Tutkinnanjohtaja Aarnion henkirikosepäilystä: Kyse on kesällä esille tulleesta asiasta iltasanomat 19:34 11.07

Jari Aarniota epäillään STT:n tietojen mukaan henkirikoksesta. Tutkinnanjohtajat eivät vahvista kiinniotettujen nimiä.


Helsingin huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota epäillään henkirikoksesta Vuosaaren vanhassa palkkamurhajutussa MTV 17:10 11.07

Huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota epäillään STT:n tietojen mukaan henkirikoksesta Vuosaaren vuoden 2003 palkkamurhajutussa. Epäilynä on, että hän tiesi murhasta etukäteen ja jätti sen estämättä.


Sanomasta STT:n enemmistöomistaja – ostaa Alma Median ja TS-Yhtymän osuudet MTV 09:20 27.06

Mediayhtiö Sanoma Media Finland ostaa Alma Median ja TS-Yhtymän osuudet Suomen Tietotoimistosta (STT). Sanomasta tulee siten STT:n enemmistöomistaja 75,4 prosentin omistuksellaan.


Oikaisu 7.6. julkaistuihin STT:n juttuihin Nord Stream -projektin hyväksymisestä Ruotsissa iltasanomat 12:31 08.06

Nord Stream -putkia käsitelleet jutut sisälsivät virheellistä tietoa.


STT:n lukiovertailun ykköspaikan napanneen koulun rehtori: "Opiskelijoilla on oltava tunne, että heitä kuunnellaan" MTV 08:11 02.06

STT:n lukiovertailun paras oli tänä keväänä pieni Savukosken lukio Lapissa. Savukoskelta kirjoitti tänä vuonna kaksi ylioppilasta. Viime vuonna lukio oli vertailussa sijalla 23.


Perustuslakivaliokunnan sote-lausunto voi venyä ensi viikolle iltasanomat 11:11 30.05

STT:n tietojen mukaan perustuslakivaliokunnan odotettu lausunto ei valmistu ainakaan tänään.


Bulgarian varapääministeri: Emme aio käyttää EU:n kehitysrahaa loputtomasti MTV 05:12 22.05

Bulgarian varapääministeri Tomislav Donchev sanoo STT:n haastattelussa, että hän ei odota dramaattista muutosta maan saamiin EU-rahoihin, kun jäsenmaat neuvottelevat tulevien vuosien budjetista.


Potkut saanut järvenpääläislehtori ja kokoomuspoliitikko aikoo viedä irtisanomisensa oikeuteen - syyttää mediaa iltalehti 19:16 20.05

Sami Tammisen (kok) mukaan lehtijuttujen perusteena on STT:n ja rehtorin tulkinta seksuaalisesta häirinnästä. Toukokuun alussa irtisanottu Järvenpään lukion lehtori Sami Tamminen (kok) ottaa kantaa STT:n lauantaiseen ja uutiseen. STT:n mukaan Tammisen potkujen perusteena on ollut muun muassa toistuva syyllistyminen opiskelijoiden ja kollegoiden seksuaaliseen ja muuhun häirintään. - Väitettyä seksuaalista ahdistelua ja häirintää ei ole millään tavalla mainittu irtisanomisen perusteissa. Sen sijaan perusteisiin on kirjattu vuosien takaisia vanhoja asioita, joita on kaivettu jopa vuodelta 2012. Nämä eivät liity millään tavalla seksuaaliseen häirintään tai ahdisteluun. Tamminen kirjoittaa.


STT: Järvenpään lukion opettaja irtisanottiin - Väitteet: vietti yön opiskelijan kanssa laivan hytissä, lähetteli epäasiallisia viestejä ja lähenteli iltalehti 15:22 19.05

STT kertoo, että yhdessä viestissä opettaja oli myös uhannut yhtä opiskelijaa maineen menettämisellä. Järvenpään lukion opettaja on irtisanottu tehtävästään. Toukokuun alussa tehdyn irtisanomisen perusteena on muun muassa se, että opettaja on syyllistynyt opiskelijoiden ja kollegoiden seksuaaliseen ja muuhun häirintään. Asiasta kertoo STT. Koulun opiskelijoista 11 kertoi STT:n jutussa jo helmikuussa, että Uudellamaalla sijaitsevan lukion opettaja otti muun muassa vastaan sylitansseja opiskelijoilta abi-risteilyllä ja lähenteli heitä. STT ei tuolloin vielä julkaissut koulun nimeä, koska tiedot opettajan toiminnasta olivat tuolloin vielä suppeita.


Pääesikunnan viestintäjohtaja ja viestintäpäällikkö vaihtuvat, uudeksi viestintäjohtajaksi Sami Nurmi MTV 22:11 04.05

Pääesikunnan viestintäjohtaja ja viestintäpäällikkö vaihtuvat STT:n tietojen mukaan elokuussa, kun nykyinen viestintäjohtaja Jan Engström siirtyy uusiin tehtäviin ja pitkäaikainen viestintäpäällikkö Eero Karhuvaara jää eläkkeelle.


Ylen ex-päätoimittaja Atte Jääskeläisestä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practice iltalehti 10:07 02.05

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on nimittänyt Atte Jääskeläisen Professor of Practiceksi 1. elokuuta 2018 alkaen. Atte Jääskeläinen on toiminut aiemmin muun muassa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana sekä päätoimittajana ja STT:n toimitusjohtajana. Jääskeläinen jätti tehtävänsä Ylessä keväällä 2017 pitkään jatkuneen kritiikin seurauksena. Ylen syytettiin taipuneen Jääskeläisen johdolla poliittiseen painostukseen. Jääskeläinen työskentelee tällä hetkellä Oxfordin yliopiston Reuters-Instituutissa ja on vieraileva tutkija (Visiting Fellow) Oxfordin lisäksi myös London School of Economics and Political Sciencessa (LSE).


Kotkassa suuri poliisioperaatio – paikalla useita partioita MTV 23:04 26.04

Kotkan Hovinsaarella on meneillään suuri poliisioperaatio. STT:n tietojen mukaan poliisi sai hälytyksen Saarenkadulla sijaitsevaan kerrostaloon ennen iltakymmentä. Paikalla on useita poliisin partioita.


THL:n professori: "Rankaisemiseen perustuva huumepolitiikka epäonnistunut" MTV 10:53 14.04

Suomen tulisi harkita huumepolitiikkansa muuttamista, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen. STT:n haastatteleman Hakkaraisen mukaan nykyinen rankaisemiseen perustuva huumepolitiikka on epäonnistunut ja siitä olisi aika tehdä perusteellinen arvio.


Britannian Helsingin-suurlähettiläs: Brexit ei uhkaa maiden suhteita – uskoo puolustusyhteistyön jopa lisääntyvän MTV 05:53 13.04

Britannian Helsingin-suurlähettiläs Tom Dodd uskoo maansa puolustusyhteistyön Suomen kanssa jatkuvan ja lisääntyvän lähivuosina. Britannian tuleva EU-ero ei näitä kahdenvälisiä suhteita uhkaa, Dodd vakuuttaa STT:n haastattelussa.


STT: Sarjahukuttaja aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta iltalehti 12:50 10.04

STT:n mukaan asianajaja Seppo Hytönen aikoo valittaa myös siitä, että sarjahukuttaja joutuu suorittamaan koko rangaistuksensa vankilassa. Sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Seppäsen asianajaja Seppo Hytönen kertoo STT:lle, että valituslupahakemus on on tarkoitus saada valmiiksi ensi viikolla.


Kesätyön hakeminen ei ole vielä myöhäistä – paikkoja on auki huomattavasti aiempaa enemmän MTV 15:49 04.04

Kesätöitä on yhä tarjolla eri puolilla Suomea. STT:n soittokierros TE-toimistoihin vahvistaa, että uusista avoimista kesäpesteistä ilmoitetaan edelleen päivittäin, ja jo aiemmin avautuneiden paikkojen hakuaikoja on vielä meneillään.


Rukalla tuolihissi jumittui - pelastuslaitos laskee alas ihmisiä iltalehti 12:08 25.03

Osa ihmisistä joutui odottamaan hississä yli tunnin. Kuusamossa laskettelukeskus Rukalla jumittui tuolihissi lauantaina aamupäivällä, kertoo Hätäkeskuslaitos Twitterissä. STT:n mukaan paikalle hälytettiin pelastuslaitos, joka laski köysillä alas noin 20 ihmistä.


32,7 astetta – kolauksen, joka Lindholmin kanssa Nuoret kyvyt kovassa ovat aloittaneet pian kaikkien Valkoinen talo Presidenttien vielä 4 tuntia

Uutiset