Yhdysvaltain tukemat joukot mursivat Raqqan muurit kahdesta kohtaa - Isis-taistelijat estävät siviilejä pakenemasta iltalehti 08:34 04.07

Syyriassa Yhdysvaltain tukemat joukot ovat murtaneet Raqqan vanhaa kaupunkia ympäröivän muurin kahdesta kohtaa, Yhdysvaltain sotilashallinto ilmoittaa. Arviolta 2  500 terroristijärjestö Isisin taistelijaa on vetäytynyt Raqqaan, jota se pitää pääkaupunkinaan. Isisin joukot ovat viime päivinä tehneet useita itsemurhaiskuja kaupunkia piirittäviä SDF:n joukkoja vastaan. YK:n mukaan kaupungissa saattaa olla loukussa jopa 100  000 siviiliä, joita Isisin taistelijat estävät pakenemasta.


Isis entistä ahtaammalla Raqqassa -  viimeinen pakotie katkaistiin torstaina iltalehti 09:52 30.06

Yhdysvaltain tukemat joukot motittivat torstaina terrorijärjestö Isisin taistelijat Syyrian Raqqassa, kun kaupunkia piirittävät joukot katkaisivat Isisin viimeisen pakotien. Isis jäi loukkuun, kun Yhdysvaltain tukema SDF-liittouma sai haltuunsa alueita Eufrat-joen etelärannalla. Kaupungissa on yhä arviolta 2 500 Isisin taistelijaa, liittouman varakomentaja Rupert Jones arvioi. Isisin joukot ovat viime päivinä tehneet useita itsemurhaiskuja kaupunkia piirittäviä SDF:n joukkoja vastaan.


Venäjä raivostui Yhdysvalloille syyrialaishävittäjän pudottamisesta - "alue siirtyy ilmapuolustuksemme toiminnan alle" iltalehti 18:00 19.06

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut lopettavansa tapauksen vuoksi viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltain hävittäjä ampui alas Syyrian Su-22-taistelukoneen sunnuntaina Raqqassa sen jälkeen, kun Syyrian hallitus pudotti pommeja lähellä Yhdysvaltojen tukemien kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoita. Venäläisviestimien mukaan tapaus raivostutti Venäjän puolustusministeriön, joka on ilmoittanut katkaisevansa viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvalloilla ja Venäjällä on ollut onnettomuuksien estämiseksi voimassa viestinvaihtosopimus Syyrian ilmatilassa tapahtuvista operaatiosta lokakuusta 2015.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Operaatio Raqqan valtaamiseksi Isisiltä alkoi iltasanomat 11:08 06.06

Asiasta kertoi kurdi- ja arabiliittouman SDF:n edustaja.


Uutiset