Hurjat maalikarkelot! Sveitsi pöllytti kisaisäntää peräti 8-0 MTV 12:07 17.02

Sveitsi järjesti miesten jääkiekossa melkoiset murskajaiset, kun kisaisäntä Etelä-Korea kaatui peräti maalein 8-0.


Tsekki otti ison askeleen kohti olympiakiekon puolivälieriä - Kanada kaatui voittolaukauksilla iltalehti 08:08 17.02

Tsekki kukisti jääkiekon olympiaturnauksen huippuottelussa Kanadan voittolaukauskisan jälkeen 3-2. Miesten jääkiekkoturnauksen A-lohkossa pelaavat Kanada ja Tsekki kohtasivat lauantaina ottelussa, jossa oli panoksena jopa lohkovoitto ja suora puolivälieräpaikka. Kanada oli voittanut omassa avausottelussaan Sveitsin, Tsekki isäntämaa Etelä-Korean.


Syyte: Riita tupakka-askin omistussuhteesta kuumensi kyläilijän – isäntä sai sirkkelistä otsaan iltasanomat 22:16 16.02

Aamuöinen riita tupakasta kuumensi tunteet vaarallisella tavalla jyväskyläläisessä omakotitalossa heinäkuussa 2016. Syytetty kiistää kieltää uhkailun ja kotirauhan rikkomisen sekä sen, että hän olisi vahingoittanut talon isäntää.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Joulukinkkusi on tehty koiranlihasta, murhaaja! iltalehti 16:48 16.02

Koreassa syödään koiria. Ällöttävää, barbaarista tai äärimmäisen huvittavaa. Vai onko? Me länsimaalaiset olemme itsekeskeisiä paskiaisia. Muu maailma on meille loppumaton Disney-puisto, joka on olemassa vain meitä varten. Thaimaassa voi käydä hyväksikäyttämässä oman tyttärensä ikäisiä lapsia, minkä jälkeen voikin itse syyttää Suomessa maahanmuuttajia samasta asiasta Facebookissa. Aasia on miehiemme vaimokasvattamo ja Afrikka naistemme mieskasvattamo. Muun maailman on mukauduttava länsimaiseen moraalikäsitykseen, joka on yhtä epäjohdonmukainen kuin YK:n valelaajakaistalähettiläämme selitykset Ugandasta. Olympialaisten isäntämaalla Etelä-Korealla on siis imago-ongelma, koska maassa syödään koiria. Syötäväksi kasvatetut korealaiset koirat aiheuttivat maailmantuskan Yhdysvalloissa. USA:n populistiurheilija Gus Kenworthy on adoptoinut itselleen ruoaksi tarkoitetun koiran. Yhdysvaltalaiset lehdet ja tv-uutiset ovat taivastelleet järkyttyneinä tätä korealaista kauheaa perinnettä. Myös Hesari uutisoi aiheesta isosti tällä viikolla.


Katsokaa tätä meteliä! jatkoaika.com 16:49 15.02

Gangneungin areenalla tehtiin tänään historiaa, kun kisaisäntä Etelä-Korean jääkiekkojoukkue pelasi ensimmäistä kertaa olympiatasolla. Toisin kuin olettaa saattoi, ottelu Tšekkiä vastaan oli tiukka. Korealaiset loivat paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Tšekki voitti ottelun täpärästi 2-1.


Murtomies pääsi eteiseen asti veitsen kanssa - ”Ai rouva onkin kotona” iltalehti 07:36 15.02

Veitsellä avulla sisään tunkeutunut varas ehti eteiseen asti, mutta säntäsi saman tien karkuun törmättyään asunnossa olleeseen naiseen. Rohkea nainen ei lamaantunut, vaan juoksi murtomiehen perään ja osoitti tämän poliiseille. Moninkertainen sarjavaras jäi lähes verekseltään kiinni murtokohteessa asuneen neuvokkaan naisen ansiosta. Tapaus sattui viime vuoden toukokuussa Helsingin Malminkartanossa. Pienkerrostalossa asunut nainen oli päivällä kotona poikansa kanssa, kun ovikelloon soitettiin. Lähes saman tien ovelta alkoi kuulua lukon rapinaa.


Ligue 1: Monaco ja PSG murskavoittoihin iltasanomat 14:16 14.02

Kärkikaksikon vieraiksi saapuville Dijonille ja Strasbourgille on luvassa kylmää kyytiä. Nousuvireinen Monaco vie voiton Dijonista yli kolme kertaa neljästä, kun taas kauden kaikki kotiottelut eri kilpailut mukaan lukien voittanut PSG on yli 90 prosenttinen suosikki Strasbourgin isäntänä.


Ikitie sai parhaan pohjoismaisen elokuvan palkinnon kansainvälisillä elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa iltalehti 16:15 13.02

Ikitie palkittiin Santa Barbaran elokuvajuhlilla lauantai-iltana 10. helmikuuta. Ikitie-elokuvan traileri. Antti Tuurin samannimiseen romaaniin perustuva Ikitie-elokuva palkittiin parhaana pohjoismaisena elokuvana (The Valhalla Award) Santa Barbaran kansainvälisillä elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa.


Ruotsalainen rikostutkija: Joukkoraiskaukset kulttuurinen ilmiö - poliisijohto käynnisti tutkinnan iltalehti 11:11 13.02

Tunnettu ruotsalaispoliisi Peter Springare sanoi joukkoraiskausten olevan ”kulttuurinen ilmiö” helmikuun alussa järjestetyssä suljetussa luentotilaisuudessa Göteborgissa. Springaren mielipiteet vuotivat julkisuuteen viime torstaina, kun Ruotsin TV4 julkaisi luentotilaisuudesta käsiinsä saaman videon. Nyt Ruotsin poliisijohto on päättänyt käynnistää tutkinnan selvittääkseen, onko Springare kenties syyllistynyt rikoksiin lausunnoillaan. Örebrossa rikostutkijana työskentelevä tunnettu, mutta kiistelty Peter Springare piti helmikuun alussa luennon suljetussa tilaisuudessa Hisingenin kansantalolla Göteborgissa.


Mies ammuskeli autosta silmittömästi asuintaloja kohti USA:ssa - 5-vuotias Xavier kuoli: Epäilty nyt kiinni iltalehti 15:16 12.02

Viranomaisten mukaan rikoksen motiivina olivat huumeet, mutta pikkupojan koti valikoitui kohteeksi sattumalta. Kolme miestä on pidätetty vuoden 2017 lopussa tapahtuneesta kahdesta ammuskelusta Kalifornian Modestossa. Viranomaiset kertoivat viikonloppuna ottaneensa kiinni 21-vuotiaan Robert Davisin motellista Santa Cruzista. Häntä epäillään murhista. Davisiä epäillään ampujaksi kahdessa erillisessä ampumistapauksessa, jotka johtivat 5-vuotiaan Xavier Smithin ja 21-vuotiaan Cody Lean kuolemaan lokakuussa.


Kommentti: Monimutkainen lego-rakennelma – perhevapaiden uudistuksessa kansantalous ja isot tunteet ottavat mittaa toisistaan MTV 09:44 12.02

Politiikan penkkiurheilijalla oli perjantaina olo kuin väärään aikaan paikalle eksyneellä naapurilla. Ensin pariskunta tyytyi mollaamaan toisiaan, mutta kohta riitaan vedettiin mukaan koko suku.


Naisleijonien tappiollinen olympia-avaus keräsi kisaisäntää runsaamman yleisön jatkoaika.com 12:40 11.02

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue avasi olympiataipaleensa ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvaltojen painostuksesta huolimatta Suomi karkasi ensimmäisessä erässä pukukoppimaalilla johtoon. Yhdysvallat tuli toisessa erässä tasoihin ja vahvalla pelillä voitti ottelun lopulta 3-1.


Olympialätkä alkoi karmealla nöyryytyksellä - asiantuntijalta täystyrmäys: ”Se oli noloa” iltalehti 07:47 11.02

Naisten jääkiekon olympiaturnaus käynnistyi eilen. Isäntämaa kohtasi avausottelussaan Sveitsin. Kyseessä oli historiallinen peli, sillä Etelä-Korean väreissä esiintyi myös Pohjois-Korean pelaajia. Historiallinen oli myös lopputulos. Sveitsi pöllytti nimittäin kisaisäntiä peräti 8-0. Kaiken lisäksi lukemat mairittelevat korealaisia. Punapaidat voittivat laukaukset peräti 52-8, joten lopputulos olisi voinut olla vielä huomattavasti rumempikin.


Pence vakuutti USA:n ja Etelä-Korean olevan samoilla linjoilla Pohjois-Korean suhteen iltasanomat 02:07 11.02

Varapresidentti lensi lauantaina pois olympiakisojen isäntämaasta.


Satamalakkoa ei tule - sovintoesitys on hyväksytty iltalehti 15:24 09.02

Valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan perjantaina antama sovintoesitys on hyväksytty viittä satamaa koskevassa työriidassa. Avaintyönantajat Avainta ry kertoo verkkosivuillaan, että Oulun, Kokkolan, Rauman, Naantalin ja Turun satamia koskeva, 12.2. kello 6 alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu. Sovittelun kautta syntynyt ratkaisu on raskas. Mikäli lakko olisi alkanut, vaikutukset vientiteollisuuteen ja kansantaloudelliseen tilanteeseen olisivat olleet erittäin voimakkaat heti lakon alusta lähtien. Lakko tukitoimineen olisi laajentunut välittömästi koskemaan koko satamakenttää ja levinnyt laajalle uhaten vientiteollisuuden tuotannon jatkumista alle viikossa käynnistymisestään.


Avaustappio – Suomen curling-kaksikko taipui Etelä-Korealle MTV 06:43 08.02

Pyeongchangin talviolympialaiset ottivat varaslähdön varhain aamuyöstä Suomen aikaan, kun isäntämaa Etelä-Korea kukisti Suomen curlingin parikilpailussa 9-4.


Sipilän hallituksen alijäämätavoite karkaamassa - virkamiespomo: ”Julkinen talous ei ole kestävällä pohjalla” iltalehti 06:33 08.02

- Allekirjoitan presidentin huolen ihan täysin, valtiovarainministeriön kansantalousosaston osastopäällikkö Mikko Spolander sanoo. -Valtiovarainministeriön Mikko Spolander sanoo allekirjoittavansa tasavallan presidentti Sauli Niinistön huolen valtiontalouden alijäämästä. -Spolanderin mielestä Suomi ei ole riittävän hyvin varautunut huoltosuhteen heikentymiseen.


Tuomittiin maksamaan tuhansien korvaukset: Jatkoille kutsuttu nainen nukkui autossa, talon isäntä kävi kourimassa rinnasta - vaimo väitti miehen olleen pissalla iltalehti 06:05 08.02

Oikeus piti uhrin ja todistajan kertomuksia tapahtuneesta luotettavampana kuin tuomitun ja tämän vaimon selostuksia. Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 42-miehen sakkoihin seksuaaliseen tekoon pakottamisesta Jyväskylässä toukokuussa 2016. Miehen seurue oli päätynyt ravintolaillan päätteeksi jatkoille hänen omakotitalolle Jyväskylässä.  Yksi seurueessa mukana ollut nainen oli jäänyt nukkumaan autoonsa, joka oli pysäköity lähelle talon autotallin ovia. Muut seurueen jäsenet olivat menneet autotalliin. Paikalla oli myös tuomitun miehen vaimo.


Suomi avasi olympiataipaleensa – Etelä-Korea vei voiton Suomesta curlingin parikilpailussa iltasanomat 04:23 08.02

Isäntämaa ratkaisi voiton seitsemännessä päässä.


Olympialaiset alkoivat: Suomi kohtasi Etelä-Korean curlingissa - isäntämaa vei voiton iltalehti 03:39 08.02

Olympialaisten kisaurakka alkoi tänä yönä Etelä-Koreassa, vaikka kisojen viralliset avajaiset ovat vasta perjantaina. Suomi kohtasi kisojen ensimmäisessä koitoksessa Etelä-Korean curlingin sekanelinpelissä. Isäntämaa peittosi Suomen ottelussa lopulta 9-4.


Uutiset