BBC: Ulkomaalaiset Isis-taistelijat lähtivät muiden mukana Raqqasta, liittouma inttää päinvastaista - ”veljet menivät Ranskaan tekemään iskuja” iltalehti 15:52 14.11

BBC:n mukaan Isisin ”pääkaupungista” päästettiin pakoon kymmeniä vierastaistelijoita, toisin kuin liittouma väittää. Arkistovideo: Isis menetti pääkaupunkinsa Raqqan. Tältä näyttää vankilana käytetyllä stadionilla. Syyrian Raqqasta päästettiin lähtemään satoja Isis-taistelijoita, heidän joukossaan useita kymmeniä ulkomaalaisia, Britannian yleisradioyhtiö BBC paljastaa. Tähän asti sekä kaupungin valtauksesta vastannut länsiliittouman tukema kapinallisjoukko SDF että liittouma ovat väittäneet, että vain syyrialaiset taistelijat päästettiin poistumaan osana evakuointisopimusta.


Syyrian armeija vallannut Isisiltä strategisen Deir Ezzorin kaupungin iltalehti 09:43 03.11

Viimeisetkin terroristijärjestö Isisin taistelijat on häädetty kaupungista, kertoo Syyrian televisio. Syyrian armeijan joukot vallanneet ääri-islamisteilta Deir al-Zorin kaupungin Syyriassa. Kaupunki sijaitsee itäisessä Syyriassa lähellä Irakin rajaa, ja on yksi merkittävimmistä, terroristien hallussa pitämistä kaupungeista. Deir al-Zorin valtaamisesta kertoo Syyrian televisio, jonka tiedoista raportoivat kansainväliset uutistoimistot. Isisin kalifaatti on luhistumassa Syyriassa. Terroristijärjestö menetti armeijalle lokakuun lopussa tärkeän Raqqan kaupungin. Luhistumisen takia Isisin vierastaistelijoista tuhansia on palannut takaisin kotimaahansa.


Kalifaatti luhistuu, mihin Isis-taistelijat menivät? Nämä ryhmät ovat kaikkein vaarallisimpia iltalehti 15:12 25.10

Ainakin 5 600 vierastaistelijaa 33 maasta on palannut kotimaahansa, tuore raportti väittää. Heidän muodostamansa riskin suuruus on vielä epäselvä. Ex-vierastaistelijoita on Euroopan alueelle palannut reilusti yli tuhat, Suomeen nelisenkymmentä, kertoo Soufan Center. Valtioilla on huonosti keinoja heidän kanssaan toimimiseen. Raportti jakaa vierastaistelijat viiteen kategoriaan. Kaikkein vaarallisimpia ovat varta vasten pois kalifaatista lähetetyt, joista eurooppalaisiksi on tunnistettu kourallinen. Isis menetti pääkaupunkinsa Raqqan. Tältä näyttää vankilana käytetyllä stadionilla.


Yhdysvaltain tukemat joukot vallanneet Syyrian suurimman öljykentän äärijärjestö Isisiltä iltalehti 09:15 23.10

Myös Syyrian hallinnon joukot havittelivat öljykentän valtaamista. Yhdysvaltain armeijan mukaan Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän äärijärjestö Isisiltä. Asiasta muun muassa kertovan Washington Postin mukaan al-Omarin öljykentän valtaamista on pidetty etuna etenkin kurdeille, sillä alueen hallinnasta voi olla hyötyä mahdollisissa neuvotteluissa muun muassa kurdien asemasta Syyriassa. Toisaalta alueen valtaamisen on pelätty vetävän Yhdysvallat mukaan taisteluihin Syyrian hallituksen joukkojen ja niitä tukevien Venäjän ja Iranin kanssa. Yhdysvaltain johtaman liittouman tukemat joukot ovat käyneet kilpajuoksua öljykentän valtaamisesta Syyrian hallinnon joukkojen kanssa. Öljykenttä oli Isisin hallinnassa vuodesta 2014 lähtien. New York Times -lehden paikallisten silminnäkijöiden mukaan Syyrian hallinnon joukot olivat myös edenneet lähelle öljykenttää sunnuntaina, mutta perääntyivät Isisin kanssa käytyjen raskaiden taisteluiden myötä. Yhdysvaltain tukemat joukot onnistuivat valtauksessa myöhemmin sunnuntaina. Isis menetti Raqqan viime viikolla


Yhdysvaltain tukemat SDF-joukot valtasivat Syyrian suurimman öljykentän Isisiltä iltalehti 06:30 23.10

Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien muodostamat SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän sunnuntaina. Yhdysvaltain armeijan ja SDF:n edustajat kertovat asiasta Washington Postille. Joukot valtasivat öljykentän vain kaksi päivää sen jälkeen, kun SDF virallisesti ilmoitti vallanneensa Raqqan kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä. Isis oli pitänyt Raqqaa pääkaupunkinaan Syyriassa.


Donald Trump julisti: ”Isisin kalifaatin loppu on näkyvissä” iltasanomat 03:13 22.10

Presidentti kommentoi Syyrian tilannetta Raqqan suurten sotilasoperaatioiden päättymisen jälkeen.


Syyrian Raqqa on vapautettu - tältä näyttävät Isisin entiset vankilat, joissa ihmisiä kidutettiin iltalehti 22:30 20.10

Yhdysvaltojen johtaman koalition joukot ovat vapauttaneet perjantaina Syyrian Raqqan Isisin militanteista. Raqqa oli yli kolme vuotta Isisin hallinnassa. Vapautuksen jälkeen kuvatulla CNN:n videolla näkyy stadion, jossa terroristijärjestö Isis piti vankilaa. Vankilassa kidutettiin vankeja ennen tappamista.


Video näyttää Isisin teloitusaukion Raqqassa iltalehti 14:39 18.10

Jihadistien loppu on vihdoin lähellä entisessä pääkaupungissaan Syyrian Raqqassa. Yhdysvaltain tukema arabi- ja kurditaistelijoiden liittouma ja SDF ottivat Raqqan kaupungin viime viikolla pitkälti hallintaansa terroristijärjestö Isisin kynsistä. Kaupunki oli toiminut Isisin pääkaupunkina Syyriassa vuosien ajan. Taistelu Raqqasta kesti pitkään, ja kaupunki on pahasti raunioina. Nyt CNN on julkaissut kaupungista harvinaista videokuvaa.


Trump otti kunnian Isiksen "luovuttamisesta" iltalehti 05:35 18.10

Yhdysvaltain tukemat joukot ilmoittivat maanantaina, että jihadistinen Isis-järjestö on menettänyt pääkaupungikseen kutsumansa Raqqan hallinnan Syyriassa. Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole vielä virallisesti ilmoittaneet, että taistelu on voitettu, mutta tilanne merkitsee silti merkittävää käännettä sodassa Isistä vastaan. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti pian uutisen jälkeen radiohaastattelussa kunnian Isiksen "luovuttamisesta".


Katso video - Tältä Isisin "pääkaupungissa" nyt näyttää iltalehti 15:00 17.10

Yhdysvaltain tukemat liittolaisjoukot ottivat tiistaina hallintaansa Islamilaisen tasavallan epävirallisen pääkaupungin Raqqan. Vuodesta 2014 Isisin hallussa ollut kaupunki on tuhoutunut pahoin. Kaupungissa on tuskin yhtäkään ehjää rakennusta. Raqqa oli ennen Syyrian sisällissotaa maan kuudenneksi suurin kaupunki.


Uutiset