Rahoituksen professori Mykkäsen ja Vartiaisen linjoilla HS:ssä: ”Jos töitä ei tarjolla omalla paikkakunnalla, pitää muuttaa työn perässä” iltalehti 10:03 19.01

- Yksilön vastuulla on kykyjensä mukaan hoitaa omat asiansa ja mennä sellaisiin töihin, joita on tarjolla, Vesa Puttonen kirjoittaa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) äskettäin Aamulehdessä, että jos kotiseudulta ei löydy työtä tai aktivointipalvelua, työttömän on oltava valmis lopulta muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Samanlaisen näkemyksen Yle Radio 1:n Ykkösaamu-ohjelmassa Juhana Vartiainen (kok).


McLarenilla kovat piipussa, tallipomo vihjaa isosta muutoksesta autojen ulkonäköön - ”Siitä tulee jännittävää” iltalehti 15:06 09.01

McLaren-pomo Zak Brown kertoo Autosport-lehdelle, että tallin autojen ulkonäkö muuttuu merkittävästi kaudelle 2018. McLarenin F1-autot tunnettiin pitkään hopeanuolina sen jälkeen, kun Mika Häkkinen toi brittitallille maailmanmestaruuden kaudella 1998. Autojen väritys oli vaihtunut jo vuotta aikaisemmin, mutta menestys seurasi vasta Häkkisen mestaruuskaudella. Lempinimi seurasi tallia pitkään, vaikka menestys oli vuosituhannen vaihtumisen jälkeen vaihtelevaa. McLaren-autojen väritys pysyi samanlaisena aina kauteen 2014 saakka.


Työn perässä ympäri Suomea muuttanut koulutettu tiskaaja tulistui Vartiaiselle: ”Missä maailmassa oikein elät?” iltalehti 12:52 04.01

Insinöörin koulutuksen saanut nainen kysyy, kuinka monta kertaa työttömän pitää muuttaa työn perässä. Aktiivimallikeskustelu kuumeni keskiviikkona jälleen, kun kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen Ylellä työttömiä muuttamaan toiselle paikkakunnalle, jos omalta paikkakunnalta ei löydy minkäänlaisia työtilaisuuksia. Samanlaisen näkemyksen esitti jo Aamulehdessä kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen (kok). Iltalehden juttu aiheesta kirvoitti kommenttiryöpyn. Osa ymmärsi Vartiaista ja osa tyrmistyi kansanedustajan näkemyksistä. Iltalehti haastatteli torstaiaamuna Lapissa asuvaa 52-vuotiasta naista, joka tulistui Vartiaisen kommenteista.


Dingo-yhtyeen kokoonpano muuttuu - kaksi jäsentä lähtee iltalehti 13:10 30.12

Dingo-yhtye ilmoittaa Facebook-sivuillaan kokoonpanonsa muuttuvan. 1980-luvun suosikkiyhtye Dingo teki vuonna 2017 paluun keikkalavoille tunnetuimmalla kokoonpanolla, johon kuuluivat Pertti "Nipa" Neumannin lisäksi Jonttu Virta, Pepe Laaksonen, Juha Seittonen ja Pete Nuotio. Yhtye soitti kesällä seitsemän keikkaa. Nyt yhtye kuitenkin tiedottaa Facebook-sivuillaan, että kokoonpano ei jatku samanlaisena.


Touko Aalto julkaisi ensimmäisen kuvan nuoresta rakkaastaan iltalehti 22:53 17.12

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi elokuussa suhteestaan Iris Flinkkilään. Touko Aalto kommentoi hiljattain Vihreiden gallup-tulosta. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on julkaissut ensimmäisen Instagram-kuvan uudesta naisystävästään. Kaksikko ei ole suostunut yhteiskuviin julkisuudessa. Nyt Aalto on kuitenkin merkinnyt naisystävänsä Ultra Bran keikalta otettuun kuvaan. Kuvassa Flinkkilä on heijastettu lavalle keltaisessa sadetakissa. Samanlaisen sadetakkikuvan Flinkkilä itse on jakanut Instagram-sivullaan. Aalto on myös merkinnyt Flinkkilän Instagram-nimen kuvaan.


Touko Aalto julkaisi ensimmäisen kuvan nuoresta rakkaastaan iltalehti 22:53 17.12

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi elokuussa suhteestaan Iris Flinkkilään. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on julkaissut ensimmäisen Instagram-kuvan uudesta naisystävästään. Kaksikko ei ole suostunut yhteiskuviin julkisuudessa. Nyt Aalto on kuitenkin merkinnyt naisystävänsä Ultra Bran keikalta otettuun kuvaan. Kuvassa Flinkkilä on heijastettu lavalle keltaisessa sadetakissa. Samanlaisen sadetakkikuvan Flinkkilä itse on jakanut Instagram-sivullaan. Aalto on myös merkinnyt Flinkkilän Instagram-nimen kuvaan. Suhteen Flinkkilään tullessa ilmi Aalto oli vielä naimisissa Johanna Pietiläisen kanssa. Pietiläinen ja Aalto avioituivat elokuussa 2015.


Touko Aalto julkaisi ensimmäisen kuvan nuoresta rakkaastaan - huomasitko? iltalehti 22:53 17.12

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi elokuussa suhteestaan Iris Flinkkilään. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on julkaissut ensimmäisen Instagram-kuvan uudesta naisystävästään. Kaksikko ei ole suostunut yhteiskuviin julkisuudessa. Nyt Aalto on kuitenkin merkinnyt naisystävänsä Ultra Bran keikalta otettuun kuvaan. Kuvassa Flinkkilä on heijastettu lavalle keltaisessa sadetakissa. Samanlaisen sadetakkikuvan Flinkkilä itse on jakanut Instagram-sivullaan. Aalto on myös merkinnyt Flinkkilän Instagram-nimen kuvaan. Suhteen Flinkkilään tullessa ilmi Aalto oli vielä naimisissa Johanna Pietiläisen kanssa. Pietiläinen ja Aalto avioituivat elokuussa 2015.


Näkökulma: Miksi suurmoskeijaa ei kannata rakentaa Suomeen? iltalehti 11:58 14.12

Oma näkemykseni on, että EU:ssa ja Suomessa lähes kaikilla toiminnassa olevilla moskeijoilla on kytköksiä poliittisen islamin kanssa, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Kaikki me suurmoskeijan vastustajat huokaisimme eilen helpotuksesta, kun Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esitti, ettei suurmoskeijahankkeelle varata tonttia. Asia menee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn, mutta toivottavasti hekin tekevät samanlaisen järkipäätöksen. Edelleen on kuitenkin olemassa se riski, että suurmoskeijahanke saadaan runnottua läpi Helsingissä tai jossain muualla Suomessa. Iltalehden tietojen mukaan suurmoskeijan ja sen kylkeen kaavaillun muslimien monitoimikeskus-hankkeen kokonaiskustannukset kohoavat 110-140 miljoonaan euroon. Päälle tulevat usean miljoonan vuosittaiset käyttökustannukset. Tämä on huomattavasti kalliimpi hanke kuin muut pohjoismaiset moskeijat siitä huolimatta, että Suomessa islamin harjoittajien lukumäärä on huomattavasti muita Pohjoismaita pienempi. Kustannukset eivät kuitenkaan ole tässä se huolestuttavin osa.


Kuolema odottaa, syöpää ei voi parantaa - nämä asiat Kyösti haluaa sanoa kohtalotovereilleen ja heidän omaisilleen iltalehti 06:00 17.11

Parantumatonta syöpää sairastava Kyösti Korhonen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi ohjelman lopussa Korhoselta, mitä hän haluaa sanoa kaikille muille, jotka ovat saaneet samanlaisen diagnoosin - tai heidän omaisilleen. - Aina kun saa syöpädiagnoosin, putoaa johonkin syvyyteen. Hoitojen yhteydessä putoaa aina uudelleen ja uudelleen, riippuen miten syöpä etenee. Jossakin vaiheessa jos todetaan, että on parantumaton syöpä, putoaa vielä syvemmälle. Silloin on tärkeää, että on ihmisiä, jotka kuuntelevat, ovat läsnä - joille voi puhua. Voi itkeä, voi kerrata elettyä elämää. Toisekseen ajattelisin, että kun syöpäpotilas kokee, ettei ole toivoa ja tämä on menoa nyt, jokainen voisi itselleen löytää toivon lähteen ja kulkea sen kanssa loppuun asti.


Vuokrien nousulle ei näy loppua - vuosinousu nyt 2,5 prosenttia iltalehti 09:39 16.11

Kovinta vauhtia vapaarahoitteiset vuokrat nousivat Espoo-Kauniaisissa, Helsingin kehyskunnissa ja Jyväskylässä. Vuokrien nousulle ei näy loppua. Tilastokeskuksen mukaan vuokrien vuosinousu oli vuoden kolmannella neljänneksellä 2,5 prosenttia eli nousu jatkui samanlaisena kuin toisella vuosineljänneksellä. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa keskimäärin 2,4 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 2,3 prosenttia, muualla Suomessa 2,4 prosenttia.


Tilastoanalyysi: Leijonien tolppa-trap toimi jatkoaika.com 21:45 12.11

Kanada joutui reagoimaan Suomen trap-pelaamiseen sunnuntain kamppailussa, kun Suomi iski kiekonriiston jälkeen maalin. Tilastojen valossa Suomen pelaaminen säilyi samanlaisena koko turnauksen.


Näin Ahtisaari tyrmäsi presidentinvaalissa 23 vuotta sitten iltasanomat 13:00 22.10

Martti Ahtisaari tuli haastajana kansainvälisiltä kentiltä, ja hänen iskusanansa oli muutos. Muutosta suomalaiset halusivatkin, ja presidentinvaalissa 1994 Ahtisaari teki tyrmäyksen. Vuonna 2000 hän joutui itse samanlaisen tyrmäyksen kohteeksi.


Uutiset