Yhdysvaltain tukemat joukot mursivat Raqqan muurit kahdesta kohtaa - Isis-taistelijat estävät siviilejä pakenemasta iltalehti 08:34 04.07

Syyriassa Yhdysvaltain tukemat joukot ovat murtaneet Raqqan vanhaa kaupunkia ympäröivän muurin kahdesta kohtaa, Yhdysvaltain sotilashallinto ilmoittaa. Arviolta 2  500 terroristijärjestö Isisin taistelijaa on vetäytynyt Raqqaan, jota se pitää pääkaupunkinaan. Isisin joukot ovat viime päivinä tehneet useita itsemurhaiskuja kaupunkia piirittäviä SDF:n joukkoja vastaan. YK:n mukaan kaupungissa saattaa olla loukussa jopa 100  000 siviiliä, joita Isisin taistelijat estävät pakenemasta.


Yhdysvaltain tukemat joukot mursivat Isisin pääkaupungin muurit kahdesta kohtaa iltasanomat 08:30 04.07

Syyriassa Yhdysvaltain tukemat joukot ovat murtaneet Raqqan vanhaa kaupunkia ympäröivän muurin kahdesta kohtaa, Yhdysvaltain sotilashallinto ilmoittaa.


Isisin viimeinen pakotie Raqqan kaupungista katkaistiin – Terrorijärjestön entinen pääkaupunki saarrettiin hs 10:08 30.06


YK: Raqqan taistelussa Syyriassa kuollut ainakin 173 siviiliä tässä kuussa, satatuhatta siviiliä loukussa rintamalla hs 18:45 28.06


Harvinainen video paljastaa, millaista on elämä Isisin pääkaupungissa – kaduilla merkkejä lähestyvästä uhkasta iltasanomat 12:53 27.06

CNN on saanut haltuunsa videon, joka on kuvattu Isisin ”pääkaupungin” Raqqan kaduilla Syyriassa.


Yhdysvallat pudotti Syyrian armeijan hävittäjän Raqqan lähellä – Venäjältä tiukka vastaus iltasanomat 15:28 19.06

Venäjän puolustusministeriö on vetänyt tiukan linjan ilmavoimiensa toimille Syyrian alueella, kertovat venäläismediat.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Yhdysvallat ei ole pystynyt varmentamaan, onko Isisin johtaja kuollut vai ei iltalehti 12:52 16.06

Yhdysvallat ei ole pystynyt varmentamaan äärijärjestö Isisin johtajan kuolemaa, kertoo Yhdysvaltain armeijan edustaja. Venäjän armeijan mukaan Abu Bakr al-Baghdadi olisi kuollut toukokuun lopussa tehdyssä ilmaiskussa. Lausunnossaan Venäjän armeija kertoi tehneensä 28. toukokuuta kymmenen minuuttia kestäneen ilmaiskun yöaikaan Raqqan lähellä olleeseen kohteeeseen, jonne Isis-johtajat olivat kokoontuneet suunnittelemaan Isisin vetäytymistä vahvoilta alueiltaan.


Venäjän armeija: Tapoimme ehkä Isisin johtajan iltalehti 11:35 16.06

Venäjän armeijan mukaan Abu Bakr al-Baghdadi olisi kuollut toukokuun lopussa tehdyssä ilmaiskussa. Lausunnossaan Venäjän armeija kertoi tehneensä 28. toukokuuta kymmenen minuuttia kestäneen ilmaiskun yöaikaan Raqqan lähellä olleeseen kohteeeseen, jonne Isis-johtajat olivat kokoontuneet suunnittelemaan Isisin vetäytymistä vahvoilta alueiltaan.


Tällainen on Raqqa - Isis hiljensi eläväisen kaupungin ja toi sinne kauhun ja pelon iltalehti 14:18 06.06

Islamilainen valtio on hallinnut syyrialaista Raqqan kaupunkia kovin ottein vuodesta 2014. Nyt Isis yritetään häätää sieltä pois. Mikään ei ole kuten ennen Isisin kalifaatin pääkaupungissa Raqqassa. Syyrian pohjoisosissa sijaitsevasta kaupungista on tullut Isisin hallinnassa raakuuden ja väkivallan symboli. Raqqa on ollut Isisin vallassa alkuvuodesta 2014 lähtien. Nyt valtakausi on loppumassa, kun liittouman tukema SDF (Syyrian demokraattiset joukot) käynnisti operaationsa Isisin häätämiseksi pois kaupungista.


Suuroperaatio Raqqan takaisinvaltaamiseksi Isisiltä alkanut - "Lopullinen isku" iltalehti 13:48 06.06

Syyrian arabi- ja kurdikapinallisten liittouma SDF ilmoitti aloittaneensa suuroperaation. Isis on murhannut siviilejä viime päivinä Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. Yhdysvaltain tukema arabi- ja kurdikapinallisten liittouma SDF (Syrian Democratic Forces) aloitti maanantaina suurhyökkäyksen Raqqan takaisinvaltaamiseksi terroristijärjestö Isisiltä. SDF ilmoitti asiasta tiistaina edettyään kaupunkiin eri suunnista.


Pakenivat Isisiä: USA:n ilmaisku tappoi 21 siviiliä Syyrian Raqqassa iltalehti 11:37 06.06

USA:n tukema SDF aloitti tänään hyökkäyksen sotilastukikohtaan Isisin hallitseman Raqqan pohjoispuolella. Siviilit pakenevat Isisiä myös Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. (CNN) Yhdysvaltain johtamaan liittouman ilmaisku on tappanut maanantaina 21 siviiliä, jotka yrittivät paeta äärijärjestö Isisiä Syyrian Raqqassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Operaatio Raqqan valtaamiseksi Isisiltä alkoi iltasanomat 11:08 06.06

Asiasta kertoi kurdi- ja arabiliittouman SDF:n edustaja.


Erdogan: Turkki ei osallistu Raqqan valtaukseen – ”Toivon teille menestystä” iltasanomat 10:20 19.05

Yhdysvalloille kurdien YPG-joukot ovat tärkeä apu, kun Syyrian Raqqaa vallataan takaisin Isisiltä. Turkin näkemyksen mukaan kyseessä on terroristijärjestö.


USA luvannut toimittaa raskaampaa aseistusta Syyrian kurdeille iltalehti 20:46 09.05

Yhdysvallat on luvannut toimittaa Syyriassa taisteleville kurdeille raskaampaa aseistusta, kertoo nimettömänä pysyttelevä yhdysvaltalaisviranomainen. Hänen mukaansa aseet toimitetaan kurdijärjestö YPG:lle, joka taistelee äärijärjestö Isisiä vastaan muun muassa Raqqan lähellä Syyriassa. Turkki on vastustanut aseiden toimittamista YPG:lle, sillä se syyttää järjestöä yhteydestä terroristijärjestönä kieltämäänsä järjestöön.


Uutiset