Kaksi terrorioikeudenkäyntiä helmikuussa: Pariisissa iskenyt Abdeslam ja Tukholmassa iskenyt Akilov joutuvat tuomiolle iltalehti 15:57 18.12

Oikeudenkäynnit kahta korkean profiilin terroriepäiltyä alkavat helmikuun alussa Belgiassa ja Ruotsissa. Terrorioikeudenkäynti Ranskalaista Salah Abdeslamia vastaan lykkääntyy seitsemällä viikolla Belgiassa, uutistoimistot kertovat. Lykkäyksen syynä on puolustusasianajajan Sven Maryn pyyntö saada lisäaikaa tutustuakseen juttuun. Tuomari myöntyi pyyntöön ja asetti uudeksi aloituspäiväksi helmikuun 5. päivän. Oikeutta käydään maanantaista perjantaihin.


Silta-sarjan tähti harkitsi lopettamista - käsikirjoittajat saivat mielen muuttumaan iltalehti 11:36 17.12

Sofia Helin epäili Sillan kolmannen kauden kuvattuaan, onko hänellä enää mitään annettavaa. Meillä ja muuallakin menestynyt rikosdraama Silta poistuu tänään ruudusta, mutta vain pariksi viikoksi. Uudet jaksot käynnistyvät jo 1. tammikuuta. Päivämäärä - ja lähestulkoon esitysaikakin - on sama myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Neljäs tuotantokausi ei sarjan suosiosta huolimatta ollut mikään itsestäänselvyys. Tänään päättyvän kolmannen kauden jälkeen Sofia Helin harkitsi lopettamista. Näyttelijästä tuntui, ettei hänellä enää ollut mitään annettavaa roolihahmolleen. Helin esittää ruotsalaispoliisi Saga Norénia, joka lienee autistimin kirjolla.


Pikkupojat lankesivat tv-pelihoukutuksiin: Pedofiiliveljeksille maksimituomiot yli 1 000 raiskauksesta iltasanomat 15:11 15.12

Kaksi pedofiiliveljestä tuomittiin Ruotsissa ankariin vankeusrangaistuksiin jopa tuhannesta lapsen raiskauksesta.


Pikkupojat lankesivat pedofiiliveljesten tv-pelihoukutuksiin: ”Toivoin hänen olevan isäni” iltasanomat 13:43 15.12

Loppuviikosta oikeus antaa Ruotsissa tuomion kahdelle pedofiiliveljekselle.


Kuinka helppoa on viedä ase laivaan? Viking Linen tiedotuspäällikkö vastaa iltalehti 13:31 15.12

Viime yönä tapahtunut ampuminen Viking Grace -laivalla oli tiedotuspäällikkö Christa Grönlundin mukaanensimmäinen laivayhtiön historiassa. Ruotsin poliisin mukaan torstain ja perjantain välisenä yönä Turusta Tukholmaan matkalla olleella Viking Grace -laivalla yksi ihminen on haavoittunut ampumisessa. Henkilö on toimitettu sairaalahoitoon Ruotsissa.


”Pedofiiliveljekset” saivat pitkät vankeustuomiot Ruotsissa sadoista raiskauksista iltalehti 13:10 15.12

Veljistä nuorempi sai 12 ja vanhempi 14 vuoden tuomion törkeistä lasten raiskauksista. Ruotsia järkyttäneessä lasten systemaattisessa raiskausvyyhdissä on jaettu tuomiot. "Pedofiiliveljeksiksi" mediassa nimetyt ruotsalaisveljekset tuomittiin 12 ja 14 vuoden vankeuteen. Tapauksia, joissa veljekset hyväksikäyttivät lapsia seksuaalisesti, on yhteensä yli 1 000. Uhreina oli viisi lasta.


Linda Lampeniuksen kirkkokonsertissa kaaos kulisseissa - viulistin sormet eivät liikkuneet iltalehti 13:00 15.12

Linda Lampenius kertoo sosiaalisessa mediassa kirkkokonserttinsa takaiskusta. Viulisti Linda Lampenius on viime aikoina esiintynyt useissa kirkkokonserteissa. Lucian päivänä hän matkasi Ruotsista Helsinkiin esiintymään. Sen jälkeen joulukonserttikeikkaa on pukannut jälleen Ruotsissa. Lampenius on esiintynyt loppuviikolla Ruotsin Bergsjön kirkossa. Vaikka päällisin puolin keikka on ilmeisesti mennyt hyvin, on kulisseissa ollut melkoinen härdelli. Lampenius itse kutsuu tilannetta kaaosmaiseksi.


Poliisi tutkii epäiltyä ampumatapausta Viking Grace -laivalla iltalehti 12:39 15.12

Yhden ihmisen epäillään haavoittuneen ampumisessa ruotsinlaivalla perjantaiyönä. Ruotsin poliisi sai torstain ja perjantain välisenä yönä ilmoituksen, jonka mukaan Turusta Tukholmaan matkalla olleella Viking Grace -laivalla yksi ihminen olisi haavoittunut ampumisessa. Yksi henkilö on toimitettu ambulanssihelikopterilla sairaalahoitoon Ruotsissa. Iltalehti uutisoi aiemmin perjantaina, että Viking Gracella on ollut pelastus- ja viranomaisoperaatio. Viking Line vahvisti, että laivalla tapahtui välikohtaus, joka edellytti pelastushelikopterin hälyttämistä paikalle. Laivayhtiön mukaan tilanne ei aiheuttanut vaaraa kenellekään toiselle matkustajalle.


SVT: Epäilty ampuminen ruotsinlaiva Viking Gracella – yksi kuljetettiin ambulanssihelikopterilla hoitoon iltasanomat 11:29 15.12

Ruotsissa poliisi tutkii mahdollista ampumatapausta risteilyalus Viking Gracella, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.


Ruotsissa ”pedofiiliveljeksiä” epäillään sadoista lasten raiskauksista iltalehti 22:34 14.12

He houkuttelivat nuoria poikia kotiinsa videopeleillä, alkoholilla ja jäätelöllä. Poliisin ratsiassa löytyi yli 3 000 lapsipornofilmiä tällä hetkellä 37- ja 34-vuotiaiden ruotsalaisveljesten kotoa. Heitä epäillään yli sadasta lapsen raiskauksesta viimeisten 12 vuoden aikana. Oikeudenkäynti heitä vastaan on parhaillaan käynnissä. Syyttäjän mukaan ensimmäinen raiskaus tapahtui vuoden 2001 alkupuolella ja viimeisin syksyllä 2012 Västernorrlandin läänissä.


Ruotsi korottaa eläkkeen alaikärajaa kolmella vuodella – myös yläikäraja nousee MTV 15:28 14.12

Ruotsissa eläkkeen alaikäraja nousee kolmella vuodella, kertoo muun muassa Aftonbladet.


Ruotsi nostaa eläkeikää iltalehti 13:16 14.12

Ruotsi nostaa eläkeiän 64 vuoteen. Ruotsissa pääsee jatkossa tavalliselle eläkkeelle aikaisintaan 64-vuotiaana, kertovat ministerit Annika Strandhall ja Per Bolund. Edellinen työeläkkeen alaraja oli 61 vuotta. Samalla niin sanotun asumisperusteisen takuueläkkeen alaikärajaa nostetaan vuodella 66 vuoteen. Muutoksista sovittiin parlamentaarisessa neuvotteluryhmässä, ja sillä on laaja, kuuden puolueen tuki. Ainoastaan vasemmistopuolue ja ruotsidemokraatit olivat neuvotteluiden ulkopuolella.


Ruotsin asuntokupla pihisemässä tyhjiin? - Tukholman hinnat 9,5 prosenttia alas 3 kuukaudessa iltalehti 12:33 14.12

Asuntojen hinnat ovat jatkaneet nopeaa pudotustaan Ruotsissa marraskuussa. Yksityisomistuksessa olevien asuntojen hintoja kuvaava HOXSWE-indeksi heikkeni marraskuussa 2,9 prosenttia. Kolmessa kuukaudessa hinnat ovat tulleet alas 7,3 prosenttia. Tukholmassa pudotus on ollut jyrkintä. Siellä kerrostaloasuntojen hinnat laskivat marraskuussa 4,2 prosenttia. Kolmessa kuukaudessa Tukholman kerrostaloasuntojen hinnat ovat tulleet alas 9,5 prosenttia ja omakotitalojen 9,0 prosenttia.


Lukiolainen kuoli koulupuukotuksen jälkeen Tukholmassa iltasanomat 00:10 14.12

Ruotsissa 17-vuotias poika kuoli lukiossa tapahtuneen puukotuksen jälkeen keskiviikkona Tukholmassa.


Väite Helsingissä tapahtuneesta raiskauksesta käynnisti paljastusten ketjun Ruotsissa - tuore syytös liittyy alaikäiseen tyttöön iltalehti 18:45 13.12

Moa Hjelmer järkytti yleisurheilupiirejä Ruotsissa marraskuussa, kun hän kertoi tulleensa raiskatuksi Helsingissä 2011. Hjelmer kertoi #metoo-kampanjan rohkaisemana, että hänen maajoukkuetoverinsa oli raiskannut hänet yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelun jälkeen. Hjelmerin mukaan raiskaus tapahtui helsinkiläisessä hotellissa. 400 metrin juoksijan paljastus otettiin raskaasti erityisesti Ruotsissa, jossa maan yleisurheiluliiton toimintaa on tapauksen johdosta arvosteltu ankarasti. Se kun ei ottanut tapausta lainkaan tutkintaansa.


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen oppilas otettu kiinni MTV 17:17 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 17:10 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 16:59 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa MTV 16:26 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Onko suomalaishevosen sensaatiovoitto Ruotsissa ravivuoden kovin juttu? Äänestä omaa suosikkiasi! iltasanomat 15:30 13.12

IS Ravit kysyy lukijoiden mielipidettä vuoden hevosesta ja raviteosta.


Uutiset