Hallitus vahvisti sote-muutokset: Valinnanvapaus siirtyy vuoteen 2022 – Notifikaatiota ei tehdä uusisuomi 16:02 18.06

Sote-uudistuksesta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on kertonut hallituksen tiedotustilaisuudessa muutoksista, joita hallitus esittää tehtäväksi sote-lakiesityksiinsä.


Hallitus: Sote-vastaus valmistumassa – esittely eduskunnalle maanantaina uusisuomi 11:06 15.06

Sote-ministeri Annika Saarikko kertoo hallituksen vastineen perustuslakivaliokunnan lausuntoon olevan valmistumassa. Vastine esitellään eduskunnan sote-valiokunnalle maanantaina, jolloin päälinjat kerrotaan myös julkisuuteen.


Ministeri Saarikko: Hallituksen valinnanvapausvastine valmis maanantaina iltasanomat 11:03 15.06

Ministerin mukaan vastinetta viimeistellään parhaillaan.


Saarikko: Hallituksen vastine valinnanvapauslausuntoon tulossa vielä tällä viikolla iltasanomat 13:39 12.06

Vastine valmistuu vielä tällä viikolla.


Saarikko: Hallitus aikoo antaa vastineen valinnanvapaus­lausuntoon ensi viikolla iltasanomat 12:34 10.06

Puoluekokouksista palailevat ministerit jatkavat neuvotteluja uudistuksesta aamuvarhain maanantaina.


Ministeri huolestui soten murskaluvuista: ”Olen tietenkin hyvin harmissani” uusisuomi 09:07 09.06

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on huolestunut Alma-kyselyn tuloksista, joiden mukaan sote- ja maakuntauudistusta kannattaa vain 18 prosenttia suomalaisista.


Ministeri Saarikko: Sote-linjausten aikataulua ei sidota puoluekokouksiin iltasanomat 17:39 05.06

Ministerit istuvat pitkää päivää valinnanvapauden korjauslistan kanssa, valmistumispäivää ei vielä luvata.


Ministeri Saarikko tiukassa sote-tentissä: "Viesti EU-komissiolta on ollut, ettei nyt olisi mahdollista saada tulkintaa" MTV 10:18 04.06

Perustuslakivaliokunta on esittänyt, että hallituksen sote-uudistuksesta tulisi antaa tiedonanto EU-komissiolle. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko oli tiukassa haastattelussa Huomenta Suomessa sote-uudistukseen liittyen.


Annika Saarikko ryöpyttää Jan Vapaavuorta: ”Tehnyt systemaattista työtä tuhotakseen uudistuksen” uusisuomi 08:07 01.06

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on eduskunnassa vielä kesken ja uudistuksen toteutuminen epävarmaa, mutta sitä on valmisteltu maakunnissa jo tovi. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan johtotehtävissä olevien lisäksi maakunnissa on satoja ihmisiä valmistelemassa uudistusta.


Ministeri Saarikko irtautuu kokoomuksen kritiikistä – Varoittaa kuukausien lisäajasta sote-työhön uusisuomi 09:08 31.05

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) pitää normaalina, että perustuslakivaliokunta (PeV) huomauttaa tarvittaessa hallituksen esityksen yksityiskohdista ja vaatii niihin muutoksia.


Maakuntavaalien lykkääminen yhä todennäköisempää – Ministeri Saarikko myönsi: Lokakuu ”osoittautunut kriittiseksi” uusisuomi 17:46 25.05

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) myöntää aikatauluongelman maakuntavaalien järjestämisessä. Hänen mukaansa hallituksella ei ole aikomusta toimia oikeuskansleria vastaan.


Puhemies Risikko kutsuu puolueiden puheenjohtajat koolle sote-vuodon takia: ”Ryhtiliike tarvitaan” iltalehti 16:07 25.05

Sote-asioista vastaava ministeri Annika Saarikko on huolissaan eduskunnan työskentelyilmapiiristä. Eduskunnan puhemies Paula Risikko pitää perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoluonnoksen vuotamista julkisuuteen äärimmäisen vakavana asiana ja katsoo sen vaikuttavan koko eduskunnan maineeseen. Risikon mukaan puhemiesneuvosto pitää perustuslakivaliokunnan päättämiä "tiukkoja poikkeustoimia" hyvin perusteltuina.


Työryhmä: Lasten vuoroasumiselle ei esteitä – Eronneet vanhemmat voisivat jakaa lapsilisän ja asumistuen MTV 16:41 17.05

Työryhmä kannattaa merkintää vuoroasumisesta väestötietojärjestelmään. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) puoltaa ainakin periaatteessa tukien jakamista.


Annika Saarikko Terveystalon Attendo-kaupasta: Keskittää tarjontaa, mutta omistus vahvasti suomalaista MTV 15:22 17.05

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo, että Terveystalon Attendo-kauppa osaltaan keskittää sote-palvelujen tarjontaa ja vahvistaa Terveystalon roolia. Terveystalo kertoi tänään ostavansa Attendon terveyspalvelut Suomessa.


Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen kaataisivat sote-uudistuksen - Sote-ministeri Saarikko: ”Rohkenen sanoa, että me nähdään toisin” iltalehti 18:13 16.05

Annika Saarikon mukaan pääkaupunkiseudulle on annettu jo kädenojennus kasvupalvelujen muodossa. Saarikko mainostaa myös Uudellemaalle ohjattavaa 50 miljoonan pilottirahoitusta. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot julkistivat tiistaina harvinaisen yhteislausunnon, jonka mukaan sote- ja maakuntauudistuksella on "paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä". Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot linjasivat, ettei eduskunnan käsiteltävänä oleva sote- ja maakuntauudistus toteuta riittävästi asetettuja tavoitteita, eikä sitä tule esitetyssä muodossa hyväksyä.


Katso, ketkä äänestivät eutanasian laillistamisen puolesta ja ketkä vastaan - vain kaksi keskustalaisista äänesti puolesta iltalehti 15:27 04.05

Eduskunta hylkäsi lukemin 129-59 eutanasian laillistamiseen tähdänneen lausuman. Videolla Saarikko puhuu eutanasiasta Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Eduskunta äänesti perjantaina nurin äänin 129-59 Timo Heinosen (kok) lausuman, joka tähtäsi eutanasian laillistamiseen.


Kansalaisaloite eutanasian laillistamisesta puhutti kansanedustajia - ”osa parantumattomasta sairaista valitsee ratkaisuksi itsemurhan” iltalehti 19:12 03.05

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoi vastustavansa eutanasiaa. Asiasta äänestetään perjantaina. Eduskunnassa käytiin torstaina keskustelu eutanasian laillistamista esittävän kansalaisaloitteen pohjalta. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kertoi vastustavansa eutanasian laillistamista, mutta antoi tukensa lausumalle, jonka mukaan hallitus asettaa työryhmän selvittämään saattohoitoa ja eutanasiaa koskevia sääntelytarpeita.


Ministeriltä avoin lausunto vanhusten kotihoidosta: “Tilanne ei ole missään päin Suomea riittävän hyvä” MTV 20:23 26.04

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko myöntää, että kotihoidossa on paljon parannettavaa.


Muistisairaiden ja syömishäiriöisten oikeuksia aiotaan kohentaa lainsäädännöllä iltasanomat 09:44 25.04

Ministeri Saarikko: Kyse ihmisarvon toteutumisesta.


Ilmari, ja vanki Yhdysvallat 522 siirtolaislasta

Uutiset