Lääkärit paljastavat: Näin Skripaleita hoidettiin sairaalassa - henkilökunta pelkäsi saavansa tartunnan iltalehti 11:15 29.05

Venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julijan hengen pelastanut hoitotiimi ei odottanut hermomyrkkyiskun uhrien selviävän hengissä. Skripalit löydettiin tiedottomina penkiltä Salisburyn keskustassa 4. maaliskuuta. Skripaleita Salisburyn aluesairaalassa hoitanut henkilökunta ei kuitenkaan heti tiennyt, mikä oli aiheuttanut tiedottomuuden. Hoitohenkilökunta luuli aluksi, että Skripalit olisivat saaneet yliannoksen opioidia.


Lääkärit paljastavat: Näin Skripaleita hoidettiin sairaalassa - henkilökunta pelkäsi oman terveytensä puolesta iltalehti 11:15 29.05

Venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julijan hengen pelastanut hoitotiimi ei odottanut hermomyrkkyiskun uhrien selviävän hengissä. Skripalit löydettiin tiedottomina penkiltä Salisburyn keskustassa 4. maaliskuuta. Skripaleita Salisburyn aluesairaalassa hoitanut henkilökunta ei kuitenkaan heti tiennyt, mikä oli aiheuttanut tiedottomuuden. Hoitohenkilökunta luuli aluksi, että Skripalit olisivat saaneet yliannoksen opioidia.


Myrkytetty Julia Skripal astui julkisuuteen hyvinvoivan näköisenä - kertoo rankasta toipumisestaan: ”Hidasta ja erittäin kivuliasta” iltalehti 21:08 23.05

20 päivää koomassa ollut Julia Skripal antoi ensimmäisen haastattelun. Maaliskuussa yhdessä isänsä Sergei Skripalin kanssa myrkytyksen saanut Julia Skripal on antanut ensimmäisen haastattelun ja kuvat itsestään sen jälkeen, kun pääsi pois sairaalasta. Skripalit myrkytettiin Isossa-Britanniassa Salisburyn kaupungissa, ja Iso-Britannia on syyllistänyt Venäjää myrkkyiskusta. Venäjä puolestaan on kiistänyt osallisuutensa tapaukseen.


IS-kysely: Venäjä-pakotteet jakavat eduskuntaa: kokoomuslaiset muita kovemmalla linjalla iltasanomat 07:46 08.05

Moni edustaja kaipaisi vahvempaa näyttöä Venäjän osallisuudesta Salisburyn iskuun.


Lehti: Tutkijat ovat tunnistaneet henkilöt, joita epäillään Skripalien myrkyttämisestä iltalehti 07:02 21.04

Lehden tietojen mukaan epäillyt ovat tällä hetkellä Venjällä. Brittilehti Telegraph kirjoittaa, että Britannian tiedustelupalvelu ja poliisi ovat tunnistaneet henkilöt, jotka ovat epäiltynä hermomyrkkyiskusta entistä kaksoisagenttia Sergei Skripalia ja hänen tytärtään Julia Skripalia vastaan Salisburyn kaupungissa noin kuukausi sitten. Lehden tietojen mukaan epäillyt ovat tällä hetkellä Venjällä.


Oikaisu juttuun OPCW:n raportista koskien Salisburyn myrkkyiskua iltalehti 21:52 15.04

Iltalehdessä 12.4. Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n raportista oli otsikoitu harhaanjohtavasti. Jutun otsikosta ja ingressistä sai sen käsityksen, että OPCW otti raportissaan suoraan kantaa Salisburyn myrkkyiskussa käytätetyn hermomyrkyn alkuperään. Näin ei kuitenkaan ollut. OPCW ilmoitti kuitenkin vahvistavansa Ison-Britannian löydökset myrkyn laadusta. Iso-Britannia on kertonut myrkyn olevan venäläisvalmisteista ja peräisin Venäjältä. Toimitus pahoittelee virhettä. Oikaisua täsmennetty vielä klo 21.52.


Pääkirjoitus: Toista oli ennen ulkopolitiikassa iltasanomat 21:00 15.04

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi, että Syyrian kemiallinen kaasuisku on lännen lavastama. Saman Venäjä on todennut Salisburyn tapauksesta. Ukrainan ja osalta on kuultu koko ajan samaa tarinaa. Malesialaisen lentokoneen alusampuminen – sama juttu.


OPCW vahvistaa Britannian tiedot: Skripalit myrkytettiin hermomyrkyllä iltalehti 08:27 15.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkimuksen mukaan venäläisen ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa käytettiin hermomyrkkyä. Videolla aikajana ja turvakamerakuvaa myrkytyspäivästä. Maailman kemiallisten aseiden käyttöä valvova Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW ilmoitti vahvistavansa Britannian tiedot Englannin Salisburyn myrkkyiskusta. Iso-Britannia on aiemmin kertonut, että Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa käytettiin venäläisvalmisteista hermomyrkkyä.


Salisburyn hermomyrkystä luvassa lisätietoa tänään – kansainvälinen järjestö julkistaa selvityksensä iltasanomat 12:12 12.04

OPCW:n toivotaan valottavan hermomyrkyn alkuperää.


Julia Skripal päässyt ulos sairaalasta iltalehti 11:48 10.04

Hermomyrkyllä myrkytetty ex-vakoojan tytär on viety salaiseen paikkaan, kertoo BBC. Hermomyrkky novitshokille altistunut Julia Skripal, 33, on päässyt sairaalasta, vahvisti Salisburyn aluesairaalan johtaja Christine Blanshard tiistaina. BBC:n mukaan Julia Skripal on päässyt ulos sairaalasta jo maanantaina, ja hänet on kuljetettu turvalliseen paikkaan. Julia Skripal ja hänen isänsä, Venäjän ex-agentti Sergei Skripal, 66, joutuivat murhayrityksen kohteeksi Britannian Salisburyssa maaliskuun 4. päivänä. Heidät löydettiin tajuttomina puistonpenkiltä keskellä kirkasta sunnuntaipäivää.


Britannian May matkustaa Skandinaviaan: Salisburyn myrkkyisku agendalla iltalehti 08:54 09.04

Theresa May tapaa maanantaina Tanskan ja Ruotsin pääministerit. Britannian pääministeri Theresa May tapaa maanantaina Tanskan pääministerin Lars Løkke Rasmussenin ja Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin yksipäiväisellä vierailulla. May tapaa pääministerit kahdenvälisesti Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Tapaamisten agendalla ovat turvallisuus- ja puolustusasiat sekä brexitin jälkeinen kaupankäynti. Guardian-lehden mukaan Salisburyn hermomyrkky sekä Venäjän jatkuva uhka kansainväliselle turvallisuudelle ovat keskustelulistalla.


BBC: Venäjä haluaa keskustella Britannian kanssa Salisburyn myrkkyiskusta iltalehti 17:24 07.04

Venäjän Britannian-suurlähettiläs Aleksandr Jakovenko on pyytänyt tapaamista ulkoministeri Boris Johnsonin kanssa. Venäjän Britannian -suurlähetystön tiedottaja kertoo BBC:lle, että olisi korkea aika tavata ja puhua Salisburyn myrkkyiskusta. Suurlähettiläs Aleksandr Jakovenko on pyytänyt tapaamista ulkoministeri Boris Johnsonin kanssa.


Timo Soinilta raju täyslaidallinen: ”Onneksi en johda enää perussuomalaisia” uusisuomi 12:43 07.04

Ulkoministeri, perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja nykyisin Siniseen tulevaisuuteen kuuluva Timo Soini arvioi blogissaan suorin sanoin perussuomalaisten puoluejohdon kommentteja niin Venäjän vastaisista pakotteista kuin Salisburyn hermomyrkkyiskustakin.


Agenttimyrkytys: Venäjältä uhkaava syytös Britannialle – "Leikitte tulella" MTV 14:53 06.04

Venäjä on varoittanut Britanniaa Salisburyn myrkytystapaukseen liittyen. Maat ottivat rajusti yhteen YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa. Yhteenotto liittyy Britanniassa myrkytetyn venäläisvakoojan tapaukseen.


Times: Britannia kertoi liittolaisilleen Salisburyn hermomyrkyn olevan peräisin Shihanyn sotilastukikohdasta iltasanomat 13:14 06.04

Britannia on lehden tietojen mukaan kertonut liittolaisilleen myrkyn olevan peräisin Venäjän lounaisosissa sijaitsevasta sotilastukikohdasta.


Times: Salisburyn myrkky tehty Shikhanyn sotilastukikohdassa iltalehti 13:02 06.04

Ex-vakoojan myrkytyksessä käytetty novitshok-hermomyrkky on valmistettu venäläisessä sotilastukikohdassa Venäjän lounaisosassa. Videolla käydään läpi Julia ja Sergei Skripalin myrkytyspäivä. The Timesin mukaan Britannian tiedustelu on kertonut liittolaisilleen hermomyrkyn alkuperän.


julkaisi toiveikkaan viestin lapsista kauhistuttavat

Uutiset