Peräkärry irtosi ja paiskautui vastaantuleviin autoihin Seinäjoella: ”Hajosi aivan säpäleiksi” - autoissa äiti ja kaksi lasta iltalehti 18:53 12.01

Lapset ja äiti selvisivät onnettomuudesta ehjin nahoin, mutta toisessa peräkärryyn osuneessa autossa ollut mies sai vammoja käteensä Seinäjoella tapahtui tänään kello 16 jälkeen onnettomuus, josta selvittiin uhkakuviin nähden ihmeen vähällä. Ylistaron suunnasta Seinäjokea kohti ajaneen pakettiauton vetämä peräkärry irtosi ja ajautui vastaantulijoiden kaistalle. Peräkärry osui kahteen vastaan tulleeseen autoon, joista toisessa oli kyydissä mies, toisessa äiti ja kaksi lasta. - Ne käytännössä räjäytti kappaleiksi sen peräkärryn, Seinäjoen paloaseman päivystävä palomestari Santtu Lahma kertoo.


Kolumni: Saksa on paska hiihtomaa iltalehti 21:31 04.01

Alppien juurella ei ole mitään järkeä sivakoida yhtään kilpailua, kirjoittaa Oberstdorfista Santtu Silvennoinen. Tehdään tämä heti selväksi. Pidän Saksasta. Olen lomaillut Saksassa kymmeniä kertoja. Arvostan Saksan moottoriteitä, hintatasoa ja Rieslingiä.


Kommentti: Kaikkien aikojen Tour de Fiasko sataa Niskasen ja Heikkisen laariin iltalehti 15:22 04.01

Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen peliliikkeistä ei ole ainakaan haittaa olympiamenestystä ajatellen, kirjoittaa Oberstdorfista Santtu Silvennoinen Tämän vuoden hiihtokiertue Keski-Euroopassa on ollut kaikkien aikojen Tour de Fiasko. Lenzerheidessa, jossa sinällään on upeat puitteet, oli paljon haasteita. Lauantaina kiertueen avannut sprinttikisa hiihdettiin pehmeällä radalla sankassa lumisateessa. Sunnuntaina rata oli niin jäinen, että Ristomatti Hakola luonnehti alkuverryttelyn jälkeen, että kisassa tulee ruumiita. Naisten startissa Krista Pärmäkoski meni kolmasti nurin ja Aikku Saarinen kerran. Ja Pärmäkoski on sentään taitava suksenkäyttäjä ainakin pariin joukkuekaveriinsa verrattuna.


FIS: Myrskyn sotkema Tour de Ski jatkuu torstaina suunnitellusti iltalehti 19:01 03.01

Maastohiihdon Tour de Ski jatkuu torstaina alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tour de Skin neljäs etappi, perinteisen sprintti, jouduttiin keskiviikkona perumaan Oberstdorfia riepotelleen myräkän johdosta. Tuulet olivat paikalla olevan Iltalehden toimittajan Santtu Silvennoisen mukaan jopa 30 metriä sekunnissa. Taivaalta tuli vuorotellen räntää, vettä ja rakeita. Sprinttiradan varrella olleita puita kaatui. Myös torstain kisojen kohtalo oli keskiviikkoiltapäivänä epävarma, sillä Oberstdorfiin ennustettiin jopa 12-16 millin sademääriä tuntia kohden.


Suomalaishiihtäjät vaarassa Tour de Skillä - puita kaatui ladulle: ”Olisi ollut turvallisuusriski kisata” iltalehti 14:49 03.01

Oberstdorfin sprinttipäivä jäi lyhyeksi. Saksan Oberstdorfiin odoteltiin keskiviikoksi surkeaa säätä - ja sellainen sinne totta vieköön myös saapui. - Tuulta on puuskissa yli 30 metriä sekunnissa. Taivaalta tulee räntää, vettä ja rakeita, raportoi Iltalehden hiihtotoimittaja Santtu Silvennoinen paikan päältä.


Kolumni: Edes papista ei ollut apua - Anne Kyllösen ura huipulla lienee ohi iltalehti 17:30 02.01

Anne Kyllönen on ajautunut henkisesti ja fyysisesti niin syvään monttuun, että sieltä nousu takaisin palkintopallille olisi yksi Suomen hiihdon viime vuosien kovimmista tempuista, kirjoittaa Lenzerheidesta Santtu Silvennoinen. Avautuminen tuli monille yllätyksenä, mutta hiihdon sisäpiirille urheilijan toistuva välinekritiikki oli tuttu juttu. Anne Kyllönen heitti suksimiehensä Are Metsin Caterpillarin alle Lahden MM-kisojen perinteisen kympin jälkeen 28. helmikuuta 2017.


Pihtiputaan ajattelija ei haihattele turhia MTV 06:55 17.12

Raviohjastaja Santtu Raitalalla on menossa elämänsä paras kilpailukausi. Vaikka raviurheilu on elämän ykkösasia, mielenkiintoa riittää muutakin maailman menoa kohtaan.


Näkökulma: Suomi saa Etelä-Koreasta seitsemän olympiamitalia iltalehti 14:46 12.12

Suomella on poikkeuksellisen monta mitalikandidaattia Pyeongchangin kisoissa. Krista Pärmäkoski ja Kaisa Mäkäräinen voivat yltää jättipottiin, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Olympiakomitean tiukan ennusteen mukaan Suomi saa kuusi mitalia helmikuussa Korean talviolympiakisoista. Ennen tämän kauden alkua tehdyn laskelman mukaan Suomella on seitsemän mitalipotentiaalin omaavaa urheilijaa tai joukkuetta 12 eri tapahtumassa. Pistesijaan yltäviä on 16 kahdessakymmenessä eri tapahtumassa. Pyeongchang Kun kisojen alkuun on kaksi kuukautta aikaa, arvioin Suomen nappaavan Aasiasta seitsemän mitalia. Kolme tulee hiihdosta, kaksi jääkiekkoilusta, yksi ampumahiihdosta ja yksi lumilautailusta.


Päivän ravivihje: Toto5, Joensuu 5.12. iltalehti 07:00 05.12

Tiistairavit vaihteeksi Joensuussa. Illan Toto5-kierros järjestetään Joensuun Linnunlahden radalla. Toto5-vihjesysteemi rakennetaan toisen kohteen Laurila's Denethorin varaan. Ruuna kilpailee yhä hienossa iskussa ja tavoittelee jo vuoden yhdeksättä voittoaan. Santtu Raitalan ajokki on kilpaillut viime aikoina kovissa koitoksissa maan pääradalla Vermossa. Viimeksi voittoon ei ollut saumaa, kun hurja Grainfield Oliver pakeni keulapaikalta 10,5-kyytiä helppoon voittoon. Toto5-vihjerivi:


Kolumni: Mari Laukkanen hämmentää konservatiivisia hiihtonaisia iltalehti 17:31 29.11

Ampumahiihtäjällä on toinen jalka Korean olympiapariviestissä Krista Pärmäkosken parina, kirjoittaa Santtu Silvennoinen Östersundista. Arvokisojen naisten pariviesti on monesti kilpailu, jossa mitali on suomalaiselle huippuhiihtäjälle helpoiten saavutettavissa. Norjan ja Ruotsin ykköspyssyt Marit Björgen ja Charlotte Kalla ovat urakointinsa lomassa toisinaan jättäneet pariviestin väliin, joten sinivalkoisen mitalin pörssikurssi on ollut erityisen korkealla. Jos Krista Pärmäkoski on terve, urakkanainen on mukana 21. helmikuuta, kun Pyeongchangin Alpensia cross-country skiing centressä on mitalimittelöt.


Päivän ravivihje: Toto4, Kuopio 27.11. iltalehti 12:51 27.11

Kuopion Sorsasalon maanantairavien Toto4-vihjesysteemi sommitellaan kolmannen kohteen Willy Wingstonin varaan. Kuusivuotias ruuna on voittanut yli kolmanneksen uransa 62 startistaan. Tuoreetkin näytöt ovat vakuuttavia. Toissa kerralla Santtu Raitalan ajokki sai taipua nytkin mukana olevalle yllätysvoittaja Minto's Starmanille. Merkittävää kuitenkin oli se, että uransa päätösstarttinsa juossut Venice jäi tuolloin taakse. Viimeksi Willy Wingston otti sille yllättävän alkulaukan, mutta ehti silti vielä voittoon ylisarjasta huolimatta.


Uutiset