Venäjä raivostui Yhdysvalloille syyrialaishävittäjän pudottamisesta - "alue siirtyy ilmapuolustuksemme toiminnan alle" iltalehti 18:00 19.06

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut lopettavansa tapauksen vuoksi viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltain hävittäjä ampui alas Syyrian Su-22-taistelukoneen sunnuntaina Raqqassa sen jälkeen, kun Syyrian hallitus pudotti pommeja lähellä Yhdysvaltojen tukemien kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoita. Venäläisviestimien mukaan tapaus raivostutti Venäjän puolustusministeriön, joka on ilmoittanut katkaisevansa viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvalloilla ja Venäjällä on ollut onnettomuuksien estämiseksi voimassa viestinvaihtosopimus Syyrian ilmatilassa tapahtuvista operaatiosta lokakuusta 2015.


Venäjältä kova uhkaus: ilmoitti pitävänsä väärälle alueelle eksyviä USA:n liittouman koneita maaleina Syyriassa iltalehti 17:01 19.06

Venäjä ilmoitti maanantaina, että se tulee tulevaisuudessa pitämään kaikkia Eufrat-joen länsipuolella Syyriassa liikkuvia Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaskoneita hyväksyttävinä maaleina. Venäjä raivostui, kun amerikkalainen Super Hornet -hävittäjä pudotti syyrialaishävittäjän sunnuntaina Raqqassa.


Yhdysvallat pudotti syyrialaiskoneen - vihainen Venäjä vaatii USA:ta tilille iltalehti 15:53 19.06

Venäjä on suuttunut Yhdysvalloille syyrialaiskoneen alas ampumisesta. Venäjän puolustusministeriön mukaan Yhdysvaltain olisi pitänyt varoittaa iskusta etukäteen siihen tarkoitetulla viestintäkanavalla. Venäjä ilmoittaa vastatoimena lopettavansa heti kyseisen kanavan käytön. Yhdysvaltain johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian koneen sunnuntaina Raqqassa.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Tällainen on Raqqa - Isis hiljensi eläväisen kaupungin ja toi sinne kauhun ja pelon iltalehti 14:18 06.06

Islamilainen valtio on hallinnut syyrialaista Raqqan kaupunkia kovin ottein vuodesta 2014. Nyt Isis yritetään häätää sieltä pois. Mikään ei ole kuten ennen Isisin kalifaatin pääkaupungissa Raqqassa. Syyrian pohjoisosissa sijaitsevasta kaupungista on tullut Isisin hallinnassa raakuuden ja väkivallan symboli. Raqqa on ollut Isisin vallassa alkuvuodesta 2014 lähtien. Nyt valtakausi on loppumassa, kun liittouman tukema SDF (Syyrian demokraattiset joukot) käynnisti operaationsa Isisin häätämiseksi pois kaupungista.


Pakenivat Isisiä: USA:n ilmaisku tappoi 21 siviiliä Syyrian Raqqassa iltalehti 11:37 06.06

USA:n tukema SDF aloitti tänään hyökkäyksen sotilastukikohtaan Isisin hallitseman Raqqan pohjoispuolella. Siviilit pakenevat Isisiä myös Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. (CNN) Yhdysvaltain johtamaan liittouman ilmaisku on tappanut maanantaina 21 siviiliä, jotka yrittivät paeta äärijärjestö Isisiä Syyrian Raqqassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Uutiset