Mies törmäsi autolla päin kahta bussipysäkkiä Ranskan Marseillessa – yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti iltasanomat 14:13 21.08

Auton kuljettaja on pidätetty. Ranskan syyttäjäviranomaisten mukaan tapausta ei tutkita terroritekona.


Yksi ihminen kuollut auton ajettua ihmisiä päin bussipysäkillä Marseillessa - ei tutkita terrori-iskuna iltalehti 13:39 21.08

Poliisin mukaan kuljettaja kärsii mielenterveysongelmista. Ranskan poliisi kertoo yhden ihmisen kuolleen auton ajettua ihmisiä päin kahdella linja-autopysäkillä Marseillessa. Auto osui ensimmäiseen pysäkkiin aamulla kaupungin pohjois-osassa ja useita kilometrejä kauempana sijaitsevaan toiseen pysäkkiin tuntia myöhemmin.


Ranskan poliisi: Yksi ihminen kuollut auton ajettua ihmisiä päin bussipysäkillä Marseillessa iltalehti 13:36 21.08

Myös yhden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen vakavasti. Ranskan poliisi kertoo yhden ihmisen kuolleen auton ajettua ihmisiä päin kahdella linja-autopysäkillä Marseillessa. Auto osui ensimmäiseen pysäkkiin aamulla kaupungin pohjois-osassa ja useita kilometrejä kauempana sijaitsevaan toiseen pysäkkiin tuntia myöhemmin.


Autoilija ajoi päin bussipysäkkiä Ranskan Marseillessa – ainakin yksi kuollut iltasanomat 13:07 21.08

Auton kuljettaja on pidätetty. Viranomaisten mukaan hänen motiivistaan ei ole toistaiseksi tietoa.


Euroopan suurin jalkapallostadion lähettää viestin terroristeille iltalehti 21:18 20.08

Terrorista kärsinyt Barcelona näytti terroristeille omalla tavallaan, miten elämän kuuluu jatkua. Se tapa oli jalkapallo. FC Barcelonan ja Real Betisin välinen ottelu järjestettiin tavalliseen tapaan Camp Noun maailmankuululla stadionilla. Katalonian sydäntä oli viilletty terrori-iskulta, mutta futista ja La Ligaa ei ollut pois ottaminen. Turvatoimet olivat tietysti kovat. Espanja vartioi ottelun vuoksi jopa Ranskan rajaa tuplatarkkuudella. Macaolainen Ho Sin Mei, 31, oli kysynyt poliisilta turvallisuusasioista ja tiesi kertoa, että ainakaan sallittujen tavaroiden lista ei ollut muuttunut.


EK17: Hänninen lähti viidentenä yötauolle - Latvala täräytti lauantain päätteeksi pohja-ajan iltalehti 20:32 19.08

Rikkonaisen iskunvaimentimen jarruttama Juho Hänninen lähtee Saksan MM-rallin päätöspäivään viidenneltä sijalta. Hänninen on kilpailun 17. erikoiskokeen jälkeen minuutin ja 52,5 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Viron Ott Tänakista ja 4,2 sekuntia neljännellä sijalla ajavasta Britannian Elfyn Evansista. Tänak johtaa kokonaiskilpailua 21,4 sekunnilla Norjan Andreas Mikkelseniin ja 29,6 sekunnilla Ranskan Sebastien Ogieriin.


EK16: Hänninen nilkuttaa rikkonaisella iskunvaimentimella - Latvala ajoi pohjat iltalehti 19:54 19.08

Jari-Matti Latvala hurjasteli Saksan MM-rallin 16. erikoiskokeella toiseksi nopeimman ajan. Latvala hävisi päivän viimeistä edellisellä pätkällä vain 0,4 sekuntia Ranskan Sebastien Ogierille. Kilpailua johtava Viron Ott Tänak oli Norjan Andreas Mikkelsenin perässä erikoiskokeen neljänneksi nopein. Iskunvaimentimen edellisellä erikoiskokeella rikkonut Juho Hänninen jäi 14,78 kilometrin pätkällä 12,9 sekuntia Ogierista ja tipahti kokonaiskilpailussa viidenneksi.


EK15: Suomalaiset painivat ongelmien kanssa MM-rallissa - "Luulen, että iskunvaimennin on rikki" iltalehti 18:10 19.08

Juho Hänninen jatkaa Saksan MM-rallia neljännellä tilalla kilpailun 15. erikoiskokeen jälkeen. Hännisen ero kilpailua johtavaan Viron Ott Tänakiin on minuutti 35,5 sekuntia. Norjan Andreas Mikkelsen on rallissa toisena ennen Ranskan Sebastien Ogieria. Mikkelsen on jäänyt Tänakista 25,2 sekuntia ja Ogier 32,9 sekuntia.


EK14: Virolaiskuski Tänak pitää kärkipaikkaa - Hänninen vajaan minuutin päässä podiumilta iltalehti 17:13 19.08

Juho Hänninen on noussut Saksan MM-rallissa neljänneksi 14. erikoiskokeen jälkeen. Hänninen on jäänyt kilpailua johtavasta Viron Ott Tänakista minuutin ja 19,4 sekuntia. Norjan Andreas Mikkelsen on kilpailussa toisena ennen Ranskan Sebastien Ogieriä. Mikkelsen on jäänyt 26,7 sekuntia Tänakista ja Ogier 31,2 sekuntia. Hännisen ja Ogierin ero on 48,2 sekuntia.


Brigitte Macron avautuu Elle-lehdelle: Emmanuelin ainoa vika on ikä iltasanomat 09:03 18.08

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimo kertoo tuoreessa haastattelussa, että pariskunnan tarina on yksinkertainen.


Virasto: Uhrien joukossa 18 maan kansalaisia - tiedossa ei ole suomalaisuhreja iltalehti 02:46 18.08

Barcelonassa torstaina pakettiautolla tehdyn terrori-iskun uhrien joukossa on ainakin 18 maan kansalaisia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka tiedot perustuvat Espanjan kansalaisturvallisuusviraston julkaisemaan tietoon. Viraston mukaan tämänhetkisten tietojen perusteella uhrien joukkoon lukeutuu Espanjan, Ranskan, Saksan, Alankomaiden, Argentiinan, Venezuelan, Belgian, Australian, Unkarin, Perun, Romanian, Irlannin, Kreikan, Kuuban, Makedonian, Kiinan, Italian ja Algerian kansalaisia.


Uutiset