KRP: Iskusta epäiltyä esitetään vangittavaksi maanantaina iltalehti 14:38 20.08

Keskusrikospoliisi esittää huomenna aamupäivällä Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle, että Turun puukotuksista epäilty marokkolaismies vangitaan. Asian vahvistaa keskusrikospoliisin (KRP) viestintäpäällikkö Klaus Kaartinen STT:lle. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo STT:lle, että pääepäillyn vangitsemisoikeudenkäynti on mahdollista käydä siten, että epäilty ei ole itse paikalla käräjäoikeuden istunnossa. Granrothin mukaan poliisi ja terveydenhuoltohenkilökunta arvioivat maanantaina, millainen on pääepäillyn terveydentila.


Tyksin sairaalajohtaja: Sairaalaan on tuotu ainakin kahdeksan ihmistä, yksi on kuollut iltalehti 18:53 18.08

Turun yliopistolliseen keskussairaalaan on tuotu kahdeksan ihmistä ja yksi potilaista on kuollut, kertoo sairaalajohtaja Petri Virolainen STT:lle. Hänen mukaansa osa ihmisistä on leikkaussalissa, mutta tilanne on vakautumassa. Turun keskustassa puukotettiin tänään iltapäivällä useita ihmisiä, kertoi Lounais-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi kertoi ampuneensa yhtä epäiltyä tekijää alavartaloon. Hän on poliisin hallussa.


Tutkija: Barcelonan traaginen isku ei tullut yllätyksenä - La Rambla valikoitui kolmesta syystä iltalehti 08:42 18.08

Barcelonan terrori-isku ei tullut yllätyksenä Jane's Terrorism & Insurgency -keskuksen vanhemmalle tutkijalle Otso Iholle. - En voi sanoa, että tällainen isku tällaiseen aikaan ja paikkaan olisi tullut yllätyksenä. Se on hyvin traaginen, ja vastaavia on nyt nähty muuallakin, Iho kommentoi Lontoosta STT:lle. Tutkija sanoo, että auton käyttäminen iskuissa näyttää yleistyvän. Syy tähän on sen helppous. Muutama tunti iskun jälkeen terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa iskun taustalla.


Terrorismintutkija: Isku Espanjassa olisi voinut tapahtua jo paljon aikaisemmin - "Espanjassa on paljon jihadistista liikehdintää" iltalehti 08:42 18.08

On ihme, ettei Espanjassa ole tapahtunut varsinaista isoa terrori-iskua vuosiin, sanoo terrorismintutkija ja sotatieteiden tohtori Antti Paronen. Terrorismintutkija ja sotatieteiden tohtori Antti Paronen sanoo STT:lle, että isoa iskua olisi voinut odottaa jo aikaisemmin. Parosen mukaan Espanjassa on paljon jihadistista liikehdintää. Parosen mukaan Espanja on noussut jihadistien pidätystilastoissa kolmen kärkeen Belgian rinnalle. Kärkisijaa pitää Ranska. Hänen mukaansa ongelma kulminoituu Espanjassa olevaan marokkolaissiirtolaisväestöön.


Terrorismintutkija Antti Paronen: Isku Espanjassa olisi voinut tapahtua jo paljon aikaisemmin iltasanomat 08:35 18.08

On ihme, ettei Espanjassa ole tapahtunut varsinaista isoa terrori-iskua vuosiin, sanoo terrorismintutkija ja sotatieteiden tohtori Antti Paronen STT:lle.


Soini Niinistön ja Trumpin tapaamisesta: "Tämä on erittäin merkittävä vierailu" iltalehti 15:34 17.08

Ulkoministeri Timo Soini (uv) pitää Suomen ja Yhdysvaltojen presidenttien tapaamista erittäin tärkeänä. Soinin mukaan tapaaminen kertoo Suomen ja presidentti Sauli Niinistön nauttimasta arvostuksesta. - Tämä on erittäin merkittävä vierailu ja todella tärkeä tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa, Soini sanoo STT:lle.


Jyväskylä iloitsee Tommi Mäkisen Toyota-tiimin päätöksestä: "Ralli on osa keskisuomalaista identiteettiä" iltalehti 16:09 16.08

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen vakuuttaa, että pääosa hänen johtamansa Toyotan rallitallin toiminnoista säilyy edelleen Jyväskylän Puuppolassa. Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Toyota olisi siirtämässä merkittävän osan toiminnastaan Viroon. - Meillä on Virossa projekti meneillään, mutta pääpaikka tulee tulevaisuudessakin olemaan siellä missä se nyt on. Autot suunnitellaan ja tehdään edelleen Suomessa, Mäkinen kertoo STT:lle.


Tupakkalakia kiristettiin vuosi sitten: Sauhuttelu vähentynyt yhä, mutta Suomen savuttomuus on vielä kaukana iltalehti 09:52 11.08

Sekä nuorten tupakointi että tupakan kulutus ovat edelleen laskussa, kertovat sosiaali- ja terveysministeriön sekä vähittäiskauppaketjujen STT:lle antamat tiedot. Toistaiseksi on kuitenkin vielä epäselvää, pääseekö Suomi tavoitteeseensa, joka on savuttomuus vuoteen 2030 mennessä. Savuttomaksi Suomi voi julistautua, jos enää alle viisi prosenttia väestöstä käyttää tupakkatuotteita päivittäin.


Sipilä: Finnairin Vauramon lisäeläke vastoin valtion kantaa iltalehti 22:35 07.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon lisäeläke on vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia. Sipilän mukaan linjaus on ollut myös yhtiön tiedossa päätöstä tehtäessä. Sipilä sanoi STT:lle välittämässään kommentissa, että hän olisi tuonut asian selkeästi esille, jos asia olisi tuotu vastuuministerille ja kantaa kysytty. Juridisesti päätösvalta asiassa on yhtiön hallituksella, mutta päätös on Sipilän mukaan selkeästi vastoin pääomistajan kantaa.


Valtava tieliikenteen ohjaustaulu pudonnut alas - Kehä III poikki iltalehti 10:04 07.08

Kehä III on poikki Vantaan Petikon kohdalta. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo, että tie on poikki Kehä III:sella Vantaan Petikon kohdalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta puoli viideltä aamuyöllä. Helsingin tieliikennekeskuksen kertoi puoli kymmenen jälkeen aamulla STT:lle, että onnettomuuspaikan kohdalla joudutaan vielä tänään sulkemaan kaistoja, jotta tieltä suistunut rekka saadaan turvallisesti pois. Tieliikennekeskuksen mukaan liikenne paikalla sujui kuitenkin kohtuullisen hyvin.


Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja: Tammikuun presidentinvaaleissa saatetaan tehdä poliittista historiaa iltasanomat 20:14 06.08

Kertaakaan aiemmin presidenttikilpa ei ole lähtenyt käyntiin yhtä selvistä lähtökohdista, arvioi eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä STT:lle.


Nainen putosi vaatekeräyslaatikkoon - jäi jumiin useiksi tunneiksi iltalehti 11:01 05.08

Torniossa pelastuslaitos hälytettiin lauantaina aamulla pelastamaan vaatekeräyslaatikkoon pudonnutta naista. Pelastuslaitoksen tiedossa ei ollut tarkalleen, kuinka nainen oli laatikkoon joutunut, mutta hän oli mahdollisesti yrittänyt kurkotella laatikosta tavaraa. Pelastuslaitos päästi naisen pinteestä leikkaamalla vaatekeräyslaatikon lukon auki. Nainen oli ilmeisesti ollut laatikossa useita tunteja, päivystävä paloesimies Ilkka Koskela kertoo STT:lle.


Uutiset