Haatainen uskoo vaaleissa loppukirin voimaan: "Teen täysillä loppuun saakka" MTV 11:23 19.01

SDP:n presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen ulkopoliittista kokemusta on kyseenalaistettu presidentinvaalikampanjan aikana. 


SDP:n puheenjohtaja MTV:n Uutisextrassa: Rinteen puheet aktiivimallista vain kovenevat – "Tämän me hoidamme" MTV 17:05 13.01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolustaa MTV:n Uutisextrassa kohuttua lausuntoaan "niskalaukauksesta".


Pöllöraadin välitilinpäätös: Vanhanen ja Haavisto kärjessä, mutta nouseeko joku heidän ohitseen? MTV 11:49 13.01

MTV:n presidenttitentit ovat nyt puolivälissä. Kuluneen viikon aikana kahdeksasta ehdokkaasta neljä kävi yksittäistenteissä: keskustan Matti Vanhanen, vasemmistoliiton Merja Kyllönen, vihreiden Pekka Haavisto ja Sdp:n Tuula Haatainen.


Tuula Haatainen: Ei asevelvollisuutta naisille – perusteena synnyttäminen ja fyysisyys MTV 12:37 11.01

MTV:n eilisen vaalitentissä SDP:n Tuula Haatainen sanoo, ettei ole olemassa erikseen sisä- ja ulkopolitiikkaa. On olemassa vain arvojohtamista.


Puheviestinnän professori Haaviston ja Haataisen vaalitentistä – "Mitään erityisen kiinnostavaa ei noussut esille" MTV 06:08 11.01

Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus arvioi, että presidentinvaaliehdokkaat ovat tähän asti tarjonneet vain vähän uusia näkökulmia keskusteluun. Eilen MTV Uutisten vaalitentissä haastattelussa nähtiin vihreiden Pekka Haavisto ja SDP:n Tuula Haatainen. 


MTV:n presidenttitentit: Haavisto vakuutti osaamisellaan, Haatainen sortui selittelyyn – "Momentum jäi käyttämättä" MTV 21:38 10.01

MTV:n vaalitentit ovat pyörähtäneet käyntiin, tänään illalla puolen tunnin grillissä nähtiin SDP:n Tuula Haatainen ja vihreiden Pekka Haavisto. Kuinka he pärjäsivät, sitä ruotii MTV:n oma "pöllöraati".


Pääkirjoitus: ”Niskalaukaus” ja värikkäät kielikuvat kuuluvat politiikkaan – ammattiloukkaantujat latistavat keskustelua iltasanomat 21:02 10.01

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne käytti termiä ”niskalaukaus” arvostellessaan työttömien aktiivimallia.


Tuula Haatainen MTV:n tentissä: Naisille ei asevelvollisuutta MTV 21:00 10.01

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen pääsee tänään vastamaan kysymyksiin MTV:n puoli tuntia kestävässä presidenttitentissä. Katso tentti yllä olevasta ikkunasta.


Vihreät haastaa aktiivimallin kahdeksan kohdan ohjelmallaan: "Hallitus vaikuttaa olevan täysin irtaantunut arjesta" MTV 11:28 10.01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne käytti aktiivimallista niskalaukaustermiä. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on hallituksen ajamasta mallista myös tyrmistynyt – kenties vähemmän räväkkäin sanankääntein.


Lasse Laatusen näkökulma: Aktiivimallin poliittinen ansa iltalehti 22:31 09.01

Sipilän hallituksen tarkoitusperät ovat varmasti vilpittömät ja hyvät. Se olisi kuitenkin voinut vilkaista historiaa ja todeta, miten työttömyysturvan kanssa on käynyt esim. Ahon, Lipposen, Vanhasen ja Kataisen hallituksille, kirjoittaa Lasse Laatunen. Äskettäin säädetystä työttömyysturvan aktiivimallista on syntynyt melkoinen meteli. Saman tien on kerätty yli 100 000 nimen kansalaisaloite, jossa aktiivimallia vaaditaan kumottavaksi. Aloite tulee aikanaan eduskunnan käsittelyyn. Hallituspuolueet ovat kääntäneet keskustelua itse asiasta SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen kansalaispalautelainaukseen ”työttömät polvilleen ja niskalaukaus”. Kyllä politiikan ongelmat ovat syvemmällä kuin Rinteen puheissa, omissa tai lainatuissa. Päätoimittaja Antti Kokkonen kirjoitti taannoin Lapin Kansan pääkirjoituksessa erinomaisen analyysin aktiivimallista, sen synnystä, ongelmista ja laajemman uudistuksen tarpeista. Kokkonen kirjoitti, että aktiivimalli on huonompi, tehottomampi ja byrokraattisempi kuin alunperin kaavaillut työttömyysturvan keston porrastukset. Ne eivät kuitenkaan 3-kantavalmistelussa kelvanneet ay-liikkeelle. Kokkonen jatkoi, että sosiaaliturvan uudistamiseksi pitäisi tehdä jotain paljon enemmän ja järkevämpää. Olen Kokkosen kanssa samaa mieltä.


Rinne puolustaa ”niskalaukaus” -kohuvertausta: kertoo siteeranneensa 50-vuotiasta korkeakoulutettua naista iltalehti 21:04 09.01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kirjoittaa Facebookissa ymmärtäneensä työttömän vertauskuvan. Kritiikistä huolimatta Rinne ei omien sanojensa mukaan kadu vertauksen käyttämistä. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne joutui kritiikin kohteeksi siteerattuaan työttömien aktiivimallista saamaansa yleisöpalautetta Aamulehden haastattelussa (5.1.). Rinne kertoi haastattelussa saaneensa palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että "hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus." Useiden poliitikkojen lisäksi Helsingin Sanomat kritisoi tänään pääkirjoituksessaan Rinteen retoriikkaa liian jyrkäksi. HS:n mukaan Rinteellä ei ole tyylitajua siinä, miten hän asioita ilmaisee.


Antti Rinne niskalaukauskohusta: ”Siteeraisin hänen sanojaan uudestaan” uusisuomi 20:10 09.01

Sanavalinnoista arvosteltu SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että toistaisi siteeraamansa niskalaukausvertauksen uudelleenkin. Hän paljastaa Facebook-päivityksessään tarkemmin kohuvertauksen taustan.


Antti Rinteeltä paljastus niskalaukauskohusta: ”Siteeraisin hänen sanojaan uudestaan” uusisuomi 20:10 09.01

Sanavalinnoista arvosteltu SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että toistaisi siteeraamansa niskalaukausvertauksen uudelleenkin. Hän paljastaa Facebook-päivityksessään tarkemmin kohuvertauksen taustan.


Juhana Vartiainen tyrmää SDP:n kritiikin aktiivimallista: "Ylimitoitettua ja teatraalista tekoloukkaantumista" MTV 19:09 09.01

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen puolusti Peter Nyman -ohjelmassa työttömyysturvan aktiivimallia. Vartiaisen mukaan kova kritiikki osoittaa, että malli vaikuttaa.


Ex-työministeri listaa KSML:ssä seitsemän keinoa, joilla työttömät saadaan töihin ”aktiivimallia” reilummin iltalehti 09:46 08.01

Ex-työministeri, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) listaa Keskisuomalaisen kolumnissaan seitsemän keinoa, joilla työttömiä saataisiin työllistettyä epäreiluksi koettua aktiivimallia reilummin. Kansalaisaloite niin sanotun työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt jo noin 115 000 allekirjoitusta. Entinen työministeri, SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen suosiota esimerkkinä siitä, että "epäreiluus ei vetele".


Ex-työministeri listaa seitsemän keinoa, joilla työttömät saadaan töihin ”aktiivimallia” reilummin iltalehti 09:46 08.01

Ex-työministeri, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) listaa seitsemän keinoa, joilla työttömiä saataisiin työllistettyä epäreiluksi koettua aktiivimallia reilummin. Kansalaisaloite niin sanotun työttömien aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt jo noin 115 000 allekirjoitusta. Entinen työministeri, SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen suosiota esimerkkinä siitä, että "epäreiluus ei vetele".


Presidentti Halonen vauhditti Haataisen ja Kyllösen vaalikampanjoita: ”Tsemppiä matkaan, mimmit!” iltalehti 07:18 08.01

Halosen mukaan SDP:n ja vasemmistoliiton presidenttiehdokkailla on ”muutosnäkymää”. Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Koko-teatteri oli sunnuntai-iltapäivällä ääriään myöten täynnä, kun presidentti Tarja Halonen, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen ja vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen keskustelivat teatterin lavalla teemasta naiset, valta ja unelmat. Iltalehti tiedusteli Haloselta tilaisuuden alussa, halusiko hän tulla vauhdittamaan läsnäolollaan Haataisen ja Kyllösen vaalikampanjoita.


SDP:n presidenttiehdokkaalta Tuula Haataiselta piikki Niinistölle: ”Minun tukijoukoissani ei ole miljonäärejä” iltalehti 05:59 08.01

Tuula Haataisen mukaan hän luottaa ”ihmisten kanssa keskustelemiseen”. SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen heitti sunnuntaina Helsingin Hakaniemessä pitämässään vaalitilaisuudessa piikin jatkokautta hakevaa tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä kohtaan. - Katsokaa ympärillenne. Ollaanko ihan samalla viivalla, kun ollaan ehdokkaina? Minun tukijoukoissani ei ole miljonäärejä, meillä on ihmisiä, jotka lahjoittavat pienistä roposistaan, Haatainen sanoi loppupuheenvuorossaan ja kertoi unelmoivansa yhteiskunnasta, ”missä aito demokratia toimii, kansalaisten ääni kuuluu ja vaikutusvalta on koko kansalla”.


Ex-työministeriltä toive Juha Sipilän hallitukselle: ”Epäreiluus ei vetele” uusisuomi 11:01 07.01

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri ja SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen sanoo, että työttömyys on edelleen vakavin suomalaisen eriarvoisuuden lähde.


Huomio niskalaukaus-kohusta: ”Hallitus se tässä ihmisiä kyykyttää” uusisuomi 10:13 07.01

Vihreiden kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan aktiivimalliin liittyvässä keskustelussa pitäisi palata itse asiaan sen sijaan, että puidaan SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen kohua aiheuttanutta lehtihaastattelua.


Uutiset