Muutamaa kymmentä SAK:n liittojen työntekijää koskevat erimielisyydet uhkaavat pysäyttää Suomen viennin iltalehti 18:39 17.01

SAK:n johtajan mukaan keskusjärjestö ei aio puuttua jäsenliittojensa keskinäiseen riitelyyn. Helsingin Sanomat uutisoi (16.1.), että Auto- ja kuljetustyöntekijäliitto AKT ja Merimiesunioni uhkaavat panna Suomen satamat kiinni ja viennin seis, ellei AKT saa torninosturikuljettajille ja satamavalvojille omaa työehtosopimusta. Riita koskee noin 25 - 45 työntekijää.


SAK-liittojen keskinäinen kahina sekä työnantajan välinen riita uhkaavat pysäyttää Suomen viennin iltalehti 18:39 17.01

SAK:n johtajan mukaan keskusjärjestö ei aio puuttua jäsenliittojensa keskinäiseen riitelyyn. Helsingin Sanomat uutisoi (16.1.), että Auto- ja kuljetustyöntekijäliitto AKT ja Merimiesunioni uhkaavat panna Suomen satamat kiinni ja viennin seis, ellei AKT saa torninosturikuljettajille ja satamavalvojille omaa työehtosopimusta. Riita koskee noin 25 - 45 työntekijää.


Lumisade saapuu Helsinkiin – suora lähetys iltasanomat 16:14 17.01

Lumisade on viimein saapumassa lumettomalle Suomen etelärannikolle. Voit seurata yllä olevalta videolta suoraa lähetystä Helsingin keskustasta Sanomatalon kattokamerasta.


Länsimetron kuljettaja Ilta-Sanomissa: Aiheuttaa yllättäviä oireita, matkustamossa oksentelevat lapsetkin MTV 15:19 17.01

Länsimetron kuljettajan mukaan metrotunnelien paineenvaihtelu aiheuttaa voimakkaita huimausoireita kuljettajille, mutta myös matkustajille. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.


Työtaistelu uhkaa sulkea viisi satamaa - työnantajaliitto: ”Tämä on meille ja Suomelle kriittinen asia” iltalehti 10:38 17.01

AKT ja Merimiesunioni uhkaavat sulkea viisi satamaa. Takarajana neuvotteluille on presidentinvaalin jälkeinen maanantai. Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona kuljetusalojen liitto AKT:n ja Merimiesunionin uhkaavan sulkea viisi satamaa, mikäli satamayhtiöt eivät ala neuvotella näissä satamissa toimivien muutaman kymmenen henkilön kanssa omaa työehtosopimusta. Työnantajaliitto Avaintan toimitusjohtaja Vesa Laine vahvistaa asian Iltalehdelle. Laineen mukaan lakkouhka koskee tässä vaiheessa viittä satamaa: Oulua, Turkua, Naantalia, Kokkolaa ja Raumaa. Ei Raahea, kuten Helsingin Sanomien uutisessa kerrottiin.


HS: Helsingissä valmistellaan Pohjoismaiden ensimmäistä kädensiirtoa, potilas voi parhaimmillaan kirjoittaa ja ajaa pyörällä täysin normaalisti iltalehti 09:57 17.01

Vaativaa hanketta on valmisteltu Helsingissä Lastenklinikalla vuodesta 2013, uutisoi Helsingin Sanomat. mukaan Helsingissä valmistellaan Pohjoismaiden ensimmäistä kädensiirtoa. Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, kolmen vaativan leikkauksen jälkeen potilas voi saada raajan, jonka avulla pystyy kirjoittamaan ja ajamaan pyörällä. Vaativaa hanketta on valmisteltu Helsingissä Lastenklinikalla vuodesta 2013. Toistaiseksi kädensiirtoa suunnitellaan vain potilaille, joilta puuttuvat molemmat kädet.


Törttöilyä Jyväskylässä, telkien taakse Tampereelle? Putkan sulkemisesta jopa satojen kilometrien putkareissu MTV 19:57 16.01

Jyväskylän poliisiaseman putka on suljettu sisäilmaongelmien vuoksi, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Kenttätyötä tekeville poliiseille Jyväskylän putkan sulkeminen voi tarkoittaa jopa satojen kilometrien edestakaisia ajoja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 


HS: Tukihenkilö piti liikuntarajoitteista naista vankina ja pahoinpiteli, tuomio aleni hovissa – uhri ja tekijä menivät kihloihin MTV 17:52 16.01

Helsingin hovioikeus tuomitsi avustettavaansa pahoinpidelleen ja kaltoin kohdelleen miehen ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi miehelle määrättiin yhdyskuntapalvelua, kertoo Helsingin Sanomat.


HS: Veiko ja Tarmo trokaavat laittomasti viinaa - tienaavat kuukaudessa jopa 4000 euroa iltalehti 08:35 16.01

Helsingin Sanomat tapasi virolaismiehet, jotka trokaavat viinaa halukkaille vaikka jatkoille keskellä yötä. Virolaiset Veiko ja Tarmo ovat perheellisiä miehiä, jotka muuttivat Suomeen yli kymmenen vuotta sitten. He ovat mukaan aktiiveja viinatrokarit ja ostajat yhdistävässä Joogiabi-Facebook-ryhmässä. Yhteisöön hyväksytyt voivat laittomasti tilata alkoholia kotiovelleen mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Ryhmään kuuluu jo lähes 8 000 jäsentä. Alkoholin lainaaminen tai vuokraaminen on kopioitu Suomeen Virosta.


HS: Länsimetro pidensi matka-aikaa Kamppiin lähes kaikkialta Etelä-Espoosta MTV 15:45 15.01

Helsingin Sanomat kertoo, että sen laskelmien mukaan matka Espoosta Kamppiin piteni sen jälkeen, kun länsimetro otettiin käyttöön.


HS: Poliisia kohti ammuskelleelle useita syytteitä MTV 14:29 15.01

Huittisten syyskuisesta takaa-ajo- ja ammuskelutilanteesta on nostettu syytteitä alle 40-vuotiaalle miehelle ja noin 25-vuotiaalle naiselle, kertoo Helsingin Sanomat.


Missä on suomalainen 38-vuotias Riina? Nainen katosi tiistaina matkallaan Skotlannissa, jätti tavaransa lentoasemalle, ei noussut koneeseen iltalehti 23:26 13.01

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Edinburghin poliisi etsii suomalaista Riina Elisabeth Sjögreniä (38). Skotlantiin matkustanut nainen on ollut kateissa viime tiistaista alkaen.


Missä on suomalainen 38-vuotias Riina - nainen katosi tiistaina matkallaan Skotlannissa, jätti tavaransa lentoasemalle, ei noussut koneeseen iltalehti 23:26 13.01

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Edinburghin poliisi etsii suomalaista Riina Elisabeth Sjögreniä (38). Skotlantiin matkustanut nainen on ollut kateissa viime tiistaista alkaen.


Sauli Niinistö HS:n sotilastiedustelujutusta: ”Vähän hälytti, että mitäköhän kaikkea mahtaa olla tulossa, ja tuleeko siitä vahinkoa” iltalehti 22:19 13.01

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Sanoman suuromistaja Antti Herlin ehdotti tapaamista, mutta sellaista ei koskaan järjestetty. Jatkokautta valitsijayhdistyksen kautta hakeva presidentti Sauli Niinistö kertoi perjantaina Iltalehden vaalitentissä joulukuun 16. päivästä, jolloin Helsingin Sanomat julkaisi kohutun sotilastiedustelujuttunsa Tikkakoskella sijaitsevasta Viestikoekeskuksesta. - Helsingin Sanomat oli ilmestynyt ja olin vaalikiertueella. Kiitos aktiivisen median, saimme paljon puheluita, että seuraavassa kohteessa, joka taisi olla Kouvola, on sitten mediaa vastassa kysymässä asiaa.


Sipilä kommentoi aktiivimallia TS:lle: "Seurantajakson jälkeen voidaan säätää" MTV 17:40 13.01

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallituksessa halutaan seurata tarkasti kokemuksia, joita työttömyysturvan aktiivimallista saadaan ensimmäisen kolmen kuukauden mittaisen seurantajakson aikana, kertoo Turun Sanomat.


IS: Pirkko Mannola antoi Göran Stubbille pakit 60 vuotta sitten iltalehti 11:55 13.01

Göran Stubb kertoo Ilta-Sanomissa iskeneensä silmänsä tuoreeseen Miss Suomeen. Karkauspäivänä 2016 kihlautuneet Pirkko Mannola, 79, ja Göran Stubb, 82, asuvat nykyään saman katon alla. Periaatteessa pari olisi voinut sisustaa yhteistä kotia jo paljon aikaisemminkin - Ilta-Sanomat nimittäin kertoo Göranin iskeneen silmänsä Pirkkoon jo vuonna 1958.


TS: Ahdisteluista syytetty opettaja päästettiin toiseen kouluun Turussa - 12-vuotias tyttö joutui hyväksikäytetyksi iltalehti 09:55 13.01

Tapauksesta ei tehty rikosilmoitusta, koska silloin olisi syntynyt opettajan ja pienen tytön välinen sana vastaan sana -tilanne, kirjoittaa Turun Sanomat. Vuonna 1993 Luostarivuoren yläkoulussa järjestettiin matka Pietariin. Matkan jälkeen osa oppilaista syytti opettajaa seksuaalisesta häirinnästä. Aiemmin oltiin siinä tiedossa, että opettaja erotettiin tapauksen jälkeen. Uusien tietojen valossa näin ei kuitenkaan ollut, kertoo.


HS: Kotihoitaja jätti käynnin väliin – vanhus löytyi seuraavana päivänä kuolleena MTV 09:43 13.01

Espoon kaupungin kotihoidon asiakkaan epäillään kuolleen kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin takia viime keväänä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan tapauksesta on tehty heitteillejättöilmoitus kaupungille.


Helsingin Sanomat: Vanhuksen epäillään kuolleen kotihoidon laiminlyönnin seurauksena Espoossa iltalehti 07:24 13.01

Lehden tietojen mukaan epäilty heitteillejättö on tapahtunut keväällä 2017. Espoon kaupungin kotihoidon asiakkaana olleen vanhuksen epäillään kuolleen kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin vuoksi. Tapauksesta on tehty kaupungille heitteillejättöilmoitus. mukaan epäilty heitteillejättö on tapahtunut keväällä 2017.


Uutiset