Englannin suosio vankistuu alakouluissa

iltasanomat 10:26 21.05

Ruotsia opiskelee lähes joka viides 1.–6.-luokkalainen muuna kuin äidinkielenä.


Voimakas maanjäristys ravisteli Pohjois-Ruotsia: ”Yhtäkkiä koko talo alkoi heilua” – Kiirunan kaivos tyhjennettiin

iltasanomat 08:24 18.05

Kaivosi jouduttiin evakuoimaan maanjäristyksen takia Kiirunassa, Pohjois-Ruotsissa.


Ruotsin valtion­epidemiologi Tegnell Ylelle: Voimme ottaa oppia Suomesta yhdessä asiassa

iltasanomat 13:54 17.05

Anders Tegnell myöntää haastattelussa, että Suomi on onnistunut Ruotsia paremmin vanhusten suojelussa korona-aikana.


Koviin kipuihin uransa lopettanut mestarivahti edusti sekä Suomea että Ruotsia – finaalisarja ei unohdu: ”Sellaisia käsimerkkejä”

iltalehti 19:16 13.05

Kahden passin maalivahti Miika Wiikman pelasi hienon uran, jossa riitti väriä, seuroja, maita ja pokaaleja. Miika Wiikman, 35, kertoi viime viikolla Twitterissä paketoivansa peliuransa. Viimeisen ottelunsa Wiikman pelasi tammikuussa 2019. Hän yritti sinnikkäästi kuntouttaa kivuliasta lonkkavammaansa, mutta ei päässyt enää pelikuntoon.


Leijonien ja Ville Peltosen tähtihetkeä 1995 MM-finaalissa edelsi valmennusjohdon käskyn uhmaaminen – "Onneksi olin jästipää"

MTV 07:30 07.05

Leijonien ensimmäisestä maailmanmestaruudesta tulee kuluneeksi tänä keväänä 25 vuotta. MTV Urheilu muistelee kultarypistyksen ratkaisuvaiheita juttusarjassa, jonka neljäs osa käsittelee turnauksen huipennusta Ruotsia vastaan. MM-finaali lähti nihkeästi käyntiin, ja kultajuhlat näyttivät vielä kaukaisilta.


Ruotsin entisen maajoukkuepelaajan pyöräilyreissu päättyi traagisesti - rekka-auto ajoi ylitse

iltalehti 19:02 01.05

Ruotsalainen käsipalloilija Fredrik Larsson kuoli tapaturmaisesti tiistaina. Ruotsia käsipallossa maajoukkueessa edustanut Fredrik Larsson oli tiistaina puolenpäivän jälkeen pyöräilemässä, kun rekka-auto ajoi hänen ylitseen. Larsson, 36, sai onnettomuudessa kuolettavat vammat.


Trump mainitsi Suomen korona­onnistujien joukossa – moitti Ruotsia

iltasanomat 15:28 30.04

Yhdysvaltain presidentti kertoi Twitterissä, että Suomessa koronakuolemia on vain 206.


Taivas putosi ruotsalaisten niskaan Helsingissä 2003: ”Erittäin pitkiä minuutteja”

iltalehti 13:09 21.04

Jääkiekon MM-kullan kohtaloa jouduttiin 2003 odottamaan monta minuuttia. Mike Pelino kertoo nyt, mitä tuolloin tapahtui. Suomi isännöin kevään 2003 MM-kisoja. Kisat muistetaan parhaiten Leijonien katastrofaalisesta sulamisesta puolivälierissä Ruotsia vastaan, kun Tre Kronor käänsi 1–5-tappion 6–5-voitoksi. Myös kisojen huipennus Hartwall-areenassa on yksi ikimuistoisimmista MM-finaaleista.


Ruotsalaiset äimän käkenä: Mitä tapahtui yleisurheilun 29-vuotiaalle MM-kultamitalistille? ”Kukaan ei ole nähnyt häntä vuosiin”

iltalehti 09:03 19.04

Abeba Aregawi, 29, on teillä tietymättömillä. Ruotsia edustanut Abeba Aregawi oli yleisurheilussa muutama vuosi sitten kova luu. Vuonna 1990 syntynyt Aregawi voitti 1 500 metrin MM-kultaa Moskovassa vuonna 2013. Aiemmin samana vuonna hän oli juossut saman matkan sisäratojen Euroopan mestariksi.


Suomen epidemia kulkee yhä Ruotsia perässä, mutta tutkija havaitsi selkeän muutoksen verrattuna parin viikon takaiseen: ”Jos tämä kehitys jatkuu...”

iltasanomat 14:45 14.04

THL:n tutkijaprofessori Markku Peltosen mukaan Suomi ei todennäköisesti saavuta Ruotsin lukemia, vaikka se tuleekin jäljessä koronatilanteessa.


Suomen epidemia kulkee yhä Ruotsia perässä, mutta tutkija havaitsi selkeän muutoksen verrattuna parin viikon takaiseen: ”Jos sama kehitys jatkuu...”

iltasanomat 14:45 14.04

THL:n tutkijaprofessori Markku Peltosen mukaan Suomi ei todennäköisesti saavuta Ruotsin lukemia, vaikka se tuleekin jäljessä koronatilanteessa.


Ola Toivonen kotikaranteenista: ”Olen nyt Lego-asiantuntija”

iltasanomat 09:50 06.04

Toivonen pelasi 64 A-maaottelua ja edusti Ruotsia vuoden 2018 MM-kilpailuissa.


Kommentti: Ruotsia uhkaa tragedia – ja se koskettaa myös suomalaisia

iltasanomat 13:49 02.04

Ruotsi on tehnyt virheitä. Silti Ruotsin asia on myös Suomen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Koronavirus­tartunnan saanut vauva kuoli Yhdys­valloissa, pula suoja­varusteista piinaa Ruotsia – IS seuraa

iltasanomat 08:33 29.03

IS seuraa koronavirusepidemian kehittymistä hetki hetkeltä. Seurannan löydät artikkelin lopusta.


Miksi Ruotsi pitää peruskoulun ja ravintolat auki, vaikka maan koronatilanne pahenee? Näin viranomaiset perustelevat Ruotsin linjaa Ylelle

yle 14:58 25.03

Ruotsia ei aiota laittaa kiinni. “Temme vain toimia, joilla on varmasti vaikutusta”, sanoo kansanterveysviranomainen


"Ruotsi odottaa tieteellistä näyttöä, kun Suomi toimii" – Suomi on varautunut koronaepidemiaan Ruotsia paremmin, sanoo Ruotsin terveydenhuollon asiantuntija

yle 06:08 24.03

Ruotsin terveydenhuolto on ollut kovassa paineessa jo ennen epidemiaa.


Tiedätkö, miksi maailmanennätysmies Armand Duplantis päätyi edustamaan Ruotsia? Taustalla USA:n järjestelmän raaka pelote

iltasanomat 14:32 14.02

Armand Duplantis hyppää arvokisamitaleja ja ME-tuloksia Ruotsin väreissä, vaikka on syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa.


Norjalainen menestysjuoksija kehottaa dopingtapauksissa vellovaa Ruotsia terästäytymään – "On naivia vain toivottaa juoksijat tervetulleiksi"

yle 16:43 12.02

Ingebrigtsen muistutti, että yhtä hyvin Fsihan tapaus olisi voinut sattua Norjassakin, mutta siellä maajoukkueeseen pääsyyn on kovemmat kriteerit.


Hot topics