Kaksi sotilasta kuollut ja kaksi loukkaantunut yliajossa Länsirannalla MTV 19:55 16.03

Kaksi sotilasta on kuollut ja kaksi muuta loukkaantunut Länsirannalla, kertoo uutistoimisto Reuters.


Britannian poliisi tutkii venäläisliikemiehen kuolemaa murhana – kuolinsyynä puristus kaulassa MTV 18:20 16.03

Britanniassa poliisi on käynnistänyt murhatutkinnan liikemies Nikolai Glushkovin kuolemasta, kertoo uutistoimisto Reuters.


Media: Kaksi kuollut ja kolme loukkaantunut yliajossa Länsirannalla MTV 17:44 16.03

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja kolme loukkaantunut Länsirannalla, kertoo uutistoimisto Reuters viitaten Israelin radion tietoihin.


Boris Johnson: Hermomyrkyn käyttö Britanniassa todennäköisesti Putinin päätös iltalehti 14:36 16.03

Johnsonin mukaan on selvää, että hermomyrkkyisku oli Venäjän ohjaama. Britannian ulkoministeri Boris Johnson sanoo olevan "ylivoimaisen todennäköistä", että hermomyrkyn käyttö Britannian maaperällä oli Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Venäjän ex-vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä myrkytettiin harvinaisella hermomyrkyllä Britannian Salisburyssa toissa sunnuntaina. Johnsonin mukaan on selvää, että hermomyrkkyisku oli Venäjän ohjaama.


Amerikkalainen sotilaslentokone syöksyi maahan Irakissa iltasanomat 01:54 16.03

Yhdysvaltain asevoimien lentokone on syöksynyt maahan Irakin länsiosassa torstaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.


Yhdysvaltain sotilashelikopteri syöksyi maahan Irakissa - kyydissä seitsemän ihmistä iltalehti 01:37 16.03

Viranomaiset tutkivat tapahtuneen syytä, kuolonuhrit todennäköisiä. Sotilaita kuljettanut Yhdysvaltain armeijan helikopteri on syöksynyt maahan Länsi-Irakissa, maan puolustusvoimat tiedottivat torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan. Aluksen uskotaan olevan HH-60 -helikopteri. Maahansyöksy tapahtui lähellä al-Qaimin kaupunkia Anbarin provinssissa, lähellä Syyrian rajaa.


Yhdysvallat asettaa uusia Venäjä-pakotteita – syynä vaaleihin sekaantuminen MTV 17:00 15.03

Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö on julkaissut tänään uusia Venäjän vastaisia talouspakotteita, kertoo uutistoimisto Reuters.


Ikoninen Toys "R" Us hakeutuu konkurssiin Yhdysvalloissa – 30 000 menettää työnsä MTV 09:20 15.03

Ikoniseksi luonnehdittu leluliike Toys ’R’ Us sulkee sen 735 lelukauppaa Yhdysvalloissa jättäen samalla 30 000 henkilöä työttömäksi. Asiasta kertoi muun muassa Reuters.


Leikin loppu - ikoninen leluyhtiö Toys ”R” Us teki Yhdysvalloissa konkurssin: ”Ei vaikuta Suomeen” iltalehti 09:08 15.03

Pitkään rahavaikeuksista kärsinyt lelujätti Toys ”R” Us joutuu sulkemaan myymälänsä Yhdysvalloissa. Joulumyynnistä ei ollut mahdollisesti maailman kuuluisimman lelukauppaketjun pelastajaksi. Ikävä uutinen lelujen ystäville. Toys "R" Usin taloudelliset vaikeudet ovat edenneet jo siihen pisteeseen, että lelujätti joutuu sulkemaan myymälänsä Yhdysvalloissa. Yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen syyskuussa. Huonon joulusesongin jälkeen ketju ilmoitti tänään laittavansa laput 735 amerikkalaismyymälän luukulle. Myymälät suljetaan myös Britanniassa. Toys "R" Us on kasvanut vuodesta 1948 yhtiöksi, jolla on 33 000 työpaikkaa Yhdysvalloissa. Reuters kertoo, että yhtiöllä oli miljardien edestä velkaa. Liiketoimintaa on kampittanut ihmisten siirtyminen verkkokauppaan kuten Amazoniin ja lapset suosivat elektronisia laitteita lelujen sijaan.


Lähteet Reutersille: Trumpin ja Tillersonin välirikko johtui Pohjois-Koreasta iltalehti 04:20 15.03

Uutistoimiston lähteiden mukaan presidentillä ja hänen entisellä ulkoministerillään oli erimielisyyksiä siitä, miten valtiota pitäisi käsitellä. Trump erottaa ulkoministeri Tillersonin. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien aihetta läheltä seuranneiden lähteiden mukaan presidentti Donald Trump päätti erottaa ulkoministeri Rex Tillersonin, koska Tillerson oli hänen kanssaan eri mieltä Pohjois-Korean tilanteen ratkaisukeinoista. Tillerson halusi neuvotella Pohjois-Korean kanssa, kun taas Trump kannatti kovaa painostusta.


Hermomyrkyn kehittäneen tiedemiehen arvio: "Skripalit eivät tule koskaan selviämään" MTV 12:16 14.03

Novichokin kehittäjä, kemisti Vil Mirzayanov, 83, kertoo Reutersille, että hänellä ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi vastuussa hermomykkyiskusta, joka kohdistettiin entisen kaksoisagentti Sergei Skripaliin ja tämän tyttären Julia Skripaliin.


Poliittisen turvapaikan saanut venäläinen löytyi kuolleena Lontoosta - oli epäilyttävästi kuolleen Boris Berezovskin hyvä ystävä ja pelkäsi henkensä puolesta iltalehti 18:37 13.03

Liikemies Nikolai Glushkov on löydetty kuolleena asunnostaan Lontoosta. Mediatietojen mukaan perheenjäsenet löysivät Glushkovin, 68, kuolleena maanantai-iltana. Kuolinsyy ei ole tiedossa. Asiasta kirjoittaa toimittaja Luke Harding The Guardianinssa. Britannian poliisi ei ole vahvistanut miehen nimeä. Poliisi tyytyi kertomaan Reutersille vain, että poliisit kutsuttiin maanantai-iltana hieman ennen kello yhtätoista samalle kadulle, jolla Glushkov asui.


Ainakin 40 kuollut etnisten ryhmien yhteenotoissa Kongon demokraattisessa tasavallassa MTV 17:16 13.03

Ainakin neljäkymmentä ihmistä on kuollut viimeisen kahden päivän aikana levottomuuksissa Kongon demokraattisessa tasavallassa, paikallisen kansalaisjärjestön johtaja Jean Lalu Bosco kertoo uutistoimisto Reutersille.


Vuoto osoittautui todeksi: Tillerson-Pompeo-suunnitelmasta uutisoitiin jo marraskuussa - taustalla saattoi olla Trump itse iltalehti 16:06 13.03

Presidentti syytti tuolloin asiasta kertoneita lehtiä valeuutisoinnista, mutta saattoi itse olla vuodon takana. Valkoisen talon aikeista vaihtaa ulkoministeri Rex Tillerson CIA-johtaja Mike Pompeoon uutisoitiin ensi kerran yli kolme kuukautta sitten. Tuolloin New York Times paljasti, että suunnitelma oli jo laadittu ja sen takana oli kansliapäällikkö John Kelly. Pian asialle sai vahvistuksen myös uutistoimisto Reuters ja moni muu yhdysvaltalaismedia. Aluksi Valkoinen talo ja presidentti Donald Trump eivät kiistäneet asiaa, mutta pian ääni kellossa muuttui.


Edustajainhuoneen tiedustelukomitea: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, Trumpin osallisuudesta ei todisteita iltalehti 09:51 13.03

Komitean demokraatit eivät ole tyytyväisiä lopputulokseen. Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitea on saanut valmiksi tutkinnan, jossa pyrittiin löytämään vastaus sille, sekaantuiko Venäjä vuoden 2016 Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Tiedustelukomitean mukaan Venäjä sekaantui vaaleihin, mutta todisteita siitä, että Venäjä olisi toiminnallaan puskenut Donald Trumpia voittoon, ei ole. Uutistoimisto Reutersin mukaan tutkinta päättyy tähän. Republikaanivetoinen tiedustelukomitea tutki asiaa yli vuoden. Tutkinnassa haastateltiin yli 70 todistajaa.


Tillerson: Venäjä on todennäköisesti vastuussa ex-agentin myrkyttämisestä iltalehti 07:03 13.03

Tillerson ilmoitti luottavansa Britannian arvioon, että Venäjä on todennäköisesti ex-agenttiin kohdistuneen hyökkäyksen takana. Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ilmoitti maanantaina antamassaan lausunnossaan Yhdysvaltojen uskovan, että Venäjä on todennäköisesti vastuussa entiseen agenttiin kohdistuneesta hyökkäyksestä. Ministeri Tillerson jakaa asiassa saman näkemyksen Britannian pääministeri Theresa Mayn kanssa. Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters. Venäjän entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä löydettiin aiemmin tässä kuussa tiedottomina ostoskeskuksen penkiltä Britannian Salisburysta. Lähde: Reuters


Uutiset