Ähtärin pandat eivät ole Kiinan lahja Suomelle - vuokrahinta on yli 12 miljoonaa euroa iltalehti 19:11 18.01

Pandat eivät ole Kiinan lahja Suomelle, vaan poliittista lainausbisnestä. Kun pandat Lumi ja Pyry laskeutuivat torstaiaamuna Helsinki-Vantaan lentokentälle, paikan päällä ollut maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) kiitteli Kiinan ja Suomen hyviä suhteita, mikä mahdollisti pandojen saamisen Suomeen. - Tämän parempaa lahjaa emme olisi voineet Kiinalta saada, Leppä totesi Ilta-Sanomien mukaan.


Poliisi vaatii HS:n toimittajan kotiin tehdyn etsinnän edellytysten tutkimista suljetuin ovin MTV 15:59 18.01

Keskusrikospoliisi vaatii Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehdyn erityisen kotietsinnän lainmukaisuuden tutkimista käräjillä salaisena.


Kommentti: Väyrynen tavoittelee ”todellista kärkiottelua” – aseina hivutusteoriat iltasanomat 16:07 17.01

Paavo Väyrysellä on viimeinen mahdollisuus päästä haluamaansa ”kärkiotteluun” Sauli Niinistön kanssa. Laukausyritykset ovat sen mukaisia, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.


Työtaistelu uhkaa sulkea viisi satamaa - työnantajaliitto: ”Tämä on meille ja Suomelle kriittinen asia” iltalehti 10:38 17.01

AKT ja Merimiesunioni uhkaavat sulkea viisi satamaa. Takarajana neuvotteluille on presidentinvaalin jälkeinen maanantai. Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona kuljetusalojen liitto AKT:n ja Merimiesunionin uhkaavan sulkea viisi satamaa, mikäli satamayhtiöt eivät ala neuvotella näissä satamissa toimivien muutaman kymmenen henkilön kanssa omaa työehtosopimusta. Työnantajaliitto Avaintan toimitusjohtaja Vesa Laine vahvistaa asian Iltalehdelle. Laineen mukaan lakkouhka koskee tässä vaiheessa viittä satamaa: Oulua, Turkua, Naantalia, Kokkolaa ja Raumaa. Ei Raahea, kuten Helsingin Sanomien uutisessa kerrottiin.


Jussi Niinistö HS:ssä: Jalkaväkimiinat korvaavan ”hyppykaverin” kehittely pitkällä iltasanomat 22:17 16.01

Helsingin Sanomien haastatteleman puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan uusia aseita on jo päästy testaamaan.


Pääkirjoitus: Suomikin tarvitsee oman puoskarilain – lapsia suojeltava terveydelle vaarallisilta uskomushoidoilta iltasanomat 21:00 16.01

Entinen ministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) vaati Helsingin Sanomien mielipidesivuilla (15.1.) vaihtoehto- ja uskomushoitojen suitsimista erillisellä puoskarilailla.


Väyrynen antoi täyslaidallisen Niinistölle: Työväen presidentti oli ”feikki, valeasu” iltasanomat 18:09 16.01

Paavo Väyrynen jatkoi Ilta-Sanomien vaaligrillissä istuvan presidentin Sauli Niinistön kritisointia asiassa kuin asiassa.


Kommentti: Pääministeri Sipilä pelaa riskillä – kannattiko oma jatko kytkeä Vanhasen menestykseen? MTV 16:40 16.01

Kannattaako laittaa arvovaltansa peliin, jos sitä ei ole? Näin kysyi aamulla Huomenta Suomessa entinen Helsingin Sanomien kokenut politiikan toimittaja Unto Hämäläinen viittaamalla Johannes Virolaisen vanhaan lausahdukseen.


HS: Juha Perälä pääsi Aamulypsyn juontajaksi Jaajolle soitetun pilapuhelun myötä iltalehti 13:11 16.01

Radiojuontaja kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa jättäneensä koulut kesken. Juha Perälä, 35, on yksi Radio Suomipopin Aamulypsyn juontajista. Jaajo Linnonmaan ja Anni Hautalan kollega kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, miten hän alun perin radioon päätyi.


"Kumimies" Vuorimies puolustaa työtään suomalaisten seksinostajien parissa: "Hiv-työtä ei voi tehdä, jos vain tuomitsee heidän toimintansa" MTV 07:03 16.01

Tero Vuorimies, eli Thaimaassa seksivalistusta jakanut "Kumimies" on pettynyt hänestä tehtyyn Helsingin Sanomien juttuun. Hän toivoo, ettei artikkelilla ei olisi vaikutusta Thaimaassa tehtävään seksivalistukseen.


Niinistö kommentoi tietovuotokohua Ylen tentissä – "Isänmaan etua riskeerattiin" MTV 00:02 16.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Helsingin Sanomien viestikoekeskusta käsitellyttä juttua ja siihen liittynyttä tietovuotoa joulukuussa heti tuoreltaan. Tuolloin hän oli huolissaan vuodettujen tietojen aiheuttamista mahdollisista vaikutuksista kansalliselle turvallisuudelle.


Niinistö kommentoi HS-vuotoa Ylen tentissä – "Isänmaan etua riskeerattiin" MTV 00:02 16.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Helsingin Sanomien viestikoekeskusta käsitellyttä juttua ja siihen liittynyttä tietovuotoa joulukuussa heti tuoreltaan. Tuolloin hän oli huolissaan vuodettujen tietojen aiheuttamista mahdollisista vaikutuksista kansalliselle turvallisuudelle.


Kommentti MTV Uutisten vaaliselvityksestä: Niinistön etumatka suoraan valintaan on tuhti, mutta kestääkö se? MTV 18:57 15.01

Peräti 71 prosenttia suomalaisista sanoo, että voisi äänestää valitsijayhdistyksen ehdokasta, istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä, kertoo MTV Uutisten tuore kysely. Lukema on samaa tasoa kuin Niinistön nauttima gallup-suosio sekä Ylen että Helsingin Sanomien mittauksissa. Eli onko presidenttipeli jo pelattu?


Poliisi Viestikoekeskus-kotietsinnästä: Lähdemme siitä, että olemme toimineet lain mukaan iltasanomat 17:30 15.01

Helsingin Sanomien toimittaja riitauttaa kotiinsa tehdyn etsinnän ja takavarikot.


HS:n toimittaja vaatii työvälineitään takaisin poliisilta - yksi takavarikoiduista esineistä oli virtajohto: ”Sillä ei voi olla mitään näyttöarvoa asiassa todisteena” iltalehti 17:27 15.01

Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halminen on riitauttanut poliisin suorittaman kotietsinnän. Halminen vaatii oikeudessa poliisia palauttamaan välittömästi työvälineet, jotka sisältävät lähdesuojan alaista materiaalia sekä takavarikoimansa virtajohdon. Halmisen mukaan hänen kotiinsa ja kellarikomeroonsa suoritetut kotietsinnät 17. joulukuuta 2017 olivat laittomia. Toimittaja vaatii, että Helsingin käräjäoikeus määrää poliisia palauttamaan häneltä takavarikoidut esineet. Halmisen mukaan kotietsinnässä takavarikoiduista 19:sta esineestä 18 kappaletta on sisältänyt lähdesuojan alaisia tietoja. Nämä esineet laitettiin kotietsinnässä sinetöityihin pusseihin.


Poliisi Viestikoekeskus-kotietsinnästä: Lähdemme siitä, että olemme toimineet lain mukaan MTV 16:43 15.01

Helsingin Sanomien Viestikoekeskusuutisointiin osallistunut toimittaja pyysi maanantaina Helsingin käräjäoikeutta tutkimaan asuntoonsa tehdyn kotietsinnän ja takavarikon edellytykset. Käräjäoikeuden on käsiteltävä asia ensi viikon maanantaihin mennessä. Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen asianajaja Kai Kotiranta pitää poliisin toimintaa lainvastaisena.


KRP:n kotietsintä oli HS:n toimittajan mukaan laiton – Lakimies: Poliisin perustelulla ”ei mitään merkitystä” uusisuomi 16:30 15.01

Helsingin Sanomien tietovuotojutun takia kotietsinnän kohteeksi joutunut toimittaja Laura Halminen on riitauttanut erityisen kotietsinnän Helsingin käräjäoikeudessa. Laura Halmisen asianajaja Kai Kotiranta kertoo riitauttamisen ydinperusteet.


HS:n toimittaja vei poliisin suorittaman kotietsinnän käräjille: ”Kotietsintä ja takavarikot kaikilta osin lainvastaisia” iltalehti 13:40 15.01

Toimittaja Laura Halmisen asianajaja kertoo IL:lle, että hänen päämiehensä olisi valmis antamaan asiasta lausunnon pakkokeinoistunnossa. Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen asianajaja Kai Kotiranta vahvistaa Iltalehdelle, että on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen. - Olemme lähteneet siitä, ettei kirjelmä sisältäisi salassa pidettävää tietoa, ja ottaen huomioon asian yhteiskunnallisen merkityksen, minusta ja päämiehestäni olisi perusteltua, ettei asiaa salattaisi. Lähdemme siitä, että kaikkien intressissä olisi saada tähän julkisesti selvyyttä siitä, miten on menetelty, Kotiranta sanoo.


Diakoni HS-mielipidepalstalla: Joudumme vaihtamaan maidon vedeksi, kun kirkon johtotasolla ostetaan samppanjaa MTV 11:06 15.01

Kirkon varojen holtiton käyttö Helsingissä herättää yhä enemmän huomiota seurakuntalaisten keskuudessa. Tänään Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakoniassa toimiva diakoni ja työnohjaaja Virpi Liirus-Mäkelä kysyy Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, miten hänen pitäisi kertoa seurakuntalaisille kirkon varojen käytöstä.


HS: Länsimetro pidensi matka-aikaa Kamppiin lähes kaikista Etelä-Espoon osoitteista iltalehti 11:03 15.01

Helsingin Sanomien tekemästä vertailusta kävi ilmi, että ainoastaan 600 osoitteesta 12 000:sta matka-aika oli länsimetron valmistumisen jälkeen nopeutunut. vertaili Reittioppaan taustalla olevan Digitransit-palvelun avulla matka-aikoja noin 12 000 Etelä-Espoon osoitteesta Narinkkatorille elokuun lopussa ja tammikuussa. Lopputuloksesta kävi ilmi, että ainoastaan 600 osoitteesta matka-aika oli länsimetron valmistumisen jälkeen nopeutunut. Noin 3 000 osoitteesta matka-aika oli pidentynyt yli 15 minuuttia.


Uutiset