Avicii valmis kotimatkaa varten - isoveli on jo paikalla iltalehti 18:04 21.04

Perjantaina Omanissa kuolleen Aviciin viimeinen kotimatka voi alkaa. mukaan kaikki on valmista siihen, että perjantaina kuolleen DJ Aviciin eli Tim Berglingin viimeinen kotimatka voi alkaa. - Aviciin ruumis on otettu säilytykseen, ja se odottaa kuljetusta Ruotsiin, paikallinen poliisi kertoo.


Poliisi tietää ruotsalais-dj Aviciin kuolemaan johtaneet syyt – miehen ruumis kuljetaan pian Ruotsiin Omanista mtv 16:54 21.04

Omanin poliisi tutkii 28-vuotiaana menehtyneen Aviciin kuolemaa. Poliisin mukaan hänen ruumiinsa voidaan kuljettaa Ruotsiin pian. 


Aviciin ruumis kuljetetaan pian Ruotsiin – poliisi vaitonainen kuoleman yksityiskohdista iltasanomat 16:17 21.04

SVT:n mukaan 28-vuotiaana kuolleen huippu-DJ:n ruumis odottaa tällä hetkellä kuljetusta Omanista Ruotsiin.


Tältä kuulostaa Lauri Tilkanen Olavi Virtana uutuuselokuvassa - traileri julki iltalehti 13:48 19.04

Timo Koivusalon ohjaamasta elokuvasta on julkaistu traileri, jolla kuullaan Tilkasen tulkintaa Virran tuotannosta. Syksyllä elokuvateattereihin saapuvasta Timo Koivusalon ohjaamasta Olavi Virta -elokuvasta on julkaistu ensimmäinen traileri. Laulajalegendaa näyttelee elokuvassa Lauri Tilkanen. ja hänen Irene-vaimoaan Malla Malmivaara. Lisäksi elokuvassa nähdään myös Raimo Grönberg, Martti Suosalo, Vesa Vierikko, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman ja Seela Sella. Trailerissa kuullaan Tilkasen laulavan. Trailerin perusteella elokuva keskittyy paitsi laulajan uraan, niin myös kokemuksiin sotarintamalla, perhesuhteisiin ja sairastumiseen. Virran avioliitto päättyi 1950-luvun lopussa, ja vaimo muutti lasten kanssa Ruotsiin. Virta sairastui alkoholismiin ja joutui myöhemmin opettelemaan uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan.


AFP: YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaiden suurlähettiläät vetäytyvät Ruotsiin pohtimaan Syyriaa iltasanomat 03:31 19.04

YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaiden suurlähettiläät suuntaavat Ruotsiin pohtimaan Syyrian kysymystä.


Suomalaiset ovat sumppikansaa - viime vuonna kahvia kului lähes 10 kiloa henkeä kohden iltalehti 12:25 16.04

Paahdetun kahvin kulutus on pysynyt Suomessa vuosikymmenet lähes samana. Viime vuonna suomalaiset joivat kahvia 9,6 kiloa henkeä kohden. Määrä vastaa pitkän aikavälin keskiarvoa. Asiasta kertoo Kahvi- ja paahtimoyhdistys. Paahdetun kahvin tuonti Suomeen kasvoi edellisvuodesta lähes viidenneksellä kymmeneen miljoonaan kiloon. Kahvia tuodaan Suomeen pääsääntöisesti Alankomaista ja Ruotsista. Suomesta puolestaan viedään kahvia erityisesti Baltian maihin ja Ruotsiin.


Rankka elämäntarina tänään tv:ssä: Vanhemmat halusivat myydä lyhytkasvuisen poikansa sirkukseen - päätyi bordelliin iltalehti 06:58 16.04

Johann Neumann kertoo kohtalostaan uusin osin jatkuvassa ruotsalaissarjassa. Toimittaja Anja Kontor palaa ohjelmistoon Elämä käännekohdassa -ruotsalaissarjan neljännen kauden jaksoissa. Hän haastattelee edelleen ihmisiä, jotka ovat selvinneet vaikeasta elämäntilanteesta. Avausosassa elämäntarinansa jakaa ruotsalaisille etenkin mainoskasvona tutuksi tullut Johann Neumann. Itävallassa syntynyt mies päätyi parikymppisenä Ruotsiin, jossa hän ystävystyi Ingrid Bergmanin kanssa.


Maritta ja Jouni avioituivat nuorina, saivat lapsen, erosivat ja menivät uusiin naimisiin - 40 vuoden jälkeen vanha rakkaus roihahti uudelleen: ”Vaatii rohkeutta antaa tunteiden tulla” iltalehti 10:17 15.04

Teinivuosien rakkaus roihahti uudelleen tyttären syntymäpäiväjuhlissa. Nyt pariskunta suunnittelee uusia häitä. Oli lokakuu 1965, kun 15-vuotias Maritta Kuusisto laskeutui alas Göteborgin Suomi-kirkon alakertaan. Siellä Ruotsiin muuttaneet suomalaisnuoret tapasivat toisiaan ja viettivät aikaa pelejä pelaten ja jutellen. Maritta oli liikkeellä tyttökaverinsa kanssa, kuten hänellä oli tapana. Tuonakin iltana paikalla oli nuoria ystäviensä kanssa. Niin myös joukko nuoria miehiä, jotka olivat kerääntyneet Korona-pelin äärelle ottamaan mittaa toisistaan. Joukossa oli myös tuolloin 19-vuotias Jouni Liljeroos.


17-vuotiasta ruotsalaispoikaa syytetään murhasta - puukotti koulutoverinsa kuoliaaksi iltalehti 15:21 09.04

Teinipoikaa syytetään lisäksi kahdesta pahoinpitelystä, huumausaine- ja aserikoksesta sekä vahingonteosta. 17-vuotias poika kiistää murhan, mutta myöntää muut rikokset. Puukotus Enskeden lukiossa Tukholmassa sattui joulukuussa 2016. Poika puukotti Ruotsiin ilman vanhempiaan saapunutta poikaa kolmesti selkään ja useita kertoja yläkehoon. Uhri menehtyi verenhukkaan.


HIFK:lle iso menetys - pudotuspeleissä loistanut Patrik Carlsson jättää seuran iltalehti 16:33 06.04

Göteborgs-Postenin mukaan HIFK:ssa tällä kaudella pelannut Patrik Carlsson palaa ensi kaudeksi Ruotsiin. Carlsson siirtyy lehden mukaan Frölundaan, jossa hän kiekkoili kaudet 2015-2017. Ruotsalaishyökkääjä teki tällä kaudella 53 runkosarjapelissä tehot 7+21=28. Pudotuspeleissä tahti on ollut sen sijaan huimaa, sillä Carlsson on mättänyt kahdeksassa matsissa jo yhdeksän (5+4) pistettä.


Ruotsalaislehti: HIFK:n tähtihyökkääjä palaa vanhaan seuraansa iltasanomat 14:23 06.04

Patrik Carlsson palaa Ruotsiin, kertoo Göteborgs Posten.


Vaimon uusi aluevaltaus pakotti kiekkolegenda Peter Forsbergin muuttamaan pois Ruotsista iltalehti 13:28 05.04

Peter Forsberg muuttaa perheineen Sveitsiin. 44-vuotias kiekkolegenda muutti takaisin Ruotsiin komean NHL-uransa jälkeen, mutta ensi syksynä Forsberg muuttaa perheineen Sveitsiin. - Syy on se, että Nicole (Forsbergin vaimo) haluaa sijoittaa kenkäyritykseen, jonka ostimme. Sen päämaja on Zürichissä, Forsberg kertoo Aftonbladetin haastattelussa.


Ruotsalainen huippupelaaja joutui veneonnettomuuteen - heräsi koomasta neljä viikkoa myöhemmin: ”Hän ei ole enää sama ihminen” iltalehti 17:40 27.03

Jenkkifutispelaaja Jonathan Wikström, 26, loukkaantui vakavasti maaliskuun alussa veneonnettomuudessa Floridassa. Wikström ja tämän tyttöystävä olivat mukana veneessä, joka törmäsi siltaan. Rytäkän jälkeen kumpikin vietiin tajuttomana sairaalaan, jossa Wikström vaivutettiin koomaan. Neljä viikkoa myöhemmin Ruotsin maajoukkuepelaaja heräsi kotoaan Ruotsista. Kuljetus Yhdysvalloista Ruotsiin maksoi 850 000 kruunua eli noin 83 000 euroa. Siirto onnistui sukulaisten keräämän kolehdin ansioista.


Saksassa pidätetyn Puigdemontin uskotaan paenneen Suomesta Ruotsin-laivalla – matka jatkui Renault Espacella MTV 20:21 26.03

Juuri ennen pidätystään Suomessa vierailleen entisen katalaanijohtajan Carles Puigdemontin liikkeistä ennen pidätystä on saatu uutta tietoa. Hänen uskotaan paenneen Suomesta laivalla Ruotsiin, mistä matka jatkui tila-autolla, kertoo espanjalainen El País.


Ruotsiin tulossa dieselautokieltoja – nyt syöksyvät autojen hinnat uusisuomi 08:13 26.03

Ruotsin kunnille tarjotaan mahdollisuutta ottaa käyttöön niin sanotut ympäristövyöhykkeet eli kieltää dieselautojen käyttö kaupunkien keskustoissa vuoden 2020 alusta lähtien, Kauppalehti kertoo.


Ateneumin museonjohtaja Pettersson lähtee Ruotsiin iltasanomat 15:08 21.03

Pettersson aloittaa uudessa tehtävässään elokuun alussa.


Lasse Laatusen näkökulma: Liittoneuvotteluissa edettiin Rajajoelle iltalehti 17:01 19.03

”Avainasemassa seuraavan neuvottelukierroksen rakentamisessa on osapuolten sopimuskauden aikainen yhteistyö”, kirjoittaa Lasse Laatunen. Työmarkkinakierros lähenee loppuaan. Auki ovat enää lähinnä neuvotteluja jatkava rakennusala ja sovittelussa olevat rahoitusalan, JHL:n ict- ja energia-alan sekä Laivanpäällystöliiton ulkomaanliikenteen lakkouhat. Jäänmurtajalakko väistyi. Neuvottelukierroksesta voidaan vetää analyysi.  Auki olevat sopimukset eivät enää muuta kierroksen kokonaiskuvaa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoi taannoin MTV:n haastattelussa, että kierros on eräänlainen Suomen malli. Vientialojen vetämä päänavauslinja piti varsin hyvin. Alakohtaisesti sovittujen ratkaisujen palkkatasoa nostava vaikutus on 2 vuodessa yleisesti 3,2% ja 26 kuukauden sopimuksissa 3,5 %. Vaikka taso on kilpailukyvyn kannalta korkeahko, se on kuitenkin Ruotsiin ja Saksaan verrattuna alempi ja suhteellisen kilpailukyvyn näkökulmasta parempi. Lisäksi jotkut sopimukset mahdollistavat palkoista toisin sopimisen paikallisesti. Neuvottelukierros on yksi parhaita liittokierroksia, aivan eri lihaksin hoidettu kuin vuoden 2007 katastrofikierros. Julkinen sektorikin pysyi linjassa. Keskitetyissä ratkaisuissa on aina päästy pienempiin palkankorotuksiin kuin liittoneuvotteluissa, mutta viimeiset 25 vuotta keskitetyt ovat olleet lähes kaikki kriisiaikojen ratkaisuja. Nyt liitot neuvottelivat normaalioloissa.


- vasemmisto - ”Alusta asti arvio Liike nyt Hankala parsia repaleisesta junaliikenne seisoi tunnin Kartta Nämä kuoli jäätyään matkustajajunan Liverpoolin maalitykki Mohamed löytyi kuolleena, parveke­lasit ohi Näin vähällä paha sulaminen väkivaltaan

Uutiset