Risikko: Tiedustelulainsäädäntö kaipaa hyvät perustelut iltalehti 20:26 21.08

Sisäministeri puoltaa perustuslain muuttamista kiirehtimismenettelyllä. Kiireellisen menettelyn käyttäminen tiedustelulainsäädännön säätämisen yhteydessä on perusteltava hyvin, sanoo sisäministeri Paula Risikko (kok). Hän puoltaa perustuslain muuttamista kiirehtimismenettelyllä, mikä on tarpeen tiedustelulainsäädännön hyväksymiseksi. Risikon mukaan kiireellisyyttä aiotaan perustella Suomen turvallisuusympäristön muutoksella. Turun tapahtumat osoittavat Risikon mielestä myös, että lakia tarvitaan.


Jääkiekon CHL on seuroille muutakin kuin kuluerä - "Ilman emme olisi edenneet SM-liigan loppuotteluihin" iltalehti 18:56 21.08

Jääkiekon Champions Hockey Leagueen osallistuvat suomalaisseurat ovat yksimielisiä siitä, että kansainväliset ottelut ovat hyödyllinen lisä kiekkokalenteriin. Neljännellä kaudella peräkkäin pelattava CHL käynnistyy torstaina, ja kotimaisen Liigan seuroista mukana ovat HIFK, JYP, KalPa, Tappara ja TPS. - Ilman CHL:ää emme olisi edenneet viime kaudella SM-liigan loppuotteluihin. Nämä eivät ole harjoitusotteluita vaan tämä on meille sarja, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen paaluttaa.


Samir Nasrin ura jatkuu Turkissa iltasanomat 17:55 21.08

Ranskalaisjalkapalloilija Samir Nasri siirtyy Manchester Citystä Turkin liigassa pelaavan Antalyasporin riveihin. City vahvisti siirron maanantaina kotisivuillaan.


Ongelmapelaajan maineessa oleva Samir Nasri jätti Cityn taakseen - uusi seura löytyi Turkista iltalehti 17:15 21.08

Ranskalaisjalkapalloilija Samir Nasri siirtyy Manchester Citystä Turkin liigassa pelaavan Antalyasporin riveihin. City vahvisti siirron maanantaina kotisivuillaan. Tuittupäänä tunnetun Nasrin ura on ollut viime vuosina melkoista vuoristorataa. Vielä joitakin kausia sitten hän sai Cityssä mukavasti vastuuta, mutta loukkaantumiset ja ailahtelevat esitykset veivät keskikenttäpelaajan valokeilasta sivuun.


Espanjan terrori-iskujen kuolonuhrien määrä on noussut 15:een: Pakeneva terroristi puukotti miehen autoon iltalehti 15:45 21.08

Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, joka liittyy viime viikolla tehtyihin iskuihin. Espanjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 15:een, kertoo Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn. Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin.


Oikeusministeri Häkkänen: Uskon, että perustelut tiedustelulain kiirehtimiselle täyttyvät iltalehti 15:20 21.08

Myös pääministeri ja sisäminsteri ovat vaatineet tiedustelulain mahdollisimman pikaista hyväksymistä. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) uskoo, että perustelut kiirehtimismenettelylle täyttyvät tiedustelulainsäädännön kohdalla. Häkkänen kuitenkin painottaa, että perustelujen täytyy olla kristallinkirkkaat, sillä tästä tulisi ennakkotapaus kiirehtimismenettelyn käyttämiselle perustuslain muuttamisessa.


Espanjan terrori-iskujen kuolonuhrien määrä on noussut 15:een iltalehti 15:14 21.08

Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin. Espanjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 15:een, kertoo Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn. Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin.


Saksan sisäministeriö: Turun puukkohyökkäyksestä epäilty oleskeli aiemmin Saksassa laittomasti iltasanomat 14:52 21.08

Poliisi esittää 18-vuotiasta Abderrahman Mechkahia vangittavaksi.


Barcelonan iskun kuljettajaa etsitään nyt ympäri Eurooppaa iltalehti 11:43 21.08

Katalonian viranomaisten mukaan on mahdollista, että kuljettaja on livahtanut maasta. Espanjan poliisin mukaan Barcelonassa jalankulkijoiden päälle ajaneen pakettiauton kuljettaja on tunnistettu. Poliisi ei ole kertonut kuljettajan nimeä, mutta Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn sanoi kaiken viittaavan siihen, että kuljettaja on Younes Abouyaaqoub, 22.


Draamaa pesäpallon puolivälierissä: tähtipelaaja kaatui maahan tuskaisena iltalehti 19:10 20.08

Vimpelin Saarikentällä koettiin Vimpelin Vedon ja Kiteen Pallon välisessä Superpesiksen ensimmäisessä puolivälieräottelussa draamaa. Vedon Sami Haapakoski loukkasi oikean jalan nilkkansa ulkokentällä pallontavoittelutilanteessa. Kentän pintaan tuskaisen näköisenä kaatunut Haapakoski sai ensiapua välittömästi, jonka jälkeen hän siirtyi joukkueen lääkärin Marja-Liisa Kivipellon hoiviin vaihtopenkille.


Elatusavusta vuosien piina - ”Exä maksattaa uutta asuntoaan” iltalehti 15:46 20.08

Samin kohtalo on tuttu monille isille. Sami on joutunut ravaamaan oikeudessa elatusapuriitojen vuoksi, eikä kierteelle näy loppua. Sami ja Jaana erosivat, kun heidän poikansa oli kaksivuotias. Lapsi jäi asumaan äidin luokse. Vanhemmat pyrkivät ensin sopimaan elatusavusta lastensuojelun kautta varatuissa lastenvalvojan tapaamisissa, mutta Sami piti ehdotettua elatusapua liian suurena. Hän ei suostunut siihen.


Päivi Nerg kehottaa Uutissuomalaisessa: Jos on pienikin epäily, että ihmisellä on kytkentöjä terrorismiin, ilmoita poliisille iltalehti 07:44 20.08

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoo kansalaisten ilmoittavan entistä herkemmin huomaamansa epäilyttävät teot tai puheet poliisille, kertoo Uutissuomalainen. Nerg arvioi, että Suomen turvallisuustilanne on muuttunut siinä määrin, että pienetkin epäilyt otetaan viranomaisten taholta erittäin vakavasti. - Meidän tarvitsee herätellä ihmisiä, että jos on pienikin epäily, että jollakin ihmisellä on joitakin kytkentöjä terrorismiin tai sellaisia puheita, että haluaisi tehdä toiselle pahaa, siihen kannattaa tänä päivänä suhtautua vakavasti, ja poliisi ottaa sen myös vakavasti, Nerg sanoo.


Lisätäänkö turvapaikanhakijoiden valvontaa, entä miten estetään heihin kohdistuva kansalaisraivo? Kahdeksan kysymystä sisäministeri Risikolle Turun puukotuksista hs 19:41 19.08


Turun terroriepäillyn taltuttaneille poliiseille sataa kiitosta, sivullisia auttajia ylistetään - "pistivät oman elämänsä likoon" iltalehti 19:19 19.08

Monet poliitikot ovat lauantaina kehuneet Turun epäillyssä terrori-iskussa paikalla olleiden ihmisten urheaa toimintaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) ovat lähes kilvan kiittäneet viranomaisten toimintaa Turussa. Poliisin, etenkin terroriepäillyn taltuttaneen partion, toimintaa ripeää toimintaa kehuttiin myös keskusrikospoliisin lauantaisessa tiedotustilaisuudessa. Poliisin mukaan hälytys puukotuksesta tuli 16.02, ja epäilty otettiin kiinni kello 16.05. Sipilä ja Risikko muistivat Valtioneuvoston linnassa lauantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa poliisin ensipartiota. Lisäksi Turun torilla iskun aikaan olleet ihmiset ovat saaneet päättäjiltä kiitoksia.


Pääministeri Sipilä ja sisäministeri Risikko varoittivat koston kierteestä hs 18:37 19.08


Pääministeri Sipilä Iltalehdelle: Suurin huoli on se, että vihaan vastataan vihalla iltalehti 17:50 19.08

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) pitivät vakavina tiedotustilaisuuden Valtioneuvoston linnassa lauantaina iltapäivällä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) painottivat lauantaisessa tiedotustilaisuudessa moneen kertaan, että vihaan ei saa vastata vihalla. Samaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö on korostanut virallisissa lausunnoissaan. - Aika huoli siitä on, että tilanne kärjistyy, Sipilä totesi.


Sisäministeri Paula Risikko: Ulkomaalais­taustaisten ja ulkomaalaisten auttaminen Turussa osoitti valtavaa esimerkkiä – ”Yhdessä se turvallisuus tehdään” hs 16:38 19.08


Uutiset