Reutersin toimittajia uhkaa ankara rangaistus Myanmarissa – syytetään salassapitolain rikkomisesta iltasanomat 08:36 10.01

Myanmarin poliisi syyttää oikeudessa kahta uutistoimisto Reutersin toimittajaa ankaran salassapitolain rikkomisesta.


Tulitaistelu syttyi Meksikon turistikohteen etupihalla - 11 ihmistä kuoli iltalehti 07:53 08.01

Acapulco on menettänyt hohtonsa verisen huumesodan vuoksi. Viranomaiset tutkivat paikkaa, jossa joukkoammuskelu tapahtui. (CNN) Yksitoista ihmistä on kuollut tulitaistelussa Acapulcon rantakohteen eteläpuolella La Concepcionissa sunnuntaina, kertovat viranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.


Iranissa maanjäristys – kuolonuhreista ei toistaiseksi tietoa MTV 20:42 06.01

Iranissa ainakin kahdeksan ihmistä on loukkaantunut 5,1 magnitudin maanjäristyksessä maan länsiosassa. Tiedot loukkaantuneiden määrästä perustuvat uutistoimisto Reutersin mukaan Iranin valtiollisen television tietoihin.


Vuosi alkoi synkkänä Välimerellä – kahdeksan kuoli lähellä Libyan rannikkoa MTV 19:22 06.01

Kahdeksan henkeä kuoli Välimerellä kumiveneen jouduttua vaikeuksiin lähellä Libyan rannikkoa, kertoo Italian rannikkovartiosto. Uutistoimisto Reutersin mukaan Italian rannikkovartiosto pelasti samaisesta veneestä 84 ihmistä.


Krokotiilit tappoivat 90-vuotiaan miehen Zimbabwessa iltalehti 17:53 05.01

Hyökkäys tapahtui luonnonpuistossa, missä mies oli melontaretkellä. 90-vuotias mies kuoli perjantaina Matoposin luonnonpuistossa Zimbabwessa, kun krokotiilit hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies oli liikkeellä kumiveneellä toisen turistin kanssa. Uutistoimisto Reutersin mukaan molemmat olivat zimbabwelaisia. Krokotiilit hyökkäsivät parivaljakon kimppuun, kun he meloivat altaassa, jossa oli paljon krokotiileja. Eläimet saivat nopeasti hampaillaan puhkaistua kumiveneestä ilmat pihalle. Puiston työntekijät ehtivät paikalle vasta, kun eläimet olivat jo turistien kimpussa.


Krokotiilit tappoivat 90-miehen Zimbabwessa iltalehti 17:53 05.01

Hyökkäys tapahtui luonnonpuistossa, missä mies oli melontaretkellä. 90-vuotias mies kuoli perjantaina Matoposin luonnonpuistossa Zimbabwessa, kun krokotiilit hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies oli liikkeellä kumiveneellä toisen turistin kanssa. Uutistoimisto Reutersin mukaan molemmat olivat zimbabwelaisia. Krokotiilit hyökkäsivät parivaljakon kimppuun, kun he meloivat altaassa, jossa oli paljon krokotiileja. Eläimet saivat nopeasti hampaillaan puhkaistua kumiveneestä ilmat pihalle. Puiston työntekijät ehtivät paikalle vasta, kun eläimet olivat jo turistien kimpussa.


Koira valvoi kuolleen omistajansa vierellä viikkoja Unkarissa - löydettiin nälkiintyneenä iltalehti 17:36 05.01

66-vuotias yksin asunut nainen oli kuollut joulun aikaan. Uskollinen havannankoira Zsazsa jäi viikoiksi valvomaan omistajansa ruumiin vierelle Budapestissä Unkarissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan pelastustyöntekijät löysivät nälkiintyneen ja jäätyneen 9-vuotiaan koiran keskiviikkona yksityisasunnosta. Koira oli syönyt hieman kuivamuonaa, mutta oli niin nälkiintynyt, että olisi luultavasti kuollut muutaman päivän sisään. Koira ei pystynyt edes nousemaan jaloilleen vaan pelastustyöntekijät joutuivat kantamaan eläimen ulos asunnosta.


Mies lukittautui postiin ja otti 11 ihmistä panttivangikseen Ukrainassa - mukana voi olla räjähteitä iltalehti 18:08 30.12

Poliisin mukaan mies on kertonut olevansa huolissaan vankienvaihdosta, jonka Itä-Ukrainan konfliktin osapuolet tekivät keskiviikkona. Mahdollisesti räjähteillä varustautuneen miehen epäillään lukittautuneen postitoimistoon Ukrainan Harkovassa lauantaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Miehen uskotaan ottaneen panttivangiksi yhdeksän aikuista ja kaksi lasta. Hänen henkilöllisyytensä ei Reutersin mukaan ole tiedossa.


Reuters: Venäjä on rikkonut räikeästi Pohjois-Korean vastaisia pakotteita – ainakin kolme manööveriä merellä iltasanomat 15:49 30.12

Reutersin lähteet pohjaavat lausuntonsa tiedustelutietoihin ja satelliittikuviin aluksista, jotka käyttävät Venäjän Kaukoidän satamia Tyynellämerellä.


Turvallisuuslähteet: Venäläistankkerit toimittaneet öljyä Pohjois-Koreaan MTV 06:06 30.12

Uutistoimisto Reutersin mukaan myös venäläiset tankkerit ovat kuljettaneet öljyä Pohjois-Koreaan YK:n pakotteista huolimatta.


Ison-Britannian puolustusministeriöltä varoitus Venäjälle: Minkäänlaista aggressiota ei siedetä iltalehti 11:30 26.12

Brittiarmeijan fregatti HMS St Albans saattoi venäläisen Amiraali Gorshkov -sota-aluksen pois maan aluevesien lähettyviltä Pohjanmerellä. Reutersin videolla alussa joulun ajan saattotehtävä Englannin kanaalissa. Brittiarmeijan fregatti HMS St Albans saattoi venäläisen Amiraali Gorshkov -sota-aluksen pois maan aluevesien lähettyviltä Pohjanmerellä. Asiasta kertoi Britannian kuninkaallinen laivasto tiistaiaamuna julkaisemassaan tiedotteessa. Laivaston mukaan kyseessä oli kansallinen intressi.


Yläosaton naisaktivisti yritti varastaa Vatikaanin joulukuvaelman Jeesuksen iltalehti 21:08 25.12

Nainen kuuluu Ukrainassa perustettuun Femen-ryhmään. Yläosattomissa esiintynyt nainen yritti kaapata Jeesus-lasta esittävän nuken joulukuvaelmasta maanantaina Pietarinaukiolla Vatikaanissa. Nainen huusi samalla: "Jumala on nainen!" Naisella oli kirjoitettu selkään sama teksti, mitä hän huusi. Paavilla on tapana lukea joulutervehdykset Vatikaanin Pietarinaukiolla. Uutistoimisto Reutersin mukaan nainen yritti kaapata Jeesuksen pari tuntia ennen tervehdysrupeaman alkua. Teko epäonnistui, sillä poliisi nappasi naisen kiinni ja pidätti hänet.


Video ei herkimmille: Bussi syöksyi ihmisten päälle Moskovassa – useita kuollut MTV 16:12 25.12

Moskovassa ainakin neljä ihmistä on kuollut, kun bussi syöksyi alas jalankulkijoiden alikulkutunnelia. Venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan kuolonuhreja olisi viisi. Uutistoimisto Reutersin mukaan 15 ihmistä on loukkaantunut. 


Mies ajoi auton päin sosiaalidemokraattien puoluetoimistoa Berliinissä - kyydissä bensakanistereita iltalehti 11:03 25.12

Myöhään sunnuntai-iltana Berliinissä mies ajoi auton päin sosiaalidemokraattisen puolueen puoluetoimiston sisäänkäyntiä. Mies ajoi autonsa päin puoluetoimiston sisäänkäynnin lasiovia sunnuntai-iltana loukaten itsensä. Muita tapauksessa ei loukkaantunut. Reutersin mukaan paikallinen poliisi oli löytänyt autosta polttoainekanistereita ja pieniä kaasupulloja. Poliisin mukaan kyseessä on itsemurhan yritys.


Pohjois-Korea kokee YK:n pakotteet sotatoimiksi iltalehti 07:12 24.12

Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto vastasi Pohjois-Korean marraskuisiin ohjuskokeisiin pakotteilla, jotka maa nyt tuomitsee. Pohjois-Korea on ottanut kantaa YK:n turvallisuusneuvoston pakotteisiin. Reutersin mukaan maan ulkoministeriö kokee pakotteet sotatoimiksi ja on uhannut rangaista tahoja, jotka tukivat YK:n pakotteita. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean toimet kokouksessaan perjantaina ja päätti yksimielisesti rajoittaa maan öljyn saantia, kriittisen tärkeiden tuontituotteiden saantia ja kieltämällä maalta kaiken jäljellä olevan merkittävän viennin. Myös Pohjois-Korean pääasialliset kauppakumppanit, Kiina ja Venäjä äänestivät pakotteiden puolesta.


Ainakin 29 ihmistä kuoli tulipalossa kuntokeskuksessa Etelä-Koreassa - valtaosa uhreista saunassa, ihmiset hyppivät ikkunoista turvaan iltalehti 17:04 21.12

Tulipalo levisi pysäköintitalossa palamaan syttyneestä autosta kuntokeskukseen. Kuntokeskuksessa syttyi tuhoisa palo Etelä-Korean Jecheonissa torstaina neljältä iltapäivällä, viranomaiset kertoivat. Tulipalossa kuoli ainakin 29 ihmistä ja 26 loukkaantui. Valtaosa kuolonuhreista oli saunatiloissa tapahtumahetkellä. Yhdeksän ihmistä löydettiin kuolleena muista tiloista. Enemmistö tukehtui palokaasuihin, mutta uhreista 13 oli Reutersin mukaan palanut tunnistamattomiksi.


Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi jättimäisen verouudistuksen - senaatti käsittelee iltalehti 04:30 20.12

Yhdysvalloissa edustajainhuone on hyväksynyt verouudistusta käsittelevän lakipaketin. Lakipaketti hyväksyttiin äänin 227-203. Republikaanienemmistöisessä edustajainhuoneessa lakipakettia vastustivat ainoastaan demokraatit ja kaksitoista uudistusta vastustavaa republikaania. Senaatin äänestyksestä odotetaan tiukkaa, koska republikaaneilla on ainoastaan pieni enemmistö (52-48). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että senaatin pitää vielä hyväksyä lakipaketti, jonka jälkeen se on valmis presidentti Donald Trumpin allekirjoitettavaksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan lakipaketin allekirjoittaminen voi tapahtua jo keskiviikkona, mikäli senaatti hyväksyy lakipaketin.


Uutiset