Puolustusvoimien tiedustelupäällikön mukaan HS:n tiedustelu-uutinen vilisee virheitä - ”yksityiskohtiin en voi mennä” iltalehti 18:58 16.12

Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho kommentoi Iltalehdelle, että Helsingin Sanomien tiedustelu-uutinen, jonka julkaisu on käynnistänyt rikostutkinnan, on paitsi mahdollisesti lainvastainen, myös virheellinen. Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho väittää, että Helsingin Sanomien lauantaina julkaistu, keskusrikospoliisin rikostutkinnan käynnistänyt uutinen Puolustusvoimien tiedustelutoiminnasta on virheellinen. Ohra-aho kommentoi asiaa ensin STT:lle:


Rankkaa kritiikkiä suurmoskeijalle: Vapaavuori: ”kantani ei ole muuttunut” iltalehti 20:15 09.12

Helsingin ylin poliitikko, pormestari Jan Vapaavuori (kok) sanoo, että hän vastustaa edelleen suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin. Vapaavuori kertoi asiasta Twitterissä myöhään perjantaina. Suurmoskeijahanke on puhuttanut myös laajemmin. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Toni Alaranta korosti tänään STT:lle antamassaan lausunnossaan, että Persianlahden maista ei tule suuria rahasummia ilman taustaoletuksia.


Uponnut luotsivene makaa 20–30 metrin syvyydessä – turman syy on yhä arvoitus MTV 17:07 09.12

Meren pohjaan eilen Suomenlahdella uponneen luotsiveneen vakaus on onnettomuustutkinnassa keskeinen asia. Näin sanoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle.


Luotsiveneturman tutkinnassa keskitytään veneen vakauteen: "Veneet on suunniteltu toimimaan paljon vaikeammassakin säässä" MTV 11:36 09.12

Meren pohjaan eilen Porvoossa uponneen luotsiveneen vakaus on onnettomuustutkinnassa keskeinen asia, sanoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle.


Onnettomuustutkintakeskus: Kaatuneen luotsiveneen vakautta selvitetään iltasanomat 11:30 09.12

Meren pohjaan eilen Porvoossa uponneen luotsiveneen vakaus on onnettomuustutkinnassa keskeinen asia, sanoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle.


Pirkko Mattila: Selvitys maahanmuuton kustannuksista julkaistaan vielä tämän vuoden puolella iltalehti 09:01 08.12

Juha Sipilän (kesk) hallituksen on määrä selvittää maahanmuuton kustannukset. Hanke kirjattiin hallitusohjelmaan. - Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon, hallitusohjelmassa todetaan. Selvityksen oli määrä valmistua toukokuussa, mutta tuolloin kerrottiin, että selvitys valmistuu aikaisintaan syyskuun lopussa. Ylitarkastaja Jere Päivinen sosiaali- ja terveysministeriöstä kommentoi asiaa STT:lle heinäkuun alussa. Hänen mukaansa selvitys julkaistaan aikaisintaan syyskuun lopulla.


Varas kähvelsi Suomen lippuja itsenäisyyspäivänä Helsingin Lauttasaaressa – varkaudesta voi saada sakkoja MTV 16:49 07.12

Helsingin Lauttasaaressa varastettiin itsenäisyyspäivänä lukuisia Suomen lippuja. Eri taloyhtiöiden saloista hävisi yhteensä 25 lippua, kertoi Vattuniemen kiinteistönhoidon huoltomies John Ranko STT:lle.


KRP lähetti asiantuntijan auttamaan Maltan toimittajamurhan tutkimuksissa MTV 19:29 05.12

Keskusrikospoliisi lähetti Maltalle kokeneen tutkijan avustamaan Maltan toimittajamurhan tutkimuksissa, kertoi KRP:n päällikkö Robin Lardot STT:lle tiistaina. Toimittaja ja bloggari Daphne Caruana Galizia kuoli Maltalla autonsa räjähdyksessä lokakuun puolivälissä.


Siikalatvan kunta päätti luopua terveysaseman perustamisesta Ouluun iltasanomat 19:23 04.12

Siikalatvan kunnanhallitus on päättänyt luopua terveysaseman perustamisesta Ouluun, kertoo Siikalatvan kunnanjohtaja Pauli Piilma STT:lle.


Vantaan pubiampumisessa haavoittunut Timo kertoo dramaattisista hetkistä: ”Luoti meni lapaluusta läpi” iltasanomat 15:43 04.12

Vantaalla ammuttiin pubissa kolmea miestä viime yönä. Nyt yksi heistä kertoo STT:lle, mitä oikein tapahtui.


Opetus­ministeri käynnisti selvityksen Kallion lukion lehtoriin liitetyistä häirintä­väitteistä – ”Olen lukenut uutisia hyvin järkyttyneenä” iltasanomat 23:33 06.11

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) sanoo STT:lle, että nyt tulee selvittää, onko nuorten kertomukset opettajan häirinnästä jätetty huomiotta vuosien varrella.


Kallion lukio vei opettajaan kohdistuvat ahdisteluepäilyt poliisille ja lastensuojeluun iltalehti 17:06 06.11

Useat opiskelijat ovat kertoneet Kallion lukion opettajan oppilaisiin kohdistamasta seksuaalisesta häirinnästä. STT uutisoi sunnuntaina, että eriasteinen seksuaalinen häirintä on jatkunut 2000-alusta saakka Kallion lukiossa. 18 opiskelijaa ja kaksi opettajaa on kertonut STT:lle yhden opettajan epäasiallisesta käytöksestä. Opiskelijat kertovat esimerkiksi seksuaalissävytteisistä oppitunneista, asiattomasta palautteesta ja oudosta suhteesta nuoreen opiskelijaan.


Kallion lukion entiset opiskelijat muistelevat opettajan kyseenalaista käytöstä - ”Himon esittäminen kuului joskus harjoitteisiin liian selkeästi, tirkistelynomaisesti” iltalehti 22:10 05.11

Opiskelijat kertovat esimerkiksi seksuaalissävytteisistä oppitunneista, asiattomasta palautteesta ja oudosta suhteesta nuoreen opiskelijaan. Samaan aikaan opettaja oli kuitenkin arvostettu työssään ja monet ovatkin järkyttyneitä ilmitulleista syytöksistä. Kallion lukion miesopettajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Suomen tietotoimiston mukaan eriasteinen seksuaalinen häirintä on jatkunut 2000-alusta saakka. 18 opiskelijaa ja kaksi opettajaa on kertonut STT:lle opettajan epäasiallisesta käytöksestä. Iltalehti haastatteli kolmea Kallion lukiossa opiskellutta henkilöä. Osan kokemukset ovat samankaltaisia kuin STT:n haastattelemien naisten kertomukset, joissa esimerkiksi Niinana esittäytyvä nainen kertoo päätyneensä terapiaan kokemustensa vuoksi. Toisaalta opettajan kerrotaan olleen myös arvostettu ja pidetty henkilö.


Kampanjapäällikkö: Sauli Niinistön vaalibudjetti on 1–1,5 miljoonaa euroa iltasanomat 15:06 28.10

Sauli Niinistön vaalibudjetti tulevissa presidentinvaaleissa on noin 1–1,5 miljoonaa euroa, kertoo Niinistön kampanjapäällikkö Pete Pokkinen STT:lle.


Puolustusvoimien maastoajoneuvo jälleen kolarissa Raaseporissa - osui henkilöautoon iltalehti 11:36 27.10

Puolustusvoimien maastoajoneuvo ja henkilöauto ovat kolaroineet Raaseporissa aamupäivällä. Ajokit törmäsivät Dragsvikintien ja Raaseporintien risteyksessä ennen kello 11:tä. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi, kertoi päivystävä palomestari STT:lle. Maastoajoneuvossa ei syntynyt henkilövahinkoja.


Raaseporin turman uhreja muistetaan illalla Tammisaaren kirkossa iltalehti 01:42 27.10

Raaseporin tasoristeysturman tutkinta jatkuu tänään. Tutkinnanjohtaja komisario Ilkka Kantola kertoo poliisin muun muassa lähettävän oikeuslääkärille tutkimuspyyntöjä ja ottavan selvää junan nopeusrajoituksista tapahtumapaikalla. Osallisia kuullaan sitä mukaan kuin heidän vointinsa kohenee, Kantola kertoi STT:lle torstai-iltana tapahtumapaikalta.


Poliisi: Juna törmäsi apukuskin puolelle, ajoneuvoa kuljettaneen varusmiehen ollut vaikea nähdä juna iltalehti 17:20 26.10

Poliisin mukaan auton kuljettajan näkökulmasta rata tulee hieman takaviistosta. Raaseporin tasoristeysturmassa juna on törmännyt Puolustusvoimien ajoneuvoon apukuljettajan puolelle, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola STT:lle. - Risteys ei ole plussan muotoinen, vaan tavallaan litistetty. Auton kuljettajan näkökulmasta rata tulee hieman takaviistosta.


Nokian Edenissä vesivuoto allasosastolta - evakuoidut asiakkaat saivat kylpytakit ylleen iltalehti 22:04 21.10

Nokialla sijaitsevassa kylpylähotelli Edenissä on tapahtunut vesivuoto allasosastolta alakerran huoltotiloihin, ilmoittaa Pirkanmaan pelastuslaitos. Allasosasto ja alakerran tilat eristettiin, kunnes tilanne saatiin vakautettua. - Siellä vuosi altaan alapuolella oleva putkisto alakerran huoltotiloihin. Sitten nousi kuuma höyry paloilmoittimeen ja laukaisi palohälytyksen koko kylpylässä. Koko kylpylähotelli ja ravintola evakuoitiin pihalle, kertoi päivystävä palomestari Heikki Havukainen STT:lle.


Mies ja koira kuolivat rintamamiestalon palossa Lohjalla iltalehti 02:31 18.10

Keski-ikäinen mies sai surmansa Lohjalla myöhään tiistaina syttyneessä rintamamiestalon tulipalossa. Lisäksi palossa kuoli koira. Pelastuslaitos sai hälytyksen Lohjan Ravitiellä sijaitsevan omakotitalon palosta hieman ennen puoltayötä tiistaina. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle oli talon seinä jo ilmiliekeissä ja palanut puhki, kertoi päivystävä palomestari Jukka Ekholm STT:lle keskiviikkoyönä. 1950-luvulla rakennettu talo tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi ja sammutustyöt jatkuivat aamuyölle. Palo ei ollut vaarassa levitä muihin rakennuksiin.


Uutiset