Selviytyjien uusi kausi alkaakin jo tänään - koko kausi katsottu 3 viikossa iltalehti 07:22 18.12

31. tuotantokaudella mitellään miljoonasta dollarista Kambodžassa. Suosittu kilpailureality Selviytyjät ilmestyy poikkeuksellisesti ruutuun näin maanantaina ja vieläpä alkuillasta. Alun perin uusia osia ei pitänyt esittää enää tämän vuoden puolella, mutta tv-maailmassa tilanteet elävät koko ajan. Myös esitystahti on totuttua kiivastahtisempi. Jenkkisarjaa seurataan samaan aikaan joka arki-ilta. Käsillä on nyt 31. tuotantokausi. Nopean esitysrytmin ansiosta se on katseltu kokonaisuudessaan jo tammikuussa. Se onkin hyvä, sillä helmikuussa käynnistyy jo seuraava kausi. Amerikkalaistuotanto alkaa tismalleen samana päivänä 4.2. kuin kilpailevan kanavan Selviytyjät Suomi (Nelonen).


Siniset ja perussuomalaiset edustivat samaan aikaan Tammelan torilla: Kumpi voitti - porokeitto vai makkarat? iltalehti 19:18 17.12

Keskenään kinastelevat sininen tulevaisuus ja perussuomalaiset päätyivät samaan aikaan tamperelaiselle torille. Tamperelaisia ilahdutti se, että kun on enemmän puolueita, jaossa on myös enemmän ilmaista ruokaa ja juomaa. Joulukuisen jäätävä tihkuräntäsade ripottelee lauantaiaamuna Tampereen päälle, kun Tammelantorilla pystytetään kahta samanlaista ja samanväristä telttakatosta vain muutaman kymmenen metrin päähän toisistaan. Toisessa lukee ”Tampereen perussuomalaiset” ja toisessa ”Sininen tulevaisuus”.


Tähtiohjaaja Peter Jackson myöntää: Naiset kieltäytyivät seksistä Weinsteinin kanssa - joutuivat maksamaan kovan hinnan iltalehti 14:06 17.12

Ohjaaja Peter Jackson myöntää pudottaneensa Ashley Juddin ja Mira Sorvinon Taru sormusten herrasta -trilogiasta Weinsteinin veljesparin painostuksen vuoksi. Peter Jackson sanoo saaneensa elokuvaa valmistellessaan puhelinsoiton Harvey Weinsteinin johtamasta Miramaxista puhelinsoiton, jossa kehotettiin jättämään Mira Sorvino ja Ashley Judd pois elokuvasta. Syyksi sanottiin se, että heidän kanssaan työskentely olisi painajaismaista ja sitä olisi syytä välttää "hinnalla millä hyvänsä".


Leijonien kentälliset Venäjä-otteluun: Sakari Manniselle iso näytönpaikka iltalehti 13:26 17.12

Mikko Koskinen aloittaa maalissa Suomen ja Venäjän välisessä EHT-turnauksen päätösottelussa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki palautti ykköshyökkäysketjun samaan muotoon, jossa se oli turnauksen ensimmäisessä ottelussa Tshekkiä vastaan. Örebron 25-vuotias hyökkääjä Sakari Manninen saa Venäjä-ottelussa paikan Petri Kontiolan johtamassa kakkosketjussa, jossa toisella laidalla aloittaa Lauri Korpikoski.


Kirkkoarkkitehti huijasi jopa miljoonia - uskovien omaisuus katosi iltalehti 09:01 16.12

Lukuisat hyväuskoiset helluntailaiset menettivät omaisuutensa petosvyyhdissä, jossa heidän vakaumustaan käytettiin häikäilemättömästi hyväksi. Rahat, joiden piti päätyä ”Herran työhön” hävisivätkin Ghanaan. Lue artikkeli kokonaisuudessaan IL Plus -palvelusta. Lahden käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Veikko Armas Gröhnin, 72, kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen seitsemästä törkeästä petoksesta. Lisäksi Gröhn tuomittiin maksamaan uhreilleen heiltä huijaamiaan rahoja yhteensä 830 000 euroa sekä valtiolle saamaastaan rikoshyödystä liki 90 000 euroa.


Liigaa pelataan maaottelutauoillakin, kärkijoukkue Kärpät hävisi uusisuomi 23:10 15.12

Jääkiekon Liigaa pelattiin perjantainakin, vaikka samaan maajoukkue pelaa EHT-turnausta Moskovassa. Leijonien matkassa Venäjällä on seitsemän Liigan pelaajaa.


Särkänniemen joukkotappelun karut taustat julki: Mustasukkainen 17-vuotias puukotti omaa isäänsä ja kahdesti kilpakosijaa iltalehti 21:15 15.12

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsiteltiin perjantaina syyskuussa tapahtunutta joukkotappelua. Syyttäjä vaatii viime syyskuussa Särkänniemen parkkipaikoilla tapahtuneesta nuorisojengien joukkotappelusta yhdelle 17-vuotiaalle murhan ja tapon yrityksestä epäillylle viisi vuotta ehdotonta vankeusrangaistusta. Lastenkodissa kasvanut, mutta tekohetkellä sieltä karkuteillä ollut nuorukainen tuotiin oikeuskäsittelyyn Kylmäkosken vankilasta. Hän oli puukottanut edellisenä iltana tuttavaansa Tampereen keskustassa ja heti seuraavana ilta samaa tuttua parkkipaikalla Särkänniemessä. Puukotusten syyksi ilmeni oikeussalissa riita tai mustasukkaisuus samasta nuoresta naisesta.


Suurin osa kyselyn vastaajista uskoo: Matalapalkkatyö yleistyy - kaikille työntekijöille pyritään maksamaan matalampia palkkoja iltalehti 17:45 15.12

STTK:n teettämän kyselyn perusteella suomalaiset eivät kannata matalapalkkatyön lisäämistä. STTK:n teettämän kyselyn perusteella 79 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että työttömien ei tulisi ottaa vastaan kokoaikatyötä alle työehtosopimuksen mukaisen vähimmäispalkkatason. 75 prosenttia vastaajista ei myöskään itse ole valmis työskentelemään alle vähimmäispalkkatason.


Joukkotappelu oululaisessa ravintolassa toi irakilaismiehelle muhkean laskun iltalehti 17:28 15.12

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina vuonna 1987 syntyneen irakilaismiehen yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta ja särystä 5 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 2 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 8 990 euroa. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan Lähi-Tapiolalle vahingonkorvausta 30 352,58 euroa sekä oikeudenkäyntikulut 210 euroa.


Tv-katsojat hämmästyivät, kun suomalaisuimarin SE:tä ei hyväksytty – kiinnititkö huomiota samaan kuin Jani Sievinen? iltasanomat 15:21 15.12

Mimosa Jallow’n 50 metrin selkäuinnin aika 26,45 ei ole ennätyskelpoinen.


Venäjän ex-talousministeri todettiin syylliseksi lahjusten ottamiseen - kahdeksan vuotta vankeutta iltalehti 13:41 15.12

Aleksei Uljukajevin todettiin ottaneen lahjuksen vastaan öljyjätti Rosneftin johtajalta. Venäläinen tuomioistuin on todennut maan entisen talousministerin Aleksei Uljukajevin syylliseksi lahjusten ottamiseen. Hänet tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi rangaistussiirtolaan sekä maksamaan 1,8 miljoonan euron korvaukset. Tuomioistuimen mukaan Ujukajev otti henkilökohtaisesti kahden miljoonan euron lahjuksen vastaan öljyjätti Rosneftin toimitusjohtaja Igor Setshiniltä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Carvalhal korjaa puolustuksen iltalehti 12:38 15.12

Perjantain vetovihje uskoo Sheffield W:n managerin Carlos Carvalhallin saaneen tarpeeksi joukkueensa vuotavasta puolustuksesta ja korjaavan asian tämän illan Wolves-peliin. Kevään nousukarsinnoissa karvan päähän Valioliigapaikasta jäänyt Sheffield W tunnettiin viime kaudella erittäin tarkasta pelistä ja tiukasta puolustuksestaan. Joukkueelle tehtiin perussarjassa kolmanneksi vähiten maaleja (45 maalia/46 ottelua). Tällä kaudella menestys ei ole ollut samaa tasoa johtuen juuri heikommasta puolustuspelaamisesta. Joukkue on periaatteessa näyttänyt viime otteluissaan nousuvireiseltä, mutta edelleenkään puolustus ei ole pitänyt viimekautiseen malliin. Uskon joukkueen valmennuksen tietävän asian ja työstävän sitä koko ajan.


Skottimuusikko pakotti lentokoneen tekemään välilaskun – sai maksettavakseen hillittömät korvaukset mtv 10:23 15.12

Kyle Falconer joutuu maksamaan lentokoneessa aiheutuneesta episodista 28 000 euron korvaukset.


SM-liigan mestarivahdin hävyttömän nerokas temppu sai jääkiekkoliigan muuttamaan sääntöjään - taas! iltalehti 22:58 14.12

TPS:n vuoden 2010 kultaryhmässä nähty David Leggio on hyödyntänyt samaa sääntökirjan porsaanreikää jo kahdessa eri sarjassa. Loppuvuodesta 2014 Leggio vesitti kahden miehen läpiajon AHL-ottelussa kaatamalla maalin. Tuomarin oli vihellettävä peli poikki ja tuomittava rangaistuslaukaus, jonka Leggio torjui. Tempun seurauksena AHL muutti sääntöjään vastaavien tempausten osalta. Nykyisin maalin tahallisesta siirtämisestä tuomitaan rangaistuslaukauksen lisäksi ulosajo maalivahdille. Sääntökohtaa nimitetään leikkisästi "Leggio-säännöksi".


Mitä järkeä Leijonien ja liigajoukkueiden on pelata samaan aikaan? ”Ei ole hyväksi lajille” iltalehti 18:05 14.12

SM-liiga kärsii, kun Leijonat pelaa samaan aikaan. Tuomas Tuokkola ehdottaa SM-liigan runkosarjan pelimäärän laskua 60:stä 56:een. Moskovan maajoukkueturnaus oli takavuosina kiekkokauden yksi kohokohdista. SM-liiga oli tauolla ja kansa katsoi Leijonien matseja Yleisradiosta. Keskiviikkona kahdentoista SM-liigaseuran pelaajat luistelivat jäälle samaan aikaan kuin Leijonat pelasi Tshekkiä vastaan.


Meksikossa murhattiin joka päivä 7 naista iltalehti 15:33 14.12

Viime vuonna Meksikossa murhattiin yhteensä 2746 naista eli joka päivä henkensä menetti seitsemän naista. Yhdistyneiden kansakuntien tutkimuksen 128 miljoonan asukkaan Meksikossa murhattujen naisten määrä nousi edellisvuodesta 18 prosenttia samaan aikaan kun huumesota on kiihtynyt. Vuonna 2015 murhattujen naisten määrä oli 2324. Vaarallisin kaupunki naisille on maan pääkaupunki Mexico City, jossa tapettiin viime vuonna 421 naista. Puolet Meksikossa murhatuista naisista oli 15-35-vuotiaita.


Markkinaoikeus: Linja-autoalalla kartelli – seuraamusmaksuja monelle yhtiölle iltasanomat 14:36 14.12

Markkinaoikeus on tuominnut useita linja-autoyhtiöitä, Linja-autoliiton ja Matkahuollon maksamaan kukin 100000 euroa seuraamusmaksua kartellista.


Uutiset