Tuomas Enbuske IL-blogissaan: On järkevämpää antaa rahaa Afrikalle kuin Mannerheimille iltalehti 20:25 18.08

Musikaali, jossa Mannerheim hevosensa päältä piiskaa kommunisteja, natseja ja pakkoruotsia. "Sen jälkeen se puhaltaa sikarinsavut Hitlerin naamalle. Sillä korostetaan, että emme olleet natsien kanssa samalla puolella. Sen jälkeen jokainen katsoja saa panna oman Teemu Selänne -suosikkisitaattinsa Mannerheimin suuhun. Kukaan kun ei kuitenkaan oikeasti muista, mitä Mannerheim koskaan sanoi yhtään mistään. Vaikka totta kai Mannerheim puhuu virheetöntä suomea. Loppuhuipentumana Suomi viimein voittaa sen toisen maailmansodan, mutta silleen natsittomasti. Ja tapahtumat alkavat vuodesta 1939, sillä Suomessa ei koskaan ole ollut minkäänlaista veristä sisällissotaa. Ei ole ollut. Piste." "Saiskos tällaiseen Suomi 100 -juhlavuosirahaa? Ai ei saa! Saatanan suvakit!"


Ruotsin poliisi epäilee: Esikoulun opettaja huomautti pysäköinnistä – mies puukotti hengiltä iltasanomat 18:32 10.08

Ruotsia järkyttäneen murhan taustalla saattaa olla epäillyn kimpaantuminen siitä, että uhri huomautti miehen pysäköineen väärin.


Yleisurheilun naistähteä uhkasi vankila ja jopa kuolemantuomio - Ruotsi pelasti iltalehti 15:33 07.08

Meraf Bahta loikkasi vuonna 2009 Eritreasta Ruotsiin. Nyt hän on mitalikandidaatti. Kestävyysjuoksija Meraf Bahta puhuu sujuvasti ruotsia ja hymyilee vienosti yleisurheilumaajoukkueen lehdistötilaisuudessa Lontoossa. - Ruotsissa on kaikki niin hyvin. Tunnen alusta asti olleeni tervetullut ruotsalaiseen perheeseen, Bahta sanoo.


Ruotsia kuohuttaneessa ”Arboga-naisen” tapauksessa ennustetaan elinkautisia tuomioita – uhreina syytetyn isä, äiti ja entinen puoliso hs 15:12 07.08


Ruotsi sai yleisurheilun MM-kisoihin historiallisen suuren joukkueen – valmentaja paljastaa syyt tasonnousuun iltasanomat 14:33 07.08

Karin Torneklint vie Ruotsia takaisin kohti 2000-luvun kultaisia aikoja.


Miten sujuu HPK-pelureilta toinen kotimainen? "Tuntuvat ymmärtävän, joten pitää olla varovainen sanoissaan" jatkoaika.com 07:00 07.08

HPK:ssa pelaa peräti kolme ruotsalaista. Victor Backmanin mukaan kopissa kuullun ymmärtäminen on hyvällä tasolla, vaikka suomalaiset eivät ruotsia suostukaan puhumaan.


Suomalainen suurkilpailusankari Ruotsia valloittamaan iltasanomat 20:36 06.08

St. Michel -ajon heinäkuussa vienyt Midnight Hour tavoittelee ensi lauantaina uutta suurvoittoa länsinaapurissa.


Tämä viikko teki selväksi, kuinka hankalaa Ruotsia on johtaa nykyisellä tavalla hs 15:00 28.07


Epäluottamuslause kolmelle ruotsalaisministerille tietovuotokohun vuoksi iltalehti 10:50 26.07

Ruotsissa opposition porvaripuolueet ovat esittäneet epäluottamuslauseen kolmelle sosiaalidemokraattien ministerille tietovuotokohun takia. Epäluottamusta on osoitettu infrastruktuuriministeri Anna Johanssonille, puolustusministeri Peter Hultqvistille ja sisäministeri Anders Ygemanille. Epäluottamuslause liittyy Ruotsia kuohuttavaan ajoneuvohallinnon tietovuototapaukseen.


Tietoturvaskandaali ravistelee Ruotsia – suomalainen asiantuntija pitää tapausta hyvänä muistutuksena ulkoistamisen riskeistä hs 18:52 24.07


Ruotsin pääministeri: Sain tiedon tietovuodosta tammikuussa iltalehti 16:46 24.07

Pääministeri Stefan Löfven sanoo saaneensa tiedon Ruotsia järisyttävästä ajoneuvohallinnon tietovuotoskandaalista tämän vuoden tammikuussa. Hänen mielestään vuoto on erittäin vakava ja lainvastainen sekä saattanut kansalaisia vaaraan. Ajoneuvohallinto uudistetaan, ja hallinnon olennaiset osat uusitaan jo lähiaikoina, Löfven kertoi lehdistötilaisuudessa.


Huippujalkapalloilija oli metrien päässä kuolemasta, terrori-isku pysäytti Ruotsin seitsemän vuotta sitten: "Täysi paniikki iski" iltalehti 11:14 24.07

11. joulukuuta 2010 Ruotsia kohtasi terroristi-isku. Naisten jalkapallomaajoukkueen pelaaja Pauline Hammarlund muistaa päivän kuin eilisen. Ruotsi pelaa parhaillaan EM-kisoissa Hollannissa. Hammarlund kuitenkin jätti hetkeksi lajiin liittyvät asiat sivuun ja muisteli seitsemän vuoden aikaisia tapahtumia Aftonbladetin haastattelussa. Hammarlund oli ystävänsä kanssa Tukholman Bryggargatanilla shoppailemassa, kun yhtäkkiä vain metrien päässä räjähti.


Lihavuus lisääntyy joka puolella maailmaa – Suomessa on lihavia Ruotsia enemmän, mutta maailmassa olemme vain keskitasoa, kertoo 195 maan vertailu hs 17:09 23.07


Ruotsalainen panttivanki kiitti perhettään - "Muutama päivä sitten istuin yksin ja erityksissä Saharassa" iltalehti 18:17 29.06

Johan Gustafsson oli kuusi vuotta Al-Qaedan panttivankina Malissa. Hän palasi Ruotsiin maanantaina. Malissa panttivankina ollut Johan Gustafsson puhui tänään ensimmäistä kertaa palaamisensa jälkeen, kertoo Aftonbladet. - Haluan kiittää perhettäni ja kaikkia, jotka pitivät minut ajatuksissaan. Haluan kiittää Ruotsia kaikesta, Gustafsson sanoi tiedotustilaisuudessa.


Suomi jahtaa Vaasan EM-joukkuekilpailussa Ruotsia – siirtyvätkö legendaariset SE-tulokset historiaan? iltasanomat 13:42 25.06

Vaasassa kilpaillaan iltapäivän aikana yleisurheilun EM-joukkuekilpailun viimeiset lajit.


Ihmeiden aika ei ole ohi: Suomen talous kasvaa nyt Ruotsia nopeammin! iltalehti 15:21 01.06

Talouspessimistien ja vähän muidenkin suut loksahtivat auki torstaiaamuina, kun tilastokeskus kertoi Suomen talouden kasvaneen tammi-maaliskuussa peräti 2,7 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ruotsi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden. Suomi jäi neljänneksi. Cannesin elokuvajuhlilla Ruotsi pokkasi lyhytelokuvien sarjassa Kultainen palmu -pääpalkinnon. Suomi sai tyytyä erikoismainintaan. Mutta talouden saralta kuuluu parempaa. Suomen talous kasvaa nyt nopeammin kuin Ruotsin. Talouspessimistien ja vähän muidenkin suut loksahtivat auki torstaiaamuina, kun tilastokeskus kertoi Suomen talouden kasvaneen tammi-maaliskuussa peräti 2,7 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Luku oli eli selvästi enemmän kuin yleisesti odotettiin ja paras vuosineljännestä sitten vuoden 2010 lopun.


Moni tuleva luokanopettaja osaa ruotsia vain tyydyttävästi, mutta uskoo osaavansa opettaa sitä yle 12:15 31.05

Luokanopettajakoulutus ei anna kovin loistavia valmiuksia ruotsin opettamiseen alakoulussa.


Suomi-kiekko kuntoon matkimalla Ruotsia? "Se on täällä vähän punainen vaate" yle 07:29 28.05

Kulunut kausi osoitti, että Leijonilla on vaikeuksia pystyä vastaamaan kansainvälisen jääkiekon laatuvaatimuksiin. Suomen onneksi nuoret tuntuvat pysyvän vauhdissa mukana.


Ruotsi täysin aseeton - Suomen lentopallomiehiltä vakuuttava voitto iltalehti 21:47 26.05

Ruotsi ei ole hätyytellyt Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta pitkään aikaan, eikä muutosta asiantilaan tullut perjantaina Tshekin Karlovy Varyssakaan. Suomi jatkoi MM-karsintaturnausta F-lohkossa voitokkaasti, kun se riepotteli Ruotsia 3-0 (25-14, 25-19, 25-21). Karsintojen kolmas voitto heltisi tunnissa ja 12 minuutissa. Ruotsi on voittanut Suomen maaottelussa viimeksi 21 vuotta sitten. Suomen peräkkäisten voittojen sarja venyi kymmeneen.


Hurja teurastus! Suomi murskasi Pohjois-Irlannin lentopallokarsinnassa iltalehti 17:24 25.05

Suomi jatkoi voitokkaasti lentopallon miesten MM-karsintaturnausta Tshekin Karlovy Varyssa, kun Pohjois-Irlanti kaatui selvin luvuin 3-0 (25-8, 25-8, 25-9). Ottelu kesti vain 54 minuuttia. Suomi voitti eilen Kyproksen 3-0. Tänään lohkossa pelataan vielä ottelut Tshekki-Ruotsi ja Kypros-Espanja, ja Suomi jatkaa turnaustaan huomenna Ruotsia vastaan.


Uutiset