Kukinta voi jatkua vielä pari viikkoa – Suomenlahden sinilevätilanne on nyt pahin 20 vuoteen MTV 22:44 18.07

Yhtä pahaa sinilevätilannetta ei koko Suomenlahdella ole ollut sitten 2000-luvun alkuvuosien. Tyyni ja helteinen sää on saanut sinilevät kukkimaan laajoilla alueilla Suomenlahdella ja eteläisellä Saaristomerellä. Säätilan lisäksi paha levätilanne johtuu siitä, että levillä on ollut runsaasti kasvua ruokkivaa fosforia käytössään.


Helle pahentaa levätilannetta - Suomenlahdella ja Saaristomerellä on nyt runsaasti sinilevää MTV 08:28 14.07

Sinilevätilanne on pahenemassa. Suomenlahdella ja eteläisellä Saaristomerellä on parhaillaan huomattavan voimakasta sinileväkukintaa. Myös sisävesillä sinilevää on runsaasti. Levät ovat rantautuneet myös lukuisille Etelä-Suomen uimarannoille.


Sinilevätilanne on pahentunut erityisesti merialueilla – helteen jatkuminen pahentanee tilannetta entisestään MTV 15:55 12.07

Sinilevätilanne on pahentunut merialueilla tällä viikolla. Erityisesti Suomenlahdella ja Saaristomerellä sinileväkukintojen määrät ovat lisääntyneet, kertoo ympäristökeskus leväkatsauksessaan.


Kuvasarja paljastaa karun tapauksen Utössä - veneilijät pahentavat kesäisin öljyvahinkojen riskiä iltalehti 08:02 16.05

Verkkokamera taltioi ikävän tapauksen Utön majakan edustalla Saaristomerellä. Suomessa tapahtuu vuosittain noin 2000 öljyvahinkoa. Suurin osa öljyvahingoista on pieniä ja sattuu maa-alueella. Veneilykauden vilkastuessa öljyvahingon riski kasvaa myös vesillä.


myönsi epäonnistuneensa tuhlaili ja lahjoitti Tuoreissa sääennusteissa – leikkauksen ajoitus ”Siinä on moni

Uutiset