Yle: Bernie Ecclestone romutti suomalaisen Tarun unelman hämmentävillä perusteilla: ”Voi vain kuvitella, miltä hänestä tuntui” iltalehti 07:56 16.12

Taru Rinteen ura loppui yllättävään kirjeeseen. Taru Rinne oli niin kova tekijä, että Mika Häkkinen nosti hänet uransa toiseksi kovimmaksi vastustajaksi Michael Schumacherin jälkeen Motorsport-Totalin haastattelussa viime kuussa. Rinne ja Häkkinen ajoivat kartingia kilpaa vuosina 1979-83. Rinne vei kahdesti mestaruuden.


IL-Analyysi: Kittilän kriisi vihdoin oikeuteen - näin tapahtumat etenivät iltalehti 20:48 15.12

Levin hissihankinta etenee oikeuteen, myös Antti Rinne joutuu todistamaan, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Oulun syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen ilmoitti keskiviikkona, että hän nostaa syytteen Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren toimista. Syyte tulee luottamusaseman väärinkäytöstä. Se koskee Levin etelärinteen hissihankintaa, johon liittyen Anttonen epäilee Palosaaren "vuotaneen toisen hissivalmistajan luottamuksellisia tietoja kilpailevalle hissivalmistajalle ja pyrkineen näin suosimaan toista hissivalmistajaa tarjouskilpailussa".


Hellyttävät kuvat: kruununprinsessa Victoria valitsi joulukuusta lastensa kanssa – mutruileva prinssi Oscar varasti huomion iltasanomat 16:36 14.12

Perinteen mukaan Ruotsin maatalousyliopisto lahjoitti tänäkin vuonna kuusia linnoihin.


Levin hissijupakasta nostettiin syyte luottamusaseman väärinkäyttämisestä iltalehti 10:48 13.12

Vuodesta 2012 saakka velloneesta hissikohusta on nyt nostettu syyte Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa vastaan. Oulun kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen on nostanut syytteen Levin toimitusjohtajaa, Jouni Palosaarta vastaan luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Syyte koskee hiihtokeskuksen etelärinteen hissihankintaa, johon liittyen Palosaaren epäillään vuotaneen toisen hissivalmistajan luottamuksellisia tietoja kilpailevalle hissivalmistajalle. Palosaaren epäillään näin pyrkineen suosimaan toista hissivalmistajaa tarjouskilpailussa. Palosaarta on epäilty myös yrityssalaisuuden rikkomisesta. Tältä osin asiassa on tehty syyttämättäjättämispäätös.


Mitä iltapukuloistoa! Ruotsin kuninkaalliset häikäisivät Nobel-gaalassa - Victorialla hempeä asu iltalehti 17:56 10.12

Ruotsin kuningasperhe edusti tyylikkäänä Nobel-gaalassa sunnuntaina. Tukholman Konserttitalo täyttyi säihkeestä ja kimalluksesta vuosittaisen Nobel-gaalan vuoksi sunnuntaina alkuillasta. Paikalla kunniavieraina nähtiin ykköset yllään jälleen perinteen mukaisesti koko Ruotsin kuninkaallinen perhe, tosin perheen pienimpiä lukuun ottamatta. Lavalla kunniapaikalla kuninkaan ja kuningattaren seurassa aviomiehensä prinssi Danielin kanssa istunut kruununprinsessa Victoria oli pukeutunut kauniiseen, vaaleansiniseen korkeakauluksiseen, laskostettuun iltapukuun.


Rinteellä ja Orpolla käynnissä kaksintaistelu eriarvoistumisesta - aseina eläkeläinen Pirjo ja työllistynyt Rami iltalehti 15:13 09.12

Kokoomuksen Orpo ja SDP:n Rinne jatkavat torstaina alkanutta riitelyä siitä, millä keinoin eriarvoistuminen parhaiten pysäytetään. Torstaina eduskunnassa alkanut SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinteen sekä kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpon väittely sai lauantaina uusia kierroksia. Uusiksi aseiksi otettiin ruokajonossa käyvä eläkeläinen Pirjo, sekä Uudenkaupungin autotehtaalta töitä saanut Rami.


Yön NHL-tulokset: Suomalaishyökkääjä ennätysvauhdissa - jo kauden kymmenes maali! iltalehti 08:46 09.12

Vegas Golden Knightsin Erik Haula iski jo kauden kymmenennen maalinsa, kun joukkue haki 4-3-rankkarivoiton Pekka Rinteen Nashvillesta. Voittoon yltäminen oli pitkälti Haulan ansiota, sillä suomalaisen 3-3-tasoitus syntyi vain 40 sekuntia ennen päätössummeria. Haula pääsi yrittämään Rinteen ohittamista myös rankkareilla, mutta epäonnistui yrityksessään. Vegasin kuudentena ampunut Reilly Smith ratkaisi voiton koko kisan ainoana onnistujana. Minnesotasta laajennusjoukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Haula on vahvasti matkalla kohti NHL:n maaliennätystään. Porilainen on tarvinnut kymmeneen maaliinsa 24 ottelua. Haulan yhden kauden runkosarjamaalien ennätys on viime kaudella syntynyt 15. Tuohon lukemaan tarvittiin 72 ottelua.


Haulalle kauden 10:s osuma – ohitti Pekka Rinteen ratkaisuhetkillä MTV 07:16 09.12

NHL-seura Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula nousi ratkaisijan rooliin perjantain ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.


Kommentti: Vihreiden ja SDP:n välit viilenivät, Touko Aalto ajautui rinteen reunalle MTV 11:53 08.12

Vihreiden puuhaamalle välikysymykselle tuli nolo loppu, kun muut oppositiopuolueet eivät lähteneet tässä vaiheessa sitä tukemaan. Puheenjohtaja Touko Aalto maksaa kovaa hintaa kokemattomuudestaan, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Joulutarinakalenterin luukku 6: Joulupukin kaksoisolento iltasanomat 07:00 06.12

Kuuntele Ilona Rinteen, 11, ja Ada Lahtisen, 11, kirjoittama joulutarina.


Prinssi Gabriel sai erikoisia kastelahjoja: Taalainmaa lahjoitti herttualleen laskettelurinteen iltalehti 21:27 04.12

Prinssi Gabriel voi kehuskella kavereilleen omilla hehtaareilla. Prinssi Gabriel kastettiin perjantaina Tukholmassa Drottningholmin linnan kirkossa. Pikkuprinssiä muistettiin toki myös lahjoilla. Perinteisestihän kastelahjat ovat hopealusikoita tai muita kultasepänliikkeen kapineita. Mutta prinssi Gabrielpa saikin jotain erikoisempaa!


Pukukaappivaras ahkeroi Mäkelänrinteen uintikeskuksessa – epäilty teki vastarintaa kiinnioton yhteydessä iltasanomat 11:43 04.12

Helsingin poliisi sai sunnuntaina kello 19.30 ilmoituksen, että Mäkelänrinteen uintikeskuksessa on otettu kiinni pukukaappivaras.


Uimalan henkilökunta nappasi pukukaappivarkaan Helsingissä - hallussa varastettuja kännyköitä ja huumausainetta iltalehti 11:37 04.12

Varas oli liikkunut epäilyttävästi pukuhuoneissa ja henkilökuntaan kuuluva mies oli ottanut hänet kiinni pakenemisyrityksen ja lievän vastarinnan jälkeen. Helsingin poliisi sai sunnuntaina kello 19.30 ilmoituksen, että Mäkelänrinteen uintikeskuksessa on otettu kiinni pukukaappivaras. - Paikalla poliisipartiolle selvisi, että mies oli liikkunut epäilyttävästi pukuhuoneissa, ja henkilökuntaan kuuluva mies oli ottanut hänet kiinni pakenemisyrityksen ja lievän vastarinnan jälkeen hallin ulko-ovella, Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan.


Muistatko moottoriurheilussa historiaa tehneen Taru Rinteen? Vaikeuksia kokenut ex-kuski palkittiin legendana iltasanomat 16:49 30.11

Taru Rinne, 49, on nyt virallisesti moottoripyöräilylegenda. Takavuosien huimapää palkittiin sunnuntaina Andorrassa.


Tässä on NHL:n kuumin suomalaispelaaja juuri nyt iltasanomat 07:48 29.11

Pekka Rinteen tilastot ovat kovaa luettavaa.


SDP:n Rinne: Sipilän hallitus on epäonnistunut sote-uudistuksessa - ”Osa tavoitetta ajaa alas hyvinvointivaltiota” iltalehti 13:59 18.11

Rinteen mukaan hallitus on luopunut uudistuksen alkuperäisistä tavoitteista ja vaarantaa erikoistason palvelut. Rinne puhui asiasta SDP:n puoluevaltuustossa Turussa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on kritisoinut Sipilän hallituksen sote-uudistusta SDP:n puoluevaltuustossa Turussa. Rinteen mukaan hallituksen malli ei toteuta uudistukselle asetettuja tavoitteita, vaan vaarantaa hyväksi tunnustetun erikoistason palvelut. - Siksi tälle mallille sekä kokoomuksen ja keskustan lehmänkaupalle on sanottava ei. Sote-uudistukselle SDP sanoo kyllä, ja siihen meillä on oma malli, Rinne sanoo.


Keskustan varapuheenjohtaja: Niinistön kansanliike on oikeiston Troijan hevonen iltalehti 13:17 18.11

Kansanedustaja Antti Kurvisen mukaan Sauli Niinistö on ennen kaikkea oikeiston ja porvarillisten arvojen ehdokas. Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen toteaa tiedotteessaan, että tammikuun 2018 presidentinvaaleissa valitaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajan lisäksi "Suomen keskeisin poliittinen mielipidevaikuttaja". - Vaikka tasavallan presidentti hyvän suomalaisen perinteen mukaisesti eroaa vanhan taustapuolueensa jäsenyydestä, ei ole merkityksetöntä se, miltä arvopohjalta presidentti kannanottojaan tekee.


Näkökulma: SDP:stä on tullut Suomen johtava populistipuolue iltalehti 12:59 17.11

Antti Rinteen johtama SDP tarpoo populismin suossa, josta se toivon mukaan nousee vielä takaisin kovalle maaperälle, kirjoittaa iltalehden Mika Koskinen. Jokainen poliitikko ja jokainen puolue on omalla tavallaan populisti. Vain mielikuvitus on rajana, kun kansansuosiota tavoitellaan. Jyrki Kataisen johtama kokoomus harjoitti härskiä mielikuvapolitiikkaa, jossa tuloksilla ei ollut niin väliä. Perussuomalaisia syytettiin siitä, että he tarjoavat yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Tosin populismia voi olla sekin, jos tällaisen ongelmanratkaisuvaihtoehdon näkee populismina. On nimittäin usein niinkin, että monimutkaisilta näyttävät ongelmat ovat perusteeltaan hyvin yksinkertaisia. Sen kun tajuaa, löytää helposti myös yksinkertaisen ratkaisun. Jos ette usko, kysykää asiaa esimerkiksi joltain pätevältä yritysjohtajalta, joka saa asioita aikaan. * * *


Muistatko Taru Rinteen? Jopa Mika Häkkinen joutui nielemään pölyä: ”Fantastinen lahjakkuus” iltalehti 11:53 17.11

Mika Häkkinen muisteli uransa kovimpia vastustajia saksalaisen Motorsport-Totalin haastattelussa. Se kaikkein kovin tuskin yllättää ketään. Häkkisen ja Michael Schumacherin hurja mestaruustaistelu 1990-lopulla tietää paikkansa yhtenä kaikkien aikojen F1-kamppailuista. - Hän oli kovin, Häkkinen kiteyttää.


Uutiset