Kranaatti-iskujen epidemia piinaa Etelä-Ruotsia – näin hengenvaaralliset käsi­kranaatit levisivät alamaailmaan iltasanomat 06:44 10.01

Kranaatteja käytetään usein uhkailuun ja niitä heitetään esimerkiksi tyhjiin autoihin tai rakennuksiin.


Rajuja käänteitä säässä – osiin Ruotsia odotetaan myrskytuulia MTV 18:14 06.01

Osiin Ruotsia odotetaan kovia myrskytuulia viikonlopun aikana, kertoo SVT Nyheter. Tuulet voivat yltyä huomenna sellaisiksi, että ulkona liikkuminen voi olla vaarallista.


Poliisi etsii joukkoraiskaajia valvontanauhoista – viisi törkeää tekoa kuohuttaa Ruotsia iltasanomat 00:03 05.01

Ruotsin poliisi toivoo löytävänsä valvontakameroiden kuvista syylliset Malmöä kuohuttaneisiin joukkoraiskauksiin.


Yllättävä yksityiskohta paljastui Ruotsia kuohuttaneesta dopingkärystä – ”Myös minut testattiin” iltasanomat 13:35 29.12

Ludmila Engquistin uran toinen dopingkäry aiheutti ison kohun 16 vuotta sitten. Nyt hänen joukkuekaverinsa paljasti erikoisen yksityiskohdan kärystä.


Aftonbladet ihastelee suomalaisia ”ruotsia puhuvia” eliittisotilaita – pääsi myös kokemaan, mikä on Suomen rannikkojääkärien toiminnan ydin iltasanomat 03:23 29.12

Aftonbladet vieraili Dragsvikissa ja havaitsi, että kaikki puhuvat ruotsia. Ruotsalaislehti pääsi myös kokemaan, mikä on ”rannikkojääkärien toiminnan ydin”.


Ruotsille kivikova vahvistus – NHL-seura päästi huippulupauksen MM-kisohin iltasanomat 07:52 21.12

Alexander Nylander vahvistaa Ruotsia nuorten MM-jäillä.


Kärkipelaajien NHL-tehot kovassa kasvussa - Suomi ajaa Ruotsia kiinni iltalehti 20:33 20.12

NHL:n suomalaispelaajien osakkeet ovat nousussa. Erik Haulalle jo kauden 13. maali ja päälle vielä syöttöpiste Vegasin viime sekuntien voittomaalista. Winnipegin Patrik Laine tutusti 1+0 ja Joel Armiallekin syöttöpinna. Maali myös Minnesota-kippari Mikko Koivulle sekä Toronton Leo Komaroville ja Kasperi Kapaselle. Carolinan Teuvo Teräväinenkin pääsi jälleen pisteille, 0+1.


Saksalaislehden tiedustelulähteet: Venäjä harjoitteli Zapadissa ”täysimittaista sotaa Natoa vastaan” - myös Suomi tulilinjalla iltalehti 18:43 20.12

Bildin haastattelemat nimettömät tiedustelulähteet sanovat, että Venäjä ei sotatilanteessa luottaisi Suomen liittoutumattomuuteen. Saksalainen iltapäivälehti haastatteli kahta "johtavaa analyytikkoa länsimaisesta tiedustelupalvelusta", joiden mukaan Venäjän asevoimien Zapad 2017-sotaharjoitus ei ollut väitteistä poiketen terrorisminvastainen harjoitus tai puolustusharjoitus, vaan pikemminkin siinä harjoiteltiin "täysimittaista sodankäyntiä Natoa ja Eurooppaa vastaan". Bildin lähteiden mukaan Venäjä harjoitteli syyskuisessa Zapadissa paitsi Baltian maiden valtausta myös "sokkikampanjaa" Nato-maita Saksaa, Hollantia, Norjaa ja Puolaa, sekä sotilaallisesti liittoutumattomia Suomea ja Ruotsia vastaan.


IL selvitti: Mitä kohuttu Viestikoekeskus tekee? Se kertoo presidentille, miten Suomeen hyökätään iltalehti 06:30 18.12

Iltalehti selvitti julkisia lähteitä hyödyntäen, mitä Helsingin Sanomien uutisen myötä kohun keskelle noussut Tikkakosken Viestikoekeskus oikein tekee. Mauno Koivisto vieraili presidenttikaudellaan Viestikoelaitoksella Tikkakoskella. Ylipäällikkö oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Vierailun isäntänä toimineelle puolustusvoimien komentajalle Jaakko Valtaselle Koivisto sanoi olleensa erityisen hyvillään siihen, että Viestikoelaitos seuraa paitsi itäistä naapuria Neuvostoliittoa myös länsinaapureita Ruotsia ja Norjaa.


Huomasitko yksityiskohdan Leijonien pelissä? Etelä-Korean maalivahdin maila herätti kummastusta - kuva iltalehti 19:03 16.12

Etelä-Korean jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Matt Dalton pelaa mailalla, joka on tarkoitettu pidettäväksi vasemmassa kädessä. Tämä siitäkin huolimatta, että Dalton pitää mailaa oikeassa kädessään ja räpylää vasemmassa. Dalton torjui Etelä-Korean maalilla keskiviikkona Kanadaa vastaan, eilen perjantaina Suomea vastaan ja tänään Ruotsia vastaan. Mikäli tielle ei tule yllättäviä esteitä, torjuu Dalton Etelä-Korean maalilla myös helmikuun olympialaisissa.


Etelä-Korea pääsi jälleen johtoon - Ruotsi paineli lopulta selvään voittoon iltalehti 14:28 16.12

Ruotsi voitti Etelä-Korean 5-1 Moskovan EHT-turnauksessa. Etelä-Korea teki jälleen ottelun avausmaalin. Maailmanrankingin sijalla 21 majailevan Etelä-Korean Mike Testwuide teki Ruotsia vastaan ottelun avausmaalin toisen erän alussa. Etelä-Korea onnistui pääsemään johtoasemaan viikon kaikissa otteluissaan, sillä se teki Suomea vastaan avausmaalin ja johti Kanadaa 2-1 ensimmäisen erän jälkeen.


”Pedofiiliveljekset” saivat pitkät vankeustuomiot Ruotsissa sadoista raiskauksista iltalehti 13:10 15.12

Veljistä nuorempi sai 12 ja vanhempi 14 vuoden tuomion törkeistä lasten raiskauksista. Ruotsia järkyttäneessä lasten systemaattisessa raiskausvyyhdissä on jaettu tuomiot. "Pedofiiliveljeksiksi" mediassa nimetyt ruotsalaisveljekset tuomittiin 12 ja 14 vuoden vankeuteen. Tapauksia, joissa veljekset hyväksikäyttivät lapsia seksuaalisesti, on yhteensä yli 1 000. Uhreina oli viisi lasta.


Fasth ei pystynyt pelastamaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia" jatkoaika.com 21:33 14.12

Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle lukemin 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.


Fasth ei pystynyt pelastaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia" jatkoaika.com 21:33 14.12

Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.


UEFA harkitsee Ruotsia yhdeksi vuoden 2020 EM-isännäksi – Walesissa kiehuu suomifutis 16:05 03.12

Cardiff ei ole saamassa roolia yhtenä vuoden 2020 EM-kisojen isäntäkaupunkina. Syynä on Walesin karsiutuminen ensi kesän Venäjän MM-turnauksesta. UEFA:n valitsijaryhmä on sen sijaan nostamassa Ruotsin...


Naton lippueamiraali vaatii järjestöä puolustamaan Suomea hyökkäyksen tullen iltasanomat 21:53 30.11

Korkea-arvoisen Nato-viranomaisen mukaan Natolla on moraalinen velvollisuus puolustaa Suomea ja Ruotsia.


Onko Natolla moraalinen velvollisuus puolustaa Suomea? Näin turpo-poliitikot vastaavat iltasanomat 20:21 30.11

Nato-komentaja väläytti Berliinissä, että sotilasliiton olisi puolustettava Suomea ja Ruotsia hyökkäyksen tullen.


Naton neuvonantaja: Sotilasliiton pitää puolustaa Suomea hyökkääjää vastaan iltalehti 13:41 30.11

Kommodori Hans Helsethin mukaan Natolla on moraalinen velvoite puolustaa sekä Suomea että Ruotsia sotilaallisesti, jos maihin kohdistuisi aseellinen hyökkäys. Sotilasliitto Naton korkea-arvoinen edustaja Hans Helseth otti kantaa Suomen ja Ruotsin maanpuolustukselliseen asemaan keskiviikkona. Helseth puhui Berliinin turvallisuuskonferenssissa, jossa käsiteltiin huolta Venäjän sotilaallisesta varustelusta. Jos vihollinen hyökkäisi, Helsethin mukaan Naton pitäisi puolustaa kumpaakin maata. - Koska ne eivät ole (Naton) jäseniä, se itse asiassa laskee aseellisen hyökkäyksen kynnystä näitä kahta maata vastaan. Mielestäni Natolla on yksinkertaisesti moraalinen syy muiden syiden ohella tulla näiden kahden maan avuksi, Helseth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.


Finlandia-voittaja vastasi Ylellä Sampo Terholle ja pyysi anteeksi: ”Toivon, että pukki toisi kaksi numeroa isomman pipon” iltasanomat 10:54 30.11

Finlandia-palkittu kirjailija nimitteli ruotsia osaamattomia junteiksi palkintopuheensa yhteydessä keskiviikkona. Kulttuuriministeri Sampo Terho vaati jo anteeksipyyntöä. Nyt kirjailija kertoo Ylelle, että kiitospuhe oli ”humoristinen”.


Uutiset