Infektiolääkäriltä tyly arvio Savonlinnan tuhkarokkotapauksesta: "Kahdeksan vaaran päivää edessä" iltalehti 17:31 28.06

Ensimmäiset mahdolliset tartunnat Savonlinnan tuhkarokkotapauksessa alkavat itämisajan perusteella ilmaantua torstaista alkaen, Mikkelin ja Savonlinnan keskussairaalan infektioylilääkäri Sakari Vuorinen kertoi STT:lle keskiviikkona. Savonlinnassa on hoidettu sairaalassa tuhkarokkoa sairastavaa miestä, ja mahdollisesti alttiiksi tartunnalle joutuneita käydään yhä läpi. - Kahdeksan päivää tästä eteenpäin on näitä vaaran päiviä, jolloin uusia tartuntoja voi ilmaantua, Vuorinen kommentoi.


Mies hukkui Raaseporin venesatamassa iltalehti 15:20 27.06

Raaseporissa iäkäs mies löydettiin hukkuneena maanantaina iltapäivällä Kolaholmin venesatamasta. Sivulliset olivat löytäneet hukkuneen ja nostaneet tämän pois vedestä. Poliisin mukaan vainaja oli 1940-luvulla syntynyt mies. Hän oli lähtenyt vesille omalta mökiltään soutuveneellä noin tuntia ennen löytymistään, kertoi rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista tiistaina STT:lle. Läheltä vainajan löytymispaikkaa löytyi myös hänen veneensä.


Teemu Selänne sai ikimuistoisen puhelinsoiton: "Menin lähes sanattomaksi" iltalehti 22:39 26.06

Teemu Selänteestä tulee marraskuussa Jari Kurrin jälkeen kautta aikojen toinen suomalainen, joka aateloidaan Toronton Hockey Hall of Fameen. Jääkiekkoilun arvostetuimpaan kunniagalleriaan valittiin myös Selänteen monivuotinen tutkapari Paul Kariya, Mark Recchi ja Dave Andreychuk sekä naiskiekon legenda Danielle Goyette, Boston Bruinsin omistaja Jeremy Jacobs ja valmentaja Clare Drake. - Tämä on suurin mahdollinen kunnianosoitus, jonka jääkiekkoilija voi saada ja mahtava kruunu uralleni, Selänne sanoi STT:lle.


Teollisuusliiton Aalto: Suomen malli kariutui jo talvella, samanlaista tuskin tulossa iltalehti 17:01 26.06

Vientivetoinen työmarkkinamalli, niin sanottu Suomen malli, kariutui jo talvella, kun Metsäteollisuus irtautui siitä ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK irtisanoi keskusjärjestösopimukset, sanoo uuden Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto STT:lle. Aallon mukaan Suomen mallia ei Teollisuusliiton toimesta näytä olevan tulossa. Syksyn neuvotteluissa on kuitenkin mahdollista löytää yhteinen näkemys palkankorotusten tasosta, Aalto uskoo.


HS: Lindströmin erityisavustaja yritti viedä somalijärjestöiltä tuet – Puisto: "En sooloillut, noudatin käskyjä" iltasanomat 13:36 26.06

Työministeri Jari Lindströmin (st) entinen erityisavustaja Sakari Puisto (ps) kertoo STT:lle, että hän on noudattanut käskyjä ehdottaessaan somalitaustaisten kansalaisjärjestöjen avustusten poistamista.


Suomalaisten opiskelijoiden rakentama Aalto-satelliitti laukaistiin avaruuteen onnistuneesti iltalehti 08:26 23.06

Satelliitti Aalto ykkönen lähti matkaan aamuseitsemältä Suomen aikaa. Opiskelijoiden rakentaman satelliitti Aalto ykkösen laukaisu on sujunut hyvin. Useita satelliitteja kuljettanut raketti laukaistiin aamuseitsemältä Suomen aikaa. Raketti laukaistiin avaruuteen Intiasta. - Laukaisu onnistui erittäin hyvin. Kaikki meni täsmälleen etukäteen lasketun mukaisesti, kertoo projektin vetäjä, apulaisprofessori Jaan Praks STT:lle. Aalto-1 irrotettiin omalle radalleen suunnitelmien mukaisesti raketin lennettyä noin kaksikymmentä minuuttia.


Juhannuksen menoliikenne sujui maanteillä - odotettua rauhallisempaa iltalehti 22:56 22.06

Juhannuksen menoliikenne oli torstaina maanteillä sujuvaa ja odotettua rauhallisempaa, arvioitiin valtakunnallisesta tieliikennekeskuksesta Tampereelta illalla. Sen sijaan moni rautateitse matkaan lähtenyt koki illalla ongelmia. Junat myöhästelivät kaksikin tuntia pääradan järjestelmävian takia. Rataliikennekeskuksesta arvioitiin myöhään illalla STT:lle, että vika saadaan korjattua aamuun mennessä.


Laajassa petossarjassa käytettiin vuonna 2011 tietomurrossa vuodettuja tietoja - vahinkoa yli 40  000 euroa iltalehti 17:38 22.06

Poliisi epäilee: Pariskunta osti väärillä tiedoilla puhelimia ja vaatteita ja myi ne eteenpäin. Helsingin poliisi on paljastanut laajan petossarjan, jossa käytettiin vuonna 2011 tehdyssä tietomurrossa vuodettuja tietoja. Epäiltyjä rikoksia on yhteensä yli 200, muun muassa tilauspetoksia, petoksen yrityksiä, identiteettivarkauksia ja väärennöksiä, kertoi tutkinnanjohtaja Hannu Kortelainen STT:lle. - Pääosin petoksella tilatut tuotteet olivat puhelimia, viihde-elektroniikkaa ja vaatteita, jotka pariskunta myi eteenpäin, poliisi kertoi tiedotteessa.


KRP: Supon uhka-arvion ja Helsingin terroriepäilyn välillä ei suoraa yhteyttä iltalehti 12:25 20.06

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että Helsingin Temppeliaukion kirkkoon mahdollisesti kohdistuvalla terrori-iskun uhalla ei ole suoraa yhteyttä suojelupoliisin (supo) viimeviikkoisen uhka-arvioon. Supo kertoi keskiviikkona, että terrori-iskujen uhka Suomessa on suurempi kuin koskaan. Sunnuntaina Helsingin poliisi jahtasi epäiltyä Temppeliaukion kirkon ympäristössä useiden tuntien ajan, ja maanantaina KRP kertoi epäilevänsä, että Temppeliaukion kirkkoa kohtaan olisi valmisteltu terroristista tekoa. - Tämän uhan osalta voidaan todeta, että se tuli viranomaisten tietoon vasta tuon arviotason tiedon jälkeen. Eli näillä ei ole siinä mielessä yhteyttä, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala sanoo STT:lle.


STT:n tiedot: Aarnion autotallista löytyi noin kymmenen tietolähteen paperit - Aarnio vetoaa vahinkoon iltalehti 18:37 19.06

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion autotallissa ovat lojuneet noin kymmenen tietolähteen paperit, selviää STT:n tiedoista. Ottamatta kantaa tietolähteiden määriin Aarnio vahvistaa tiedot, joiden mukaan paperit ovat ajalta ennen ensimmäistä virkarikostutkintaa eli vuotta 2007. Aarnio sanoo, että paperit päätyivät autotalliin vahingossa poliisin kahden muuton seurauksena. - Kaikki oli asianmukaisesti kassakaapeissa, kunnes muutimme Itä-Pasilaan väistötiloihin. Emme saaneet siirrettyä kassakaappeja sinne, joten jouduimme siirtämään kaiken sisällön, Aarnio sanoo STT:lle.


Hallituskriisin hoidosta yhdeksän kantelua oikeuskanslerille - "On epäilty, onko Soini ollut rehellinen" iltalehti 13:00 19.06

Viimeviikkoisen hallituskriisin hoidosta on tehty tähän mennessä yhdeksän kantelua oikeuskanslerille, kertoo esittelijä Laura Pyökäri STT:lle. Hänen mukaansa kanteluissa pyydetään selvittämään muun muassa sitä, toimittiinko oikein, kun hallitus sai jatkaa. - Yksi kantelu alkaa siten, että kantelen pääministeri Juha Sipilän ja osan hallituksen ministereiden ratkaisusta jatkaa samalla kokoonpanolla.


Hallituskriisin hoidosta yhdeksän kantelua oikeuskanslerille –?”On epäilty, onko Soini ollut rehellinen” iltasanomat 12:30 19.06

Viimeviikkoisen hallituskriisin hoidosta on tehty tähän mennessä yhdeksän kantelua oikeuskanslerille, kertoo esittelijä Laura Pyökäri STT:lle.


Juho Eerolan avustaja varasi suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen itselleen iltalehti 06:49 17.06

Uusi vaihtoehto -ryhmästä ponnistavalle puolueelle mietitään parhaillaan sopivaa nimeä. Perussuomalaisten kolmannen varapuheenjohtajan Juho Eerolan edustakunta-avustaja Vilhelm Junnila on varannut suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen itselleen. Asia käy ilmi Viestintäviraston verkkotunnushausta . Junnila on toiminut aikaisemmin sekä Eerolan että kansanedustaja Simon Elon avustajana, mutta Junnilan työsuhde Elon kanssa päättyy, Elo kertoo STT:lle. Elo on nykyisin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja.


Uuden vaihtoehdon Simon Elo: Nuiva manifesti ei ole kovin radikaali nykytilanteessa iltalehti 21:19 16.06

Perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo arvioi STT:lle, että monikulttuurisuuden ja maahanmuuttopolitiikan vuonna 2010 kyseenalaistanut nuiva manifesti ei ole kovin radikaali tämän päivän valossa. Simon Elo ei itse ole allekirjoittanut nuivaa manifestia, mutta hän ilmoitti vuonna 2010 blogissaan olevansa manifestin teesien takana. Muun muassa perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kuuluivat manifestin allekirjoittajiin. - Toki olen monista asioista sen (manifestin) kanssa samaa mieltä, enkä sitä kiistä, olen edelleen. Mutta jos sitä katsoo nyt vuosien jälkeen, niin monet sen linjaukset ovat suht maltillisia verrattuna siihen, mitä monessa Euroopan maassa on linjattu ihan lainsäädäntötasolla, sanoo Elo STT:n haastattelussa.


Kansanedustaja Veera Ruoho erosi virallisesti perussuomalaisten ryhmästä iltalehti 11:12 16.06

Kansanedustaja Veera Ruoho on eronnut virallisesti perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Ruoho kertoo STT:lle, että hän on selvittänyt asian ryhmän pääsihteerin Antti Valppaan kanssa. Ruoho sanoo haluavansa harkita jatkoa rauhassa. Perussuomalaisista irtautuneeseen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo viestitti aamulla STT:lle, että ryhmään ei ole tullut uusia jäsenhakemuksia.


Uuteen vaihtoehtoon ei ole tullut uusia jäsenhakemuksia iltalehti 08:45 16.06

Perussuomalaisista irtautuneeseen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään ei ole tullut uusia jäsenhakemuksia. Perussuomalaisista irtautuneeseen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään ei ole tullut uusia jäsenhakemuksia. Ryhmään kuuluvat nyt ne 20 kansanedustajaa, jotka olivat tiistaina perustamassa ryhmää. Uusi vaihtoehto -ryhmä pitää tänään puoliltapäivin ylimääräisen kokouksen. Asialistalla on muun muassa talousasioita ja päätös ryhmäkansliasta, viestitti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo STT:lle.


Suomen lähistöllä havaittu viime päivinä poikkeuksellisen paljon venäläisiä sotilaslentokoneita - Ilmavoimat julkaisi kuvat koneista iltalehti 17:08 15.06

Itämeren ja Suomenlahden ilmatilassa on ollut liikkeellä viime päivinä poikkeuksellisen paljon sotilaskoneita, kertoo Ilmavoimat. Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät ovat eilisen ja tämän päivän aikana tunnistaneet ja kuvanneet alueella useita venäläisiä sotilaslentokoneita. Ilmavoimat kertoo STT:lle, että Suomen ilmatilaa ei ole loukattu, vaan koneet ovat lentäneet kansainvälisessä ilmatilassa.


Suomen lähistöllä havaittu viime päivinä poikkeuksellisen paljon venäläisiä sotilaslentokoneita iltalehti 16:56 15.06

Itämeren ja Suomenlahden ilmatilassa on ollut liikkeellä viime päivinä poikkeuksellisen paljon sotilaskoneita, kertoo Ilmavoimat. Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät ovat eilisen ja tämän päivän aikana tunnistaneet ja kuvanneet alueella useita venäläisiä sotilaslentokoneita. Ilmavoimat kertoo STT:lle, että Suomen ilmatilaa ei ole loukattu, vaan koneet ovat lentäneet kansainvälisessä ilmatilassa.


Muutama ps-kansanedustaja miettii vielä suuntaansa - Simon Elo: Uusi vaihtoehto -ryhmässä käsitellään huomenna uusia jäseniä iltalehti 14:28 15.06

Kansanedustaja Mika Niikko harkitsee, jääkö perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Mika Niikko todennäköisesti jatkaa perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, mutta sanoo tekevänsä vielä lopullisen päätöksen ja ilmoittavansa asiasta huomenna. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Arja Juvonen puolestaan ilmoitti aiemmin, ettei aio liittyä Uusi vaihtoehto -ryhmään. Juvonen kertoi STT:lle aikovansa miettiä tovin, miten seuraavaksi suuntautuu.


Uutiset