Carrie Fisherin koira katsoi uuden Star Wars -elokuvan – reagoi suloisesti nähdessään edesmenneen emäntänsä valkokankaalla iltasanomat 01:16 16.12

Ranskanbulldoggi Gary vilahtaa itsekin yhdessä kohtauksessa.


Ranskan tuhoisan koulubussiturman selvitys jatkuu –? teknistä vikaa ei suljettu pois iltasanomat 21:34 15.12

Poliisi jatkoi perjantaina tutkimusta tuhoisasta koulubussin ja junan yhteentörmäyksestä Etelä-Ranskassa.


Suomalainen rap-yhtye kauppaa ”Ranskan manaattia” – hulvaton ilmoitus naurattaa somessa: ”Paras myyntipuhe vähään aikaan” iltasanomat 19:17 15.12

Gasellit ovat päättäneet laittaa keikka-autonsa vaihtoon.


Susijengin Erik Murphylle potkut ranskalaisjoukkueesta MTV 14:21 15.12

Koripallomaajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Erik Murphyn pelit Ranskan pääsarjassa pelaavan Nanterren kanssa päättyvät.


Ranskan koulubussiturman uhriluku nousi kuuteen iltasanomat 13:37 15.12

Viranomaiset selvittävät tasoristeysonnettomuuden syytä - loukkaantunutta kuljettajaa ei ole vielä kuultu.


Ranskan koulubussiturman uhriluku noussut kuuteen – kyydissä 11–17-vuotiaita nuoria MTV 12:32 15.12

Viranomaiset jatkavat Ranskan koulubussiturman selvittämistä.


Helena Petäistö: Eurooppa tarvitsee Emmanuel Macronia – miehet ihailevat vaimon sääriä MTV 08:24 15.12

MTV Uutisten legendaarinen kirjeenvaihtaja Helena Petäistö pitää Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia poikkeuksellisena persoonana.


Kaisa Mäkäräinen jäi suksella huolestuttavan paljon - tappiota yli 3 sekuntia per kilometri iltalehti 17:17 14.12

Mäkäräisen hiihtovauhti ei Ranskan Annecyn maailmancupissa ollut totutun vahvaa. Kaisa Mäkäräinen on yleensä ampumahiihdon maailmancupin osakilpailujen hiihtoajoissa kolmen sukkelimman naisen joukossa. Torstaina Annecyn pikakilpailussa Ranskassa joensuulaisen sivakka ei liikkunut tuttuun tapaan. Mäkäräinen oli hiihtoajoissa "vasta" seitsemänneksi nopein. Hän hävisi kisan voittajalle ja parasta vauhtia ladulla pitäneelle Anastasia Kuzminalle 22,3 sekuntia. Se tarkoittaa 7,5 kilometrin matkalla noin 3 sekuntia per kilometri.


Mäkäräinen jatkaa maailmancupin ykkösenä – tasainen laatutyö siivittää MTV 17:07 14.12

Kaisa Mäkäräinen johtaa Ranskan Annecyn pikakilpailun jälkeen naisten ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskisaa. Mäkäräinen sijoittui torstaina vasta 14:nneksi, mutta säilytti kuudennen kisan jälkeen asemansa kärjessä.


Mari Laukkanen kauden parhaassa iskussa – pesi Mäkäräisen tiukassa sekuntikamppailussa MTV 16:45 14.12

Mari Laukkanen ylsi alkukauden parhaaseen sijoitukseensa ampumahiihdon maailmancupissa. Laukkanen ampumasivakoi yhdellä sakolla Ranskan Annecyn pikakilpailussa 12:nneksi.


Mari Laukkanen venyi kauden parhaimpaansa – Mäkäräisellä tahmeaa Ranskassa iltasanomat 16:31 14.12

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Ranskan Annecyssa.


Slovakian nainen näytti Kaisalle ja Marille kaapin paikan iltalehti 16:24 14.12

Anastasia Kuzmina otti toisen perättäisen voiton ampumahiihdon maailmancupissa. Anastasia Kuzmina näytti kilpasiskoilleen kaapin paikan ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Ranskan Annecyssä. Hän voitti kakkoseksi tullutta Saksan viime kauden nelinkertaista MM-kultamitalistia Laura Dahlmeieriä 33,9 sekuntia. Kilpailun kolmanneksi tuli Ukrainan Vita Semerenko. Kärkitrio selvisi urakasta ilman sakkokierroksia.


Voi, voi, Kaisa! Mäkäräisellä synkkä kisa Ranskassa iltalehti 15:50 14.12

Suomalainen ampui helpoissa oloissa kaksi ohi kymmenestä, eikä suksi kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Kaisa Mäkäräisellä oli synkkä 7,5 kilometrin pikakisa Ranskan Annecyn maailmancupissa. Nainen ampui kaksi laukausta kymmenestä ohi, eikä hiihtovauhti ollut niin vahvaa kuin parhaimmillaan.


Syntyykö Suomelle tärkeässä EU:n metsäkiistassa tänään vihdoin sopu? iltalehti 10:09 14.12

EU-instituutiot neuvottelevat tänään Suomelle tärkeistä metsien hiilinielujen laskentasäännöistä Ranskan Strasbourgissa. Metsien hiilinielujen laskentasääntöjä (lulucf) viimeistellään torstaina Strasbourgissa niin kutsutussa trilogissa, eli isojen EU-instituutioiden, komission, parlamentin ja neuvoston kesken. Voimakkaasti hakkuita lisäävä Suomi ja Sipilän (kesk) hallitus ovat vastustaneet sitä, että metsien käytön tulevaa intensiteettiä verrattaisiin menneeseen ajanjaksoon, joka olisi Suomen nopeasti kasvavien metsien hakkuiden käytön kannalta epäedullista.


Kirja: Macronin menestyksen takana on vaimon lisäksi myös toinen nainen iltalehti 07:03 14.12

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin taustalla on vaikuttanut kaksi vahvaa naista. Ranskan politiikkaan ja kulttuuriin perehtynyt toimittaja-kirjailija Helena Petäjistö on kirjoittanut syksyn aikana kirjan Ranskan "uudesta Napoleonista" eli presidentti Emmanuel Macronista. - Jos isoäiti ”Manettea” ei olisi ollut, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei varmasti olisi siinä missä hän nyt on, tuoreen Ranska, Macron ja minä -kirjan kirjoittanut Helena Petäistö arvelee.


Tuore kirja paljastaa syyt, joiden vuoksi tuntematon investointipankkiiri päätyi Ranskan presidentiksi iltalehti 07:02 14.12

Torstaina julkaistun Macron-kirjan kirjoittaja Helena Petäistö pitää Macronia Ranskan uutena Napoleonina. Ranskan politiikkaan ja kulttuuriin perehtynyt toimittaja-kirjailija Helena Petäjistö on toipunut täysin terveysongelmistaan ja kirjoittanut syksyn aikana kirjan Ranskan "uudesta Napoleonista" eli presidentti Emmanuel Macronista. Ranska, Macron ja minä -niminen kirja (Otava 2017) paljastaa taustat ja syyt, jotka nostivat vain 39-vuotiaan tuntemattoman investointipankkiirin ensin Ranskan presidentiksi ja sittemmin myös maailmanmaineeseen.


Edesmenneen Carrie Fisherin koiran ympärillä kuohuu - perhe paheksuu lemmikin jumalointia iltalehti 06:43 14.12

Fisherin assistentti käyttää Gary-koiraa välikappaleena, jonka kautta fanit voivat ottaa yhteyden edesmenneseen näyttelijään. Varsinkin Tähtien sota -elokuvien prinsessa Leiana tunnettu näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija Carrie Fisher menehtyi vajaa vuosi sitten 60-vuotiaana. Fisheriä jäi suremaan myös hänen koiransa, ranskanbulldoggi Gary.


Roskiksia lentokentällä kaivellut koditon käveli ulos 300 000 euron rahasäkkien kanssa – ” Luulimme, että sen täytyi olla joku juoni” iltasanomat 05:48 14.12

Ranskan poliisi etsii noin 50-vuotiasta miestä, joka katosi kahden rahakassin kanssa vime perjantaina.


Uutiset