Voimakas virtaus toi Suomeen Keski-Euroopan saastehiukkasia ja Saharan hiekanjyviä – rikotaanko tänään lokakuun lämpöennätys? iltasanomat 11:57 14.10

Vanha ennätys meni suomalaisilta täysin ohi.


Näin Trump ratkaisisi Espanjan pakolaisongelman: "Rakentakaa muuri Saharaan – Saharan raja ei voi olla suurempi kuin meidän Meksikon-rajamme" MTV 14:59 20.09

Donald Trump ehdotti Espanjalle pakolaiskriisin ratkaisuksi muurin rakentamista Saharaan, kertovat muun muassa Guardian ja Europapress. Trumpmaisesta ongelmantarkaisusta kertoo Espanjan ulkoministeri Josep Borrell.


Trump ehdotti Espanjan ulkoministerille muurin rakentamista Saharan halki iltasanomat 05:26 20.09

Ulkoministerin mukaan ehdotuksen ajatuksena oli pitää siirtolaiset ulkona maasta.


Verisiä iskuja Malissa - ääri-islamistit tappoivat ainakin 43 siviiliä iltalehti 08:11 29.04

Länsi-Afrikan valtiossa on tapahtunut viime aikoina useita terrori-iskuja. Ääri-islamistien epäillään tappaneen ainakin 43 ihmistä Länsi-Afrikan Malissa maan luoteisosassa naapurimaa Nigerin rajalla sijaitsevassa aavikkokylässä. Tapetut ovat siviilejä, pääasiassa nuoria miehiä. Kuolleiden joukossa on kuitenkin myös naisia ja lapsia. Kaikki uhrit ovat tuaregeja eli läntisen Saharan alkuperäisasukkaita. Iskut ovat tapahtuneet lahden päivän aikana. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.


Etiopian talous kasvaa Afrikan maista nopeimmin iltalehti 14:59 24.04

Itä-Afrikassa sijaitsevassa Etiopiassa talous on kasvanut huimasti 15 vuotta peräjälkeen. Afrikan toiseksi väkirikkaimman maan, Etiopian, talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna Saharan eteläpuoleisen Afrikan maista nopeimmin, kertovat Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) tuoreet tiedot. IMF ennustaa, että Etiopian talous kasvaa tänä vuonna 8,5 prosenttia. Etiopian talouskasvu on ollut tasaisen huimaa, ja maan bruttokansantuote on noussut peräti 10 prosentin vuositahtia viimeiset 15 vuotta.


Keväinen lämpö nousee Suomeen etelästä: +14 astetta menee rikki, Saharan pöly punertaa taivaan iltasanomat 10:01 09.04

Etelä-Virossa lämpötila nousee maanantaina yli 20 asteen. Etelä-Suomessa on kevään lämpimin päivä.


Keväinen lämpö nousee Suomeen etelästä – 14 astetta menee rikki, Saharan pöly punertaa taivaan iltasanomat 10:01 09.04

Etelä-Virossa lämpötila nousee maanantaina yli 20 asteen. Etelä-Suomessa on kevään lämpimin päivä.


Häkellyttävä, kesäinen muutos säässä: Suomen etelänaapurissa kolkutellaan jo +20 asteen rajaa - Suomen taivaalla voi nähdä autereisia Saharan pölyjä iltalehti 08:16 09.04

Lumet lähtevät etelästä ja edessä on keväinen viikko. Katso videolta Forecan sääennuste. Suomen eteläpuolelta kuuluu kummia sään suhteen. Viron Vorussa mitattiin maanantaiaamuna kello 6 häkellyttävän korkea, +12 asteen lämpötila.


Nasa julkaisi upeita kuvia Itä-Euroopan lumen oranssiksi värjänneestä hiekkamyrskystä iltalehti 16:15 28.03

Myös Ateenan Akropolis on Saharan hiekan peitossa. Viikonloppuna monissa Itä-Euroopan maissa ihmeteltiin oranssin väristä lumisadetta. Erikoinen ilmiö johtui Saharasta lähtöisin olevasta hiekkamyrskystä. Nasa on julkaissut myrskystä . Niistä näkyy, miten hiekka kulkeutuu paksuina pilvinä Kreikkaan ja edelleen Bulgariaan, Romaniaan ja Venäjälle.


Video: Harvinainen ilmiö värjäsi lumen oranssiksi Itä-Euroopassa – syypää löytyy kaukaa Afrikasta MTV 14:15 26.03

Erikoinen ilmiö on tehnyt lumipeitteestä oranssin osissa Venäjää, Ukrainaa, Bulgariaa ja Romaniaa. Syypää on kaukana Afrikassa – väri on saapunut Saharan autiomaasta. 


kymmenen vuotta – narkomaanina kadulla kymmenen se johtuu Toto65 Vermo 17.10.2018 vaihtoehto "Nyt oli

Uutiset