Eero Heinäluoma ehdottaa MTV:llä: Suomeen 3 vaalit samana viikonloppuna uusisuomi 14:19 21.05

SDP:n kokenut kansanedustaja Eero Heinäluoma ehdottaa maakuntavaalien siirtämistä kevääseen 2019. Hän ehdottaa, että Suomessa järjestettäisiin keväällä samana viikonloppuna peräti kolmet vaalit.


Juhana Vartiainen löysi ison virheen SDP:n vero-ohjelmasta - ”suhdelukua on käytetty virheellisesti ja tarkoitushakuisesti” iltalehti 12:27 20.05

Kokoomuksen kansanedustaja, valtiotieteiden tohtori Juhana Vartiainen rusikoi ankarasti SDP:n keskiviikkona esittelemän vero- ohjelman. Vartiaisen mukaan ohjelman keskeinen argumentti on harhaanjohtava. SDP esitti vero-ohjelmassaan, että verotuksen painopistettä on siirrettävä omistuksiin, koska Suomessa omistamisen verotuksen osuus kaikista verotuloista on matalampi kuin muissa EU-maissa. - SDP:n pääargumentti ei ole pätevä. Suhdelukua on käytetty virheellisesti ja tarkoitushakuisesti. Vero-osuus kuvaa verokertymän jakaantumista kulutuksen, työn ja omistajuuden verojen mukaan. Se ei kuitenkaan kerro mitään siitä, mikä on näiden kolmen sektorin verotuskireys suhteessa muihin maihin, Vartiainen sanoo tiedotteessaan.


Halla-aho kritisoi SDP:n vaalilupauksia: "En pidä epärehellisyydestä" MTV 19:43 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä maakunta- ja eduskuntavaalit pitäisi yhdistää, jotta äänestäjät saataisiin maakuntavaaleissa liikkeelle.


Älähdys SDP:n veroideasta: ”Tavoite muuttaa Suomeen syntyminen vankilatuomioksi” uusisuomi 15:59 19.05

SDP:n viikolla esittelemän vero-ohjelman ajatus verottaa maastamuuttajan omaisuutta ennen hänen muuttoaan uuteen kotimaahansa on herättänyt vilkkaan keskustelun lauantaina.


Halla-aho kehui Huhtasaarta erittäin toivottavaksi eurovaaliehdokkaaksi – vertasi Rinteen lupauksia nigerialaiskirjeisiin iltasanomat 14:33 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vertasi Sdp:n Antti Rinteen eläkelupauksia nigerialaiskirjeisiin.


HS: Sdp edelleen suosituin, perussuomalaiset alle 8 prosentin uusisuomi 08:30 17.05

Oppositiopuolue Sdp piti ensimmäisen sijansa Helsingin Sanomien huhti–toukokuussa tehdyssä kannatusmittauksessa. Puolue keräisi äänistä 21,2 prosenttia, jos vaalit olisivat nyt. 


Reijo Ruokasen kolumni: Patamustan porvarin idea kelpaa vain demareille iltasanomat 08:08 17.05

Björn Wahlroos on niin oikeistolainen, että hänen ideansa kelpaavat parhaiten SDP:lle.


HS-gallup: SDP yhä suosituin puolue – sinisten suosio matalalla näkyvyydestä huolimatta MTV 05:51 17.05

Suurin oppositiopuolue SDP on pitänyt kärkipaikkansa Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa.


HS-gallup: SDP edelleen suosituin, kokoomus toisena iltalehti 03:03 17.05

Suhteessa eniten tippui perussuomalaisten kannatus, mutta muutokset kannatusluvuissa olivat yleisesti ottaen pieniä. Tuoreimmassa suurin puolue on SDP (21,2%) ja toiseksi suurin kokoomus (20,5%). Vielä maaliskuussa kärkipaikkaa piti kokoomus. Kolmanneksi suosituin on keskusta (15,7%) ja neljänneksi vihreät (14,2%). Viidentenä oli vasemmistoliitto (8,7%) ja sen perässä perussuomalaiset (7,7%), joiden kannatus laski suhteessa edelliseen mittaukseen nähden eniten - 0,4 prosenttiyksikköä.


HS-gallup: SDP säilyttänyt paikkansa suosituimpana puolueena iltasanomat 02:52 17.05

Suurin oppositiopuolue SDP on pitänyt kärkipaikkansa Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa.


Näkökulma: SDP:stä tuli aloiteautomaatti iltalehti 20:53 16.05

Antti Rinteen johtama SDP suoltaa nyt erilaisia aloitteita ja ohjelmia sellaista vauhtia, että hyvä jos edes vannoutuneimmat demarit pysyvät kärryillä. Keskellä aloitetulvaa voi kysyä äänestäjän kuluttajasuojan perään, kirjoittaa iltalehden Mika Koskinen. Kevään uutisia demareista: Sata euroa lisää alimpiin eläkkeisiin, 850 miljoonan euron eriarvoisuusohjelma, sosiaaliturvamalli. Keskiviikkona SDP julkisti laajan vero-ohjelman, josta valitut tiedotusvälineet tosin saivat pikku maistiaisia jo etukäteen. Voisi kuvitella, että kun puolue esittelee vero-ohjelman vajaa vuosi ennen eduskuntavaaleja, niin sillä olisi jotain tekemistä vaalien kanssa. Vaan ei ole. Rinteen mukaan Suomi 2030 -vero-ohjelmasta löytyvät ne "perusperiaatteet", joita SDP pyrkii jatkossa noudattamaan.


Rinne vastasi Orpon syytöksiin pitkällä hehtaarilistalla kokoomuksen hallitussynneistä: ”Pakkolait, aktiivimalli, leikkaukset...” iltalehti 20:50 16.05

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vastasi Facebookissa Orpon ILTV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa esittämiin syytöksiin. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kyseenalaisti ILTV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa SDP:n anteliaat vaalilupaukset sekä tiistaina julkaistun "veronkorotusohjelman". Orpon mukaan SDP:n viimeaikaiset ulostulot toteutuessaan pysäyttäisivät Suomen talouskasvun ja lisäisivät entisestään Suomen velkaantumista.


Petteri Orpolta tyly viesti Halla-aholle, perussuomalaisilla ei asiaa hallitukseen kokoomuksen kanssa - vielä kovemman raipan saa Antti Rinne iltalehti 19:29 16.05

SDP on tuoreimpien galluplukujen mukaan Suomen suosituin puolue yhdessä kokoomuksen kanssa. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kyseenalaistaa ILTV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa demarien edellytykset luoda hallituspohja. Katso videolta, miten Petteri Orpo kommentoi yhteistyömahdollisuuksia perussuomalaisten ja SDP:n kanssa. Nykyisen eduskunnan toimikausi lähenee loppuaan. Eduskuntavaalit ovat edessä ensi keväänä, ja oppositiopuolueiden puheissa on alkanut näkyä viitteitä selkeistäkin vaalilupauksista. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne närkästytti hallituspuolueet vappuna, kun lupasi puolueensa nostavan eläkkeiden vähimmäismäärää kategorisesti.


”Sdp:n pitäisi sanoutua irti aseellisesta kapinasta” iltasanomat 18:22 16.05

Dosentti Jari Ehrnrooth kehottaa sosiaalidemokraatteja edes jotenkin pahoittelemaan puolueen ryhtymistä vallankumoukseen tammikuussa 1918.


Näin SDP perustelee negatiivista palkkaveroa: ”Ihan tuntuvia summia pienituloisten ihmisten kuukausituloissa” uusisuomi 17:25 16.05

SDP kannustaisi pienituloisia työntekoon työtulotueksi tai negatiiviseksi palkkaveroksi nimitetyllä mallilla.


Yrittäjät löysivät SDP:n vero-ohjelmasta oudon kohdan: ”Sehän nimenomaan auttaa pienituloisia” uusisuomi 16:24 16.05

Suomen Yrittäjät arvioi, että SDP:n aikaisemmin keskiviikkona julkistetussa vero-ohjelmassa hyvää ovat ehdotus osinkoverotuksen veropohjan tiivistämisestä ja arvonlisäveron alarajan nostamisesta. Huonoa ovat yrittäjien mukaan ehdotukset alv:n alarajan huojennuksesta ja yrittäjävähennyksestä luopumisesta.


SDP julkaisi vero-ohjelmansa – Aktian pääekonomisti: Tarvitaan lisää selvityksiä MTV 15:20 16.05

SDP julkaisi tänään vero-ohjelmansa. Sekä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne että SDP:n verotyöryhmän puheenjohtaja Timo Harakka painottivat, että kyse on periaateohjelmasta eikä mistään vaaliohjelmasta.  Suunta on kuitenkin selkeä.


Uusi lähdevero Suomeen? – SDP:lle varovaista tukea keskustasta ja kokoomuksesta uusisuomi 13:34 16.05

Keskustassa ja kokoomuksessa ilmenee varovaista myönteisyyttä Sdp:n esitykselle instituutioiden osinkotulojen lähdeverosta. Sdp:n vero-ohjelman pääomatuloveron kiristyksiin molemmat puolueet kuitenkin suhtautuvat kriittisesti.


"Olen seurannut äärimmäisen herkkä - Afganistanissa – ainakin eduskuntakäsittelyssä epäillään kahdesta lapsen Fenton Minnesota Wildin futislegenda Aleksei huumeidenkäyttäjiin ”Tuntuu, Kautoselle MM-kisat keräsivät on aika herätä Pitkäaikainen Predatorsin apulais-GM täydennystä maalivahtiosastolle terassijuomat lämpenevät auringossa vangitsemispyyntöön

Uutiset