Eduskunnan istuntokausi päättyy tänään – moni kansanedustaja poistuu istuntosalista viimeisen kerran iltasanomat 01:34 19.03

Muun muassa keskustan Kääriäinen, sinisten Lohela ja SDP:n Ihalainen jättävät eduskunnan.


”Se olisi suora haittavero” – Sdp:n esitys huolestuttaa finanssialaa uusisuomi 19:03 18.03

Finanssiala on huolissaan, että opposition ehdottamat uudet veroaloitteet voisivat ajaa suomalaisia sijoitusrahastoja siirtymään pois Suomesta halvemman verotuksen maihin.


Suomen hävittäjäkauppa: Li Andersson erottuu joukosta – Rinne, Halla-aho ja Haavisto väläyttävät joustoa 64 koneesta uusisuomi 16:37 18.03

Suomen uusien hävittäjien tarkka määrä päätetään ensi vaalikaudella, linjaa sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne Uuden Suomen ja Alma Median vaalikoneessa.


Antti Rinteen tupo-kommentti kuohuttaa: ”Tämä on kuin pään laittamista pensaaseen” uusisuomi 08:59 18.03

Työnantajapuolen johtajat kritisoivat sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen tupo-lausuntoa.


Lihavero ärsytti Antti Rinnettä Sdp:n kokouksessa – mukaan vedettiin jopa suomalaisten koirat ja kissat iltasanomat 17:07 17.03

Antti Rinteelle tällä viikolla alkanut lihaverojupakka oli silminnähden ärsyttävä.


Rinne linjasi Sdp:n vaalilupaukset: Veronalennuksia, yleissitovuutta ja eroon aktiivimallista iltasanomat 14:56 17.03

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne lupasi sopimiseen perustuvaa työelämää, perhevapaauudistusta, aktiivimallin leikkausten perumista sekä vanhustenhoitoon lisää rahaa ja 0,7 prosentin hoitajamitoituksen.


Rinne vaatii EK:lta paluuta keskitettyyn sopimiseen ja puolustaa yleissitovuutta iltasanomat 13:52 17.03

Yleissitovien työehtosopimusten tulee jatkossakin taata kaikille palkansaajille työelämän vähimmäisturva, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.


Antti Rinteeltä vetoomus EK:lle: ”Tehkää isänmaallinen teko ja palauttakaa kansakunnan työkalupakkiin keskitetty sopiminen” uusisuomi 13:30 17.03

Sdp:n työelämäuudistusten keskiössä ovat osaamisen kehittäminen, työntekijöiden suojelun parantaminen sekä sopimisen ja yhteistyön palauttaminen. Näin linjasi puolueen puheenjohtaja Antti Rinne puheessaan puoluevaltuustolle sunnuntaina.


Setä Arkadia: Sotea kaatanut ex-marxilainen kelpaa nyt Sdp:n ehdokkaaksi iltasanomat 09:00 17.03

Oppositipuolue Sdp:ltä pääsi itku, kun hallitus erosi soten takia. Mutta sotea kaatanut ex-marxilainen, HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kelpaa Sdp:n eduskuntavaaliehdokkaaksi vastoin Sdp:n entisen puheenjohtajan Väinö Tannerin viisauksia, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Keskusta julkaisi uuden sote-mallinsa – Se muistuttaa kovasti sdp:n mallia uusisuomi 14:58 15.03

Pääministeripuolueen aseman toimitusministeristön johtajaksi vaihtanut keskusta on julkaissut uuden mallinsa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseksi. Se muistuttaa kovasti gallupjohtaja sdp:n esittelemää mallia.


Antti Rinne hermostui talouskuripuheesta – Sipilä ja Orpo kuin yhdestä suusta: ”Myrkkyä” uusisuomi 15:22 13.03

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että puolueen ajama vero-ohjelma toisi miljardin euron lisätulot ilman, että kenenkään ansiotuloverotus kiristyisi.


Poliitikkopörssi: Petteri Orpolle tyly tulos – Nuori ministeri heittämällä ohi uusisuomi 20:00 12.03

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kiusallinen tilanne Alma-kyselyn poliitikkopörssissä on nyt entistäkin kiusallisempi. Niin perussuomalaisten Jussi Halla-aho, kokoomuksen Antti Häkkänen kuin sdp:n Sanna Marinkin ovat sen sijaan kasvattaneet selvästi suosiotaan.


Eduskunnan lupaus seksuaalirikosten tuomioista jäi toteutumatta – Kansanedustaja pettyi: ”Tämä ei mahdu oikeuskäsitykseeni” uusisuomi 19:19 12.03

Eduskunnan lakivaliokunnan jäsen, sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläinen kertoo olevansa pettynyt siihen, että eduskunnan yhteinen linjaus liittyen seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden koventamiseen ei tullut täytetyks


Sdp:n Lindtman Sipilän toimitusministeristöstä: ”Kyse ei ole vastuunkannosta, vaan vastuunpakoilusta” iltasanomat 18:22 12.03

Eduskuntaryhmät totesivat, että uutta hallitusta ei ole enää järkevää alkaa muodostaa. Eduskuntaryhmät asettivat myös rajat vallattoman toimitusministeristön poliittisille päätöksille.


Sdp:ltä ehdot toimitusministeristölle: ”Mitään poliittisia ratkaisuja ei tehdä ennen kuin maassa uusi hallitus” uusisuomi 14:19 12.03

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että hänen puolueensa on valmis tietyin ehdoin hyväksymään Sipilän hallituksen jatkon toimitusministeristönä.


Näkökulma: Suomen ”salamyhkäinen” EU-menettely jatkuu – kaksi sdp-hahmoa kärkkyy komissaariksi uusisuomi 11:45 12.03

Sosialidemokraatit näyttävät gallupien valossa karkaavan omille teilleen vaalien alla. Syyt eivät niinkään löydy sdp:n kovasta kannatuksesta, vaan keskeisten kilpakumppaneiden, keskustan ja kokoomuksen rajusta alamäestä.


Keskustan lehti sanoo sen suoraan: Sipilän temppu ”vapautti keskustan vaalikentille” uusisuomi 11:09 11.03

Keskustaväki iloitsee täysin avoimesti hallituksen kaatumisesta ja Juha Sipilän (kesk) poliittisesta taidosta. Oppositiopuolue sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman nosti Yleisradion Ykkösaamussa esiin keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan riemun keskustan vaalityön saamasta nosteesta.


Uutiset