ABC: Skripalit saatettiin myrkyttää auton ilmastointijärjestelmän avulla iltalehti 18:25 18.03

Tiedustelulähteiden mukaan hermomyrkky pantiin Sergei Skripalin BMW:hen. Venäjän ex-vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal saattoivat altistua hermomyrkylle Skripalin BMW:ssä, kertoivat tiedustelulähteet amerikkalaiselle ABC News -kanavalle. Hermomyrkky novitshok olisi laitettu Sergei Skripalin auton ilmanvaihtojärjestelmään. ABC Newsin lähteet kertoivat, että tiedusteluviranomaisilla "on nyt selkeämpi kuva siitä, miten isku tehtiin". Viranomaiset uskovat, että hermomyrkky pantiin pölyn kaltaisena puuterimaisena jauheena ajoneuvoon, ja se levisi ilmastointijärjestelmän avulla.


Cristiano Ronaldo bokserimallina – mies kuin veistos! stara 17:30 18.03

Cristiano Ronaldo ja hänen lähes samannäköinen poikansa Cristiano Ronaldo Jr


Ristomatti Hakola hämääntyi kirimaalista: ”Ajattelin, että lähden kotia päin” MTV 21:32 17.03

Ristomatti Hakolan tuntuma Falunin 15 kilometrin kisassa alkoi kääntää ajatukset luovuttamisen suuntaan, kunnes suomalaishiihtäjä tajusi letkan tulleen lisäpisteitä tarjoavan kirimaalin kohdalle.


Tiukka tuomarilinja tyrmistyttää X Factorissa: "Jos päästän sinut jatkoon, lasken rimaa" mtv 19:40 17.03

Pojat joutuvat taistelemaan paikastaan X Factor Suomi -ohjelmassa huomenna sunnuntaina. 


Suomen alppihiihto teki olympiavuonna kaikkien aikojen satsauksen – nyt rahat ovat loppu iltasanomat 06:39 17.03

Ski Sport Finlandin ennätykselliset satsaukset olympiakauteen tuottivat täydellisen rimanalistuksen, ja nyt rahat ovat loppu.


”Sääli, että Alexei ja Roman edustivat Suomea” - näin Venäjällä riemuittiin Sergei Eremenkon, 19, loikkauksesta iltalehti 21:11 16.03

Suomen juniorimaajoukkueissa pelanneen Sergei Eremenkon päätös vaihtaa Venäjän puolelle on otettu ilolla vastaan idässä. Eremenkon loikasta kertoi Palloliitto perjantaina. - Tämä on luonnollisesti hyvä uutinen, myhäilee Aleksandr Bobrov, Venäjän suurimman urheilulehden Sport-Expressin jalkapallo-osaston päällikkö.


Suomen onnellisuutta käsiteltiin Ruotsin uutisissa hämmentävällä tavalla - näyttämällä eeppistä Åke Blomqvistin diskotanssivideota iltalehti 10:57 16.03

SVT:n kulttuuriuutiset olivat ajan hermoilla. Suomen kerrottiin tällä viikolla olevan maailman onnellisin maa. Hiphei! Onnellisuutta lisännee se, että rakas naapurimaamme Ruotsi sijoittui YK:n vertailussa sijalle yhdeksän. Onnellisuusvertailua ja Suomen voittoa käsiteltiin Ruotsissa muun muassa SVT-kanavan kulttuuriuutisissa - tosin hieman hassulla tavalla.


Vanhus kateissa Turussa - ilmoita havaintosi hätäkeskukseen iltalehti 21:23 15.03

Poliisi kaipaa havaintoja muistisairaasta naisesta, joka katosi kotoaan Turun Suikkilasta. Vuonna 1933 syntyneen, muistisairaan Leila Honkasen olinpaikasta ei ole tietoa. Honkanen on noin 160 cm ja hentorakenteinen. Hänellä on harmaat pitkät hiukset ja yllään pitkä tummansininen villakangastakki ja mahdollisesti baskerimallinen päähine.


Eiffel-torni saa uuden värin - mutta minkä? iltalehti 13:14 14.03

Pariisin kuuluisin nähtävyys on maalattu vuosien mittaan jo 19 kertaa. Vuonna 1889 valmistunut Eiffel-torni saa uuden maalipinnan seitsemän vuoden välein. Uusin, kolme vuotta kestävä urakka alkaa lokakuussa. Työ tehdään käsin ja maalia terästornin maalaamiseen kuuluu 60 tonnia brittiläisen Telegraph-lehden mukaan. Synkän, ruskean värin peitossa olevan Eiffelin uskotaan nyt saavan aivan uuden värimaailman. Veikkaukset Pariisin kuuluisimman tornin uudesta väristä käyvätkin kovina. Saako torni alkuperäisen syvänpunaisen värinsä vai maalataanko se pinkiksi?


Kommentti: Voisiko Venäjältä periä rikosuhrimaksua? iltasanomat 16:51 13.03

Kanssakäymistä ja kauppaa Venäjän kanssa ei pidä lopettaa, mutta kaikessa tässä pyörivästä rahasta voitaisiin pakko-ohjata osa Venäjän uhreiksi eri tavoin joutuneiden auttamiseen, IS:n erikoistoimittaja Arja Paananen ehdottaa.


"Jännä fiilis, kun oranssi kuono pisti avannosta ylös" – suuri kulta-ahven nousi Puruvedestä MTV 09:04 13.03

Kerimäkeläinen Marko Savolainen oli käynyt poraamassa pilkkireikiä Puruveden jäähän tasaisesti koko talven. Saalis oli ollut laihanlainen, mutta kultaa oli odotettavissa, kun mies pakkasi pilkkireppunsa autoon viime sunnuntaina.


Lahti siirtyy pormestarimalliin 2021 uusisuomi 08:52 13.03

Lahti saa ensimmäisen pormestarinsa seuraavien, vuonna 2021 pidettävien kuntavaalien yhteydessä. Kaupunginvaltuusto päätti pormestarimalliin siirtymisestä maanantaina äänin 42–17.


TUTOn yllätysratkaisija Friman: "Menen vain maalille, niin niitä maaleja tulee" jatkoaika.com 21:57 12.03

TUTOn illan tähtipelaajaksi nousi yllättäen Nico Friman, joka iski kaksi ylivoimamaalia. Turkulaisten kiituri onnistui pysymään jäähyaition ulkopuolella 80 rangaistusminuuttia sisältäneessä kamppailussa.


EU valmiina vastaiskuun Trumpille: Listalla Harley-Davidsonit, maissiviski ja maapähkinävoi iltalehti 20:57 12.03

Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä USA:n presidentin puheissa ”ei ole mitään tolkkua”. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti viime viikolla asettavansa ulkomaiselle teräkselle 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tullimaksut. Tuontitullit eivät ainakaan aluksi koske kaikkia maita, sillä naapurimaat Kanada ja Meksiko ovat toistaiseksi tullimääräyksen ulkopuolella. Trump on myös antanut ymmärtää, että jotkut "reilusti Yhdysvaltoja kohtelevat" maat voivat niin ikään jäädä tullimaksujen ulkopuolelle.


IL-analyysi: Suomi ja Ranska välttävät 10 miljardin kummitusvoimalan, kun TVO panee nimensä ranskalaisten sovintopaperiin iltalehti 10:34 12.03

On todella hyvä asia, että osapuolet ovat sopineet jättimäiset riidat Olkiluodon kolmannesta ydinvoimalasta, kirjoittaa Olli Ainola. Teollisuuden Voima sekä OL3-ydinvoimalan ranskalainen-saksalainen laitostoimittajayhtiöiden yhteenliittymä ja ranskalainen Areva vahvistivat sunnuntai-iltana haudanneensa sotakirveet. Rauhanpiippua poltetaan maaliskuun lopussa, jos vielä hiottavana olevan sovintosopimuksen lopulliset yksityiskohdat lutviutuvat. Tieto sovintoneuvotteluiden etenemisestä vuoti lauantaina julki Pariisista, mikä lisäsi paineita julkistaa sovinnonteko ennen maanantaiaamua ja arvopaperimarkkinoiden avautumista. Kävi samalla tavalla kuin Fortumille viime syksynä, kun sen havittelema Uniper-kauppa Saksassa paljastui ennen aikojaan.


Anna-Maija Tuokko tähdittää pian Ruotsissakin nähtävää Onnela-sarjaa: "Toivottavasti ystäväni siellä näkevät" mtv 16:30 10.03

Anna-Maija Tuokko nähdään pian myös naapurimaamme televisiossa, kun Onnela alkaa pyöriä myös Ruotsissa. 


Saivatko päättäjät kyllikseen suoremmasta demokratiasta? KSML: Puhemiesneuvosto harkitsee kansalaisaloitteiden nimiriman nostamista iltalehti 13:42 10.03

Kansalaisaloitteisiin suhtaudutaan eduskunnassa osittain nihkeästi - ainakin ne koetaan työläiksi. Videolla aktiivimallia vastustavan kansalaisaloitteen luovutus sekä mielenosoitus eduskunnan rappusilla viime viikolla. Eduskunnan 1. varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) pitää kansalaisaloitetta demokratian kannalta hyvänä työkaluna, mutta muistuttaa sen työllistävyydestä.


8 pukeutumisniksiä helpottavat elämääsi – ota nämä haltuun stara 22:30 09.03

Aikoinaan ihmiset jakoivat niksejä ja vinkkejä perimätietona, opaskirjoista lukemalla tai


Maalivahti-ikoni Jussi Markkasen viimeinen runkosarjapeli päättyi tappioon iltalehti 21:28 09.03

Jussi Markkanen pelasi uransa viimeisen Liiga-runkosarjakamppailun. Pelillisesti panoksettoman SaiPa-Jukurit-kamppailun teemana oli konkarimaalivahti Jussi Markkasen juhlistaminen tifoin, puhein ja muin juhlallisuuksin. Jukurit oli kuitenkin tyly juhlavieras ja esiintyi kauden viimeisessä ottelussaan varsin ärhäkästi ─ ja lopulta myös voitokkaasti. Avauserän trap-karkelot jättivät niukasti kerrottavaa jälkipolville, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Kuparisen rikkoi Jukurien Turo Asplund tarkalla rannekudillaan itseensä nähden oikeanpuoleisen b-pisteen tietämiltä.


Trump asetti teräs- ja alumiinitullit - pelätään lietsovan kauppasotaa iltalehti 23:28 08.03

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on asettanut alumiini- ja terästullit. Trump määräsi teräkselle 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tullimaksut, kertoo uutistoimisto Reuters. Valkoisen talon mukaan lievennyksiä on luvassa ainakin Yhdysvaltojen naapurimaille, eli Kanadalle ja Meksikolle. Ne saisivat vapautuksen tulleista tiettävästi aluksi 30 päiväksi. Vapautusta voidaan jatkaa, jos neuvottelut Naftan, eli Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen uusimisesta etenevät.


Uutiset