Özil tykitti upean voittomaalin - Arsenal lisäsi Newcastlen tuskaa iltalehti 18:57 16.12

Nwcastle sai kokea jo neljännen perättäisen tappionsa, kun Arsenal vei pisteet valioliigakierroksella. Ottelun ainosta osumasta vastasi kotijoukkueen saksalaismaestro Mesut Özil. Avauspuoliaika ei ollut ehtinyt vanhentua kuin reilut 20 minuuttia, kun Özil säväytti Emirates-stadionin yleisöä. Arsenalin vauhdikkaan vastahyökkäyksen jälkeen pallo pomppi korkeana lähelle rangaistusalueen rajaa. Özil oli optimaalisesti sijoittunut ja tälläsi kovan volleylaukauksen yli Newcastle-vahti Rob Elliotin.


Omistajakin vaihtuu, mutta Cam Ward pysyy Hurricanesin parhaana maalivahtina jatkoaika.com 17:00 16.12

Carolina Hurricanes uudisti kokoonpanoaan reilusti, ja odotukset pudotuspelipaikan suhteen nousivat tappiin. Joukkue on kuitenkin kipuillut sekä maalinteon että maalivahtipelin kanssa, mistä konkreettinen osoitus on se, että kakkosmaalivahdiksi kaavailtu Cam Ward onkin voittavampi torjuja.


Kiekkomiljonäärin surullinen syöksykierre: elää kodittomana - katosi vanhemmiltaan yli 10 vuotta sitten: ”Haluan hänet kotiin” iltalehti 09:34 16.12

Matt Johnson, 42, pelasi NHL-urallaan liki 500 NHL:n runkosarjaottelua Los Angeles Kingsissä, Atlanta Thrashersissa ja Minnesota Wildissa. Vuonna 1994 numerolla 33 NHL:ään varattu kanadalainen Matt Johnson oli kaukalossa vaikuttava ilmestys. Pituutta on 196 senttiä ja pelivuosina paino huiteli reilusti yli sadassa kilossa. Johnson toimi NHL-seuroissaan tappelijana. Kuten tappelijat yleensä, Johnson oli pidetty joukkueidensa keskuudessa. Kaudella 2002-2003 hän kantoi Minnesotassa varakapteenin A-kirjainta rinnassaan.


Sport ylsi harvinaiseen temppuun Tapparaa vastaan, Kalapudas sooloili upean maalin: ”Kaikki kikat onnistuivat” iltalehti 21:45 15.12

Sport onnistui tyrmäämään Tapparan kotijäällään lukemin 4-0. Nousujohteista pelaamista viime aikoina esittänyt kotijoukkue ei taipunut ennakkosuosikille Sport-kannattajaryhmä Red Armyn 30-vuotisjuhlapelissä. Tunnelma palasi Vaasan Kuparisaareen. Sport pelasi pitkästä aikaa ehjän ottelun ja Sport-fanit saivat aihetta juhlaan. Jos vielä reilu viikko sitten ihmeteltiin, miksi hallissa on hiljaista, oli meininki muuttunut sittemmin hyvin erilaiseksi.


Alkoholilain muutos pistää panimot koville: ”1. tammikuuta on varmaan kauppojen hyllyt vielä aika tyhjänä” iltalehti 19:28 15.12

Eduskunta sinetöi alkoholilain uudistuksen ensi tiistaina. Vahvemmat alkoholijuomat voivat uudistuksen myötä päästä kauppojen hyllyille jo parin viikon kuluttua. Eduskunnan suuri valiokunta äänesti alkoholin vähittäismyynnin prosenttirajan nostamisesta tänään perjantaina. Äänestystuloksen myötä 5,5 prosentin vahvuiset alkoholijuomat, kuten nelosoluet ja niin sanotut aidot lonkerot, tulevat kauppojen hyllyille uuden alkoholilain astuessa voimaan. Lain tarkat voimaanastumispäivät ja siirtymäajat ovat vielä auki, mutta vahvemmat oluet saattavat päästä kauppojen hyllyille jo niinkin pian, kuin ensi vuoden alussa: siis reilu kahden viikon kuluttua.


Ulkoministeri Timo Soini ehkä ehdolle eurovaaleihin reilun vuoden kuluttua: ”Sanovat, että sinähän olet kelpo veli” iltalehti 21:22 12.12

Soini aikoo jatkaa ulkoministerinä kautensa loppuun asti. Seuraavat eduskuntavaalit ovat huhtikuussa 2019. Ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) ei ole vielä päättänyt, lähteekö hän ehdolle eurovaaleihin vuonna 2019. - En tiedä. Kovasti täällä houkutellaan, kertoi Soini tiistaina mediatilaisuudessa Strasbourgissa.


Iltalehti näyttää ilmaiseksi: Katkaiseeko uusi valmentaja Dortmundin järkyttävän syöksykierteen? iltalehti 21:09 12.12

Iltalehti näyttää Bundesliigan illan Mainz-Dortmund-pelin ilmaiseksi. Ottelussa piisaa mielenkiintoa, sillä peli on suurseura Dortmundille ensimmäinen uuden päävalmentajan Peter Stögerin komennossa. Stöger nimettiin potkut saaneen Peter Boszin korvaajaksi viikonloppuna. Boszin alaisuudessa Dortmund ajautui melkoiseen syöksykierteeseen. Se on viimeksi voittanut Bundesliigan ottelun 30. syyskuuta - siis reilusti yli kaksi kuukautta sitten.


Vartia podcastissa: Vaatimus siitä, että yritysten maksaman palkan pitäisi riittää toimeentuloon, on ”vahingollisin asia, jota suomalaisessa työelämässä toistetaan” iltalehti 11:28 12.12

- Tarvitaan palkan ja tulonsiirtojen yhdistelmää, jotta ihmiset pääsevät osaksi yhteiskuntaa, Vartia sanoo. - Mielestäni vahingollisin asia, jota suomalaisessa työelämässä toistetaan jatkuvasti on se, että yritysten pitää maksaa palkkaa, jolla ihmiset tulevat toimeen, vihreiden yrittäjätaustainen kansanedustaja Antero Vartia sanoi Marjaana Toimisen . - Se on ilman muuta tavoiteltava tila, mutta jos kielletään maksamasta pienempää palkkaa, niin se ulossulkee ihmiset, joiden osaaminen, kyvykkyys ja elämäntausta ei riitä. Toisin sanoen, kohtelemme epäreiluimmin juuri niitä, joilla menee elämässään heikoimmin, Vartia jatkoi.


Vihreiden Vartia podcastissa: Vaatimus siitä, että palkan pitäisi riittää toimeentuloon, on ”vahingollisin asia, jota suomalaisessa työelämässä toistetaan” iltalehti 11:28 12.12

Yrittäjätaustaisen kansanedustajan mukaan työntekijöiden irtisanomissuoja on Suomessa liian vahva. - Mielestäni vahingollisin asia, jota suomalaisessa työelämässä toistetaan jatkuvasti on se, että yritysten pitää maksaa palkkaa, jolla ihmiset tulevat toimeen, vihreiden yrittäjätaustainen kansanedustaja Antero Vartia sanoi Marjaana Toimisen . - Se on ilman muuta tavoiteltava tila, mutta jos kielletään maksamasta pienempää palkkaa, niin se ulossulkee ihmiset, joiden osaaminen, kyvykkyys ja elämäntausta ei riitä. Toisin sanoen, kohtelemme epäreiluimmin juuri niitä, joilla menee elämässään heikoimmin, Vartia jatkoi.


Yhdysvallat tuomitsee Venezuelan presidentin Nicolas Maduron uhkauksen iltasanomat 04:20 12.12

Ulkoministeriön mukaan tulevien presidentinvaalien pitää olla vapaat ja reilut.


9-vuotias haki Nasalle töihin: ”Olen pätevä hommiin, koska siskoni mukaan olen muukalainen ulkoavaruudesta” iltalehti 10:49 11.12

Pojan argumentointi oli sitä luokkaa, että Nasasta otettiin häneen yhteyttä kahden asiantuntijan voimin. Newjerseylainen neljäsluokkainen poika kirjoitti Nasalle eli Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirastolle työhakemuksen, kun virasto haki työntekijää, jonka tehtäväkuvana on laajasti suojella Maata ulkoavaruuden olentojen uhkilta. Palkkaa työstä maksetaan reilu 13 000 euroa kuukaudessa. 9-vuotias Jack Davis kirjoitti työhakemuksensa käsin ja perusteli vankasti, miksi sopisi täydellisesti tehtäväänsä "Galaksin suojelijana".


Venezuelan kriisi syvenee: presidentti aikoo sulkea opposition ulos presidentinvaaleista iltalehti 08:27 11.12

Presidentti haluaa sulkea kolme pääoppositiopuoluetta ulos ensi vuoden vaaleista. Venezuelan presidentti Nicolas Maduro sanoo, että kolmen oppositiopuolueen ei pitäisi saada osallistua presidentinvaaleihin ensi vuonna. Syynä on puolueiden järjestämä boikotti sunnuntain vaaleissa, joissa valittiin pormestarit reiluun 300 kaupunkiin ja kylään. Puolueiden mielestä vaalit palvelivat "Maduron diktatuuria". - He katoavat poliittiselta kartalta, Maduro sanoi voitonjuhlassaan Caracasissa sunnuntaina.


9-vuotias haki Nasalle töihin: ”Olen pätevä hommiin, koska siskoni on muukalainen ulkoavaruudesta” iltalehti 06:36 11.12

Pojan argumentointi oli sitä luokkaa, että Nasasta otettiin häneen yhteyttä kahden asiantuntijan voimin. Newjerseylainen neljäsluokkainen poika kirjoitti Nasalle eli Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirastolle työhakemuksen, kun virasto haki työntekijää, jonka tehtäväkuvana on laajasti suojella Maata ulkoavaruuden olentojen uhkilta. Palkkaa työstä maksetaan reilu 13 000 euroa kuukaudessa. 9-vuotias Jack Davis kirjoitti työhakemuksensa käsin ja perusteli vankasti, miksi sopisi täydellisesti tehtäväänsä "Galaksin suojelijana".


Aikku Saarisella oli kehno keikka Davosiin - hävisi kympillä kärkeen liki kaksi minuuttia iltalehti 14:24 10.12

Aino-Kaisa Saarinen oli 35:s Davosin maailmancupin vapaan kympillä. Aino-Kaisa "Aikku" Saarisella oli kehno keikka Davosiin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökisaan. Hollolalainen hävisi itselleen heikommalla hiihtotavalla 1.52,4 tapahtuman voittaneelle Norjan Ingvild Flugstadt Östbergille. Vuoden 2009 maailmanmestari Saarinen taipui norjalaiselle reilut 11 sekuntia per kilometri. Saarinen oli maalissa 35:s. Myös Anne Kyllösellä oli vaikeaa, sillä hän hävisi Saariselle 4,3 sekuntia ja oli 37:s.


Mitä tapahtui Suomen miehille? Viestissä meni peräti 17 varapatruunaa iltalehti 14:05 10.12

Norja voitti ylivoimaisesti miesten ampumahiihtoviestin. Peräti 17 varapatruunaa ja kaksi sakkorinkiä kiertänyt Suomi oli kahdestoista. Norja voitti miesten ampumahiihtoviestin Itävallan Hochfilzenin maailmancupissa. Norja käytti yhteensä yhdeksän varapatruunaa. Turskamaa oli ylivoimainen, sillä kakkoseksi tullut Saksa hävisi liki kaksi minuuttia. Saksa joutui käyttämään 17 varakutia. Kolmanneksi reilut kaksi ja puoli minuuttia kärjestä tuli Ranska, joka kiersi kolme sakkorinkiä ja turvautui yhteensä 13 varapatruunaan.


Poliisipartiot piirittivät asuntoa yli tunnin Oulussa - kyseessä oli aiheeton ilmoitus ja operaatio on ohi iltalehti 10:42 10.12

Poliisin mukaan tilanteesta ei ole vaaraa sivullisille. Poliisilla oli reilun tunnin ajan käynnissä operaatio Oulun Koskelassa. Oulun poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin poliisin saaneen hätäkeskukseen soiton, jonka perusteella poliisi alkoi piirittää yhtä Koskelan asuntoa. Kello 10.20 tilannekeskuksesta kerrotaan, että operaatio on ohi.


Poliisipartiot piirittivät asuntoa yli tunnin Oulussa - operaatio ohi iltalehti 10:22 10.12

Poliisin mukaan tilanteesta ei ole vaaraa sivullisille. Poliisilla oli reilun tunnin ajan käynnissä operaatio Oulun Koskelassa. Oulun poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin poliisin saaneen hätäkeskukseen soiton, jonka perusteella poliisi alkoi piirittää yhtä Koskelan asuntoa. Kello 10.20 tilannekeskuksesta kerrotaan, että operaatio on ohi. Poliisi tiedottaa tilanteesta tarkemmin pian.


Poliisilla operaatio Oulussa - partiot piirittäneet asuntoa yli tunnin ajan iltalehti 10:01 10.12

Poliisin mukaan tilanteesta ei ole vaaraa sivullisille. Poliisilla on ollut reilun tunnin ajan käynnissä operaatio Oulun Koskelassa. Oulun poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan poliisin saaneen hätäkeskukseen soiton, jonka perusteella poliisi alkoi piirittää yhtä Koskelan asuntoa. Operaatiosta ei ole poliisin mukaan vaaraa ulkopuolisille. Poliisi ei tässä vaiheessa pysty kertomaan tilanteesta enempää.


Uutiset