Ruotsin perhesurman taustat alkavat selvitä – pitivät tilannettaan helvetillisenä: ”Elivät mahdollisesti harhaluulon vallassa” iltasanomat 23:04 20.01

Ruotsissa pohditaan, miksei kukaan ymmärtänyt, miten syvässä ahdingossa perhe eli.


Sprinttifinaalit käytiin ilman suomalaisia - Norja ja Ruotsi juhlivat Planicassa iltalehti 15:58 20.01

Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen välieräpaikat olivat parhaat suomalaissuorituksen maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailuissa Planicassa. Ruotsin Stina Nilsson jatkoi hyviä otteitaan sprinttikisoissa ja nappasi voiton myös Planicassa. Palkintopallin täydensivät norjalaiset Kathrine Rolsted Harsem ja Maiken Caspersen Falla. Krista Pärmäkoski oli päivän paras suomalaisnainen edettyään välieriin. Ensimmäisessä välierässä vauhti oli Pärmäkoskelle kuitenkin liikaa, ja suomalainen jäi ryhmänsä viimeiseksi. Pärmäkoski suoristi selkänsä jo roimasti ennen maalia huomattuaan finaalipaikan karanneen, ja eroa erän kärkinimi Fallaan kertyi yli kahdeksan sekuntia.


Vanhemmat päättivät yhdessä tappaa kaksi tytärtään – oliko mystinen oireyhtymä syynä julmaan tekoon? MTV 10:55 20.01

Ruotsin Bjärredissä Skånessa asuneet, korkeasti koulutetut vanhemmat olivat yhdessä päättäneet tappaa lapsensa ja myöhemmin itsensä, koska eivät nähneet elämässään tulevaisuutta tyttärien sairauksien vuoksi.


Rasismikohussa rypevä vaatejätti pukee Ruotsin olympiaurheilijat - kova ukaasi: ”Näin ei voi tapahtua” iltalehti 10:12 20.01

Rasismikohun keskelle ajautunut vaatejätti H&M pukee Ruotsin olympiajoukkueen. H&M julkaisi viime viikolla kohumainoksen, joka sai ihmiset raivostumaan ympäri maapalloa. Mainoksessa tummaihoisella pikkupojalla oli yllään huppari, jossa luki Coolest monkey in the jungle - Siistein apina viidakossa. Rankan kritiikin jälkeen H&M poisti kyseisen mainoksen, veti paidan pois myynnistä ja pahoitteli tapahtunutta. Tästä huolimatta Ruotsin olympiakomitea on edelleen hieman kärttyinen tapauksesta.


Ex-huippukiekkoilija veti kokaiinia ja löi krapulassa naispoliisia nyrkillä naamaan - sai tuomion iltalehti 09:32 20.01

Norjan entinen maajoukkuejääkiekkoilija on joutunut ongelmiin. Ruotsin SHL:ssäkin kiekkoillut mies hyökkäsi taannoin naispoliisin kimppuun, kun tämä oli herättänyt hänet rankan bileillan jälkeen. Norjan TV2-kanavan mukaan tähtikiekkoilija oli lyönyt naista nyrkillä naamaan ja kuristanut tätä. Poliisi oli hälytetty paikalle murtovarkausepäilyn vuoksi. Aggressiivinen käytös johti siihen, että poliisin oli pakko käyttää pamppua lätkäjätkän taltuttamiseksi. Naispoliisin kollegan saavuttua paikalle kiekkoilija saatiin lopulta käsirautoihin.


Ruotsin perhesurma: Oliko harvinainen oireyhtymä syy vanhempien julmaan päätökseen? iltasanomat 23:40 19.01

Ruotsissa on pohdittu vastausta siihen, miksi nelihenkisen perheen akateemiset vanhemmat päätyivät järkyttävään ratkaisuun.


Upeaa eleganssia! Prinsessa Sofian iltapuku sai asiantuntijalta täydet pisteet iltalehti 17:54 19.01

Ruotsin prinsessa Sofian asu keräsi kehuja. Islannin presidenttipari on ollut viime päivät vierailulla Ruotsissa. Prinsessa Sofia ilmestyi keskiviikkona yllättäen edustamaan iltatilaisuuteen, joka oli järjestetty Islannin presidenttiparin kunniaksi. Sofia ja hänen puolisonsa, prinssi Carl Philip saivat toisen lapsensa viime elokuun lopulla. Sofia palasi kuitenkin monen yllätykseksi jo vuodenvaihteen aikoihin edustustilaisuuksiin. Keskiviikkoisessa iltajuhlassa hän suorastaan hehkui mustassa upeassa leningissä. Mustaa pitsiä ja kauniita yksityiskohtia sisältäneessä Sofian mekossa oli pitkät hihat ja kauniisti laskeutuva helma.


Video: Juhamatti Aaltonen haistoi maalipaikan – näin syntyi kauden kahdeksas osuma MTV 22:50 18.01

Ruotsin SHL-jääkiekkoliigaseura Röglen suomalaishyökkääjä Juhamatti Aaltonen pääsi torstaina jälleen maalin makuun.


Ruotsin poliisi kertoo syyn ”raivostuttavalle” ilmiölle – poliisia vastaan hyökätään toistuvasti: ”Me emme aio taipua” iltasanomat 15:51 18.01

Räjähdys Malmössä on jatkumoa lukuisille hyökkäyksille poliisia vastaan.


”Ruotsin päätös liittyä Natoon olisi melkoinen järistys” - näin se vaikuttaisi Suomeen iltalehti 10:09 18.01

Näin Niinistö, Orpo ja Nato-asiantuntijat pohtivat Ruotsin mahdollista Nato-jäsenyyttä Suomen kannalta - Aaltola: ”Melkoinen järistys!” Poliitikot ja asiantuntijat kertovat, mitä Suomen pitäisi tehdä, jos Ruotsi liittyisi Natoon. Asia on ajankohtainen, sillä Ruotsissa järjestetään vaalit ensi syyskuussa, ja porvariblokin sekä maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on sanonut Ruotsin hakevan Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden kuluessa.


Niinistö nuorten tentissä: Olisihan se houkuttelevaa, jos voisi vain syöksyä etelän koneeseen MTV 09:50 18.01

Sauli Niinistö ottaa johtaakseen Suomen joukkueen ja Nita Koivisto Nuorten ääni-toimituksesta pelaa Ruotsin väreissä, kun kun pöytälätkän kiekko putoaa peliin MTV:n nuorten presidenttitentissä.


Ruotsin poliisi on ottanut kaksi kiinni liittyen räjähdykseen poliisiaseman edessä Malmössä MTV 05:28 18.01

Malmössä on otettu kiinni kaksi ihmistä epäiltynä poliisiaseman edessä tapahtuneesta räjähdyksestä. Räjähdys sattui Rosengårdin kaupunginosassa yhdeksän aikaan illalla paikallista aikaa.


Poliisiaseman edessä räjähti Malmössa - ei loukkaantuneita, kaksi miestä otettu kiinni iltalehti 01:57 18.01

Ruotsin Malmössa kuultiin kova pamaus keskiviikon ja torstain välisenä yönä. ja mukaan räjähdys tapahtui Malmössa Rosengårdin poliisiaseman edessä. Useita autoja vahingoittui ja rakennuksen ulkopinta sai roiskevaurioita, mutta ihmisiä ei tiettävästi ole loukkaantunut. Ruotsin poliisin mukaan kaksi henkilöä on otettu kiinni teosta epäiltyinä. Epäillyt tekijät ovat parikymppisiä miehiä.


Räjähdys poliisiaseman kupeessa Malmössä MTV 23:15 17.01

Ruotsissa Malmössä on tapahtunut voimakas räjähdys poliisiaseman lähellä. Asiasta kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.


Pääministeri Löfven: Ruotsi voisi käyttää armeijaa jengejä vastaan MTV 22:49 17.01

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ei sulje pois armeijan marssittamista kaduille taistelussa jengiväkivaltaa vastaan.


MTV:n vaalitentti: Sauli Niinistö ei näe ”automaattista yhteyttä” Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyydessä iltalehti 21:42 17.01

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Sauli Niinistö otti keskiviikkona kantaa MTV:n presidenttitentissä Ruotsin mahdollisen Nato- jäsenyyden vaikutuksiin Suomessa. Nato-keskustelu on viime aikoina kiihtynyt Ruotsissa, esimerkiksi maltillisen kokoomuksen johtaja Ulf Kristersson on todennut, että Ruotsi aikoo hakea Nato-jäsenyyttä jo kymmenen vuoden kuluessa. Niinistöltä tivattiin vastausta siihen, mitä Suomi tekisi, jos Ruotsi liittyisi Natoon.


Näkökulma: Presidenttiehdokkaat, haloo! Suomen Nato-jäsenyys Ruotsin demarien käsissä iltalehti 19:34 17.01

Suomalaispoliitikkojen turvallisuuspoliittinen visio kaipaa päivitystä. Ruotsissa Nato-jäsenyys näyttää nousevan syksyn valtiopäivävaalien keskeiseksi teemaksi. Oppositiosta takaisin vallankahvaan pyrkivän porvariallianssin puolueet kannattavat Nato-jäsenyyttä turvallisuuspoliittiseksi perusratkaisuksi. Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson katsoo, että Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden kuluessa. Vaikka porvaripuolueet voittaisivatkin enemmistön vaaleissa, se ei automaattisesti merkitse Nato-jäsenyyshakemuksen tekemistä. Ruotsissa on perinteisen blokkijaon molemmin puolin todettu, että Nato-jäsenyyden kaltainen perusratkaisu edellyttää laajaa kansallista yhteisymmärrystä. Niinpä ratkaisevaa onkin millaisen kannatuksen Nato-jäsenyys saa ruotsalaisten sosiaalidemokraattien parissa.


Saab investoi 50–70 miljoonaa Suomeen – tarjolla 100 työpaikkaa uusisuomi 18:36 17.01

Ruotsin puolustusteollisuuden suuryhtiö Saab ilmoitti keskiviikkona perustaneensa Tampereelle sotilastekniikkaa kehittävän teknologiakeskuksen, Talouselämä kertoo.


Missä pelottava lumi-inferno luuraa? Somehumoristit intoutuivat hersyttelemään myräkkää odotellessa MTV 18:08 17.01

Iltalehti ennakoi eilen jutussaan, että Ruotsin ja Norjan etelärajalla pauhannut lumimyräkkä leviäisi tänään raivokkaana myös Suomeen.


Suomi Ruotsin mukana Natoon 10 vuodessa? – IL: Orpo kiistää ruotsalaisväitteen kokoomuskoplauksesta uusisuomi 13:16 17.01

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kiistää, että hänen puolueellaan ja sen ruotsalaisella sisarpuolueella olisi yhteisesti sovittu aikataulua maiden Nato-jäsenyydestä.


Uutiset