Kiinteistövälittäjä: Suomesta palaavat rakennusmiehet nostavat asuntojen hintoja Virossa MTV 12:36 22.03

Suomesta takaisin muuttavat rakennusmiehet nostavat kiinteistövälittäjän mukaan asuntojen hintoja Virossa. 


Video: Hotellirakennus ilmiliekeissä – 60 palomiestä taltuttaa roihuavaa paloa Dublinissa MTV 07:39 22.03

Irlannissa Dublinissa 15-kerroksista hotellirakennusta on sammuttamassa ainakin 60 palomiestä, kertoo Guardian.


Korkea hotellirakennus palaa Dublinissa – ”Ihmiset juoksivat ulos ja huusivat apua” iltasanomat 06:21 22.03

Irlannin pääkaupungissa Dublinissa palaa korkea hotelli.


Washington Post: Kongressin neuvottelijat sopuun menoista USA:ssa –? hallinnon sulkeminen saatetaan välttää iltasanomat 05:34 22.03

Meksikon muurin rakennustöihin suunnattaisiin 1,6 miljardia dollaria.


Vakava hotellipalo Irlannin Dublinissa iltalehti 02:54 22.03

Dublinin lentokentän lähellä sijaitseva hotelli on ollut liekeissä, uutisoivat brittimediat. Metro Hotellin ylimmät kerrokset ovat olleet liekeissä ja rakennus on evakuoitu, kertoo muun muassa Telegraph-lehti. Loukkaantuneista ei ole toistaiseksi raportoitu. Paikalla on ollut useita pelastusyksiköitä.


Espoossa evakuoitiin rivitalon asukkaita tulipalon takia iltalehti 02:04 22.03

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalossa yksi rivitalohuoneisto tuhoutui täysin. Espoossa yksikerroksisen rivitalon kaksi asuinhuoneistoa jouduttiin torstaina yöllä evakuoimaan tulipalon takia, kertoo pelastuslaitos. Tulipalossa yksi rivitalohuoneisto tuhoutui täysin ja viereiset asunnot kärsivät savuvahingoista. Pelastuslaitos sai hälytyksen Espoon Tietäjäntien rakennuspalosta hieman ennen puoltayötä.


Tampereen keskustan kerrostalopaloa epäillään tuhotyöksi – asukkaat saaneet jo pistäytyä asunnoissaan MTV 21:00 20.03

Poliisi epäilee Tampereen keskustan kerrostalopaloa tuhotyöksi. Tuomiokirkonkadulla sijaitsevan kerrostalon ullakko tuhoutui palossa täysin, minkä lisäksi rakennus on kärsinyt mittavia vesivaurioita.


Ay-pomo teilaa kansalaisaloitteen perintöveron poistosta: ”Ajaa ruotsinkielisten vuosisataisia etuoikeuksia” uusisuomi 16:22 20.03

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas tykittää blogissaan, että kansalaisaloite perintöveron poistamiseksi on RKP:n ”tulevan kyvyn” masinoimaa.


Ay-pomo teilaa kansalaisaloitteen ”rikkaiden perintöveron” poistosta: ”Ajaa ruotsinkielisten vuosisataisia etuoikeuksia” uusisuomi 16:22 20.03

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas tykittää blogissaan, että kansalaisaloite perintöveron poistamiseksi on RKP:n ”tulevan kyvyn” masinoimaa.


Rakennusteollisuus: Korkeasuhdanne taittuu - ”keskeinen kasvun este ammattitaitoisen työvoiman saatavuus” iltalehti 12:34 20.03

Rakentaminen kasvaa tänä vuonna hitaammin kuin muu talous.Asuntoaloitusten määrä laskee 44 000 asuntoon 2018. Työmaan johtohenkilöistäa alan mukaan kova pula. - Tänä vuonna ensi kertaa sitten vuoden 2014 rakentaminen kasvaa hitaammin kuin Suomen talous. Rakentamisen kasvu on ollut vahvaa viime vuosien aikana. Hallituksen 110 000 uuden työpaikan tavoitteesta on kasassa noin 86 000, joista 24 000 on tullut rakentamiseen. Luvut puhukoot puolestaan. Näin sanoo Rakennusteollisuuden pääekonomisti Sami Pakarinen liiton tänään julkistamassa suhdannetiedotteessa.


Tampereen kerrostalopaloa epäillään tuhopoltoksi – rakennus on edelleen tulessa MTV 10:34 20.03

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan Tuomiokirkonkadulla sijaitsevasta kerrostalosta evakuoitiin 15 asukasta aamulla ullakolla syttyneen tulipalon vuoksi. 


Tampereen keskustassa suuri rakennuspalo - yksi sairaalaan iltalehti 07:35 20.03

Tampereen Tuomiokirkonkadulla on suuri tulipalo. Seitsemänkerroksinen kerrostalo on evakuoitu asukkaista. Lukijan video tulipalosta Tampereen Tuomiokirkonkadulta. Tampereen keskustassa Tuomiokirkonkadulla on suuri rakennuspalo. Tulipalo syttyi varhain tiistaiaamuna.


Jukureiden tulevan kauden ryhmän rakennus hyvällä mallilla - kärkihyökkääjä vielä hakusessa jatkoaika.com 19:34 19.03

Mikkelin Jukurit julkisti maanantaina päättyneen kauden ykköspistemiehensä, Teemu Suhosen jatkosopimuksen. Seura valotti myös tulevan kauden joukkueen rakentamiseen liittyviä asioita.


Lasse Laatusen näkökulma: Liittoneuvotteluissa edettiin Rajajoelle iltalehti 17:01 19.03

”Avainasemassa seuraavan neuvottelukierroksen rakentamisessa on osapuolten sopimuskauden aikainen yhteistyö”, kirjoittaa Lasse Laatunen. Työmarkkinakierros lähenee loppuaan. Auki ovat enää lähinnä neuvotteluja jatkava rakennusala ja sovittelussa olevat rahoitusalan, JHL:n ict- ja energia-alan sekä Laivanpäällystöliiton ulkomaanliikenteen lakkouhat. Jäänmurtajalakko väistyi. Neuvottelukierroksesta voidaan vetää analyysi.  Auki olevat sopimukset eivät enää muuta kierroksen kokonaiskuvaa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoi taannoin MTV:n haastattelussa, että kierros on eräänlainen Suomen malli. Vientialojen vetämä päänavauslinja piti varsin hyvin. Alakohtaisesti sovittujen ratkaisujen palkkatasoa nostava vaikutus on 2 vuodessa yleisesti 3,2% ja 26 kuukauden sopimuksissa 3,5 %. Vaikka taso on kilpailukyvyn kannalta korkeahko, se on kuitenkin Ruotsiin ja Saksaan verrattuna alempi ja suhteellisen kilpailukyvyn näkökulmasta parempi. Lisäksi jotkut sopimukset mahdollistavat palkoista toisin sopimisen paikallisesti. Neuvottelukierros on yksi parhaita liittokierroksia, aivan eri lihaksin hoidettu kuin vuoden 2007 katastrofikierros. Julkinen sektorikin pysyi linjassa. Keskitetyissä ratkaisuissa on aina päästy pienempiin palkankorotuksiin kuin liittoneuvotteluissa, mutta viimeiset 25 vuotta keskitetyt ovat olleet lähes kaikki kriisiaikojen ratkaisuja. Nyt liitot neuvottelivat normaalioloissa.


Dramaattinen muutos: Rene oli tavallisissa mitoissa, syö nyt jopa 5 000 kilokaloria päivässä - ostaa kerralla 10 kiloa kananrintaa iltalehti 15:10 19.03

Rene Campbell kertoo, että kehonrakennus on nostanut hänen itsetuntoaan. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen . Kymmenen vuotta sitten Rene Campbell, 38, kisasi triathlonissa, painoi 54 kiloa ja halusi näyttää samalta kuin lehtien mallit.


Selviytyjät Suomi: Vaarallisin pelaaja äänestettiin ulos - ”Olisi pitänyt himmailla” iltalehti 13:08 19.03

Kai Vaine joutui jättämään leikin kesken. Palkintokisassa heikoille kantimille jäivät puomin naruissa viimeisinä sätkineet Ilari, Kai, James, Kimmo ja Helena. Nopeimmin irti pyristelleet saivat nimittäin ruhtinaallisen palkinnon lisäksi päättää seuraavan pelistä putoajan. Rakennushommiin joutuneet pelkäsivät tietysti kukin oman päänsä puolesta. Varsinkin Ilari oli sataprosenttisen varma putoamisestaan.


Valtaisaan Jätkäsaaren betonibunkkeriin kaavaillaan hulppeaa uimahallia – hanketta on hidastanut oikeuskäsittely MTV 11:16 13.03

Helsingin kaupunginhallitus esittää, että Jätkäsaaren Bunkkerin kiinteistö myydään ja kiinteistössä toteutetaan uimahalli- ja asuntohanke. Valtuustolle esitetään, että kiinteistö myydään SRV Rakennus Oy:lle 22,7 miljoonan euron hintaan.


Uutiset