"Ihan eri luokkaa kuin Suomessa" – Viveca Lindfors ammentanut oppia Pietarin maineikkaasta akatemiasta MTV 21:18 18.03

Pietarin kovatasoisessa taitoluisteluakatemiassa kuluvan kauden aikana useaan otteeseen harjoitellut Viveca Lindfors kertoo olevansa venäläisessä harjoitteluympäristössä kuin kuka tahansa järjestelmän omista luistelijoista. Helsinkiläinen matkasi sunnuntaina opit taskussaan kohti uransa toisia MM-kisoja.


Jää vei jalat alta: Suloinen ”bambi” joutui hätään Inkoon saaristossa - Merivartiosto pelasti peuranvasan iltalehti 18:36 18.03

Pulaan joutunut vasa pääsi lauantaina emonsa hoiviin läheiselle saarelle. - Satuimme tulemaan paikalle normaalilla päivittäispartiolla. Huomasimme sitten, että peuran emo odottaa saaressa mutta vasa ei päässyt sinne. Katsoimme sitä hetken aikaa ja päätimme, että mennään auttamaan sitä, että se pääsee pois, Tammisaaren merivartioaseman merivartija Kristian Råstedt sanoo Iltalehdelle. Ensimmäisellä yrityksellä Råstedt ja kaksi muuta merivartijaa nostivat "bambin" ylös. Jalat kuitenkin pettivät peuranvasan alta.


Suomalaispäätoimittaja pitää espanjalaismedialle tiedotustilaisuuden kadonneesta Jessicasta - Äiti: viimeisin sijainti ennen katoamista selvisi iltalehti 17:27 18.03

Viimeisin havainto kadonneesta Jessica Mäntyniemestä on Mijasin vuoristoalueelta Etelä-Espanjasta. Espanjan Aurinkorannikolla kadoksissa olevan 22-vuotiaan Jessica Mäntyniemen äidin mukaan viimeinen alue, johon tyttäreen saatiin ennen tämän katoamista yhteys, oli Málagan lähellä sijaitseva vuoristoalue Mijas. Espanjansuomalaisille suunnattujen Olé-lehden ja SE-sanomalehden päätoimittaja Katia Westerdahl on ollut Mäntyniemen äitiin yhteydessä asiasta. Hän aikoo pitää maanantaina paikallismedialle tiedotustilaisuuden Mäntyniemen katoamisesta.


Video avuttomasta pikkupeurasta jäällä: Merivartiosto auttoi vasan emon hoiviin MTV 16:49 18.03

Merivartiosto on julkistanut Twitterissä videon, jossa peuran vasa pelastettiin eilen jäältä Inkoon saaristossa.


Ristomatti Hakolalta komea veto Falunissa - nuiji norjalaissankarin iltalehti 16:00 18.03

Suomalainen oli neljästoista Falunin maailmancupissa. Johannes Kläbo 25:s. Päätöskisan voitti Venäjän Aleksander Bolshunov. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoi Iivon Niskasen, Krista Pärmäkosken ja Ristomatti Hakolan tulevaisuuden näkymiä. Ristomatti Hakola esitti komean vedon maailmancupin päätöskisassa Falunissa. Hakola oli 15 kilometrin vapaan takaa-ajon neljästoista.


Kuva: Laskisitko tällaisissa olosuhteissa? Järkyttävä keli tuhosi alppihiihtokauden päätöksen iltalehti 13:10 18.03

Åren alppihiihtosunnuntai vesittyi totaalisesti, kun raju tuuli pakotti järjestäjät perumaan sekä miesten että naisten kisat. Sunnuntain ohjelmassa olisivat olleet sekä miesten pujottelukisa että naisten suurpujottelu. Hirvittävä tuuli olisi luonut sekä vaaralliset että epätasapuoliset olosuhteet. - On aina vaikea perua kilpailu, mutta tuomaristo oli yksimielinen. Siitä ei olisi tullut oikeudenmukainen kisa, naisten kilpailupäällikkö Atle Skårdal sanoi Aftonbladetille.


Pääkaupungilla on vaikea energiaratkaisu käsissään - ”Kivihiili on Helsingille hyvä bisnes” iltalehti 11:51 18.03

Helsingin energiayhtiön hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara tuskailee ympäristöjärjestöjen kannanottojen kanssa: ”ensin vaadittiin korvaamaan hiili puulla ja nyt niin ei saisi tehdäkään”. Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen Oy on ollut vuosikaudet omistajalleen rahasampo. Vuonna 2017 yhtiön sähkönmyynti ja asiakasmäärä ylsivät ennätyslukuihin. Asiakkaita oli yli 400 000 ja voittoa yhtiö teki 81 miljoonaa euroa. Aalto yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund muistuttaa, että Helsinki tuottaa sähköä kolmanneksen yli oman tarpeensa ja myy sen sitten hyvällä voitolla pörssiin.


Ristomatti Hakola hämääntyi kirimaalista: ”Ajattelin, että lähden kotia päin” MTV 21:32 17.03

Ristomatti Hakolan tuntuma Falunin 15 kilometrin kisassa alkoi kääntää ajatukset luovuttamisen suuntaan, kunnes suomalaishiihtäjä tajusi letkan tulleen lisäpisteitä tarjoavan kirimaalin kohdalle.


Muotoilujohtaja Eeva Mela nousi Ristomatti Ratian varjosta päivänvaloon iltasanomat 07:41 17.03

Muotoilujohtaja Eeva Mela kehuu pomoaan Ristomatti Ratiaa. – Ristomatti on räväkkä ja temperamenttinen ihminen, Eeva kehuu.


Kotitaika kesti Iisalmessa – IPK voittoon maalivahtien painajaisessa jatkoaika.com 22:48 16.03

Iisalmen Peli-Karhut pisti ottelusarjan SaPKoa vastaan tasoihin todellisen vuoristoradan jälkeen. Kotijoukkue karkasi jo 5?1-johtoon ennen kuin SaPKo heräsi. Pässipaidat puristivatkin neljällä salamamaalilla kolmannessa erässä jo 5?6-johtoon, mutta peli kääntyi vielä kerran, kun IPK kiri lopulta 7?6-voittoon.


Suomen hiihtotähti loikkaa loppukaudesta ampumahiihtoon: ”Osumaprosenttini on 50” iltalehti 21:50 16.03

Ristomatti Hakola kilpailee Hochfilzenissä pääsiäisen jälkeen sotilaiden MM-kisoissa sekä ampumahiihdossa että hiihdossa. Ristomatti Hakola loikkaa loppukaudesta ampumahiihdon pariin, kun hän osallistuu pääsiäisen jälkeen sotilaiden MM-kisoissa Hochfilzenissä 10 kilometrin pikakilpailuun. - Pitää puhaltaa pölyt aseesta. Kun viimeksi olin sotilaiden MM-kisoissa Sodankylässä muistaakseni vuonna 2014, minua ennen kisaan lähti Lars Berger ja minun jälkeeni Martin Fourcade. Eipä kavereita paljoa näkynyt muuta kuin lähtöalueella. Saas nähdä, miten kovia kavereita nyt on vastassa, Hakola sanoo.


Katy Perryn reaktio American Idol -kokelaaseen sekoitti somen – "Olet niin kuuma" mtv 20:02 16.03

American Idolin uusi kausi pyörähti käyntiin Yhdysvalloissa. Tuomaristossa nähdään tänä vuonna poptähti Katy Perry 


Iltalehden analyysi sai Ristomatti Hakolalta nuivan vastaanoton: ”Annan itselleni arvosanaksi yhdeksän plus” iltalehti 19:35 16.03

Suomen paras sprinttihiihtäjä ei aio muuttaa strategiaansa, vaikka Iltalehden analyysissä kehotettiin satsaamaan sprinttiin. Iltalehden asiantuntijakommentaattori Toni Roponen esitti Ristomatti Hakolalle arvion, jossa hän kehotti satakuntalaista satsaamaan vain sprinttihiihtoon. - "Risen" tilanne on mielenkiintoinen. Jos hän satsaa sprinttiin, hän on erittäin kova yksittäisissä kisoissa, Roponen sanoi.


Lumikuormat kasvaneet – Jos omistat hallin, tarkkaile kattoasi! MTV 18:39 16.03

Suurten hallien omistajien on syytä varmistaa kattojen kestävyys runsaan lumen vuoksi, varoittaa Suomen ympäristökeskus Syke.


Lumikuromat kasvaneet – Jos omistat hallin, tarkkaile kattoasi! MTV 18:39 16.03

Suurten hallien omistajien on syytä varmistaa kattojen kestävyys runsaan lumen vuoksi, muistuttaa Suomen ympäristökeskus Syke.


Voiko neljänsien sijojen erikoishiihtäjää onnitella? ”En lähde murjottamaan” iltalehti 18:25 16.03

Ristomatti Hakola on sangen tyytyväinen Falunin maailmancupin sprinttisuoritukseensa. Neljä kertaa maailmancupissa neljäs ja kerran viides. Olympiakisoissa kuudes. Voiko perjantain Falunin maailmancupin sprintin neljännestä sijasta onnitella, Ristomatti Hakola?


Idolsin poromuija päätyi tuomareiden kanssa samaan levy-yhtiöön - voittaja Anniina toisaalle: ”En koe, että voittajat olisivat levy-yhtiön nukkeja” iltalehti 18:06 16.03

Viimeisimmän Idols-kauden voittanut Anniina Timonen linjaa, etteivät ohjelman tuomarit Antti Tuisku, Jurek ja Erin ole jättäneet häntä kisan jälkeen oman onnensa nojaan. Anniina Timonen, 22, voitti Idolsin viime joulukuussa. Kyseisellä kaudella voittajalle oli palkintona levytyssopimus Universal Music Finland -levy-yhtiön kanssa. Kuitenkin kaikki kauden kolme tuomariston jäsentä, Antti Tuisku ja Erin ovat Warner Music Finland -levy-yhtiön tallissa. Jurek sen sijaan tekee musiikkia riippumattomasti eri levy-yhtiöille. Kilpailun jälkeen Anniina tietenkin solmi voittajasopimuksen Universalin kanssa. Hän on siitä lähtien hionut kaikessa rauhassa uutta musiikkiaan. Anniina on julkaissut Syvään päähän -singlen, joka kuultiin Idols-finaalissa. Kilpailussa kolmanneksi tullut, poromuijaksi itseään nimittänyt Julia Rautio, 22, hurmasi taidoillaan etenkin niin ikään pohjoisen seuduilta kotoisin olleen Antti Tuiskun. Kisan jälkeen joulukuussa Julia solmikin sopimuksen Warnerin kanssa ja liittyi samaan talliin tuomariston kanssa. Sittemmin Juliaa on kuultu fiittaamassa Aleksanteri Hakaniemen levyllä Ikioma-kappaleessa.


Suomen sprinttitykille huippusijoitus jo peruskauraa – lataa odotuksia MM-kisoihin MTV 17:20 16.03

Ristomatti Hakola näytti tällä kaudella, että viime talven MM-finaalipaikka ei ollut mikään onnenkantamoinen. Tätä nykyä Hakola löytyy isolla todennäköisyydellä sprinttien viimeisessä ja kuumimmassa taistelussa.


Raaka arvio Ristomatti Hakolan mahdollisuuksista: ”Kläbota on erittäin vaikea voittaa, vaikka tekisi mitä taikatemppuja” iltalehti 15:47 16.03

Toni Roponen analysoi maailmancupin sprinttikisojen kokonaistuloksissa viidenneksi sijoittuneen Ristomatti Hakolan mahdollisuuksia. Ristomatti Hakola oli perjantaina Falunin maailmancupin vapaan sprintissä neljäs ja koko kauden yhteispisteissä viides. - "Risen" tilanne on mielenkiintoinen. Jos hän satsaa sprinttiin, hän on erittäin kova yksittäisissä kisoissa. Tosin Johannes Kläbota on erittäin vaikea voittaa, vaikka millaisia taikatemppuja, Iltalehden asiantuntija Toni Roponen sanoo.


Eläinsuojeluyhdistys kritisoi Prisman aikeita kaupata pieneläimiä: ”Oikein yllyttää heräteostoksiin” iltalehti 15:15 16.03

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY kertoo tiedotteessaan suhtautuvansa kriittisesti Joensuun Prisman aikeisiin ryhtyä myymään liikkeessään matelijoita, marsuja ja kaneja. HESYn perjantaina julkaiseman kannanoton mukaan suuri tavaratalo ei ole sopiva ympäristö lemmikkieläinten myyntiin. Kanit ja marsut ovat yhdistyksen mukaan pohjimmiltaan arkoja eläimiä, jotka voivat stressaantua hypermarketissa esiintyvästä hälinästä ja ajoittaisesta ihmispaljoudesta. Sama pätee matelijoihin, jotka ovat yleensä epäsosiaalisia ja voivat pelätä ihmisiä.


Uutiset