Valmentajat seurasivat kylmä hiki otsallaan yhdistetyn mäkiosuuden vaaratilannetta – ”Siinä olisi voinut käydä huonosti” iltasanomat 14:07 17.12

Jarl Magnus Riiberin hyppy pakotti tuomariston keskeyttämään mäkiosuuden Itävallan Ramsaussa.


Menestysohjaaja Risto Jarva kuoli vain 43-vuotiaana koko Suomea järkyttäneessä kolarissa – Eija-ystävä nousi taksista vain hetki ennen tragediaa iltasanomat 11:06 16.12

Ohjaaja Risto Jarvan ura jäi tasan 40 vuotta sitten kesken, kun hän kuoli kolarissa tuotuaan ystävänsä Eija Pokkisen taksilla kotiin Jäniksen vuosi -elokuvan ensi-iltajuhlasta.


Jäniksen vuosi -elokuvan ohjaaja kuoli onnettomuudessa vain 43-vuotiaana – ”Se oli kauhea järkytys” iltasanomat 11:06 16.12

Ohjaaja Risto Jarvan ura jäi 40 vuotta sitten kesken, kun hän kuoli kolarissa tuotuaan ystävänsä Eija Pokkisen taksilla kotiin Jäniksen vuosi -elokuvan ensi-iltajuhlasta.


Jättimäinen kuvakilpailu keräsi 245 000 osallistujaa - katso vuoden huikeimmat otokset iltalehti 20:32 15.12

Kuvat vievät matkalle Englannista Georgian vuoristoon ja aina Thaimaahan asti. Wiki Loves Monuments -valokuvakilpailu keräsi jälleen upeita otoksia maailman nähtävyyksistä. Kilpailuun lähetettiin tänä vuonna yli 245 000 kuvaa 54 eri maasta. Lopulta kansainvälinen tuomaristo valitsi kuvista viisitoista parasta. Osallistuessaan kilpailuun, lahjoittavat kuvaajat otoksensa vapaaseen käyttöön alaisuudessa.


Tähän ei moni pysty! Hurjapää ajaa yksipyöräisellä vuoristossa stara 13:30 15.12

Yksipyöräisellä ajaminen vaatii harjoittelua jo tasaisessakin maastossa, mutta harvalle tulisi


Amerikkalaisäiti alisti terveen poikansa 13 leikkaukseen ja yli 300 sairaalakäyntiin - haali rahaakin ”kuolemansairaalla lapsellaan” iltalehti 11:23 15.12

Kahdeksanvuotias Christopher Bowen on ollut sairaalassa yli 300 kertaa, ja hänelle on tehty 13 leikkausta, vaikka hän on ihan terve. Christopherin äiti Kaylene Bowen-Wright pidätettiin viime viikolla Yhdysvalloissa. Pidätyksen jälkeen julkisuuteen on vuotanut outoja yksityiskohtia äidin toiminnasta poikansa suhteen, kertoo Huffington Post. Esimerkiksi vuonna 2014 äiti väitti CW33-televisiolle, että Christopherilla on harvinainen, henkeä uhkaava sairaus, joka vaikutti hänen hapenottokykyynsä. Äidin mukaan lapsi oli saanut diagnoosin jo kaksivuotiaana.


Amerikkalaisäiti alisti terveen poikansa 13 leikkaukseen ja yli 300 sairaalakäyntiin - haali rahaa ”kuolemansairaalla lapsellaan” iltalehti 11:23 15.12

Kahdeksanvuotias Christopher Bowen on ollut sairaalassa yli 300 kertaa, ja hänelle on tehty 13 leikkausta, vaikka hän on ihan terve. Christopherin äiti Kaylene Bowen-Wright pidätettiin viime viikolla Yhdysvalloissa. Pidätyksen jälkeen julkisuuteen on vuotanut outoja yksityiskohtia äidin toiminnasta poikansa suhteen, kertoo Huffington Post. Esimerkiksi vuonna 2014 äiti väitti CW33-televisiolle, että Christopherilla on harvinainen, henkeä uhkaava sairaus, joka vaikutti hänen hapenottokykyynsä. Äidin mukaan lapsi oli saanut diagnoosin jo kaksivuotiaana.


Yle Areenassa julkaistaan tänään liuta lastenelokuvia - mukana Rölli, Poika ja ilves, Risto Räppääjä... iltalehti 08:41 15.12

Yle Areenassa hemmotellaan tästä päivästä lähtien lapsia ja lapsenmielisiä mittavalla elokuvapaketilla. Rölli-peikon ystäville luvassa on jopa kaksi elokuvaa. Röllin sydän vuodelta 2007 on elokuva, jossa Rölli esiintyy ensimmäisen kerran animoituna piirroshahmona, mutta sen äänenä kuullaan Allu Tuppuraista. Tarina saa alkunsa, kun Rölli ystävystyy menninkäistyttö Millin kanssa. Menninkäisten metsä uhkaa kivettyä ja ainoa keino pelastaa se, on hankkia maaginen sydän Talvenmaasta. Menninkäisten ja röllien tulee tehdä yhteistyötä yhteisen hyvän eteen, vaikka normaalisti he eivät tule toimeen keskenään. Rölli ja kultainen avain -elokuvassa Tuppurainen veti jälleen ylleen Röllin kuteet, joissa hän on viihdyttänyt lapsia jo 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Röllin kera keskiössä on Linnea Röhrin näyttelemä, haikaran tuoma Juurakko-tyttö, jonka sukujuuret ovat yhtä hämärän peitossa kuin Röllinkin. Kaksikko tempautuu seikkailuun, jossa sankarien täytyisi pelastaa Röllikylä varmalta tuholta.


Näkökulma: Miksi suurmoskeijaa ei kannata rakentaa Suomeen? iltalehti 11:58 14.12

Oma näkemykseni on, että EU:ssa ja Suomessa lähes kaikilla toiminnassa olevilla moskeijoilla on kytköksiä poliittisen islamin kanssa, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Kaikki me suurmoskeijan vastustajat huokaisimme eilen helpotuksesta, kun Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esitti, ettei suurmoskeijahankkeelle varata tonttia. Asia menee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn, mutta toivottavasti hekin tekevät samanlaisen järkipäätöksen. Edelleen on kuitenkin olemassa se riski, että suurmoskeijahanke saadaan runnottua läpi Helsingissä tai jossain muualla Suomessa. Iltalehden tietojen mukaan suurmoskeijan ja sen kylkeen kaavaillun muslimien monitoimikeskus-hankkeen kokonaiskustannukset kohoavat 110-140 miljoonaan euroon. Päälle tulevat usean miljoonan vuosittaiset käyttökustannukset. Tämä on huomattavasti kalliimpi hanke kuin muut pohjoismaiset moskeijat siitä huolimatta, että Suomessa islamin harjoittajien lukumäärä on huomattavasti muita Pohjoismaita pienempi. Kustannukset eivät kuitenkaan ole tässä se huolestuttavin osa.


Lautakunta sopi suurmoskeijan kohtalosta jo ennen kokousta – Soininvaara jännitti tietovuotoa iltasanomat 08:49 14.12

Kaupunkiympäristölautakunnan kanta oli selvillä jo ennen kokousta.


Hovioikeus vahvisti Destian tuomion soraharjun tuhoamisesta - pomon huolestunut sähköposti todisteena: ”Alkaa olla vaikea selittää viranomaisille” iltalehti 15:22 13.12

Helsingin hovioikeus on tuominnut tienrakennusyhtiö Destian ja kolme sen avainhenkilöä ympäristön turmelemisesta. Tulkitut lainkohdat muuttuivat käräjätuomiosta. Tuusulan käräjäoikeus oli vuonna 2016 tuominnut Destian sekä kolme johtoportaan henkilöä ympäristön turmelemisesta Mäntsälässä. Destia kaivoi vuosina 2010-2012 toistasataa tonnia soraa alueelta, jolle yrityksellä ei ollut lupaa mennä. Toiminta vaaransi pohjaveden ja tärveli harjumaisemaa merkittävästi.


Suurmoskeija hylättiin – Helsingin päättäjät avoimia pienemmille moskeijahankkeille uusisuomi 14:38 13.12

”Muslimit tarvitsevat tiloja, mutta tämä hanke ei ole kestävällä pohjalla”. Näin tiivisti Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) somessa ajatuksensa suurmoskeijahankkeen kaatamisesta.


Some-julkkis Lele Pons, 21, julkaisi teinikuvansa - kauneusleikkaussyytökset alkoivat heti iltalehti 13:05 13.12

Lele Pons on tunnettu somepersoona ja näyttelijä, viimeksi hän vaikutti Miss Universum-tuomaristossa. Vasta 21-vuotias Lele Pons on todellinen some-julkkis. Hän muutti perheensä kanssa Venezuelasta Yhdysvaltoihin lapsena. Tuolloin hän oli 5-vuotias.


Helsingiltä pakit saanut Pia Jardi uhosi HS:ssa vievänsä suurmoskeijan johonkin toiseen kaupunkiin - ”Mitään keskusteluja ei ole käyty” iltalehti 09:54 13.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina näyttää punaista valoa Helsingin suurmoskeijahankkeelle kokouksessaan. Pia Jardin mukaan hankkeen ajajat eivät aio luovuttaa. Lautakunta oli esityksessään yksimielinen. Lautakunnan käsittelyn jälkeen varsinaisen päätöksen asiasta tekee kaupunginhallitus. Päätöksen jälkeen hanketta vahvasti ajanut Pia Jardi väläytti haastattelussa, että suurmoskeija voitaisiin toteuttaa myös jossain muualla kuin Helsingissä.


Venäjä rajoittaa linja-autoliikennettä Nuijamaan raja-asemalle iltalehti 21:07 12.12

Venäjän liikenneministeriö on päättänyt rajoittaa linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä maaliskuun loppuun saakka. Venäjän liikenneministeriö on päättänyt rajoittaa linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä tämän viikon maanantaista maaliskuun loppuun saakka. Rajoitus koskee vain linja-autoja, ei henkilöautoja tai tavaraliikennettä. Toistaiseksi rajoitetaan vain Nuijamaan raja-aseman kautta Venäjän suunnalta tulevaa liikennettä. Muut rajanylityspaikat toimivat normaalisti. Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan tieto asiasta on saatu Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristovilta.


Helsinki hylkäsi suurmoskeijan: ”Hanketta ei enää jatketa” uusisuomi 19:52 12.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Atte Kaleva kertoo, että lautakunta on päättänyt olla edistämättä suurmoskeijahanketta. Päätös on yksimielinen.


Nyt tuli päätös: ”Suurmoskeijahanketta ei enää jatketa” uusisuomi 19:52 12.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Atte Kaleva kertoo, että lautakunta on päättänyt olla edistämättä suurmoskeijahanketta. Päätös on yksimielinen.


Nyt se on varmaa: ”Suurmoskeijahanketta ei enää jatketa” uusisuomi 19:52 12.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Atte Kaleva kertoo, että lautakunta on päättänyt olla edistämättä hanketta. Päätös on yksimielinen.


Suurmoskeijahanke sai takapakkia – lautakunta torppasi yksimielisesti tonttivarauksen MTV 19:50 12.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esittää yksimielisesti, ettei suurmoskeijahankkeelle varata tonttia Sörnäisten Hanasaareen. Kaupunginhallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa ensi maanantaina.


Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti olla varaamatta tonttia suurmoskeijalle iltalehti 19:45 12.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esittää, ettei suurmoskeijahankkeelle varata tonttia. Asia menee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti asiasta tiistaina kokouksessaan. Lautakunta oli esityksessään yksimielinen. Lautakunnan käsittelyn jälkeen varsinaisen päätöksen asiasta tekee kaupunginhallitus.


Uutiset