:n pohjoispuolella Mikkelintiellä. Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen partiot, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja Rajavartiolaitoksen helikopteri etsivät miestä yön ajan Tuohikotin ja Käävänkylän alueella, mutta kadonnutta ei aamuun mennessä löydetty. Etsintöjä jatketaan lauantaiaamuna.


75-vuotias mies katosi Lohjalla - etsittiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla iltalehti 15:28 22.04

Kansalainen löysi miehen usean tunnin jälkeen maastosta hyvässä kunnossa. Aamutuimaan koiraansa ulkoiluttamaan lähtenyttä 75-vuotiasta miestä etsittiin Rajavartiolaitoksen helikopterin voimin Lohjalla sunnuntaina. Mies lähti kello 6.45 kotoaan Hormajärveltä ulkoiluttamaan kovasti haukkuvaa pientä islanninpaimenkoiraansa, mutta kun häntä ei useaan tuntiin kuulunut takaisin, poliisi aloitti etsinnät.


Mereltä kantautui avunhuutoja - ilmoituksen vuoksi kadonneita etsittiin kaksi tuntia iltalehti 22:55 14.04

Mereltä kuuluneet avunhuudot aiheuttivat mittavat etsinnät Kotkan edustalla lauantai-iltana. Lauantai-iltana Kotkassa avunhuudot aiheuttivat suuren etsintäoperaatioon. Siihen osallistui useita pelastuslaitoksen, ensihoidon, poliisin ja rajavartiolaitoksen yksiköitä. Mahdollisesti veden varaan joutunutta ihmistä etsittiin maa- ja merialueelta lähes kahden tunnin ajan.


Norjan asevoimat kipaisivat Suomen puolella - tapausta selvitellään viranomaisten kanssa iltalehti 10:05 11.04

Rajavartiolaitoksen mukaan Lapissa tutkitaan epäiltyä alueloukkausta. Lapin Rajavartiosto tutkii epäiltynä alueloukkauksena tapausta, jossa Norjan asevoimien moottorikelkoilla liikkunut sotilasosasto on torstaina 5.4. ilman lupaa ylittänyt valtakunnan rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan. Tapaus sattui Enontekiön kunnan pohjoisosan tunturialueella. Asiassa suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että ylitys tapahtui noin kilometrin matkalla ja ulottui Suomen puolelle enintään 400 metriä.


AL: Tampereella on käynnissä mystinen poliisioperaatio, jonka syytä ei paljasteta - paikalla poliisin lisäksi Rajavartiolaitoksen työntekijöitä iltalehti 23:38 09.04

Kyseessä on jonkinlainen etsintäoperaatio. Tampereen Ildesjärvellä on ollut tänään maanantaina meneillään Sisä-Suomen poliisin etsintäoperaatio. Asiasta kertoo . Mystiseksi operaation tekee se, ettei sen tarkoituksesta ole toistaiseksi tietoa. Paikalla on ollut poliisin lisäksi Rajavartiolaitoksen väkeä.


ja piste-ennätyksensä pysyvästi – ”Ei tulipalossa – ”Raunioiden

Uutiset