18-vuotias venäläinen ilmestyi kuin tyhjästä - nousi haastamaan Eeli Tolvasta ja vei jo yhden palkinnon iltalehti 21:59 16.03

Sitä voisi helposti luulla, että Eeli Tolvanen on koko KHL:n ylivoimainen junioritähti, täysin vailla vertaansa, mutta näin asia ei aivan ole. On nimittäin ilmaantunut myös sellainen 18-vuotias maalinsylkijä kuin Vitali Kravtsov. Nuori Traktor-tykki laukoi vieraissa voittomaalin Salavat Julajev Ufaa vastaan ja nousi samalla KHL:n playoffien maalipörssin kärkeen, tasoihin Tolvasen kanssa. Molemmilla on viisi täysosumaa ja myös sama määrä otteluita, kuusi.


SaPKo äityi hurjaan iskuun ja nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta johtoon ? IPK vastasi samalla mitalla jatkoaika.com 21:02 16.03

IPK johti kotiotteluaan päätöserään lähdettäessä jo 5?2, mutta SaPKo teki ottelun seuraavat neljä maalia ja nousi hurjalla kirillä 6?5-johtoon. IPK nousi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla vielä 6?6:een ja meni hetkeä myöhemmin jälleen johtoon lukemin 7?6.


Bussissa alkanut huutelu kärjistyi espoolaispysäkillä - mies löi toista matkustajaa kasvoihin oluttölkillä, kuristi ja puri iltalehti 15:30 16.03

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Poliisin mukaan epäilty rikos tapahtui eilen noin kello 20.50 Espoon Lippajärvellä. Poliisi tavoitti paikalta molemmat osapuolet sekä silminnäkijän, joka kertoi selkkauksen alkaneen bussissa. Rikoksesta epäilty mies oli huudellut asianomistajalle epäkunnioittavasti. Molemmat miehet sekä silminnäkijä olivat nousseet samalla pysäkillä pois, jolloin pahoinpitely oli alkanut.


Matkustaja heitti einekset kuljettajan päälle ja rikkoi bussin ikkunan Espoossa iltalehti 15:11 16.03

Lopulta bussissa riehunut nainen oli kaivanut vaatteistaan esiin puukon, jonka poliisit ottivat häneltä pois. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan nainen oli noussut bussiin ilman lippua ja alkanut syödä eineksiä paljain käsin bussin takaosassa sotkien samalla bussia ruualla. Kuljettaja oli mennyt huomauttamaan naista asiasta ja pyytänyt häntä poistumaan bussista. Tämän jälkeen nainen oli alkanut "soittaa suutansa". Kuljettaja oli mennyt takaisin paikalleen soittaakseen poliisit, mutta nainen oli seurannut häntä ja heittänyt ruuat kuljettajan housuille.


Onko tässä Heidi Klumin, 44, uusi kulta? Paparazzit bongasivat salatreffeiltä 28-vuotiaan Tokio Hotel -komistuksen kanssa iltalehti 20:38 15.03

Pariskunta bongattiin yhdessä ravintolatreffeiltä Hollywoodissa. Huippumalli ja juontaja Heidi Klum, 44, seurustelee huhujen mukaan itseään 16 vuotta nuoremman Tokio Hotel -yhtyeen muusikon Tom Kaulitzin kanssa. Pariskunta bongattiin Länsi-Hollywoodista lähtemästä Delilah-ravintolasta yhdessä. Otoksissa Klum ja 28-vuotias kitaristi kävelevät kadulla ja lähtevät samalla autolla. Daily Mail -sivuston mukaan Klum kertoi vastikään Ellen DeGeneresin haastattelussa olevansa taas valmis seurustelemaan.


Eikö tätä miestä pysäytä kukaan? Stoch jälleen täysin ylivoimainen MTV 19:58 15.03

Kamil Stoch voitti mäkihypyn maailmancupin henkilökohtaisen kilpailun Norjan Trondheimissä torstaina. Stochin ensimmäisellä kierroksella hyppäämä 146-metrinen siivu oli samalla Trondheimin HS140-mäen uusi mäkiennätys.


Video: Trondheimissä kovatasoinen mäkikisa! Mäkiennätys kahdesti uusiksi MTV 19:07 15.03

Kamil Stoch johtaa mäkihypyn maailmancupin henkilökohtaista kilpailua avauskierroksen jälkeen Norjan Trondheimissä. Stochin 146 metriä pitkä hyppy on samalla Trondheimin HS140-mäen uusi mäkiennätys. Stoch hyppäsi kaiken lisäksi vielä muita hyppääjiä alemmalta lavalta.


Sisäministeriö uudistaa reservipoliisit – varautuu yllättäviin turvallisuusuhkiin iltasanomat 18:28 15.03

Täydennyspoliisijärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön uudistettuna ja siitä ryhdytään samalla käyttämään nimitystä reservipoliisi.


Mitä ihmettä? Cardi B:n vahvistettiin esiintyvän Ruisrockissa - huhutaan synnyttävän samalla viikolla iltalehti 18:19 15.03

TMZ-sivuston mukaan Cardi B:n tulevan lapsen laskettu aika on heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Suomalaisfanit ovat olleet innoissaan, kun yhdysvaltalaisen supertähden Cardi B:n kerrottiin viime viikolla esiintyjän Ruisrockissa lauantaina 7. heinäkuuta. Festivaalin lipunmyynti on hyvässä vauhdissa ja lauantaipäivän yhden päivän liput on jo varattu. Nyt TMZ-sivusto kertoo kuitenkin hämmentävää tietoa Cardi B:n raskaudesta. Vauvaa odottavan artistin lasketun ajan kerrotaan olevan nimittäin heinäkuun ensimmäisellä viikolla - siis samaan aikaan kuin Ruisrock-festivaalit. Esiintyyköhän tähti siis festareilla?


HJK:lle lähes 400 000 euron voitot – liikevaihto kasvoi jälleen MTV 17:44 15.03

HJK on julkaissut vuoden 2017 tilikauden tuloksen. HJK:n tulos oli 388 000 euroa plussalla. Samalla liikevaihto nousi jo yli kahdeksan miljoonan euron.


Hämmästynyttä valmentajaa rangaistiin keskisormen näyttämisestä – ”Samalla tavalla varmaan 3 000 kertaa” iltasanomat 15:38 15.03

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa ihmettelee erotuomarien mielivaltaisuutta.


Britannia kehittää puolustusta kemiallisia aseita vastaan, rokottaa tuhansia sotilaita pernaruttoa vastaan iltasanomat 15:06 15.03

Britannia perustaa uuden keskuksen kemiallisten aseiden vastaiseen puolustautumiseen. Samalla tuhansia sotilaita rokotetaan pernaruttoa vastaan, kertoo puolustusministeri Gavin Williamson.


Mäkäräinen romahti kauden huonoimpaansa – menetti maailmancupin johdon MTV 13:51 15.03

Kaisa Mäkäräinen romahti sijalle 40 ja menetti samalla maailmancupin kokonaiskisan johtonsa. Mäkäräinen ampui neljä laukausta ohi taulusta Holmenkollenin pikakisassa torstaina.


Mäkäräinen romahti kauden huonoimpaansa – ei pisteitä, menetti maailmancupin johdon MTV 13:51 15.03

Kaisa Mäkäräinen romahti ensimmäistä kertaa tällä kaudella maailmancupin pisteiden ulkopuolelle ja menetti samalla maailmancupin kokonaiskisan johtonsa. Mäkäräinen ampui neljä laukausta ohi taulusta Holmenkollenin pikakisassa torstaina.


Ikoninen Toys "R" Us hakeutuu konkurssiin Yhdysvalloissa – 30 000 menettää työnsä MTV 09:20 15.03

Ikoniseksi luonnehdittu leluliike Toys ’R’ Us sulkee sen 735 lelukauppaa Yhdysvalloissa jättäen samalla 30 000 henkilöä työttömäksi. Asiasta kertoi muun muassa Reuters.


Helsinki haluaa uudistaa ruoka-avun ja poistaa leipäjonot - Heikki Hursti: ”Kaupunki haluaa köyhät pois näkyvistä” iltalehti 07:53 15.03

Heikki Hursti ei luota Helsingin kaupungin ja Helsingin Diakonissalaitoksen suunnitelmaan uudistaa ruokajakelu osallistavaksi, vaan pelkää ihmisten jäävän vaille apua. Kaduilla pitkinä luikertavat leipäjonot ovat lähitulevaisuudessa historiaa, jos Helsingin kaupungin ja Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämän työpajan suunnitelmat toteutuvat. Suunnitelmissa ovat olleet mukana mm. Ruoka-apu Yhdistysten Liitto, Samaria, Pelastusarmeija ja Vantaan kaupungin Yhteinen pöytä. Niiden tavoitteena on jakaa hävikkiruokaa eri tavalla kuin tähän asti ja samalla lisätä ruoka-avun saajien osallisuutta erilaisissa yhteisöissä, kertoo Helsingin Diakonissalaitoksen diakoniajohtaja Matti Helin. - Ajatuksena on pyrkiä rakentamaan yhteisöjä, joita ihmiset itse perustavat tai joihin he haluavat liittyä vapaasta tahdostaan, Helin sanoo.


Toimittaja lyttää Kikan vuoden 1990 tv-ohjelmassa: ”Löllötät etkä osaa laulaa” iltalehti 07:15 15.03

Sabatti-talkshow tuli televisiosta 28 vuotta sitten, jolloin ajat olivat toiset. Vuonna 1990 maaliskuu oli samalla lailla puolivälissä kuin parhaillaankin. Tuolloin tv:stä tuli Sabatti-niminen talkshow. Sitä vetivät Tapani Ripatti ja Anu Panula. Yksi vieraista oli Kikka eli Kirsi Sirén, joka on illan Elävän arkiston aiheena. Vuonna 1964 syntynyt laulaja menehtyi vain 41-vuotiaana joulukuussa 2005. Sabatissa nähdään juuri suosioon noussut iskelmätähti, joka turhautuu silmin nähden sekä toimittajan että yleisön esittämiin kysymyksiin. Lopulta turhautuu myös Panula, tarkalleen ottaen provosoivasti käyttäytyvän juontajapariinsa. Ripatti puhuu Kikalle muun muassa näin:


Mies soitti säkkipilliä ja hyppäsi samalla benji-hypyn stara 22:00 14.03

Kaikilla ei ole uskallusta suorittaa benji-hyppyä, eikä kaikilla ole taitoja


Stephen Hawking teki suuren vaikutuksen Esko Valtaojaan jo 1970-luvulla - ”Surullista, että häneltä jäi se suuri läpimurto tekemättä” iltalehti 16:52 14.03

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojalle uutinen fyysikko Stephen Hawkingin kuolemasta oli surullinen, mutta samalla hän tiedeihmisenä iloitsee ja tuntee kunnioitusta sitä elämäntyötä kohtaan, mihin Hawking vaikeuksistaan huolimatta pystyi. Esko Valtaoja ryhtyi opiskelemaan tähtitiedettä 1970-luvun alkupuolella. Kun hän perehtyi suhteellisuusteoriaan ja mustiin aukkoihin, hän törmäsi outoon tapaukseen nimeltä Stephen Hawking. - Muistan kyllä, miten Hawkingia kehuttiin. Kun luin mustien aukkojen malleja ja millä tavalla ne käyttäytyvät, Hawking oli jo opiskelijana saanut ohjaajiensa kanssa asioita selville ja tehnyt merkittäviä edistysaskelia. Minulle jäi mieleen, että on tällainen outo tapaus, joka on hyvin sairas, mutta siitä huolimatta tekee huippututkimusta, Valtaoja muistelee Iltalehdelle.


Syyte: Nainen vedätti Kelaa törkeästi - nosti 13 500 eurolla tukia ja oli samalla seurakunnan palveluksessa iltalehti 16:02 14.03

Syyttäjä vaatii eteläkarjalaisessa seurakunnassa työskennelleelle naiselle vankeusrangaistusta törkeästä petoksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee törkeää petosta, jossa asianomistajana on Kansaneläkelaitos ja vastaajana pienessä seurakunnassa toiminut naispuolinen työntekijä. Syyttäjä vaatii työntekijälle viiden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Syytteessä mainitut petokset tapahtuivat vuosien 2012 ja 2015 välillä pienehkössä Etelä-Karjalan kunnassa.


Uutiset