Tutkija: Salaisten asia­kirjojen vuoto tuskin aiheuttaa isoa maine­haittaa Suomelle iltasanomat 17:00 16.12

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ei usko, että tiedusteluasiakirjojen vuotaminen Helsingin Sanomille aiheuttaa merkittävää mainehaittaa suomalaisille tiedusteluelimille.


McLaren-pomo unohti Mika Häkkisen - nauroi omalle vastaukselleen iltalehti 16:02 16.12

McLarenin tallipäällikkönä vuodesta 2014 asti toiminut Eric Boullier nauroi itsekin omalle vastaukselleen. Boullier osallistui F1-sarjan tallipäälliköille järjestämään tietovisaan. Visan viimeisessä kysymyksessä Boullierin piti nimetä kymmenessä sekunnissa mahdollisimman monta suomalaiskuskia, jotka ovat yltäneet MM-pisteille. Nykykuskien Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen nimet Boullier muisti ensimmäisenä. Boullier sai viime tipassa myös Jyrki Järvilehdon ja Mika Salon nimettyä.


Suomen superlupaus hämmästyi brittinuorten asenteesta - ”Toivottavasti meni viesti perille” iltalehti 20:01 15.12

Mikael Soisalon tie englantilaiseen akatemiaan oli poikkeuksellinen. Hän ei häpeile kovia tavoitteitaan. Mikael Soisalo nousi 18-vuotiaana ensimmäisellä veikkausliigakaudella Ilveksessä sarjan eliittiin ja siirtyi Middlesbrough'hun. Yleensä suomalaiset lähtevät Britanniaan Soisaloa nuorempina.


Suomen superlupaus hämmästyi brittinuorten asennetta - ”Toivottavasti meni viesti perille” iltalehti 20:01 15.12

Mikael Soisalon tie englantilaiseen akatemiaan oli poikkeuksellinen. Hän ei häpeile kovia tavoitteitaan. Mikael Soisalo nousi 18-vuotiaana ensimmäisellä veikkausliigakaudella Ilveksessä sarjan eliittiin ja siirtyi Middlesbrough'hun. Yleensä suomalaiset lähtevät Britanniaan Soisaloa nuorempina.


Yle: Rallilegenda Timo Salonen sai sakot 7-vuotiaana - ”Poliisi kääntyi ympäri, kun kuskia ei näkynyt” iltalehti 07:17 15.12

Timo ”Löysä” Salonen kertoo Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarjassa, että hän aloitti ajohommat jo hyvin nuorena. Rallin maailmanmestaruuden vuonna 1985 voittanut Salonen sanoo, että hän sai ensimmäiset sakot jo seitsemänvuotiaana. - Oltiin mökiltä tulossa, ja faija antoi ajaa. Tuli poliisit vastaan, Salonen kertoo sarjan viidennessä osassa.


Nainen paljasti karun tuloksen – näin paljon raskaus vie hiuksia stara 13:30 13.12

Christina Kreitel toimii stylistinä ja kampaajana omistamassaan Intrepid Studio Salon


Viihdelehti Stara.fi stara 13:30 13.12

Christina Kreitel toimii stylistinä ja kampaajana omistamassaan Intrepid Studio Salon


Kuvat: Kaatokännissä kaahannut alaikäinen poika ajoi ulos karmein seurauksin Salossa iltasanomat 18:04 12.12

Erittäin hurjannäköinen tieltä suistuminen tapahtui Varsinais-Suomessa sijaitsevassa Salon kaupungissa tämän vuoden huhtikuussa.


Joko Sirotkinin Williams-sopimus on sinetissä, Mika Salo? MTV 11:03 12.12

Autosportin mukaan Mika Salon suojatti Sergei Sirotkin, 22, on noussut ykkösehdokkaaksi Williamsin kisakuskipelissä. Salo sanoo MTV Sportille, ettei mitään ole vielä allekirjoitettu, mutta toteaa, että Sirotkinin F1-sopimuksesta on puhuttu jo kauan.


Lähde: Mika Salon suojatti nousemassa Kubican edelle Williamsin kuskivalinnassa MTV 21:33 11.12

Venäläiskuski Sergey Sirotkin on noussut ykkösehdokkaaksi Williamsin kuskietsinnässä, kertoo Autosport. Sirotkinin taustajoukoista löytyy muun muassa Mika Salo.


Sukeltajat eivät nähneet ketään kaatuneessa luotsiveneessä sen ollessa yhä pinnalla – karmea totuus paljastui vasta operaation epäonnistuttua MTV 18:02 11.12

Kaksi ihmistä kuoli perjantaina, kun luotsivene kaatui lähellä Emäsalon pohjoista luotsipaikkaa Porvoon majakan eteläpuolella.


Vetehinen ampui kaksi torpedoa ohi ja laskeutui 60 metriin – sitten alkoi sukellusvenemiesten helvetillinen odotus iltasanomat 16:46 11.12

Vetehisen sähkömies Pauli Salonius pelkäsi syvyyspommeja – ja niin teki myös päällikkö. Tämä on 100 tarinaa sodasta -sarjan 92. jakso.


Suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja eurokentillä suomikoris 15:50 10.12

Jukka Toijala sai vyölleen makean voiton Romanian liigassa ottamalla revanssin viime kauden finaalivastuksestaan Cluj'sta. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim venytti voittoputkensa jo...


Euroopan luotsiyhteisöt surevat Porvoon onnettomuuden uhreja: ”Miksi näin piti käydä?” iltalehti 12:17 10.12

Luotsiliitto toteaa tiedotteessaan, että työtoverien menettäminen koskettaa aina koko työyhteisöä. Luotsiliitto esittää surunvalittelunsa Porvoon Emäsalon majakan edustalla tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Luotsivene keikahti tuntemattomasta syystä ympäri perjantai-iltana. Sukeltajat löysivät pitkän pelastusoperaation jälkeen molemmat kutterinhoitajat kuolleina. - Luotsiliitto esittää syvän ja lämpimän osanoton menehtyneiden omaisille ja kaikille niille, jotka menettivät kollegan ja ystävän. Luotsiyhteisö ympäri Eurooppaa ovat myös välittäneet osanottonsa L-242 -veneenkuljettajien perheille ja omaisille, liitto toteaa tiedotteessaan.


Onnettomuustutkintakeskus aikoo tehdä simulaation Porvoon luotsiveneturmasta - aluksen nostoa suunnitellaan: ”Ei ole syytä uhkarohkeisiin tekoihin” iltalehti 11:43 10.12

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo Iltalehdelle, että Porvoon Emäsalon luotsiveneturman kaltaiset onnettomuudet ovat äärimmäisen harvinaisia. Viranomaiset selvittävät murheellisen luotsiveneonnettomuuden syitä. Vene oli hakemassa luotsia norjalaiselta säiliöalukselta perjantai-iltana, kun se keikahti ympäri. Sitä yritettiin kääntää oikein päin, mutta vene upposi pohjaan. Sukeltajat löysivät molemmat kutterinhoitajat kuolleina. Poliisilla on meneillään kuolemansyyn selvittäminen ja Onnettomuustutkintakeskus (OTKES) on aloittanut turvallisuustutkintalain nojalla oman tutkintansa. OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoo Iltalehdelle, että tällä hetkellä tutkinta on valmisteluvaiheessa.


Mika Salo vastaa katsojakysymyksiin: Olisiko Schumacher paria mestaruutta köyhempi, jos Salon unelmasiirtoa ei olisi... suomiF1 07:25 10.12

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo vastaa katsojien mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin F1-maailmaan liittyen. Tällä kertaa muistellaan menneitä ja sukelletaan F1-kuljettajan mielen syövereihin hädän hetkellä. Millainen F1-historia olisikaan,...


Luotsiveneturma oli hyvin poikkeuksellinen – edellinen vaaratilanne 17 vuoden takaa MTV 13:19 09.12

Emäsalon onnettomuus on hyvin poikkeuksellinen. Edellinen luotsaukseen liittyvä vakava tilanne on maaliskuulta 2000.


Kauhunhetki laivan kannella: Luotsi näki ympäri kaatuneen veneen - vältti itse onnettomuuden täpärästi iltalehti 12:02 09.12

Finnpilotin toimitusjohtajan Kari Kososen mukaan Porvoon Emäsalon turvavene oli matkalla hakemaan luotsia norjalaisesta laivasta, kun aallot keikauttivat veneen ylösalaisin. Onnettomuuden syytä ei vieläkään tiedetä. Porvoon Emäsalon luotsiveneturman syy on yhä mysteeri. Vieläkään ei tiedetä, miksi kokeneen miehistön ohjaama vene keikahti perjantai-iltana ympäri. - Jotenkin aaltojen vaikutuksesta se varmasti on kaatunut, Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen arvioi.


Toimitusjohtaja Porvoon luotsiveneturmasta: ”Se vene täytyy saada nyt ylös sieltä pohjasta” iltalehti 09:18 09.12

Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen kertoo Iltalehdelle, että Porvoon Emäsalon luotsiveneonnettomuuden jälkeen hänen päällimmäiset huolensa ovat yhtiön henkilökunnan jaksamisessa. Porvoon edustalla Emäsalossa tapahtui perjantai-iltana murheellinen onnettomuus. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä luotsivene kaatui ylösalaisin ja upposi, kun sitä yritettiin nostaa. Rajavartiolaitoksen mukaan pelastussukeltajat löysivät kahdeksan tunnin operaation jälkeen kummatkin kutterinhoitajan kuolleena. - Sain Merivartiostolta tiedon noin puolenyön jälkeen, että sukeltajat ovat löytäneet molemmat vainajat luotsiveneen ohjaamohytistä. Olen itse ilmoittanut omaisille. Heitä pidettiin ajan tasalla ajan tasalla heti, kun kaatumisen jälkeen selvisi, ketkä meidän työntekijöistä olivat matkalla. Heihin oltiin useita kertoja yhteydessä ennen suruviestiä, Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen kertoo Iltalehdelle.


Sukeltajat nostivat menehtyneet luotsiveneestä – onnettomuuden syy edelleen mysteeri iltasanomat 08:06 09.12

Noin 15 metriä pitkä nopea luotsivene kaatui ja upposi Emäsalon edustalla perjantaina klo 16.58. Sukeltajat löysivät kaksi miehistöön kuulunutta henkilöä uponneesta luotsiveneestä.


Uutiset