Neljä ulkomaalaista pakeni tunnelia pitkin vankilasta Balilla iltalehti 12:56 19.06

Tunneli oli 12 metriä pitkä. Poliisi etsii neljää vankikarkuria Balin lomasaarella Indonesiassa. Kaikki karkurit ovat ulkomaalaisia. Australialainen Shaun Davidson, bulgarialainen Dimitar Iliev, intianalinen Sayed Said ja malesialainen Tee Kok King ryömivät vapauteen Kerobokanin vankilasta 12 metriä pitkän tunnelin kautta. Viranomaiset uskovat, että sen kaivamiseen on mennyt vähintään viikko. Vedellä täyttynyt 50 x 75 sentin kokoinen tunneli ja miesten pako havaittiin maanantain laskennassa aamukahdeksalta, Balin poliisin tiedottaja Hengky Widjaja kertoo uutistoimistoille. Nelikko on paennut maanantain vastaisena yönä tai aamurukouksen aikaan.


Sääskiä ei vielä näy ja lähipäivät ratkaisevat kesän huitomisen määrän – "suurilta suoalueilta lentää noin 21 000 miljardia hyttystä" yle 16:51 04.06

Moni odottaa jännityksellä säiden kehittymistä. Niin sanotut kesäsääsket eivät ole vielä kehittyneet ja tulevat päivät vaikuttavat hyönteisten päälentoaikaan.


Onko Karri Kivi Leijonien seuraava päävalmentaja? Mestariluotsi kiusaantui puheenaiheesta iltalehti 09:51 02.06

Ilveksen päävalmentajan sopimus päättyy ensi keväänä samaan aikaan Lauri Marjamäen diilin kanssa. Kun Jääkiekkoliitto valitsee Lauri Marjamäen seuraajaa Leijoniin, yksi nimi nousee monien lajiviisaiden mielestä muiden yläpuolelle. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi on erittäin potentiaalinen vaihtoehto A-maajoukkueen uudeksi vetäjäksi. Kiven diili Ilveksessä päättyy ensi keväänä. Myös Marjamäen paperi on katkolla. Valmentajien "tuolileikkiin" kuuluu, että sopimukset seuraavasta kaudesta tehdään marraskuun maaottelutaukoon mennessä.


Brasilialaisnainen sai kolme vuotta vankeutta suklaamunavarkaudesta - kovempi rangaistus kuin talousrikollisille iltalehti 12:12 24.05

Köyhän äidin kova rangaistus on järkyttänyt brasilialaisia. Brasilia on tunnettu epäoikeudenmukaisena ja epätasa-arvoisena maana, mutta kaikkea sen kansalaiset eivät kuitenkaan tunnu sulattavan. Brasilialaiset ovat järkyttyneet köyhän brasilialaisäidin saamasta yli kolmen vuoden vankeustuomiosta. Maria-niminen nainen varasti pääsiäismunia lapsilleen ja kananrintaa supermarketista Sao Paolossa vuonna 2015. Guardian-lehden mukaan Mariaa pidettiin tutkintavankeudessa viisi kuukautta ennen oikeudenkäyntiä, jossa hänet todettiin syylliseksi ensimmäisen asteen rikokseen. Maria valitti tuomiostaan ja pääsi hetkeksi vapauteen, mutta marraskuussa 2016 hänet lähetettiin telkien taa, vaikka hän oli raskaana.


Niinistö nosti esiin Suomen verisen historian viisaiden seminaarissa - ”Haavat ovat parantuneet” iltalehti 17:05 22.05

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi Suomen kansallisteatterissa pidettävän Wisdom Wanted -seminaarin, jossa eri maiden huippujohtajat etsivät ratkaisuja suuriin haasteisiin. Seminaarin järjestää presidentti Martti Ahtisaaren perustama rauhanvälitysjärjestö CMI. Tapahtumassa puhuu maailmanpolitiikan huippuasiantuntijoista koostuva Elders-ryhmä. Seminaari juhlistaa myös presidentti Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäivää. Presidentti Niinistö kehui ylistävin sanoin Ahtisaaren uraa rauhanvälitystyössä. Niinistö huomautti, ettei kestävän rauhan saaminen ole helppoa. Hän nosti esimerkiksi Suomen.


Näitkö taivaalla valtavan hanhiparven? Lämpö käynnisti lintujen kevätmuuton yle 17:20 17.05

Nyt kannattaa tiirailla taivaalle. Tänään onnekkaat näkivät kun tämän kevään valkoposkihanhien päämuutto täytti taivaan. Säiden lämmettyä myös hyönteissyöjät ja kahlaajat kirivät kiivaasti kiinni myöhästymistään muuttoaikataulustaan.


Yhdysvallat: Syyrian hallitus polttanut tuhansien sotavankien ruumiit ”kauhujen vankilassa” iltasanomat 19:56 15.05

Yhdysvaltalaisviranomaiset perustelivat väitettään esimerkiksi Saidnayan vankilasta otettujen satelliittikuvien avulla.


Pensaiden lomassa piilottelua, yllättävä kutsu kertausharjoituksiin, huhuja potkuista – Trumpin tiedottajan piinaviikko koottiin tähän Saturday Night Liven uuteen sketsiin hs 17:47 15.05


Pensaiden lomassa piileskelyä, yllättävä kutsu kertausharjoituksiin, huhuja potkuista – Trumpin tiedottajan piinaviikko koottiin tähän Saturday Night Liven uuteen sketsiin hs 17:38 15.05


Kylmyys ja lumisateet eivät vielä uhkaa viljelyksiä yle 07:44 11.05

Maanviljelyksen kannalta säiden lämpeneminen olisi erittäin toivottavaa, mutta vielä yöpakkaset eivät ole aiheuttaneet isoja vahinkoja.


Uutiset