Oli voittamassa Mestarien liigaa Sami Hyypiän kanssa – nyt norjalaisviilettäjä vaihtaa maastohiihdon maratonmatkoille: ”Menen aina all-in” hs 21:31 26.06


Vanhaselta rajua ryöpytystä Risikolle - syyttää perustuslakivaliokunnan painostamisesta iltalehti 13:35 26.06

Kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk) syyttää sisäministeri Paula Risikkoa (kok) perustuslakivaliokunnan painostamisesta. Kokoomuksen sote-neuvottelija Paula Risikko kertoi Lännen Medialle, että maakuntalain käsittely on keskeytettävä eduskunnassa, jos perustuslakivaliokunta vaatii muutoksia valinnanvapauteen. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan odotetaan antavan lausuntonsa sote-esityksestä tällä viikolla. Vanhasen mukaan Risikon ehdotus on käsittämätön, koska maakuntalain kohdalla ei tiettävästi ole perustuslaillisia ongelmia.


Sote repii taas hallitusta – Vanhaselta suorat sanat ministerille: ”Käsittämätön ehdotus” iltasanomat 10:59 26.06

Matti Vanhanen pitää sisäministeri Paula Risikon ehdotusta sote-uudistuksesta käsittämättömänä.


Kommentti: Vihdoinkin! Suomalainen pakkiaalto pyyhkäisee NHL:ään – kovalla ryminällä iltasanomat 06:42 26.06

Seuraava suomalainen puolustajasukupolvi on rynnimässä NHL:ään, kirjoittaa NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.


Silmälasien avulla voi nuorentua tai jäädä historiaan, kirjoittaa muotitoimittaja Sami Sykkö hs 18:19 25.06


Lontoon tornipalon jälkeen sisäministeriö selvitti: Suomesta ei löytynyt korkeiden rakennusten pintamateriaaleihin liittyviä paloja iltalehti 15:26 25.06

Suomessa selvitettiin Lontoon tornitalon palon jälkeen korkeiden rakennusten pintamateriaaleja, sisäministeriöstä kerrotaan. Yhtäkään pintamateriaaleihin liittyvää paloa ei tuolloin havaittu. - Kävimme säädöksemme läpi ja katsoimme, onko meillä Suomessa Lontoon tornitalon tyyppisiä rakennuksia. Totesimme että ei ole, sanoo sisäministeriön pelastustoimen valmiusjohtaja Janne Koivukoski.


Sisäministeriö: Suomesta ei löydetty korkeiden rakennusten pintamateriaaleihin liittyviä paloja iltasanomat 14:25 25.06

Lontoon Grenfell Tower -tornitalossa käytettyä herkästi syttyvää solumuovilevyä on käytetty myös Ruotsissa.


Marine Le Pen tapaa europarlamentin rahojen käyttöä tutkivia tuomareita iltalehti 17:06 22.06

Ranskassa Kansallinen rintama -puolueen johtaja Marine Le Pen on sopinut tapaavansa tuomareita osana europarlamentin varojen käyttöä koskevaa tutkintaa. Le Penin mukaan tapaaminen on järjestetty, mutta hän ei kerro milloin. Le Penin Kansallinen rintama -puolue on tutkinnan kohteena, koska puolueen epäillään käyttäneen europarlamentin varoja Ranskassa toimivien avustajien palkkojen maksamiseen.


Ranskan presidentti Macron: valtio ja islam voivat toimia yhdessä iltalehti 11:37 22.06

Emmanuel Macron osallistui muslimien iftar-illalliselle ja korosti muslimien tärkeää roolia terrorismin vastaisessa taistelussa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron kutsui Ranskan muslimit terrorismin vastaiseen taisteluun, kertoo Le Firgaro -lehti. Presidentti osallistui tiistaina Ranskan muslimineuvoston järjestämälle paaston jälkeiselle iftar-illalliselle sisäministeri Gérard Collombon kanssa. Muslimit paastoavat pyhän kuukauden, ramadanin, ajan auringonnoususta auringonlaskuun. Macron halusi läsnäolollaan kunnioittaa muslimien perinteitä. Ranskan presidentti ei ole koskaan aikaisemmin osallistunut iftar-illalliselle. Illallisella Macron sanoi kauheiden terrori-iskujen tarkoituksen olleen jakaa Ranskaa kahtia ja luoda vääristynyttä kuvaa islamista murhien ja terrorin uskontona.


Demokraatti: Noin 400 000 vapautuu Yle-veron maksamisesta - tulorajaa nostetaan iltalehti 11:22 22.06

Yle-verosta vapautetaan lisää pienituloisia, uutisoi Demokraatti. Lehden mukaan parlamentaarinen Yle-työryhmä on päässyt asiasta yksimieliseen ratkaisuun. Tämänhetkisen arvion mukaan noin 400 000 suomalaista vapautuu kokonaan Yle-veron maksusta, sanoo työryhmän puheenjohtaja Kaj Turunen (Sininen tulevaisuus) Demokraatille.


Demokraatti: Noin 400? 000 vapautuu Yle-veron maksamisesta iltasanomat 10:53 22.06

Yle-verosta vapautetaan lisää pienituloisia, uutisoi Demokraatti.


Venäjällä selvitetään mystistä tragediaa: Jäikö kuusivuotias poika auton alle 2,7 promillen humalassa? iltalehti 23:00 21.06

Venäläispojan kuolemasta on kehittynyt niin kummallinen mysteeri, että sen tutkinta on sisäministeriön suorassa ohjauksessa. Viime huhtikuussa Moskovan läheisessä Železnodorožnyin kaupungissa tapahtui traaginen yliajo. 31-vuotias nainen kaahasi ylinopeudella pois kaupan pihasta ja osui kuusivuotiaaseen Aljoša-poikaan. Isoisänsä kanssa kävellyt Aljoša jäi auton renkaisiin ja raahautui lähes kymmenen metriä. Aljoša oli vielä hetken hengissä ja hänet ajateltiin viedä sairaalaan samalla autolla, joka ajoi hänen ylitseen. Poika ei kuitenkaan selvinnyt. Yliajajan suurin huoli oli, ettei matkustamo tuhriinnu verestä.


Koskenkorvan hirvittävä kotiputki jatkuu! Nyt kaatui Tahko iltalehti 21:21 21.06

Koskenkorvan Urheilijat saalisti keskiviikkona seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa miesten Superpesiksessä. Vain avauskierroksella Ilmajoella hävinnyt KoU löi nyt Tahkon 2-1 (2-1, 0-4, 0-0, 2-1). - Odotuksia oli enemmästä. Ulkopelimme tiivistyi, mutta turhalla virheellä annoimme avausjakson voittojuoksun kahden palon tilanteessa, kuvaili hyvinkääläisten pelinjohtaja Sami Sirviö.


Kolme epäiltyä jihadistia pidätetty Madridissa - yksi "erittäin radikalisoitunut" iltalehti 10:05 21.06

Erittäin vaaralliseksi luokitellun miehen hallusta löytyi ohjeita itsemurhapommi-iskuihin. Kolme miestä on pidätetty terroriepäilyjen vuoksi Madridissa, kertoo El Pais. Yhtä miehistä kuvaillaan erittäin vaaralliseksi ja radikalisoituneeksi. Hänen epäillään olevan Isisin jäsen. Pidätys tapahtui juuri ennen Madridissa järjestettävää kansainvälistä WorldPride-viikkoa. WorldPride ajaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia kansainvälisesti. Pääepäilty on 32-vuotias marokkolainen mies. Hänen hallustaan on löytynyt propagandamateriaalia ja ohjeita itsemurhapommi-iskuihin ja "internet-jihadismiin". Espanjan sisäministeriön mukaan mies on uhka maan turvallisuudelle. Hänen profiilinsa on samankaltainen kuin Britannian ja Ranskan terrori-iskujen tekijöiden.


Brysselin rautatieaseman räjähdyksestä epäilty mies tunnistettu iltasanomat 10:02 21.06

Brysselin päärautatieaseman räjähdyksestä epäilty mies on tunnistettu, kertoo Belgian sisäministeri.


Saudi-Arabiassa vaihdettiin kruununprinssiä - uusi vallanperijä vain 31-vuotias iltalehti 10:00 21.06

Saudi-Arabian kuningas on nimittänyt maahan uuden kruununprinssin. Hän on kuninkaan poika Mohammed bin Salman. Entinen kruununprinssi ja kuninkaan veljenpoika Mohammed bin Nayef, 57, on irtisanottu tehtävästään. Hän sai potkut myös sisäministerin pestistä. Diplomaattilähteen mukaan Mohammed bin Nayef oli joutunut poliittisesti yhä heikompaan ja syrjäisempään asemaan, kun häneltä oli vähitellen viety valtaoikeuksia.


Brysselin rautatieaseman räjähdyksestä epäilty mies tunnistettu iltalehti 09:57 21.06

Brysselin päärautatieaseman räjähdyksestä epäilty mies on tunnistettu, kertoo Belgian sisäministeri. Enempää hän ei miehestä kuitenkaan kerro. Viranomaiset sanoivat aiemmin, että tapausta pidetään terroritekona.


Sisäministeri Paula Risikko terroriuhasta: Olemme varautuneet - meillä on loppuun hiottu järjestelmä iltalehti 12:59 20.06

Sisäministeri Paula Risikko (kok) sai tietää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Temppeliaukion mahdollisesta terroriuhasta. Paula Risikko (kok) vakuuttaa, että Suomi on varautunut hyvin terrori-uhkaan. Hän kuitenkin totesi, että nyt kun uhkakuva on kohonnut ja uhka on lisääntynyt, hereillä pitää olla koko ajan. Suojelupoliisi nosti viime viikolla uhka-arviotaan. - Eri maissa tapahtuneet tapahtumat ja uhka-arvio pitää ottaa vakavasti, mutta terrorismin tavoite on halvaannuttaa yhteiskunta ja vaikuttaa päätöksentekoon. Sille ei saa antaa periksi, Risikko kertoo.


Sisäministeri Risikko heräsi puheluun terroriuhasta – ”Sellaisina hetkinä minuutitkin tuntuvat ikuisuudelta” iltasanomat 12:07 20.06

Sisäministeri Paula Risikko sai tiedon Temppeliaukion kirkon terroriuhasta heti tuoreeltaan viikonloppuna.


Uutiset