Verinen ketjureaktio: Metsurit vammauttivat toisiaan vakavasti raivaussahoilla iltalehti 13:15 18.01

Hämeenlinnan poliisi kuvailee tapahtumaa harvinaiseksi ja erikoiseksi. Hämeenlinnan poliisi tutkii epäiltyjä työturvallisuusrikoksia kaupungin liepeillä sijainneella metsätyömaalla. Työmaalla oli useita metsätyömiehiä, jotka tekivät töitä raivaussahan kanssa. Epäonninen tapahtumasarja oli koitua kahden miehen kohtaloksi.


Siperiassa mitattiin huimat 60 astetta pakkasta - ihmiset julkaisivat kuvia jäätyneistä silmäripsistään iltalehti 17:23 16.01

Äärimmäinen kylmyys koettelee ihmisten arkea Venäjän Siperiassa. Siperia on eräs maailman kylmimmistä paikoista, ja maanantaina se taas todistettiin: Sahan tasavallassa eli Jakutiassa mitattiin peräti 60 celsiusastetta pakkasta ja vähemmänkin, Moscow Times -lehti kertoo. Ihmiset innostuivat täyttämään sosiaalisen median pakkaskuvillaan. Monet ottivat itsestään hauskoja valokuvia, joissa silmäripset ja kulmakarvat ovat pakkashuurteesta valkoisina.


Saimaannorpan pesintää autetaan taas apukinoksin MTV 15:53 16.01

Saimaannorpan pesintää autetaan tänäkin talvena apukinoksilla. Kyseessä on jo viides peräkkäinen talvi, kun metsähallitus kinostaa lunta yhdessä vapaaehtoisten ja Maailman luonnonsäätiön WWF:n kanssa.


HS: Näin radiotähti Juha Perälä pääsi mukaan Aamulypsyyn – entinen sahatyöntekijä teki röyhkeän tempun iltasanomat 09:31 16.01

Radion suosikkijuontaja pääsi mukaan Aamulypsyyn Jaajolle soitetun pilapuhelun avulla.


Nasa julkaisi harvinaisten satelliittikuvien sarjan – tältä luminen Sahara näyttää avaruudesta iltasanomat 23:14 12.01

Saharan autiomaassa Afrikassa satoi alkuviikosta lunta.


Haluammeko me jatkuvaa marraskuuta, kysyy suomalainen huippututkija – ja on hyvin huolissaan MTV 20:48 12.01

Hurjat talviolot Yhdysvaltojen koillisosissa, lunta Saharassa, vetinen synkkä talvi Helsingin seudulla. Suomalainen huippuasiantuntija pitää näitä sääilmiöitä poikkeuksellisina.


Lumi verhosi hiekkadyynit Saharassa, Floridassa paukkui pakkanen – asiantuntijat kertovat, mistä on kyse iltasanomat 17:39 10.01

Viime päivinä sään ääri-ilmiöt ovat vaivanneet eri puolilla maailmaa.


Äärimmäiset sääilmiöt piinaavat maailmalla – lumi motitti vuorelle, mutavyöry toi kuoleman iltasanomat 10:36 10.01

Saharan autiomaa verhoutui lumihuntuun, lumi motitti tuhansia turisteja Sveitsin alpeille ja Australiassa kärvisteltiin viikonloppuna lähes 50 asteen lämmössä


Oikaisu: Matti Vanhasen naisystävä ei ole sahaperijä iltasanomat 15:35 09.01

Heidi Huhtamaa on yksi Luvian Saha Oy:n omistajista.


Fuengirolan aurinkorannat peittyivät lumeen – Ilmatieteen laitos ällistyi iltasanomat 14:16 09.01

Sahara koki harvinaisen hetken. Suomalaisten suosima etelän lomakohde Fuengirola on myös lumen kourissa.


Saharassa satoi lunta – huolestuttava ilmiö toistui stara 12:30 09.01

Saharan aavikko on paikka, jossa voisi vähiten odottaa lumisateita. Nyt


Viihdelehti Stara.fi stara 12:30 09.01

Saharan aavikko on paikka, jossa voisi vähiten odottaa lumisateita. Nyt


Video: Saharan autiomaassa harvinainen lumipeite MTV 22:36 08.01

Atlantilta puhaltava kylmä ilmavirtaus on tuonut Saharan aavikolle harvinaisen lumipeitteen.


F1-varikkotyttö tyrmäsi seksismiväitteet - ”Tässähän on kyse viihteen lisäämisestä” iltalehti 17:16 08.01

F1-varikkotytöt ovat olleet suuri keskustelunaihe viime aikoina. Moni on sitä mieltä, että varikkotytöistä pitäisi luopua, sillä heidän värväämistään pidetään seksistisenä toimintana. F1-piireissä on kuitenkin myös niitä ihmisiä, joiden mielestä varikkotytöt kuuluvat lajiin. - Haluamme kunnioittaa kaikkia osapuolia. Moni arvostaa varikkotyttöperinnettä, mutta on myös ihmisiä, joiden mielestä se on vanhanaikaista, F1:n moottoriurheilupomo Ross Brawn totesi taannoin BBC:lle.


Vapaa-ajalla taukotilaa remontoinut työntekijä osui omaan sahaansa – esimiehet tuomittiin MTV 11:53 08.01

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi puutuoteteollisuusyrityksen kiinteistöpäällikön ja vuoropäällikön sakkoihin työturvallisuusrikoksesta, joka sai alkunsa remontista taukotiloissa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).


Vapaa-ajalla taukotilaa remontoinut työntekijä osui omaan sahaansa – esimiehet tuomittiin iltasanomat 11:51 08.01

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi puutuoteteollisuusyrityksen kiinteistöpäällikön ja vuoropäällikön sakkoihin työturvallisuusrikoksesta, joka sai alkunsa remontista taukotiloissa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).


Maailman suurin potkukelkkatehdas sijaitsee Kouran kylällä, vienti vetää hurjasti Kanadaan - salaisuus oikein sahatussa koivussa iltalehti 07:12 07.01

Seinäjoen Kouran kylällä toimiva E.S. Lahtinen Oy on maailman suurin potkukelkkojen valmistaja. Yritys juhlii tänä vuonna 90- vuotista taivaltaan. Juhlavuotensa juuri käynnistäneen E.S.Lahtisen konttorilla myhäilee tyytyväinen toimitusjohtaja Mika Lahtinen. - Kyllähän sitä kelpaa olla maailman suurin kelkkojen valmistaja. Tuollainen titteli hivelee pohjalaista ajatusmaailmaa. On kuitenkin syytä muistaa olla nöyrä, sillä tämä ala on erittäin riippuvainen sääolosuhteista, Lahtinen sanoo.


Isäntä putosi viljasiiloon – pelastus tuli moottorisahalla iltasanomat 13:48 03.01

Vietiin sairaalaan loukkaantuneena.


Uutiset