Tapparalta kaunis ele edesmenneen valmentajan muistoa kunnioittaen iltalehti 18:51 13.12

Mikko Saarista muistettiin hiljaiselle hetkellä ennen KooKoo-ottelun alkua. Tapparan pitkäaikainen juniorivalmentaja ja SM-liigassakin luotsannut Mikko Saarinen menehtyi hiljattain pitkäaikaisen sairauden murtamana. Tamperelaisjoukkue kunnioitti Saarisen muistoa keskiviikkona ennen KooKoo-ottelun alkua. Hakametsän jäähallissa vietettiin minuutin hiljainen hetki. Saarisen kuva oli hallin videotaululla hiljaisen hetken ajan.


Jokerit julkisti ensi kauden valmennustiiminsä - Raipe jatkaa iltalehti 11:55 12.12

Jokereita luotsaa ensi kaudella Lauri Marjamäki. Leijonista Jokereihin vaihtava Marjamäki on päättänyt jatkaa samalla valmennustiimillä kuin nykyinen valmentaja Jukka Jalonen. Jokerit tiedotti tiistaina, että Raimo Helminen, Mika Saarinen, Markus Ketterer, Janne Hietaniemi ja Hero Mali jatkavat joukkueessa myös ensi kaudella. …


Helminen Marjamäen apurina – Jokerien ensi kauden valmennustiimi nimetty MTV 11:25 12.12

KHL-seura Helsingin Jokerit on nimennyt ensi kauden valmennustiiminsä. Päävalmentaja Lauri Marjamäen tiimissä työskentelevät Raimo Helminen, Mika Saarinen, Markus Ketterer, Janne Hietaniemi ja Hero Mali. 


Saarinen asetti hurjan tavoitteen Toblachiin – "Sitten suupielet ylöspäin" MTV 15:15 10.12

Sunnuntaina Davosissa Aino-Kaisa Saarinen jäi vajaat kaksi minuuttia kärjestä maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin matkalla. Saarinen oli kuitenkin innokkaana jo ensi viikonlopun Toblachin matkoista.


Aikku Saarisella oli kehno keikka Davosiin - hävisi kympillä kärkeen liki kaksi minuuttia iltalehti 14:24 10.12

Aino-Kaisa Saarinen oli 35:s Davosin maailmancupin vapaan kympillä. Aino-Kaisa "Aikku" Saarisella oli kehno keikka Davosiin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökisaan. Hollolalainen hävisi itselleen heikommalla hiihtotavalla 1.52,4 tapahtuman voittaneelle Norjan Ingvild Flugstadt Östbergille. Vuoden 2009 maailmanmestari Saarinen taipui norjalaiselle reilut 11 sekuntia per kilometri. Saarinen oli maalissa 35:s. Myös Anne Kyllösellä oli vaikeaa, sillä hän hävisi Saariselle 4,3 sekuntia ja oli 37:s.


Aino-Kaisa Saarinen juhli Linnassa tutussa luomuksessa – kaunis puku paljasti treenatut käsivarret iltasanomat 11:00 07.12

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen asteli Linnan juhliin klassiseen kauniissa puvussa, joka nähtiin hänen päällään jo vuoden 2015 Urheilugaalassa.


Sairaus mursi valmentaja Mikko Saarisen - näin hän taisteli syöpää vastaan: ”Elämänarvot ovat menneet uusiksi” iltalehti 08:44 06.12

Valmentaja Mikko Saarinen kuoli viime viikolla pitkän sairauden jälkeen. Kiekkomies taisteli jo kerran takaisin huipulle syöpädiagnoosin jälkeen. Oheinen juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Iltalehdessä 6.5.2010. Mikko Saarinen oli taistellut syöpädiagnoosin jälkeen takaisin Tapparan valmentajaksi. Kauden jälkeen takki oli tyhjä valmennuksen suhteen. Nyt saa riittää. Minusta ei tällä hetkellä ole päävalmentajaksi SM-liigaan. On päästävä pomon puheille.


Pasi Nurminen herkistyi suru-uutisesta: ”Mikko oli viimeisen päälle lätkämies” iltalehti 22:17 05.12

Kun Pelicansin ja Tapparan välinen liigakamppailu päättyi, nousi pukukoppikäytävän puheissa esiin viime viikolla menehtynyt kiekkovalmentaja Mikko Saarinen. Molempien joukkueiden pelaajat sekä valmennusjohto muistelivat kauniilla sanoilla Saarista. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli vakavana. Kaikesta näki, että kokeneen kiekkokoutsin ajatukset olivat Saarisen perheen luona.


Entinen valmentaja Mikko Saarinen on poissa – Lahden ottelussa upea ele muistolle suomikiekko 18:50 05.12

Liigassa Tapparan päävalmentaja sekä tamperelaisten lisäksi Bluesin ja Pelicansin apuvalmentajana toiminut Mikko Saarinen on menehtynyt 47-vuotiaana pitkällisen sairauden uuvuttamana. Pelicans ja Tappara kunnioittivat Saarisen muistoa...


Vaikea sairaus vei entisen liigavalmentajan - Mikko Saarista muistellaan koskettavasti: ”Mikko oli aurinko” iltalehti 18:20 05.12

Uutinen jääkiekkovalmentaja Mikko Saarisen kuolemasta toi synkän sävyn keskiviikon liigakierrokselle. Mikko Saarisen entiset työnantajat Lahden Pelicans ja Tampereen Tappara tiedottivat keskiviikkona, että entinen valmentaja kuoli vain 47-vuotiaana. Saarinen kuoli vaikeaan sairauteen. Hän oli vuonna 2009 sairastunut sappitiehytsyöpään, mutta tuolloin hän palasi valmennustöihin Tapparaan.


Kommentti: Mikko Saarinen oli rehellinen mies, joka ei osannut pelata kulissipeliä iltasanomat 17:29 05.12

Mikko Saarinen ei ollut Suomen merkittävimpiä valmentajia, mutta hän oli yksi hienoimmista valmentajista, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Juha Hiitelä.


Entinen SM-liigavalmentaja Mikko Saarinen on kuollut 47-vuotiaana iltalehti 16:18 05.12

Entinen SM-liigavalmentaja Mikko Saarinen on kuollut. Pelicans tiedottaa asiasta verkkosivuillaan. Saarinen menehtyi viime viikon lopulla pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana vasta 47-vuotiaana. Hän valmensi SM-liigassa Tapparaa (2004-2010), Bluesia (2011-2013) ja Pelicansia (2014-2016).


Mikko Saarinen on poissa jatkoaika.com 16:12 05.12

Entinen kiekkovalmentaja Mikko Saarinen menehtyi pitkällisen sairauden jälkeen viime viikolla 47-vuotiaana.


Tapparan entinen päävalmentaja on kuollut MTV 16:04 05.12

Tapparaa vuosina 2008-2010 valmentanut Mikko Saarinen on kuollut. Tappara vahvistaa suru-uutisen nettisivuillaan.


Kirjamyynti: Aino-Kaisa Saarinen kiinnostaa viisi kertaa enemmän kuin Harri Kirvesniemi: ”Olin hieman naiivi” iltalehti 08:43 27.11

Suomessa on viime aikoina julkaistu useita urheilijoiden elämäkertoja. Urheilijoiden elämäkertakirjat ovat Suomessa muodissa. Myös hiihdossa on tehty viime aikoina useita henkilötarinoita. Vuoden 2016 aikana julkaistiin muun muassa Immo Kuutsan tarina (Docendo), Aino-Kaisa Saarisen Tahto (Teos) ja Harri Kirvesniemen Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä (omakustanne).


Hiihtäjillä ilmaa puhdistava palaveri huoltoryhmän kanssa: ”Ihmisiä ne ovat” iltalehti 06:06 27.11

Aino-Kaisa Saarinen kehui suksiaan sunnuntain takaa-ajokilpailun jälkeen. Aino-Kaisa Saarinen kertoi, että lauantaina naisten kisassa epäonnistunut Suomen huoltoryhmä piti ilmaa puhdistavan palaverin urheilijoiden kanssa. - Keskusteltiin ruokapöydässä vartti ennen kuin huoltopalaveri alkoi. Sai kysyä, mikä meni mokaan. Oli tosi hyvä keskustelu. Parempi, että näin kävi täällä kuin olympialaisissa, Saarinen sanoi.


Sotasankarin kohtaaminen Linnan juhlissa koskettaa Aino-Kaisa Saarista: ”Tulee yhä tippa linssiin” iltalehti 12:24 26.11

Suomalaishiihtäjä menee itsenäisyyspäivänä viidettä kertaa Linnaan. Aino-Kaisa Saarinen menee viidettä kertaa Linnan juhliin. Hän on ollut mukana itsenäisyyspäivän juhlissa Sauli Niinistön ja Tarja Halosen presidenttikaudella. - Neljä kertaa olen ollut, kerran olen jättänyt väliin. Aina on ollut hyvät tarjottavat ja hyvä orkesteri. Enää ei jännitä. Ekan kerran jännitti kauheasti, kun siellä on vuori kuvaajia, Saarinen kertoo.


Aino-Kaisa Saarisen suksiin tarttui massiiviset lumipallot: ”Kuin korkokengillä olisi mennyt” iltalehti 14:08 25.11

Suomalaisen suksi petti, mutta nainen oli tyytyväinen suoritukseensa. Hän oli sijalla 27. Aino-Kaisa Saarisen 10 kilometrin kilpailu lauantaina Rukalla kaatui suksiongelmiin. - Oli aika lailla haastava keli. Oli 3,5 kilsaan asti tosi hyvä suksi, mutta sitten se Impilinnassa jäätyi. Jouduin pysähtymään ja hinkkasin toista toisen päälle, että sain lumipaakun pois, Saarinen kertoi.


Aino-Kaisa Saarinen tylysti ulos kauden avauksessa - Pärmäkoski ja Mononen säväyttivät iltalehti 11:45 24.11

Neljä suomalaishiihtäjää eteni jatkoon naisten sprintin karsinnoista. Aino-Kaisa Saarinen putosi jatkosta. Aino-Kaisa Saarisen urakka Rukan maailmancupissa ei alkanut erityisen hyvin, sillä nainen karsiutui jatkosta perinteisen sprintin aika-ajon jälkeen. Saarinen oli karsinnan 66:s ja hän hävisi aika-ajon ykköselle Ruotsin Ida Ingemarsdotterille reilut 20 sekuntia. Jatkoeriin 30 parhaan joukkoon suomalaisista etenivät Krista Pärmäkoski (aika-ajon seitsemäs), Laura Mononen (20:s), Anne Kyllönen (25:s) ja Kerttu Niskanen (28:s).


Uutiset