Amnesty: Tuhansia siviilejä jäänyt loukkuun "kuoleman labyrinttiin" Raqqassa iltalehti 05:10 24.08

Pohjois-Syyriassa sijaitsevassa Raqqan kaupungissa tuhannet loukkuun jääneet siviilit ovat joutuneet keskelle ristitulta. Asiasta kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuoreessa raportissaan. Järjestön mukaan satoja siviilejä on kuollut ja haavoittunut kesäkuun jälkeen, kun viimeisin Isisiä vastaan kohdistettu hyökkäys alkoi.


Amnesty: Tuhansia siviilejä loukussa Isisin ”kuoleman labyrintissa” Raqqassa iltasanomat 04:30 24.08

Amnestyn mukaan Isis-taistelijat ovat estäneet ihmisiä pakenemasta Raqqan kaupungista muun muassa tarkka-ampujien, maamiinojen ja tarkastuspisteiden avulla.


Turun isku tuomitaan Syyriassa saakka - Isisiä vastaan taistelevat suomalaistaistelijat: "Älkää antautuko pelolle" iltalehti 05:10 22.08

Peitenimiä käyttävät suomalaismiehet ovat taistelleet jo hyvän tovin kuumissa paikoissa terroristijärjestöä vastaan Syyrian Raqqassa. kertoi aiemmin elokuussa suomalaismiehestä, joka taistelee kurdien YPG-joukoissa terroristijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa, Raqqassa. Isisiä ei ole vielä lyöty, mutta terroristijärjestön loppu näyttää vääjäämättömältä.


Brittimies kuollut Isisin väijytyksessä - taisteli kurdien riveissä Syyriassa iltalehti 19:15 11.07

22-vuotias Luke Rutter liittyi kurdijoukkoihin maaliskuussa. Britannialainen Luke Rutter kuoli Isisin "pääkaupungissa" Raqqassa heinäkuun alussa, kurditaistelijat kertovat. Rutter kuoli väijytyksessä amerikkalaisen Robert Grodtin kanssa, kertoo YPG-järjestö, jonka riveissä molemmat taistelivat.


Sky News: Isisin huippuvärvääjä Sally Jonesille iski koti-ikävä romahtavassa Raqqassa: ”Hän itki ja halusi takaisin Britanniaan” iltasanomat 19:36 04.07

Britti Sally Jones haluaisi Sky Newsin haastatteleman naisen mukaan palata romahtamaisillaan olevasta Raqqasta kotimaahansa.


Isisin loukussa olevan 23-vuotiaan naisen karut viestit äidilleen - "Rukoilen sinua, auta minut pois täältä" iltalehti 16:58 03.07

Nainen on loukussa Isisin valtaamalla alueella Raqqassa, Syyriassa. Nuori leskeksi jäänyt syyrialaisnainen lähetti Hollantiin paenneelle äidilleen useita ääniviestejä Whatsapp-sovelluksen kautta. Viesteissä hän rukoili apua. Nainen pelkää sotilaiden tappavan hänet tai epätoivon ajavan hänet itsemurhaan, jos äiti ei pysty auttamaan häntä. Nainen kertoo, että internet-yhteyden saaminen on ollut vaikeaa:


Isis jäi mottiin Raqqaan iltasanomat 09:54 30.06

Yhdysvaltain tukemat joukot motittivat torstaina terrorijärjestö Isisin taistelijat Syyrian Raqqassa, kun kaupunkia piirittävät joukot katkaisivat Isisin viimeisen pakotien.


Isis entistä ahtaammalla Raqqassa -  viimeinen pakotie katkaistiin torstaina iltalehti 09:52 30.06

Yhdysvaltain tukemat joukot motittivat torstaina terrorijärjestö Isisin taistelijat Syyrian Raqqassa, kun kaupunkia piirittävät joukot katkaisivat Isisin viimeisen pakotien. Isis jäi loukkuun, kun Yhdysvaltain tukema SDF-liittouma sai haltuunsa alueita Eufrat-joen etelärannalla. Kaupungissa on yhä arviolta 2 500 Isisin taistelijaa, liittouman varakomentaja Rupert Jones arvioi. Isisin joukot ovat viime päivinä tehneet useita itsemurhaiskuja kaupunkia piirittäviä SDF:n joukkoja vastaan.


YK: Jopa 100 000 siviiliä loukussa Syyrian Raqqassa iltasanomat 20:43 28.06

Isis-taistelijat estävät siviilejä pakenemasta äärijärjestön hallussa olevasta kaupungista.


Satatuhatta siviiliä loukussa Isisin "pääkaupungissa" Syyriassa iltalehti 18:18 28.06

173 siviiliä on menehtynyt liittouman iskuissa. YK arvioi, että satatuhatta siviiliä on loukussa Isisin pääkaupungikseen julistamassa Raqqassa, Syyriassa. Yhdysvaltojen tukema liittoutuma saartaa tällä hetkellä kaupunkia. Iskut maalta ja ilmasta muuttuvat koko ajan intensiivisemmiksi - Pommitukset viime viikkoina ovat kauhistuttaneet siviilejä. He eivät tiedä, mistä etsiä turvaa, kertoi YK:n edustaja.


Salakuvattu video paljastaa Isisin "pääkaupungin" arjen - menettävätkö terroristit otteensa? iltalehti 17:56 27.06

CNN on saanut haltuunsa harvinaisen salaa kuvatun videon Raqqasta. Videolla kaupunkielämä Isisin pääkaupungiksi julistamassa Raqqassa vaikuttaa tavalliselta Lähi-idän arjelta. Illuusion rikkoo pian belgialaistaustainen mies, joka ostaa vaatteita rintamalle. Kuvamateriaali Isisin alueilta on harvinaista. Raqqassa salakuvaamisesta on voinut menettää henkensä, kertoo CNN. Puhelimet ja kamerat ovat olleet kiellettyjä.


Venäjä raivostui Yhdysvalloille syyrialaishävittäjän pudottamisesta - "alue siirtyy ilmapuolustuksemme toiminnan alle" iltalehti 18:00 19.06

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut lopettavansa tapauksen vuoksi viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltain hävittäjä ampui alas Syyrian Su-22-taistelukoneen sunnuntaina Raqqassa sen jälkeen, kun Syyrian hallitus pudotti pommeja lähellä Yhdysvaltojen tukemien kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoita. Venäläisviestimien mukaan tapaus raivostutti Venäjän puolustusministeriön, joka on ilmoittanut katkaisevansa viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvalloilla ja Venäjällä on ollut onnettomuuksien estämiseksi voimassa viestinvaihtosopimus Syyrian ilmatilassa tapahtuvista operaatiosta lokakuusta 2015.


Venäjältä kova uhkaus: ilmoitti pitävänsä väärälle alueelle eksyviä USA:n liittouman koneita maaleina Syyriassa iltalehti 17:01 19.06

Venäjä ilmoitti maanantaina, että se tulee tulevaisuudessa pitämään kaikkia Eufrat-joen länsipuolella Syyriassa liikkuvia Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaskoneita hyväksyttävinä maaleina. Venäjä raivostui, kun amerikkalainen Super Hornet -hävittäjä pudotti syyrialaishävittäjän sunnuntaina Raqqassa.


Yhdysvallat pudotti syyrialaiskoneen - vihainen Venäjä vaatii USA:ta tilille iltalehti 15:53 19.06

Venäjä on suuttunut Yhdysvalloille syyrialaiskoneen alas ampumisesta. Venäjän puolustusministeriön mukaan Yhdysvaltain olisi pitänyt varoittaa iskusta etukäteen siihen tarkoitetulla viestintäkanavalla. Venäjä ilmoittaa vastatoimena lopettavansa heti kyseisen kanavan käytön. Yhdysvaltain johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian koneen sunnuntaina Raqqassa.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Tällainen on Raqqa - Isis hiljensi eläväisen kaupungin ja toi sinne kauhun ja pelon iltalehti 14:18 06.06

Islamilainen valtio on hallinnut syyrialaista Raqqan kaupunkia kovin ottein vuodesta 2014. Nyt Isis yritetään häätää sieltä pois. Mikään ei ole kuten ennen Isisin kalifaatin pääkaupungissa Raqqassa. Syyrian pohjoisosissa sijaitsevasta kaupungista on tullut Isisin hallinnassa raakuuden ja väkivallan symboli. Raqqa on ollut Isisin vallassa alkuvuodesta 2014 lähtien. Nyt valtakausi on loppumassa, kun liittouman tukema SDF (Syyrian demokraattiset joukot) käynnisti operaationsa Isisin häätämiseksi pois kaupungista.


Pakenivat Isisiä: USA:n ilmaisku tappoi 21 siviiliä Syyrian Raqqassa iltalehti 11:37 06.06

USA:n tukema SDF aloitti tänään hyökkäyksen sotilastukikohtaan Isisin hallitseman Raqqan pohjoispuolella. Siviilit pakenevat Isisiä myös Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. (CNN) Yhdysvaltain johtamaan liittouman ilmaisku on tappanut maanantaina 21 siviiliä, jotka yrittivät paeta äärijärjestö Isisiä Syyrian Raqqassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Uutiset