Kangasalan omakotitalopalosta nostettu syytteet – IS: 30-vuotias nainen epäiltynä kahden sukulaisen murhasta MTV 13:28 15.03

Kangasalan viime marraskuisesta omakotitalopalosta on nostettu syytteet kahdesta murhasta, syyttäjä vahvisti STT:lle torstaina.


Nuorisosäätiön toimitusjohtajuuden jättävä Aki Haaro eroaa Maaseudun säätiön asiamiehen tehtävästä MTV 13:43 14.03

Nuorisosäätiön toimitusjohtajuuden jättävä Aki Haaro eroaa Maaseudun säätiön asiamiehen tehtävästä omasta pyynnöstään. Asiasta kertoo Maaseudun säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Korkeaoja STT:lle.


Sankka sumu viivästyttää lentoja Helsinki-Vantaalla MTV 17:21 13.03

Helsinki-Vantaan lentoliikenteessä on odotettavissa tänään viivästyksiä sankan sumun vuoksi, ilmoittaa Finavia. Sumun vuoksi on määrätty liikennerajoituksia, kerrottiin Finaviasta STT:lle.


Metroliikenne takkuili aamulla – aikatauluihin pääseminen voi kestää koko päivän iltasanomat 10:45 12.03

Pääkaupunkiseudulla metroliikenne oli aamulla kokonaan poikki junarikon vuoksi noin 20 minuuttia. Metrojunat pääsivät liikkeelle noin kello 7.50, kerrottiin metrovalvomosta STT:lle.


Jyrki Katainen: Trump yrittää ”ase ohimolla” -neuvotteluja EU:n kanssa iltasanomat 19:36 11.03

Yhdysvallat ei voi kiristää tullipäätöksellä EU:lta myönnytyksiä kauppapolitiikassa, sanoo Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) STT:lle.


Presidentti Niinistö STT:lle: Laajempi kauppasota olisi Suomelle erittäin vahingollinen iltalehti 18:19 09.03

Niinistö ei kuitenkaan usko Donald Trumpin päätöksen tuontitullien korotuksesta olevan lopullinen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toteaa antamassaan haastattelussa, ettei Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin määräämistä tuontitullien korotuksista koidu Suomelle välittömiä uhkia, mutta mahdollinen laajempi kauppasota olisi vientivetoiselle Suomelle erittäin vahingollinen. - Kun tuo tullien ja kaupan esteiden pää on avattu, niin toki on aina olemassa vaara, että tilanne eskaloituu, Niinistö sanoo STT:lle.


Kaleva, Kauppalehti ja Ilta-Sanomat saivat Julkisen sanan neuvostolta langettavan – STT:lle vapauttava asianajaja-uutisoinnista MTV 15:25 08.03

Kaleva, Kauppalehti ja Ilta-Sanomat ovat saaneet Julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettavan päätöksen. Kalevaa huomautettiin piilomainonnasta, Kauppalehteä sidonnaisuuksista kertomatta jättämisestä ja Ilta-Sanomia olennaisesta asiavirheestä.


Kaleva-lehti sai Julkisen sanan neuvostolta langettavan piilomainonnasta – STT:lle vapauttava asianajaja-uutisoinnista MTV 14:30 08.03

Kaleva-lehti sai Julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettavan päätöksen piilomainonnasta ja mainonnan merkitsemisestä. Lehti julkaisi marraskuussa sivun kokoisen mainoksen, jota ei ollut merkitty mainokseksi.


Pääministeri Sipilä STT:lle Väyrys-sotkuista: ”Tietyllä tavalla surullistakin” iltalehti 14:36 03.03

Pääministerin mukaan Väyrysen erottaminen kansalaispuolueesta ei ”vaikuta keskustan juoksuun millään lailla”. - On tietyllä tavalla surullistakin, että pitkä ura saa tällaisen näytelmän tähän vaiheeseen, pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi Paavo Väyrysen erottamista kansalaispuolueesta STT:lle Ähtärissä, missä Sipilä puhui Pandatalon avajaisissa. Sipilän mukaan Väyrysen erottaminen kansalaispuolueesta - jonka Väyrynen itse perusti 2016 - ”ei vaikuta keskustan juoksuun millään lailla”.


Väyrynen: Erottaminen puolueesta laiton – tehty tekaistuin perustein MTV 13:23 03.03

Kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen kommentoi STT:lle, että hänen erottamisensa puolueesta tehtiin tekaistuin perustein ja että erottamiskokous oli laiton.


Väyrynen STT:lle: Erottaminen puolueesta laiton – tehty tekaistuin perustein MTV 13:23 03.03

Kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen kommentoi STT:lle, että hänen erottamisensa puolueesta tehtiin tekaistuin perustein ja että erottamiskokous oli laiton.


Metrovuorot epäsäännöllisiä aamulla – raiteilla este Itä-Helsingissä MTV 07:39 27.02

Helsingin metron aikataulut ovat aamulla epäsäännöllisiä, koska Itä-Helsingissä joudutaan käyttämään yhtä raidetta molempiin suuntiin välillä Kontula–Mellunmäki. Metrovalvomosta kerrottiin STT:lle, että raiteilla on este.


STT: Sipilä ei vaadi Lindéniltä selvitystä Ugandan-matkasta iltalehti 14:10 23.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei vaadi kokoomuksen entiseltä kansanedustajalta ja ministeriltä Suvi Lindéniltä selvitystä kohutusta Ugandan-matkasta. Sipilä sanoo STT:lle, että valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt. Suomen hallituksen kannalta asia on Sipilän mukaan nyt loppuun käsitelty. - Uskon, että Patria on toiminut nyt kuten pitääkin toimia. Ihmisiä on erotettu tai lähtenyt yhtiöstä tämän casen vuoksi. Meidän puolelta asia Patriaan päin on loppuun käsitelty, Sipilä sanoo.


IL kysyi Panu Rajalalta ahdistelusyytöksistä ja Kallion lukion ex-opettajasta - tuohtunut professori: ”Jos ohjaajilla on ollut jotain reipasotteisuutta...” iltalehti 13:24 23.02

Professori Panu Rajala kommentoi Iltalehdelle seksuaalisen häirinnän vuoksi irtisanotun opettajan tapausta sekä häneen itseensä kohdistuneita ahdistelusyytöksiä. Rajala pitää koko kohua huvittavana, ärsyttävänä ja valitettavana. Skandaali Kallion lukion irtisanotun opettajan ympärillä jatkuu. Lehtori sanottiin tammikuussa irti seksuaalisen häirinnän vuoksi. 18 opiskelijaa ja kaksi opettajaa kertoivat viime vuoden marraskuussa STT:lle, että miespuolinen teatteriopettaja oli ahdistellut opiskelijoita vuosien ajan. Sama opettaja oli toiminut vuosituhanteen vaihteessa Tampereen yliopistossa opettajana. Teatterin ja draaman tutkimuksen opiskelijat kertovat nyt , että tuolloin oppiaineen professorina toimi Panu Rajala, eikä oppiaineessa ollut Rajalan ja opettajan lisäksi muita vakituisia henkilökunnan edustajia.


Patrian neuvottelukunnan Wallinheimo STT:lle Lindénistä- ”Hänellä olisi hieman tarvetta selittää tätä julkisesti” iltalehti 22:02 22.02

Patrian neuvottelukunta toivoo, että Patriassa päästään mahdollisimman pian keskittymään normaaliin työhön. Video: Suvi Lindén palaa Egyptistä Ouluun torstai-iltana. Patrian neuvottelukunta kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, Patria kertoo tiedotteessaan. Neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa menehtyneen liikemiehen omaisille.


Ministeri Lintilä: Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhdistä iltalehti 14:05 20.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) kertoo, että puolustustarvikeyhtiö Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhtiin liittyvistä asioista. Lintilä sanoi ensin STT:lle saaneensa yhtiön johdolta tänään uuden selvityksen. Ministeri vahvistaa asian myös Iltalehdelle. Iltalehti kertoi tänään, että Ugandassa surmansa saanut liikemies oli tehnyt Patrian kanssa yhteistyötä myös Romanian panssariajoneuvotarjouksessa.


Lintilä STT:lle: Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhdistä iltalehti 13:57 20.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) kertoo STT:lle, että puolustustarvikeyhtiö Patria julkistaa huomenna yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhtiin liittyvistä asioista. Lintilä sanoo STT:lle saaneensa yhtiön johdolta tänään uuden selvityksen. Iltalehti kertoi tänään, että Ugandassa surmansa saanut liikemies oli tehnyt Patrian kanssa yhteistyötä myös Romanian panssariajoneuvotarjouksessa.


Ministeri Lintilä STT:lle: Patria julkaisee Uganda-selvityksen huomenna iltasanomat 13:27 20.02

Ministeri Lintilän mukaan Patria julkaisee yksityiskohtaisen selvityksen huomenna keskiviikkona.


Syyttäjä: Sarjahukuttaja ymmärsi tekonsa seuraukset ja on erittäin vaarallinen MTV 10:54 20.02

Sarjahukutuksista käräjäoikeudessa tuomittu mies oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa seuraukset, kertoo kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen STT:lle. Lisäksi mies todettiin hänelle tehdyn vaarallisuusarvion mukaan erittäin vaaralliseksi. Hovioikeus antaa tuomionsa myöhemmin.


Uutiset