Mosambikiin rakennettiin luksuslentokenttä - matkustajat puuttuvat iltalehti 16:32 10.12

170 miljoonaa euroa maksanut kenttä on ollut lähes käyttämättömänä kolme vuotta. Nacalan kansainvälisestä lentokentästä piti tulla Mosambikin toiseksi vilkkain pääkaupungin Maputon kentän jälkeen. Kenttä valmistui kolme vuotta sitten ja se avattiin juhlallisin seremonioin. Kenttä on komea, suorastaan ylellinen. Vain matkustajat puuttuvat.


Sambian ex-presidentti kohtasi Kekkosen vuonna 1968 – 93-vuotias liikuttui vanhasta videosta ja puhkesi laulamaan iltasanomat 09:13 10.12

93-vuotiaan presidentti Kenneth Kaundan onnittelulaulusta tuli some-hitti Sambiassa.


Nämä olivat Suomen katsotuimmat Youtube-videot vuonna 2017 iltalehti 09:40 07.12

Vuoden katsotuimmaksi musiikkivideoksi Suomessakin nousi puertoricolaisen Luis Fonsin kappale Despacito. Suosituimmaksi musiikkivideoksi katselukertojen perusteella nousi Luis Fonsin Despacito. Kappaleessa esiintyy myös Daddy Yankee. Toiseksi katsotuin musiikkivideo oli puolestaan Robinin Hula Hula. Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan videoiden katselun lisääntyneen. - YouTubessa kanavien seuraaminen on lisääntynyt ja monilla tekijöillä on uskollinen katsojakunta. Suomessa YouTube-videoiden ympärille on kehittynyt kasvava ja aktiivinen ekosysteemi, jossa tekijät, yleisö sekä yritykset toimivat hyvässä yhteistyössä, kertoo Googlen Yacine Samb.


Nyt se alkoi! Finlandia-talon seinään rävähti säkenöivän upea Suomi 100 -valaistus - katso kuva iltalehti 20:49 29.11

Suomen sadannen itsenäisyyspäivän lähestymisen voi jo huomata pääkaupungissa. Helsingin Suomi 100 -juhlat näkyvät kaupunkikuvassa muun muassa valoina. Itsenäisyyspäivän viikolla moni rakennus ympäri Suomea saa näyttävän juhlavalaistuksen. Lisäksi maailmalla tunnustetaan Suomen historiaa: Rooman Colosseum, Niagaran putoukset Kanadassa ja Fortalezan linnoitus Mosambikissa loistavat pian Suomen lipun väreissä.


Turistit ottivat lähikuvia Sambian safarilla - norsu talloi kuoliaaksi iltalehti 21:10 14.11

Norsu tappoi 64-vuotiaan hollantilaisnaisen ja 57-vuotiaan belgialaismiehen, kun nämä yrittivät saada parempia kuvia eläimestä. Kahden turistin kuvausmatka sai traagisen päätöksen Afrikan Sambiassa. 64-vuotias hollantilainen mies ja 57-vuotias belgialainen nainen yrittivät kuvata norsua kameroillaan lähietäisyydeltä safariajelulla. Norsu ilmeisesti suuttui parivaljakon lähestymisyrityksistä ja talloi heidät kuoliaaksi.


Pohjoismaiden neuvostossa leimahti kieliriita - Eerola sättii Eloa: ”Mistä tuollainen pölhöys kumpuaa?” iltalehti 21:42 02.11

Elo kiistää kärkkyneensä julkisuutta. Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Helsingissä nähtiin torstaina erikoinen välikohtaus, kun Mosambikista työmatkalta Suomeen palannut Simon Elo (s) saapui suoraan lentokentältä eduskuntaan ampumaan alas kokouksessa syntyneen kielikompromissin, kunnes hyväksyi sen hetkeä myöhemmin. Kompromissin myötä muun muassa kirjallisia kysymyksiä ja jäsenaloitteita voidaan laatia jatkossa suomeksi ja islanniksi, mutta vaatimusta suomen ja islannin muuttamisesta neuvoston työkieliksi käsitellään vasta vuoden päästä Oslossa pidettävässä neuvoston kokouksessa.


Sataprosenttisen tappava keuhkorutto surmannut 124 Madagaskarilla: vaarassa levitä yhdeksään maahan iltalehti 10:50 26.10

WHO varautuu mahdollisuuteen, että rutto voi levitä Madagaskarin saarelta lähialueille. Maailman terveysjärjestö WHO on nostanut ruttoepidemian leviämisen riskin Madagaskarin lähialueille keskinkertaiseksi. Aiemmin WHO piti taudin leviämistä saarelta hyvin matalana. Riskiarviota on korotettu Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Keniassa, Mauritiuksella, Mosambikissa, Tansaniassa, Seychelleillä, Komoreilla ja Ranskalle kuuluvalla Réunionin saarella. Leviämistä pyritään estämään matkustajien tarkastuksilla lentokentällä. Keuhkoruton leviämisriskiä ulkomaihin pienentää sen lyhyt, vain vuorokauden mittainen itämisaika.


Uutiset