Putin saamassa reilusti yli 70 prosenttia äänistä Venäjän presidentinvaalissa iltasanomat 20:36 18.03

Venäjällä äänestettiin tänään presidentinvaalissa.


Trumpin kritisoimalle FBI-johtajalle potkut – eläkeikään vain reilu vuorokausi MTV 05:41 17.03

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n apulaisjohtajana toiminut Andrew McCabe on erotettu noin vuorokausi ennen kuin hän olisi ollut oikeutettu täyteen eläkkeeseen, kertoo Washington Post.


Yle: Jukureille tulossa hurjat tappiot – ensi kauden tilanteessa isoja haasteita MTV 17:30 15.03

Jukureiden pääomistaja, sijoittaja Heikki Viitikko vahvisti Ylelle mikkeliläisseuran tekevän tällä kaudella reilun 400 000 euron tappiot. Jukurit on tällä hetkellä melkoisen sopan keskellä, sillä seura erotti vasta päävalmentajan Risto Dufvan.


Suomalainen mäkihyppy on näivettymässä entisestään - puolet maajoukkuerahoista puuttuu iltalehti 08:42 15.03

Mäkimaajoukkue on tällä kaudella operoinut reilun puolen miljoonan euron budjetilla. Ensi kaudeksi koossa on vasta puolet tuosta summasta. Suomalainen mäkihyppy uhkaa näivettyä entisestään. Maajoukkueen tämän kauden budjetti on reilut puoli miljoonaa euroa. Summa on kelvollinen, mutta lajin mahtimaajoukkueet Norja, Puola, Saksa ja Itävalta operoivat 3-7 kertaa suuremmilla budjeteilla.


Sopeutumiseläkettä nostavat ex-kansanedustajat ansaitsivat vuonna 2016 keskimäärin 4 815 euroa kuukaudessa - Holmlundin tulot 9 600 euroa/kk iltalehti 06:58 15.03

Eduskunta käy tänään lähetekeskustelun sopeutumiseläkkeen poistamista vaativasta kansalaisaloitteesta. Iltalehti selvitti, ketkä kaikki nostivat helmikuussa kohuttua ”eläkettä”. Kevan mukaan sopeutumiseläkkeen nimellä kulkevaa työttömyysetuutta nosti helmikuun lopussa 29 entistä kansanedustajaa, joista vasemmistoliiton Martti Korhonen täytti helmikuussa 65 vuotta ja siirtyi vanhuuseläkkeelle. Sopeutumiseläkettä edelleen nostavista entisistä kansanedustajista kolme neljäsosaa (21) on naisia ja yksi neljäsosa (7) miehiä. Heidän keski-ikänsä on reilut 56 vuotta.


"Reilu mutta tiukka" Olli Seuri valittiin vuoden journalistiksi – palkinnot jaettiin illalla gaalassa MTV 00:09 15.03

Suuren journalistipalkinnon saajat julkistettiin illalla gaalatilaisuudessa Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.


"Reilu mutta tiukka" Olli Seuri valittiin vuoden journalistiksi – palkinnot jaettiin hetki sitten MTV 21:55 14.03

Suuren journalistipalkinnon saajat julkistettiin hetki sitten. Palkinnot jaettiin gaalatilaisuudessa Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.


Vuoden journalisti on Olli Seuri iltasanomat 21:04 14.03

Voittajaa kuvataan tiukaksi mutta reiluksi haastattelijaksi, joka ei päästä haastateltaviaan helpolla.


TVOF-voittaja Antti Railion, 33, huima elämäntapamuutos — vuodessa lähtenyt 70 kiloa: ”Hukkasin monta vuotta nuoruudestani” iltalehti 16:00 14.03

Jo tokaluokkalaisena 100 kiloa painanut Antti Railio on elämäntapamuutoksen ansiosta päässyt eroon masennuslääkkeistä ja liiasta alkoholin käytöstä. Vuoden 2013 TVOF-voittaja Antti Railio vastaa puhelimeen kesken aamupalan. Edessä on puuroa ja raejuustoa, mikä on loistava pieni esimerkki 33-vuotiaan Railion elämänmuutoksesta. Vielä reilu vuosi sitten 187 senttiä pitkä Railio painoi yli 200 kiloa. Nyt elopainoa on 70 kiloa vähemmän.


Seuraava CIA-pomo on entinen salainen agentti, joka johti peiteoperaatioita ja valvoi kidutusta, jossa epäilty terroristi menetti näkönsä iltalehti 07:57 14.03

Kidutukseen osallistuminen aiheutti töyssyn CIA:n tulevan johtajan uralle. USA:n presidentti Donald Trump aikoo esittää seuraavaksi CIA-johtajaksi Gina Haspelia. Haspel, 61, on toiminut reilun vuoden varajohtajana Mike Pompeon alaisuudessa. Hän päässee nyt kärkipaikalle, koska Pompeosta tehtäneen ulkoministeri erotetun Rex Tillersonin tilalle. Yhdysvaltalaisten mediatietojen mukaan Haspel on kollegoidensa keskuudessa erittäin arvostettu CIA-veteraani, joka on aloittanut työnsä vakoojavirastossa jo vuonna 1985. Ja vakoojana hän on myös toiminut, sillä suuri osa urasta on kulunut peitetehtävissä. Siitä, mitä Haspel on tarkalleen ottaen tehnyt, ei juurikaan ole julkista tietoa.


SaiPalle ensimmäinen kiinnitys puolivälieräpaikkaan - ulkomaalaishyökkääjät liekeissä iltalehti 21:03 13.03

SaiPan ja Pelicansin välinen pudotuspelisarja polkaistiin käyntiin Lappeenrannassa. Sähköä ei ottelusta puuttunut. Pelicans toi mukanaan Kisapuistoon korkealta karvaamisen sekä fyysisyyden ja pakotti SaiPan samaan heti ensiminuuteilta. Vieraat tulivatkin otteluun raikkaammalla jalalla ja avasivat myös maalihanat reilun 12 minuutin pelin jälkeen. Avausosuma oli Miska Siikosen käsialaa. Maali syntyi ylivoimalla Frans Tuohimaan antamasta irtokiekosta.


Katso upeat kuvat ja päätä itse: Ovatko Fotofinlandian finalistikuvat liian muokattuja? Järjestäjä kuittaa pilkkanimen ”photoshop-Finlandia” tyhjänhuuteluksi iltalehti 11:22 13.03

Räikeimpien kommenttien mukaan kyseessä olisikin photoshop-Finlandia-kilpailu. Toisaalta kilpailussa on kategorioita, joissa kuvakäsittely on kielletty. Suomen suurimman valokuvakilpailun Fotofinlandian finalistit ja finaalikuvat julkaistiin reilu viikko sitten. Kuvat ovat hienoja, mutta moni on pahoittanut mielensä: finaalikuvien joukossa on tukku sellaisia otoksia, joita on käsitelty kuvankäsittelyohjelmilla erityisen paljon. Alla yksi esimerkki käsitellystä otoksesta:


Karhu raateli kesyn pässilauman – IPK tasoitti ottelusarjan Kankaan hornankattilassa jatkoaika.com 23:00 12.03

Iisalmen Peli-Karhut osoitti maanantai-illassa, että huolimatta SaPKon reilusta voitosta lauantaina, karhulauma ei myy nahkaansa ottelusarjassa helpolla. Hurmioituneen kotiyleisön rumputuli siivittikin kotijoukkueen vahvaan lentoon ja ottelu päättyi ansaitusti Peli-Karhujen 6-3-voittoon.


EU valmiina vastaiskuun Trumpille: Listalla Harley-Davidsonit, maissiviski ja maapähkinävoi iltalehti 20:57 12.03

Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä USA:n presidentin puheissa ”ei ole mitään tolkkua”. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti viime viikolla asettavansa ulkomaiselle teräkselle 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tullimaksut. Tuontitullit eivät ainakaan aluksi koske kaikkia maita, sillä naapurimaat Kanada ja Meksiko ovat toistaiseksi tullimääräyksen ulkopuolella. Trump on myös antanut ymmärtää, että jotkut "reilusti Yhdysvaltoja kohtelevat" maat voivat niin ikään jäädä tullimaksujen ulkopuolelle.


Uutiset