Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia” hs 12:50 26.06


Fernando Alonsolle ja tallitoverille murskaava tuomio juryltä - GP-viikonloppu vessasta alas iltalehti 15:52 23.06

McLaren-kuljettajat saivat tylyt 15 pykälän lähtöruuturangaistukset. Azerbaidzhanin GP:n ennakkovideo Brittitalli joutui tekemään moottorivaihdoksia ennen Bakun GP:tä, ja F1:n sääntöjen mukaisesti hintana oli lähtöruudun pudotus 15:llä sijalla siitä, mikä aika-ajon tulos on.


Sääntöjenvastainen tuomariratkaisu johti Ykkösen ottelun uusimiseen – rangaistuspotku muuttui toisen joukkueen vapaapotkuksi hs 20:08 21.06


Suojaamatta jäänyt Sami Vatanen vain näennäisesti tarjolla - Anaheim-pomo esti siirron iltalehti 07:26 19.06

Sami Vatanen oli yksi NHL:n laajennusdraftia varten suojaamatta jääneistä suomalaispelaajista. Vatasen kohtalolla on spekuloitu pitkään, joten yllätys Anaheimin tekemä ratkaisu ei ole. Sääntöjen mukaan NHL:ään ensi kaudeksi liittyvä Vegas Golden Knights voi nyt halutessaan poimia 26-vuotiaan suomalaispakin riveihinsä.


PS-piiripomoilta tyrmäys säätiöveivaukselle - "ne rahat kuuluvat puolueelle" iltalehti 05:48 15.06

PS-piirijärjestöissä tyrmätään ajatus kilpailevan eduskuntaryhmän rahoittamisesta Perussuomalaisten tukisäätiön kautta. - Tämä on varmasti seuraavassa puoluehallituksessa. Säätiön nykyisten sääntöjen puitteissa rahoittaminen tuskin on mahdollista, Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi sanoo. Niemi istuu myös puoluehallituksessa.


Yle: Käsittämätön töppäys murskasi nuoren suomalaisurheilijan SE-tuloksen - "Pahoittelen jokaisen puolesta" iltalehti 22:47 14.06

Tuusulassa toukokuussa järjestetyn Taaborin kävelyn kaikki tulokset, mukaan lukien siellä syntynyt Suomen ennätys, on hylätty, uutisoi Yle. Tulokset hylättiin sen takia, että 20 kilometrin reittiä ei ollut mittautettu sääntöjenmukaisesti etukäteen. Kilpailujohtaja Veijo Kiisken mukaan reitti oli kyllä mitattu, mutta mittauksessa olisi pitänyt käyttää yhtä SUL:n hyväksymistä noin 40:stä mittaajasta. - Reitti on mitattu kaksi päivää ennen kilpailua ja vielä kaksi kertaa kilpailupäivänä. Se tehtiin mittapyörällä, joka on kalibroitu urheilukentällä, mutta siitä ei ole virallista pöytäkirjaa, eikä sitä mitannut Urheiluliiton valtuuttama henkilö, Kiiski summasi Ylelle.


Jari-Matti Latvalalta harvinaisen raivokas purkaus: Aikoo rikkoa MM-rallin sääntöjä, jos täytyy! iltalehti 18:59 13.06

Jari-Matti Latvalalla oli Autosport-lehdessä todella painavaa sanottavaa MM-rallin tämänhetkisestä turvallisuustilanteesta. Latvala koki kovia viikonlopun Sardinian rallin 12. erikoiskokeella Monte Lernossa. Suomalaisen erikoiskoe vesittyi, kun hän jäi jumiin renkaansa hajottaneen Mads Östbergin taakse. Östberg nostatti ison pölypilven, joka esti Latvalaa ohittamasta turvallisesti. Toyota-kuski uhkasi raivoissaan jopa lopettaa MM-sarjan. Nyt Latvala kertoo Autosportilla, että koki tilanteen isoksi turvallisuusriskiksi. Tämän hetken sääntöjen mukaan tallit saavat radiossa ilmoittaa kuljettajalle turvallisuusriskeistä, mutta toisin päin se ei ole sallittua. Latvalaa sääntö ei kiinnosta.


Trafi vinkkaa miehittämättömien multikopterien lennättäjille: Näin vältät vaaratilanteet iltalehti 12:33 09.06

Sääntöjen noudattamatta jättäminen on selkeästi suurin syy miehittämättömien multikopterien aiheuttamiin läheltä piti - tilanteisiin. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehottaa multikopterien lennättäjiä muistamaan niihin liittyvät määräykset. Alkuvuoden aikana on sattunut neljä läheltä piti -tilannetta multikopterien ja miehitettyjen ilma-alusten välillä. Viime vuonna niitä sattui kuusi. Varsinaisilta yhteentörmäyksiltä on toistaiseksi vältytty.


EU-komissio esittää ulkomaisten kuskien keikkasääntöjen vapauttamista – Suomessa kuljetusala pelkää kovaa kilpailua ja vaatii suomalaistason palkkausta keikkakuskeille hs 15:40 31.05


Farmarin eläinaitaukset rakentuvat tiukkojen sääntöjen mukaan – Possujen rapsuttelu kielletty yle 17:55 29.05

Eläintautisäädökset määräävät esimerkiksi sen, mitkä eläimet saavat olla vierekkäin. Farmari-näyttelyn kotieläinkentän suunnittelu ja rakentaminen on valtava ponnistus.


Vettel raivosi käsittämättömiä kierroksia - ohitti varikkostopilla Räikkösen iltalehti 15:58 28.05

Sebastian Vettel käytti tilaisuutensa ja nousi Monacon GP:n kärkeen. Kimi Räikkönen tuli tekemään sääntöjen määräämään pakollisen varikkokäyntinsä kierroksella 34. Suomalainen oli sitä ennen taistellut kierroksella ohitettavien kanssa ja päästänyt jo kakkosena ajavan Sebastian Vettelin DRS-iskuetäisyydelle. Räikkösen onneksi DRS:stä ei vain ole juurikaan mitään hyötyä Monacossa. Räikkönen oli ajanut kisan ensimmäisen puolikkaan varsin ammattimaisesti. Lähtö onnistui täydellisesti, ja sen jälkeen Vettel on pysynyt 1-2 sekunnin päässä.


Kamerakopterin aiheuttama vaaratilanne harmittaa harrastajaa: "Temppu ihan varmasti tahallinen" yle 14:55 22.05

Sääntöjen vastaisessa korkeudessa lentänyt kamerakopteri melkein törmäsi lääkärihelikopteriin Pirkkalassa sunnuntaina.


Britannia ilmoitti pidättävänsä Assangen, jos hän jättää lähetystön iltasanomat 13:45 19.05

Britannian viranomaiset sanovat pidättävänsä Wikileaksin perustajan Julian Assangen, 45, ehdonalaissääntöjen rikkomisesta, jos hän poistuu Ecuadorin suurlähetystöstä Lontoossa.


Uutiset