Iso paha Berger jatkoaika.com 06:45 16.12

Jarkko Parikan taklattua Elmeri Erosta sääntöjen vastaisesti puki Martin Berger kostajan viitan harteilleen. Tällä kerralla nyrkkihipat typistyivät Ilves-puolustajan kompuroinnin myötä vain näyttäväksi hanskojenheitoksi ja siitä seuranneeksi automaattiseksi käytösrangaistukseksi.


Justyna Kowalczyk tylyttää dopingista epäiltyä urheilutähteä - vihaisessa viestissä vihjaillaan myös Marit Björgenille iltalehti 11:31 15.12

Puolalainen maastohiihtäjä Justyna Kowalczyk sivaltaa taas astmalääkettä käyttäviä urheilijoita. Kowalczykin tulilinjalla on pyöräilijä Chris Froome, jota epäillään dopingrikkomuksesta. Pyöräilyn kattojärjestö UCI tiedotti etappikisoja vuosia hallinneen Froomen näytteestä löytyneen Espanjan ympäriajon yhteydessä sääntöjenvastainen määrä salbutamolia, jota käytetään yleensä astmalääkkeenä.


Justyna Kowalczyk tylyttää dopingista epäiltyä urheilutähteä - vihainen viesti osoitettu myös Marit Björgenille iltalehti 11:31 15.12

Puolalainen maastohiihtäjä Justyna Kowalczyk sivaltaa taas astmalääkettä käyttäviä urheilijoita. Kowalczykin tulilinjalla on pyöräilijä Chris Froome, jota epäillään dopingrikkomuksesta. Pyöräilyn kattojärjestö UCI tiedotti etappikisoja vuosia hallinneen Froomen näytteestä löytyneen Espanjan ympäriajon yhteydessä sääntöjenvastainen määrä salbutamolia, jota käytetään yleensä astmalääkkeenä.


Kilpakumppani tyrmää supertähden dopingselityksen - vetosi astmaan: ”Tuntuu oudolta, että olisi ollut pahoja oireita” iltalehti 08:45 15.12

Vincenzo Nibali kommentoi Chris Froomen d-epäilyä Twitterissä. Kansainvälinen pyöräilyliitto (UCI) kertoi keskiviikkona, että Chris Froomea epäillään dopingrikkomuksesta. UCI:n mukaan Espanjan ympäriajon loppupuolella otetusta näytteestä löytyi sääntöjenvastainen määrä salbutamolia, jota käytetään yleensä astmalääkkeenä.


Vladimir Putinilta yllättävä tunnustus dopingista: ”Sääntöjen rikkomista on tapahtunut” iltasanomat 13:13 14.12

Venäjän presidentti kommentoi Kansainvälisen olympiakomitean Venäjälle antamia rangaistuksia Moskovassa pitämässä laajassa mediatilaisuudessa.


Pyöräilyn supertähteä epäillään dopingrikkeestä – näin hän selittää viattomuuttaan iltasanomat 11:07 13.12

Brittiläisen pyöräilytähden Chris Froomen dopingnäytteestä löytyi sääntöjenvastainen määrä salbutamolia.


Britannian urheilusankaria uhkaa dopingpanna - saattaa menettää Vueltan voiton: ”Astmani paheni” iltalehti 10:57 13.12

Pyöräilyn supermies Chris Froome on dopingvaikeuksissa. Chris Froomea epäillään dopingrikkomuksesta, kertoo Kansainvälinen pyöräilyliitto (UCI) verkkosivuillaan. UCI:n mukaan Froomen näytteestä on löytynyt sääntöjenvastainen määrä salbutamolia, jota käytetään yleensä astmalääkkeenä.


Otteluvalvoja Jukureiden puhuttaneesta voittomaalista: "Se oli sääntöjen mukainen" ? katso video jatkoaika.com 18:20 09.12

Jukureiden ja SaiPan välisessä ottelussa oli draamaa kerrakseen, kun mikkeliläiset voittivat lappeenrantalaiset luvuin 4-3.


Todella raukkamaista toimintaa – Liigasta tuttu maalivahti käytti jälleen sääntöjä härskisti hyväksi suomikiekko 16:50 09.12

TPS:n mestaruuskaudelta tuttu jenkkivahti David Leggio on toistamiseen urallaan sortunut raukkamaiseen sääntöjen hyväksikäyttämiseen. Leggion "kikka" on se, että jos vastustaja pääsee kahdella miehellä läpiajoon,...


Venäjän olympiapannalla kummallinen seuraus: Myös Ruotsin valmentaja saattaa saada porttikiellon - ”en ymmärrä tätä” iltalehti 21:29 06.12

Venäjän saamaa olympiapannaa varjostaa erikoinen sivujuonne, josta saattaa kärsiä myös Ruotsi, kertoo Aftonbladet. Lehden mukaan olympiakielto saattaa sääntöjen mukaan ulottua myös maan ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajaan Wolfgang Pichleriin. Saksalainen Pichler valmensi Venäjän ampumahiihdon naisten maajoukkuetta vuosina 2011-14. KOK:n lauselman mukaan panna koskee myös valmentajia ja lääkäreitä, jotka ovat olleet tekemisissä dopingepäilyjen takia suljettujen urheilijoiden kanssa. Pichlerin ajan urheilijoista Olga Zaitseva, Olga Viluhina ja Jana Romanova ovat saaneet elinikäisen osallistumiskiellon olympialaisiin.


Katso: F1-autot jälleen hurjia kilpureita – kierrosajoissa nähtiin paikoin poskettomia parannuksia suomiF1 10:44 06.12

Uudet autot ja renkaat tekivät tehtävänsä F1-autoille tämän kauden osalta. Sääntöjenlaatijoiden halu tehdä F1-menopeleistä jälleen planeetan nopeimpia kilpureita toteutui jotakuinkin täydellisesti. Sarjan rengastoimittajan Pirellin laatimissa...


20-vuotias SM-liigajuniori loukkaantui vakavasti - ”Ei ollut mitään sääntöjenvastaista” iltalehti 15:45 01.12

Keskiviikkona pelatussa HPK:n ja Jokerien välisessä nuorten SM-liigan ottelussa sattui vakava loukkaantuminen. Peli taukosi pitkäksi aikaa toisessa erässä, kun HPK:n 20-vuotias puolustaja Teemu Tenhunen loukkaantui. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalahoitoon. - Loukkaantuminen on ollut erittäin vakava, mutta hengenvaaraa ei ole, HPK:n viestintäkoordinaattori Kati Savolainen kommentoi torstaina.


Ministeriö harkitsee: roskaruualle veronkorotus tai varoitusteksti iltalehti 14:17 27.11

Maa- ja metsätalousministeriön elintarvikejohtajan mukaan suomalaiset eivät syö niin terveellisesti kuin voisivat. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta tyrmäsi sokeriveron vuosi sitten EU:n kilpailusääntöjen vastaisena, eikä veroa ole enää peritty suomalaisilta tämän vuoden aikana. Samalla eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta edellytti hallituksen ryhtymään toimiin, millä muulla tavalla terveyttä voitaisiin edistää.


Kiekkoareena: Käry kävi nuuskasta - joukkuekaverit määrittivät jatkoa varten kovan rangaistuksen iltalehti 13:25 09.11

Lukon C2-juniorijoukkueen pelaajat joutuvat jatkossa miettimään nuuskaamistaan yhä tarkemmin, kertoo Kiekkoareena. Joukkueen pelaaja oli kärynnyt nuuskan käytöstä vapaa-ajallaan. Joukkueen valmentaja Rami Sarasmäki antoi pallon joukkueen pelaajille. He päättivät yhdessä, että tällä kertaa nuuskaamisesta kiinni jäänyttä ei rangaista, mutta sääntöjen rikkomisesta seuraa jatkossa kuukausi pakkolepoa. Rauman Lukko Oy teki jo 2002 linjauksen, että seuran tapahtumien yhteydessä nuuskan käyttö on ehdottomasti kielletty. Ohjeistus koskee pelaajien lisäksi toimihenkilöitä ja työntekijöitä. Tuolloin aloite lähti Rauman Lukko Oy:n alaisuuteen kuuluvasta Lukon A-nuorten joukkueesta, josta nuuskakielto levisi lopulta myös Rauman Lukko ry:n puolelle.


Kiekkoareena: Käry kävi nuuskasta - joukkuekaverit sulkivat juniorin kuukaudeksi ulos iltalehti 13:25 09.11

Lukon C2-juniorijoukkueen pelaaja joutuu miettimään pitkään tekosiaan, kertoo Kiekkoareena. Joukkueen pelaaja oli kärynnyt nuuskan käytöstä vapaa-ajallaan. Joukkueen valmentaja Rami Sarasmäki antoi pallon joukkueen pelaajille. He päättivät yhdessä, että sääntöjen rikkomisesta seuraa kuukausi pakkolepoa. Rauman Lukko Oy teki jo 2002 linjauksen, että seuran tapahtumien yhteydessä nuuskan käyttö on ehdottomasti kielletty. Ohjeistus koskee pelaajien lisäksi toimihenkilöitä ja työntekijöitä. Tuolloin aloite lähti Rauman Lukko Oy:n alaisuuteen kuuluvasta Lukon A-nuorten joukkueesta, josta nuuskakielto levisi lopulta myös Rauman Lukko ry:n puolelle.


Ferrari-pomo tyrmäsi Ecclestonen hurjan suosimisväitteen: ”Silkkaa hölynpölyä!” iltalehti 18:59 29.10

F1-sarjan ex-pomo Bernie Ecclestone väitti tällä viikolla La Repubblica -lehden haastattelussa, että Ferraria on suosittu teknisten sääntöjen avulla. Ecclestonen mukaan näin on toimittu, koska Ferrarin menestys on eduksi koko sarjalle. Ferrarin presidentti Sergio Marchionne tyrmistyi kuultuaan Ecclestonen väitteet.


Lidlin työntekijä sai potkut Espanjassa, koska työskenteli liian ahkerasti iltalehti 17:44 29.10

Häntä syytetään vakavasta sääntöjen rikkomisesta. Espanjalainen mies, josta lehdissä käytetään nimeä Jean P., tuli töihin Lidliin säännöllisesti klo 5 aamulla, puolitoista tuntia ennen virallisen työajan alkua. Esimiehenä työskennellyt Jean P. täytti hyllyjä, hinnoitteli tuotteita, tarkisti tilauksia. Hän halusi varmistaa, että kaupassa kaikki on kunnossa, kun myyjät tulevat töihin ja liike avautuu.


Sami Helenius kertoi karun esimerkin NHL:n takavuosien tappelukulttuurista: ”Näin jätkiä, jotka eivät osanneet luistella” iltalehti 17:30 27.10

Takavuosien NHL-tappelijan Sami Heleniuksen mielestä kaukalopoliiseille, gooneille, olisi nykylätkässäkin paikkansa. Videolla Sami Helenius puhuu kohutaklauksista ja ottaa kantaa siihen, tarvitaanko jääkiekossa vielä ”kaukalopoliiseja”. Helenius toteutti kyseistä roolia muun muassa NHL-vuosinaan 1990- ja 2000-lukujen taitteessa. Hänen tehtävänsä oli suojella joukkueensa taitopelaajia ja varmistaa, että tähtien telojat kuulisivat - ja tuntisivat - kunniansa. Läksytys tapahtui kuitenkin eräänlaisten herrasmiessääntöjen rajoissa.


Max Verstappen haukkui tuomarin kisan jälkeen idiootiksi - nyt on toinen ääni kellossa iltalehti 20:51 24.10

Max Verstappen oli USA:n GP:n jälkeen erittäin tuohtunut kisan tuomaristolle, joka antoi hänelle viiden sekunnin aikarangaistuksen sääntöjen vastaisesta ohituksesta. Nyt hollantilaisella on toinen ääni kellossa. Neljäntenä ollut Verstappen ohitti Kimi Räikkösen kilpailun viimeisellä kierroksella ja nousi kolmanneksi. Palkintokorokesijoitus olisi ollut vaikean kauden läpi käyneelle hollantiselle vasta neljäs tämän vuoden osakilpailuissa.


Max Verstappen raivostui rangaistuksesta, näin Kimi Räikkönen kommentoi kohutilannetta iltalehti 08:21 24.10

Formula ykkösten Austinin osakilpailun puheenaihe oli eittämättä Max Verstappenin viimeisellä kierroksella saama aikasakko. Tuomaristo katsoi Verstappenin ohittaneen Kimi Räikkösen sääntöjenvastaisesti radan ulkopuolelta, ja viiden sekunnin rangaistus nosti suomalaisen kolmanneksi. Verstappen ja hänen taustajoukkonsa olivat rangaistuksesta täysin käärmeissään, vaikka muun muassa tuomaristoon kuuluneen Mika Salon mukaan tilanteessa ei ollut mitään epäselvää. Samoilla linjoilla oli lopulta myös Räikkönen, joka tuoreeltaan kisan jälkeen ei ollut vielä ehtinyt täysin havaita, mitä ohitustilanteessa tapahtui.


Uutiset