Ranska ryhtyy toimiin Venäjää vastaan ex-agentin myrkytyksen vuoksi iltalehti 13:24 15.03

Presidentti Macron ilmoitti asiasta torstaina. Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi maansa päättävän lähipäivinä, millaisiin toimiin se ryhtyy Venäjää vastaan ex-agentin myrkyttämisen vuoksi. Venäjän entinen vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal myrkytettiin toissa sunnuntaina Britannian Salisburyssa harvinaisella hermomyrkyllä, jota valmistettiin entisessä Neuvostoliitossa. - Kaikki johtaa meidät uskomaan, että vastuu on luettava Venäjän syyksi, Macron sanoi toimittajille Ranskassa ja jatkoi kertovansa vastatoimista lähipäivinä.


”Kaksinaamaisesta” kissanpennusta kasvoi kaunotar iltalehti 20:42 13.03

Jean-Michel Labat valokuvasi suloista Narnia-kissaa, nostaen pikkuisen valokeilaan. Narnia on poikkeuksellisen näköinen kissa. Se on vasta vuoden, mutta on jo noussut Instagramin seuratuimpien kissojen joukkoon. Narnian kasvot ovat kaksiväriset, harmaa ja musta vuorottelevat kissan värityksessä. Narina asuu omistajansa Stephanie Jimenezin kanssa Ranskassa. Luonteeltaan Narnia on kiltti ja utelias.


Ranskalaisvanhemmat halusivat antaa tytölleen pojan nimen, oikeus esti iltalehti 14:17 13.03

Jos vanhemmat eivät keksi uutta nimeä, nimen antaa tuomari. Ranskalainen oikeusistuin on estänyt vanhempia antamasta tyttärelleen nimeä Liam. Se on Ranskassa harvinaisempi miehen nimi, mutta englantia puhuvassa maailmassa yleinen. Esimerkkejä ovat muun muassa näyttelijä Liam Neeson ja Oasis-bändin laulaja Liam Gallagher. Oikeuden mukaan nimi tulee aiheuttamaan sekaannusta lapsen sukupuolesta.


Huuhkajat valittu harjoitusotteluihin - Ranskassa säväyttänyt superlupaus ulkona ryhmästä iltalehti 13:48 13.03

Markku Kanerva on nimennyt A-maajoukkueen maaliskuun leirille. Huuhkajat leireilee maaliskuun lopussa Turkin Belekissä. A-maajoukkue kohtaa harjoitusotteluissa Makedonian 23.3. ja Maltan 26.3. Leiri ja ottelut valmistavat Huuhkajia syksyn uuteen Nations Leagueen.


Johnny Deppin exä Vanessa Paradis meni kihloihin - ei aiemmin uskonut avioliittoon iltalehti 12:35 06.03

Ranskalaisen näyttelijä-laulajan kerrotaan suunnittelevan kesähäitä miesystävänsä Samuel Benchetritin kanssa. Laulaja-näyttelijä Vanessa Paradis, 45, on mennyt kihloihin, kertoo . Ranskalaistähti kihlautui ohjaaja-käsikirjoittaja Samuel Benchetritin kanssa. Pari rakastui Chien-elokuvan kuvauksissa ja on seurustellut vuodesta 2016. mukaan pari aikoo avioitua kesällä île de Rén saarella Ranskassa.


Pamela Anderson sen tietää: ”Yksi mies ei riitä naiselle” iltalehti 14:06 03.03

Näyttelijä, malli Anderson asuu tätä nykyä Ranskassa jalkapalloilija Adil Ramin kanssa. Kanaladalais-yhdysvaltalainen näyttelijä ja malli Pamela Anderson, 50, tunnetaan paitsi punaisessa uikkarissa kirmanneena Baywatch-typynä ja Playboy-mallina myös melkoisena miestennielijänä. Pamela on ollut naimisissa neljästi ja miesystäviä on vuosien varrelle riittänyt. Hän on kuherrellut niin Vladimir Putinin, Julian Assangen, Sylvester Stallonen kuin nykyisen rakkaansa, Adil Raminkin kanssa.


The Independent: Naisystävänsä tappanut artisti pääsee festivaalikeikalle Ranskassa - vastalauseiden vyöry alkoi iltalehti 02:49 03.03

Bertrand Cantat tunnetaan maassaan taannoisen Noir Désir-yhtyeen nokkamiehenä, joka tappoi näyttelijänä menestyneen naisystävänsä vuonna 2003. Papillons de Nuit-festivaali on buukannut tappotuomion istuneen artistin, Bertrand Cantatin. Kolmipäiväinen tapahtuma pidetään toukokuun lopulla Saint-Laurent-de-Cuvesissa, Ranskassa.


Näyttelijättären taposta tuomitun rocklaulajan festivaalikeikka raivostuttaa Ranskassa – lähes 70000 ihmistä vetoaa järjestäjiin iltasanomat 02:04 03.03

Bertrand Cantat istui neljä vuotta vankilassa surmattuaan naisystävänsä hotellihuoneessa vuonna 2003.


Euroalueella on taas vauhti päällä - Petteri Orpo: Suomi on ”hyvin kriittinen” uusia tulonsiirtoja kohtaan iltalehti 07:01 02.03

Valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoo Iltalehden haastattelussa, mitkä ovat kipukohdat tulevissa euroalueen väännöissä. Suomen maksuosuus kasvaa joka tapauksessa. Euroopan Unionin ja euroalueen syventymisen tiellä ollut tulppa on irtoamassa. Jäsenmaat ovat toipuneet Britannian EU-eron aiheuttamasta shokista, Ranskassa on vallassa EU-integraation edistäjä Emmanuel Macron ja Saksassa odotetaan, että uusi Eurooppa-myönteinen hallitus saa sinettinsä tulevana viikonloppuna. Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok) sanoo Iltalehden haastattelussa, että pöydällä on nyt iso määrä EU:n uudistamiseen liittyviä asioita. Suomessa näistä asioista ei ole paljon puhuttu, ainakaan vielä.


Mona Lisa saattaa lähteä harvinaiselle kiertueelle - ollut 500 vuotta Pariisissa iltalehti 18:35 01.03

Maailmankuulu maalaus on matkustanut ulos Louvresta viimeksi vuonna 1974. Taiteilija Leonardo da Vincin mestariteos Mona Lisa on viettänyt 500 vuotta Pariisissa, mutta nyt maalaus saattaa lähteä harvinaiselle kiertueelle ympäri Ranskaa. Asiasta kertoi maan kulttuuriministeriö torstaina. Salaperäisestä hymystään tunnettu Mona Lisa on esillä kunniapaikalla taidemuseo Louvressa Pariisissa, missä sitä käyvät ihastelemassa miljoonat ihmiset joka vuosi. Maalaus lähtisi mahdolliselle kiertueelleen, jotta yhä useammat ihmiset eri taustoista ja sosiaaliluokista voisivat sen nähdä Ranskassa.


Ranskalaiselle isoisälle syyte 1990-luvulla tapahtuneista raiskauksista - tunnetaan kotikylässään auttavaisena talonmiehenä iltalehti 13:44 01.03

Mies tunnettiin Ranskan mediassa vuosia nimellä ”Sambren raiskaaja”. Ranskassa pidätettiin maanantaina 57-vuotias mies, jota syytetään 1990-luvulla tapahtuneista raiskauksista. Uutistoimisto AFP:n mukaan Pohjois-Ranskassa asuvan miehen epäillään raiskanneen tai yrittäneen raiskata yli 20 vuotta sitten jopa 40 naista. Hänen jäljilleen päästiin miehen auton rekisterikilven kautta. Mies saatiin kiinni Ranskan ja Belgian rajalla, lähellä kotikyläänsä. Mies raiskasi kaikki naiset lähes identtisellä tavalla. Hän lähestyi heitä hanskat kädessä, verhoutuneena kasvot kokonaan tai osittain peittävään naamioon. Raiskaukset tapahtuivat aamuvarhaisella, ennen työpäivän aloittamista.


Tuore tilasto lyö lukuja pöytään: Suomessa työttömän osa on verraten hyvä - köyhyysriski EU-maiden pienin iltalehti 05:53 01.03

Suomalaisilla työttömillä on EU-maiden pienin riski ajautua köyhyyteen, selviää Eurostatin tilastoista. Naapurimaalla Ruotsilla ei mene yhtä hyvin. Euroopan tilastokeskuksen , vuodelta 2016 olevien tilastojen mukaan Suomella ja Kyproksella työttömillä on EU-maiden pienin köyhyysriski. Suomen työikäisistä eli 16-64-vuotiaista työttömistä köyhyysriski oli vuonna 2016 vain 37,3 prosenttia, samoin Kyproksen. Seuraavaksi matalin köyhyysriski on Ranskassa (38,4%) ja Tanskassa (38,6%).


SuperMoniveto: Luotetaan cupin taikaan Ranskassa iltasanomat 21:19 28.02

Torstain supermonaria lähestytään yhden yllätyksen taktiikalla.


Bachelor-Joni kuvausten rankkuudesta: ”Pari kertaa olin kävellä mereen” iltalehti 14:58 28.02

Suomen Unelmien poikamies tietää, että pään kasassa pitäminen 18 naisen kanssa on kova paikka. Kolmannen kauden Bachelor Suomi on Tampereella syntynyt, nykyään Helsingissä asuva Joni Lindlöf, 33. Raamikas mies on entinen jääkiekkoilija, Tapparan kasvatti. Hän on pelannut ammatikseen lähes kymmenen vuotta eri sarjoissa niin Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa kuin Kanadassa. Nykyään hän työskentelee vakuutus- ja finanssialalla.


Tutkimus: Joka kymmenes ranskalaisnainen on raiskauksen uhri - maassa vaaditaan kovempia rangaistuksia seksuaalisesta häirinnästä iltalehti 20:41 24.02

Seksuaalisen ahdistelun vastainen kampanja on saanut julkisen keskustelun liikkeelle Ranskassa. Pariisilaisen ajatushautomon Fondation Jean Jaurèsin teettämä kyselytutkimus paljastaa, että noin neljä miljoonaa ranskalaisnaista, eli 12 prosenttia kaikista naisista, kertoo tulleensa raiskatuksi. Aiheesta uutisoi muun muassa BBC. Lisäksi 43 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista kertoi tulleensa kosketelluksi sopimattomalla tavalla ilman heidän suostumustaan. Seksuaalisen häirinnän ja väkivallan laajuutta kartoittanut tutkimus kertoo myös, että jopa 58 prosenttia naisista on saanut osakseen sopimattomia ehdotuksia. Tiukemmat lait


Urpilainen MTV:n Uutisextrassa: EU-kansanäänestys ei olisi järkevä MTV 19:17 24.02

SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen ei kannata kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä, vaikka unioni muuttuisi. EU:n vahvoissa valtioissa Ranskassa ja Saksassa on halua tiivistää unionia.


Vuosia sitten varastettu Degas’n maalaus löytyi bussin tavaratilasta Ranskassa iltasanomat 17:14 23.02

Ranskassa viranomaiset ovat löytäneet vuosia sitten varastetun Edgar Degas’n maalauksen moottoritien varteen pysähtyneen linja-auton tavaratilasta.


Simo Laaksosen GP3-testissä odottamaton käänne: tiimiltä loppui polttoaine kesken MTV 19:26 22.02

Simo Laaksonen oli aamupäivän kahdeksanneksi nopein kuski GP3-luokan testien toisena päivänä Le Castelletissa Ranskassa. Iltapäivällä sade vei pohjan pisimmiltä vedoilta.


Niko Kari GP3-testien avauspäivän kolmanneksi nopein MTV 18:57 21.02

MP Motorsportin riveistä ajopaikan täksi kaudeksi hankkinut Niko Kari oli GP3-sarjan avaustestien kolmanneksi nopein Ranskassa keskiviikkona.


Laaksonen päihitti Karin GP3-sarjan avaustestien aamupäivän osiossa MTV 13:40 21.02

Simo Laaksonen oli 11:nneksi ja Niko Kari 14:nneksi nopein GP3-sarjan kauden ensimmäisessä testisessiossa Paul Ricardin radalla Ranskassa keskiviikona.


Uutiset