Käsittely käräjillä alkaa: Tomi Metsäkedon törkeästä kunnianloukkauksesta syytetään neljää naista mtv 06:33 21.09

Neljää naista syytetään laulaja Tomi Metsäketoon kohdistuneista törkeistä kunnianloukkauksista. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. STT:n tietojen mukaan epäillyt kunnianloukkaukset ovat tapahtuneet viime syksynä sosiaalisessa mediassa.


STT: Liisa Jaakonsaari ei lähde keväällä ehdolle eduskunta- tai europarlamenttivaaleihin MTV 09:14 07.09

SDP:n veteraanipoliitikko Liisa Jaakonsaari on kommentoinut uransa jatkoa STT:n haastattelussa.


Irtisanomislakihanke nostattamassa syysmyrskyä työmarkkinoille iltasanomat 16:39 30.08

STT:n tietojen mukaan budjettiriihessä ei ollut vakavasti esillä lakihankkeen pysäyttäminen.


Tänä vuonna jo hieman yli 6 000 hakenut osittaista varhennettua vanhuuseläkettä – vain kolmannes naisia MTV 05:51 27.08

Naisilla on miehiä vähemmän motiiveja hakeutua osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle (OVE) kuin miehillä, kertoo STT:n selvitys.


Oikeuskansleri: Asetusluonnos STT:n valtiontuesta vaatii tarkennusta MTV 18:20 17.08

Asetusluonnos valtion tuesta Suomen Tietotoimistolle (STT) on ongelmallisesti muotoiltu, katsoo oikeuskansleri Tuomas Pöysti. Kertaluontoiseksi tarkoitettua 1,5 miljoonan euron tukea sinänsä hän ei pidä ongelmallisena.


Asiantuntijat huolissaan suomalaisten auttamishaluista: "Ihmiset eivät pysähdy tarkistamaan tilannetta, vaan menevät ohi" MTV 18:38 04.08

Suomalaisten suurin ongelma ensiavun antamisessa on arkuus, vaikka taidot sinänsä riittäisivätkin, kertovat STT:n haastattelemat ensiavun ja ensihoidon asiantuntijat.


Lastensuojelun hinnassa huimat erot – Turussa lähes kaksinkertaiset kustannukset Ouluun verrattuna MTV 19:38 26.07

Oulussa lastensuojelun kustannukset on pystytty painamaan selvästi alemmas kuin muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa, ilmenee STT:n tekemästä selvityksestä.


Salametsästäjä joutuu Suomessa oikeuteen vain harvoin MTV 16:20 25.07

Salametsästäjä joutuu oikeuteen vain harvoin Suomessa, selviää STT:n läpikäymästä tuomioistuinten aineistosta. 


STT: Suomalaisurheilijoita seksuaalisesti häirinneet olivat Venäjältä MTV 14:11 25.07

Portugalin viranomaiset ovat aloittaneet uudelleen tutkinnan korkeakouluopiskelijoiden EM-kisoissa tapahtuneesta epäillystä seksuaalisesta häirinnästä. STT:n haastattelemien Opiskelijoiden Liikuntaliiton OLL:n mukaan epäillyt ahdistelijat ovat peräisin Venäjään kuuluvasta Dagestanista.


Tutkinnanjohtaja Aarnion henkirikosepäilystä: Kyse on kesällä esille tulleesta asiasta iltasanomat 19:34 11.07

Jari Aarniota epäillään STT:n tietojen mukaan henkirikoksesta. Tutkinnanjohtajat eivät vahvista kiinniotettujen nimiä.


Helsingin huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota epäillään henkirikoksesta Vuosaaren vanhassa palkkamurhajutussa MTV 17:10 11.07

Huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota epäillään STT:n tietojen mukaan henkirikoksesta Vuosaaren vuoden 2003 palkkamurhajutussa. Epäilynä on, että hän tiesi murhasta etukäteen ja jätti sen estämättä.


Sanomasta STT:n enemmistöomistaja – ostaa Alma Median ja TS-Yhtymän osuudet MTV 09:20 27.06

Mediayhtiö Sanoma Media Finland ostaa Alma Median ja TS-Yhtymän osuudet Suomen Tietotoimistosta (STT). Sanomasta tulee siten STT:n enemmistöomistaja 75,4 prosentin omistuksellaan.


Oikaisu 7.6. julkaistuihin STT:n juttuihin Nord Stream -projektin hyväksymisestä Ruotsissa iltasanomat 12:31 08.06

Nord Stream -putkia käsitelleet jutut sisälsivät virheellistä tietoa.


STT:n lukiovertailun ykköspaikan napanneen koulun rehtori: "Opiskelijoilla on oltava tunne, että heitä kuunnellaan" MTV 08:11 02.06

STT:n lukiovertailun paras oli tänä keväänä pieni Savukosken lukio Lapissa. Savukoskelta kirjoitti tänä vuonna kaksi ylioppilasta. Viime vuonna lukio oli vertailussa sijalla 23.


Perustuslakivaliokunnan sote-lausunto voi venyä ensi viikolle iltasanomat 11:11 30.05

STT:n tietojen mukaan perustuslakivaliokunnan odotettu lausunto ei valmistu ainakaan tänään.


Bulgarian varapääministeri: Emme aio käyttää EU:n kehitysrahaa loputtomasti MTV 05:12 22.05

Bulgarian varapääministeri Tomislav Donchev sanoo STT:n haastattelussa, että hän ei odota dramaattista muutosta maan saamiin EU-rahoihin, kun jäsenmaat neuvottelevat tulevien vuosien budjetista.


Potkut saanut järvenpääläislehtori ja kokoomuspoliitikko aikoo viedä irtisanomisensa oikeuteen - syyttää mediaa iltalehti 19:16 20.05

Sami Tammisen (kok) mukaan lehtijuttujen perusteena on STT:n ja rehtorin tulkinta seksuaalisesta häirinnästä. Toukokuun alussa irtisanottu Järvenpään lukion lehtori Sami Tamminen (kok) ottaa kantaa STT:n lauantaiseen ja uutiseen. STT:n mukaan Tammisen potkujen perusteena on ollut muun muassa toistuva syyllistyminen opiskelijoiden ja kollegoiden seksuaaliseen ja muuhun häirintään. - Väitettyä seksuaalista ahdistelua ja häirintää ei ole millään tavalla mainittu irtisanomisen perusteissa. Sen sijaan perusteisiin on kirjattu vuosien takaisia vanhoja asioita, joita on kaivettu jopa vuodelta 2012. Nämä eivät liity millään tavalla seksuaaliseen häirintään tai ahdisteluun. Tamminen kirjoittaa.


STT: Järvenpään lukion opettaja irtisanottiin - Väitteet: vietti yön opiskelijan kanssa laivan hytissä, lähetteli epäasiallisia viestejä ja lähenteli iltalehti 15:22 19.05

STT kertoo, että yhdessä viestissä opettaja oli myös uhannut yhtä opiskelijaa maineen menettämisellä. Järvenpään lukion opettaja on irtisanottu tehtävästään. Toukokuun alussa tehdyn irtisanomisen perusteena on muun muassa se, että opettaja on syyllistynyt opiskelijoiden ja kollegoiden seksuaaliseen ja muuhun häirintään. Asiasta kertoo STT. Koulun opiskelijoista 11 kertoi STT:n jutussa jo helmikuussa, että Uudellamaalla sijaitsevan lukion opettaja otti muun muassa vastaan sylitansseja opiskelijoilta abi-risteilyllä ja lähenteli heitä. STT ei tuolloin vielä julkaissut koulun nimeä, koska tiedot opettajan toiminnasta olivat tuolloin vielä suppeita.


Pääesikunnan viestintäjohtaja ja viestintäpäällikkö vaihtuvat, uudeksi viestintäjohtajaksi Sami Nurmi MTV 22:11 04.05

Pääesikunnan viestintäjohtaja ja viestintäpäällikkö vaihtuvat STT:n tietojen mukaan elokuussa, kun nykyinen viestintäjohtaja Jan Engström siirtyy uusiin tehtäviin ja pitkäaikainen viestintäpäällikkö Eero Karhuvaara jää eläkkeelle.


Uutiset