Liigan unkarilaistähti muutti Suomeen vain 15-vuotiaana: ”Oli niin hienoa, etten keskittynyt siihen, onko täällä kylmää tai pimeää” iltalehti 11:31 16.01

KalPan tehopelaaja Balazs Sebok tulee vähemmän tunnetusta jääkiekkomaasta - Unkarista. Unkarilainen SM-liigajoukkueen pistekärki kuulostaa äkkiseltään oksymoronilta, retoriselta itseristiriidalta, jonka ei pitäisi oikeastaan olla mahdollinen. Unkarilainen Balazs Sebok on silti tukevasti KalPan sisäisen pörssin kärjessä 38 ottelun tehoillaan 7+17=24. Liigan pistepörssissä tehot riittävät sijalle 37.


Vieremäläisiltä isänniltä karu luisteluvideo - viranomainen sanoo silti, että tien kunto on riittävällä tasolla MTV 11:08 16.01

Teiden kunto puhuttaa. Vieremällä karvalakkipäiset isännät julkaisivat videon, jolla luistelevat maantiellä. Ely-keskus vastaa siitä syntyneeseen huomioon.


Lenita Airiston neuvo häirintää kohtaavalle: ”Vastusta ja näytä, että et hyväksy!” iltalehti 08:45 16.01

Ahdistelukokemuksistaan puhunut Lenita Airisto harmittelee, että meillä seksuaaliseen häirintää ei ole vieläkään tartuttu riittävän tarmokkaasti. Tietokirjailija ja diplomiekonomi Lenita Airisto otti äskettäin kantaa MeToo-kampanjaan kertomalla omia kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä. Hän myös kertoi joutuneensa kahdesti raiskausyrityksen kohteeksi. - Olen puhunut aiheesta aiemminkin. Esimerkiksi muutamia vuosia sitten puhuimme Sofi Oksasen kanssa aiheesta iltapäivälehden haastattelussa. Silloin mikään ei värähtänyt, Airisto sanoo.


Tuomittu ”Auschwitzin kirjanpitäjä” anoo armahdusta iltalehti 08:30 16.01

Oscar Gröning tuomittiin avunannosta 300 000 juutalaisen murhaan. Oscar Gröning tuomittiin vuonna 2015 neljäksi vuodeksi vankeuteen avunannosta 300 000 Unkarin juutalaisen murhaan. Hän oli silloin 93-vuotias. Hänen asianajajansa pyysi tuomion lykkäämistä Gröningin korkean iän perusteella, mutta lääkärit katsoivat Gröningin olevan riittävän hyväkuntoinen kärsimään vankeusrangaistuksen. Hakemukset tuomion lykkäämisestä hylättiin elokuussa 2017.


Eero Markkanen saapui Randersiin - joukkueen paras maalintekijä on suomalainen: ”Olisi tarkoitus mennä ainakin Kaukon ohi” iltalehti 21:58 15.01

Eero Markkasella riittää työsarkaa Tanskan Superliigan jumboseura Randersissa. Joukkueen paras maalintekijä on jaetusti Joni Kauko kahdella liigaosumallaan. Eero Markkanen janoaa peliminuutteja. Sarjajumbo Randers kaipaa kipeästi ratkaisijaa. Joukkueen jaetusti paras maalintekijä on kahden maalin Joni Kauko, keskikenttäpelaaja. Superliigan tilastoinnin mukaan keskikenttäpelaaja Joni Kauko on laukonut neljä kertaa kohti maalia ja osunut kahdesti. Kaukon lisäksi kolme muuta Randersin pelaajaa on tehnyt kaksi maalia. Heistä ainoastaan Nikola Djurdjic on hyökkääjä.


VM:n selvitysryhmä matkasi Kittilään palauttamaan lain ja järjestyksen MTV 15:07 15.01

Valtiovarainministeriön asettama selvitysryhmä matkasi maanantaina Kittilään. Ministeriö on käynnistänyt poikkeuksellisissa hallinnollisissa vaikeuksissa olevaa kuntaa koskevan selvitysmenettelyn, koska kunta ei ole ryhtynyt riittäviin toimiin kunnan hallinnon saattamiseksi lain mukaiseksi.


Paavi varoittaa: Maailma on lähellä ydinsotaa iltalehti 14:44 15.01

Paavi Franciscus ilmaisi huolensa Etelä-Amerikan vierailunsa alla. Katolisen kirkon johtaja sanoo pelkäävänsä ydinasein käytävää sotaa. - Uskon, että olemme aivan rajoilla. Yksi onnettomuus riittäisi suistamaan sotaan. Siitä syystä ydinaseet pitäisi tuhota, Franciscus sanoi medialle lentokoneessa matkalla Chileen.


Päivi Räsänen HS:ssa: "Tarvitsemme lain, joka suojelee uskomushoitojen haitoilta" MTV 08:50 15.01

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että hengenvaarallisen sairauden kohdalla lainsäädännön tulee sallia vain vaikuttaviksi ja riittävän turvallisiksi osoitetut hoitomuodot. Uskomushoidoilta sairaita puolestaan pitäisi suojata lailla.


FIA-pomo linjaa: Kulukatto ei yksin ratkaise F1:n ongelmia MTV 07:43 15.01

F1-sarja ei voi luottaa siihen, että talleille määrätty budjettikatto riittäisi yksin tuomaan sarjan kulut riittävän alas, katsoo Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt.


Asiantuntija vaatii avioliittoon pakottamisen kriminalisointia HS:ssa: ”Suomen nykyinen lainsäädäntö ei riitä” iltasanomat 06:46 15.01

Sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn päällikkö Johanna Latvala Ihmisoikeusliitosta kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, ettei Suomen nykyinen lainsäädäntö ole riittävä pakkoavioliittoihin puuttumiseen.


Töihin tai kouluun ei pitäisi koskaan mennä ennen aamukymmentä, unitutkija sanoo iltalehti 21:35 14.01

Oxfordin yliopiston unitutkija haluaisi eroon liian varhaisista aamuherätyksistä. Ajatusta kannatetaan myös Ruotsissa, kertoo Expressen. Unitutkimukseen erikoistunut lääkäri Paul Kelley on Expressenin mukaan sitä mieltä, ettei työ- tai koulupäivää saisi aloittaa ennen kello kymmentä. Hänen mukaansa ihmiskeho ei pysty muuttamaan luontaista vuorokausirytmiään ja heräämään tiettyyn aikaan. Hänen mukaansa keho seuraa luonnostaan auringon nousua ja laskua, eikä kyseessä ole tietoinen valinta. Tutkijan mukaan luontaista rytmiä varhaisemmat aamuherätykset ovat yhteiskunnallinen ongelma. Ihmiset eivät yksinkertaisesti ole riittävän virkeitä heti aamusta, ainakaan ennen kuin he ovat täyttäneet 55 vuotta. Erityisen vaikeaa varhain nouseminen on 14-24 -vuotiaille. Siksi tutkija haluaisikin, että koulupäivien alkua siirrettäisiin myöhempään.


Kuva: Liikuttava hetki SM-hiihdoissa - Riitta-Liisa Roponen nappasi Aino-Kaisa Saarisen pienen tyttären syliinsä iltalehti 20:01 14.01

Kun Aino-Kaisa Saarinen varmisti voiton naisten SM-yhdistelmäkisassa, kaikki läheiset olivat huoltoalueella tuulettamassa sankarinsa puolesta. Jo maalialueella hiihtokonkari sai pienen Amanda-tyttären syleilyynsä. Toukokuussa 2016 syntynyt esikoispienokainen täyttää tänä keväänä kaksi vuotta. Amanda oli suosittua seuraa myös Vantaan huoltoalueella. Kolmanneksi sivakoinut Riitta-Liisa Roponenkin nimittäin kaappasi haltioituneena pikku-Amandan syliinsä. Liekö tyttö hivenen vierastanut, sillä pian isänsä Tom Gustafssonin kautta vaunuihin siirtynyt taapero parautti pienoisen itkun.


Surkeaa, Arsenal! - joko tämä tappio riittää Wengerin potkuihin? iltalehti 17:27 14.01

Arsenal hävisi häpeällisesti putoamista vastaan taistelevalle Bournemouthille. Pohjoislontoolaiset kaipasivat etelänmatkallaan kahta supertähteään. Alexis Sánchez on lehtitietojen mukaan pakannut jo matkalaukkunsa. Chileläinen muuttaa Manchesteriin, mutta vielä ei ole selvää, onko uutena kotina kaupungin punainen vai sininen puoli. Mesut Özilin tilanne on epäselvempi. Saksalainen ei myöskään ole ollut innokas sitoutumaan Arsenal-jatkoon, mutta virallisesti hän oli Bournemouth-ottelusta sivussa polvivaivan takia. Özilin sopimusta on jäljellä vajaa puoli vuotta, jonka jälkeen hän on vapaa lähtemään Tykkimiehistä valitsemaansa seuraan. On mahdollista, että lontoolaiset haluavat hänestä tammikuun aikana vielä riihikuivaa rahaa.


Kommentti: Konkari ja kaksi yllättäjää tarrasivat himoittuun olympiapaikkaan SM-hiihdoissa MTV 15:58 14.01

Riitta-Liisa Roponen, Anssi Pentsinen ja Perttu Hyvärinen olivat Vantaan SM-hiihtojen suurimmat voittajat olympialaisia ajatellen.


Riitta-Liisa Roponen tuskaili suksienvaihdossa: ”Ei mitään järkeä” iltalehti 15:28 14.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukavasti kolmanneksi naisten SM-yhdistelmäkisassa, mutta kaikilta osin homma ei mennyt lapaan. Koko matkan kärkiporukassa hiihtänyt Roponen saapui suksienvaihtoon hyvissä ajoin, mutta siellä tuhrautuikin sitten tolkuttoman kauan. Roponen hävisi vaihto-ongelmien takia useita sekunteja muille kärkinaisille. Syyksi paljastui uusi Turnamic-suksiside, johon totuttelu ei nähtävästi ole vielä aivan maalissa saakka. - Tämä vaihtohomma… Se meni ihan päin hanuria.


Riitta-Liisa Roponen kirosi: Uusi härpäke aiheutti pahoja ongelmia - ”Ei mitään järkeä” iltalehti 15:28 14.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukavasti kolmanneksi naisten SM-yhdistelmäkisassa, mutta kaikilta osin homma ei mennyt lapaan. Koko matkan kärkiporukassa hiihtänyt Roponen saapui suksienvaihtoon hyvissä ajoin, mutta siellä tuhrautuikin sitten tolkuttoman kauan. Roponen hävisi vaihto-ongelmien takia useita sekunteja muille kärkinaisille. Syyksi paljastui uusi Turnamic-suksiside, johon totuttelu ei nähtävästi ole vielä aivan maalissa saakka. - Tämä vaihtohomma… Se meni ihan päin hanuria.


Seppo Rädyn kammoliikkeestä punttisalilla kiertää hurjia huhuja - Tapio Korjus näki sen vierestä: ”On aivan älytön” iltalehti 13:02 14.01

Tarinat Seppo Rädyn rajuista punttitreeneistä ovat jo osa suomalaista kansanperinnettä. Erityisesti yksi tohmajärveläisen erikoisliike vaikuttaa poikkeuksellisen kammottavalta. Eräällä keskustelufoorumilla se on nimetty lapamuljautukseksi. Liikkeestä on muutenkin riittänyt hurjia huhuja.


Suomen olympiajoukkueessa on luultavasti kaksi lähes 40-vuotiasta hiihtäjää - ”Ei se ylpeyden aihe ole” iltalehti 12:11 14.01

Kun Riitta-Liisa Roponen paahtoi lauantaina Vantaalla suvereeniin kympin vapaan SM-kultaan, hän kiilasi myös jalkaansa vahvasti Korean olympiakoneen oven väliin. Riitta-Liisa Roponen kertoi nykykuulumisiaan Vantaan SM-hiihdoissa Roponen, 39, osallistui ensimmäisiin olympiakisoihinsa jo Salt Lake Cityssa 2002. Tuomisina on tähän mennessä ollut yksi viestipronssi Vancouverista.


Kunnanjohtajan havainto sähkökriisistä: ”Näihin tulee reagoida nopealla aikataululla” uusisuomi 11:58 14.01

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä (kesk.) korostaa riittävän varavoiman merkitystä. Hän kertoo omia kokemuksiaan Kainuun sähkökriisistä Puheenvuoron blogissaan.


Maria Nordin ihastuttaa bikineissä - Reino Nordinkin julkaisi herkän yhteiskuvan iltalehti 11:54 14.01

Maria Nordin on julkaissut Instagram-tilillään valokuvia perheen yhteiseltä lomamatkalta. Muusikko Reino Nordinin ja vaimo Maria Nordinin myrskyisässä liitossa on riittänyt käänteitä. Muutama vuosi sitten Iholla-sarjan katsojat saivat hieraista silmiään, kun laulaja soitti viimeisillään raskaana olevalle vaimolleen ja kertoi pettäneensä tätä. Viime vuonna parin onnea koeteltiin, kun Reino jäi kiinni rattijuopumuksesta ja sai tuomion huumausainerikoksesta. Nyt perheessä näyttää olevan kaikki hyvin. Sekä Reino että Maria ovat julkaisseet Instagramissa kuvia perheen lomamatkalta. Mukana aurinkolomalla ovat myös pariskunnan lapset Luna ja Fidel.


Uutiset